Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. March 01. - 15:17
Posted 2011. March 01. - 12:51
Kicsit talan offtopik lesz, de itt sokan gyalogturazni is szoktatok a bringa mellett. szeretnek venni valami egyszeru, olcs turabakancsot, nem kell semmi komolyra gondolni 10-20 km-es turak max a pilisben. nagyjabol semmit sem tudok a bakancsokrol, tudnatok segiteni, hogy hol erdemes korulnezni? Viszont tenyleg nem szeretnek ra tul sokat kolteni, mert nagyon kocaturas vagyok gyalogosan. Vagy menjek be az elso mountexbe, vagy dechatlonba es vegyek valamit? Koszi
Meglepetés nem lesz a válaszomban, de a North Face-szel melléfogni nem tudsz, ha esetleg akcióban kifogsz egy darabot emberi áron, hajrá! Nekem a dallamos Dhaulagiri nevet viselõ bakancsom van és baromi jó minõség. MOndjuk alapból hajmeresztõ ára van, de én Thessaloniki-ben vettem 184 EUR helyett 99-ért:)
A Salomon szintén nagyon komoly minõség.
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes
Posted 2011. March 01. - 12:19
Én ezt javaslom: Olang Cortina bakancs - Bakancs - Lábbeli - Nomád Sport Outdoor Webáruház
Használtam, iró kényelmes és komfortos volt. Viszont gyorsan kopott a talpa (annyira szerettem hogy télen-nyáron ezt nyúztam aszfalton is), amin - ha minden igaz - azóta változtattak.
B terv: Dechatlon sajátmárkás cuccai 2 év garival. Ilyen van az unokaöcsémnek, eddig faja, igaz nem vízálló-lélegzõ.
Volt még Hi-Tech bakancsom; ezt a márkát messze kerüld el. Aztán egy Trezeta, amit imádtam, de ezt nem tudom hol kapni és mennyiért.
X
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. March 01. - 12:17
Posted 2011. March 01. - 09:10
Nézem a turistautak.hu oldalt, de a Király-Kúti-Nyereg környékén sehol nem látom a zöld+ jelzést, balra le csak pirosat jelez a térkép nálam. Jártam arrafelé hétvégén, legközelebb legurulok a piroson kíváncsiságból...április végén szeretnék 3000 szintet összehozni és valami jó kis utat keresek a Prédikálószék és Szentlászló közzé, hogy legyen benne szint, de mégsem kelljen sokat aszfaltozni, viszont tolni sem szeretném terepen a gépet felfelé. Aki kedvet érez egy jó kis tavaszi erõpróbához, gyúrjon rá és szívesen látom! 2 hónapig szakaszonként bejárom a tervezett útvonalat, Húsvétkor meg egyben lenyomnám az egészet, ha az idõjárás is kegyes lesz hozzánk.
Ha Szentendre felõl jössz akkor jobbra lesz, a pilis térképen a csak "tervezett z+"-nek jelölt út! Mielõtt eléred a Pilismarót felé menõ aszfaltos utat, elõtte megy le Dömös felé a föld út (Szõke-forrás-völgy) és az elõtt a kanyarban indul felfelé egy sorompóval lezárt út! Az a tervezett z+. Jelzés még nincs sehol, de le lehet jutni rajta egész lepencéig. Hétvégén ha az idõ engedi megyek arra, ha van kedved gyere!
üdv
Posted 2011. February 28. - 23:38
Tegnap tekertünk egy jó kis kört! Pilisszentkereszt felõl aszfalton Király-kúti-nyeregig, ott balra a "tervezett z+" -re. Kicsit havas volt az út de, nagyon jól tekerhetõ. A visszafordító kanyarba rámentünk egy erdészeti útra, ami meglepõen jó minõségû volt. Ezen az úton lementünk dömösre! Dömösrõl a Szõke-forrás-völgyön keresztül Király-kúti-nyereg, onnan haza!
Nézem a turistautak.hu oldalt, de a Király-Kúti-Nyereg környékén sehol nem látom a zöld+ jelzést, balra le csak pirosat jelez a térkép nálam. Jártam arrafelé hétvégén, legközelebb legurulok a piroson kíváncsiságból...április végén szeretnék 3000 szintet összehozni és valami jó kis utat keresek a Prédikálószék és Szentlászló közzé, hogy legyen benne szint, de mégsem kelljen sokat aszfaltozni, viszont tolni sem szeretném terepen a gépet felfelé. Aki kedvet érez egy jó kis tavaszi erõpróbához, gyúrjon rá és szívesen látom! 2 hónapig szakaszonként bejárom a tervezett útvonalat, Húsvétkor meg egyben lenyomnám az egészet, ha az idõjárás is kegyes lesz hozzánk.
Posted 2011. February 28. - 16:06
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. February 28. - 15:51
már csak pár nap és meglesz a karbon versenybringám!!
eddig az acél oútimmal járogattam el tekerni Bp. környékén mindenfelé (Csobánka, Zsámbék, Isaszeg, Veresegyház-Vác stb.), eddig napi max 100km-t tekerésztem.
de mivel ezt az újat biztos nagyon fogom félteni és óvni, azt szeretném kérdezni, merre vannak a legjobb minõségû utak?? ill. a 9. kerületbõl milyen útvonalon érdemes kijutni oda? (néha ez a legproblémásabb, a városból kijutás minél kevesebb kátyúba menve... )
nagyon örülnék pár jó edzésútvonal-tervnek, ahol nem megy tönkre a bringa...
Posted 2011. February 27. - 19:14
Posted 2011. February 27. - 13:29
Posted 2011. February 27. - 12:40
sziasztok,tudnátok a pilisben valami nagyon jó {uj villa és uj tárcsafék kiprobálos} utat ajánlani
A térkép nagyon jó. Ha találsz rajta valami szimpatikus utat, itt a fórumon tudsz róla kérdezni! Biztos járt már arra valaki, aki leírja, hogy mennyire járható! Amúgy ha vissza olvasol pár oldalt, nagyon jó túraútvonalakat találsz Ronin írásai között!
Posted 2011. February 26. - 20:04
Posted 2011. February 26. - 18:39
Posted 2011. February 26. - 13:40
sziasztok,tudnátok a pilisben valami nagyon jó {uj villa és uj tárcsafék kiprobálos} utat ajánlani
Legegyszerûbb, ha megnézed térképen a szintvonalakat, és az azokra merõleges utakon zuhansz lefelé. Olyan úttal a Pilisben úgyse nagyon fogsz találkozni, ahol le kéne szállnod lefelé...
Sajna a tavalyi évem nem a tekerésre ment rá, így kezdenek erõsen megfakulni az emlékeim, de pl a Vöröskõt dél felõl megközelítõ (talán piros) jelzés jó lehet neked lefelé, meg pl a Kõ hegyrõl a János-forráshoz vezetõ zöld is elég brutál emlékeim szerint - az biztos, hogy felfelé az...
Arra persze figyelj, hogy a fék meg a villa is be legyen már koptatva, különben érhetnek meglepetések.
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes
Posted 2011. February 26. - 09:15
Posted 2011. February 25. - 12:47
Elõször is: új vagyok itt, szóval üdv mindenkinek.
Másodszor pedig: nem pont ide tartozik, de nem találtam jobb topicot!
Lényeg: társakat keresek Budapest környéki rövid- és középtávú tekerésekhez!
Én hobbi edzés céllal bringázok közepes rendszerességgel kb. 2 éve (24 éves vagyok): télen, nyáron, esõben, sötétben is; csak hóban nem.
Hibrid bringám van, szóval 90% aszfalt a téma. Átlag tempó jelenleg síkon 26, hegymenetben kb. 8. Szezonban valamivel több.
IX. kerbõl indulok, 20-40 km távokat kéne menni, pl. amit szoktam: János-hegy, Kerepes, Solymár, Vecsés, Monor... Jöhet bármi más is.
Bringautakat életveszély és kényelmetlenség okán kerülöm, ha lehet, ezt leszámítva a KRESZ-t betartjuk.
A lényeg, hogy jól meghajtsuk egymást, aztán 10-20 perc piknik, és nyomás haza!
1 ember, 2 ember, társaság, mindegy - csak menjünk.
Posted 2011. February 19. - 20:57
Posted 2011. February 15. - 22:14
Posted 2011. February 15. - 20:22
A prédikáló széktõl a Vadálokövekig szuper, onnantól szerintem a legjobb szó a szakadék.
Jól gondoltam! Azt hiszem, szombaton ha jó idõ lesz megnézem a "tervezett z+" utat végig Lepence felé!
Ha valakinek van kedve, jöhet!
Köszi az infót!
Posted 2011. February 15. - 20:10