Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ha úgy érzed akkor nincs. De az elég fúrcsa amikor azt várják sokan, hogy "majd bekopik". Ez nem fék amiben összecsiszolódódik a betét és a tárcsa.

a telo is valtozik azert a legelso

arn: kíváncsi vagyok arra a tagra, ami nem jó. Linkelj már be egy képet róla kérlek! Köszi!

X-Fusion PVA
az elozo cangamban ilyen volt, azert vettem most is ezt... ott nagyon jol teljesitett. gyarilag 200/56nak van megadva, de a masik becsuszo meretebol inkabb 200/51 korul van (egyiknek 57, a masiknal 61mm). azt nem gondoltam, hogy azonos szemtavolsagnal a geo is mas lesz erezhetoen. persze a sagbol adodik vmi, de total mas lett az iranyithatosag.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
arn: kíváncsi vagyok arra a tagra, ami nem jó. Linkelj már be egy képet róla kérlek! Köszi!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Ha úgy érzed akkor nincs. De az elég fúrcsa amikor azt várják sokan, hogy "majd bekopik". Ez nem fék amiben összecsiszolódódik a betét és a tárcsa.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ha már kopik akkor az olyan is. Nincs minek bekopnia rajta, igazán nincs is benne kopó alkatrész.

koszi, akkor viszont kiserletezni sincs erteme :) nem passzol ebbe a vazba.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Ha már kopik akkor az olyan is. Nincs minek bekopnia rajta, igazán nincs is benne kopó alkatrész.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nem kaptam melleje, de 70-80kg kore van belove, en meg 75 vagyok :) nekem ilyen szempontbol is tokeletes (les meret detto). ill, hogy javitottak, az olajcsere utan finomabban is mozog.

egy hatso rugos tag milyen hamar kopik be? majd lehet visszateszem meg a pvat "kopni", ha lesz ra idegzetem. de emlekeim szerint a jelenlegi elso nekifutasra is jol mozgott, ill valszeg nem is ezzel van gond, mert nagyon gyorsan reagal, csak eppen az egesz szerkezet nem mozog olyan szepen.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

neked milyen szempontbol volt kenyelmetlen hosszabb tavon?

Nehezebb a gép az átlagnál, plusz az állandó - nem szabályozható - mozgása hosszú egyenletes úton felesleges energiapocsékolás. Ettõl függetlenül ezzel megyek a gázló tt-re is. :)
Te kaptál a telóhoz eltérõ erõsségû rugót pluszban? Néha az az érzésem, hogy kicsit kemény, és jó lenne lágyabb rugóval is kipróbálni.

a bringazas is egy olyan dolog, amit akkor tapasztal meg az ember, ha kiprobalja. ezt meg egy tesztkoron nem lehet megallapitani, nekem legalabb egy tura kell ehhez.

Én úgy vettem meg, hogy láttam már kiállítva a bikeexpo-n. :( Baromi lutri, de szerencsére bejött. Járhattam volna ellenkezõképpen is. A Merida Transmission 1000-est legalább elvihettem egy 60 km-es, zúzós részekkel tarkított túrára a döntés elõtt. Ennyit a specirõl, de ez más téma...
www.magicteam.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Arn: a Pitch gyárilag szerelve egy nagyon jó bringa, nem szabad nagyon átvariálni (maximum egy kis könnyítés). Hosszú túrákra pedig kell mellé egy krosszgép, vagy egy trekking.
Ha visszaköltöznék Gyõrbe, a környéket ismerve biztos nem lenne indokolt nekem sem a Pitch, de azért biztos megtartanám egy kis élvezkedésre. :)
Ha tényleg ennyit szívsz vele, ne gondolkozz sokat az eladáson. (Veszek legalább olcsón mégegyet :D)

ize, azt akartam is kerdezni, hogy neked milyen szempontbol volt kenyelmetlen hosszabb tavon? mert nekem baromira bejon a geo meg kenyelmi aspektusbol is. talan egyket cmel keskenyebb kormannyal lehetne jobb, de meg egy turacangan is elobb faradok, mint itt (nem tekeresre ertem).

Szerintem te hónapok óta gyõzködöd csak magad,hogy jó lesz ez a bringa,de valahogy nem akar ez összejönni.Ha meg nincs pénzed többféle bringára,akkor tényleg nem volt jó választás,egy eléggé speciális bringa vásárlása.Akkor egy olyan bicaj kell,ami aránylag minden terepen elvan.

amire ennyi penzt kolt az ember, persze, hogy probalja magat igazolni :) sajnos a bringazas is egy olyan dolog, amit akkor tapasztal meg az ember, ha kiprobalja. ezt meg egy tesztkoron nem lehet megallapitani, nekem legalabb egy tura kell ehhez.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

azon fog mulni, hogy mennyire fontos a tekeres, ill hogy mennyire rontja ennek elvezetet a bringa. nem gyorbe vettem, de itt is szeretnem hasznalni, mert sajna nem futja minden terepre masmas. szivesen tartanek bringaparkot......egyaltalan nem arrol volt szo aprilisban, hogy kicsit kellemetlen volt tekerni, hanem egyszeruen elvezhetetlen volt a masik utan felfele

Szerintem te hónapok óta gyõzködöd csak magad,hogy jó lesz ez a bringa,de valahogy nem akar ez összejönni.Ha meg nincs pénzed többféle bringára,akkor tényleg nem volt jó választás,egy eléggé speciális bringa vásárlása.Akkor egy olyan bicaj kell,ami aránylag minden terepen elvan.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Arn: a Pitch gyárilag szerelve egy nagyon jó bringa, nem szabad nagyon átvariálni (maximum egy kis könnyítés). Hosszú túrákra pedig kell mellé egy krosszgép, vagy egy trekking.
Ha visszaköltöznék Gyõrbe, a környéket ismerve biztos nem lenne indokolt nekem sem a Pitch, de azért biztos megtartanám egy kis élvezkedésre. :)
Ha tényleg ennyit szívsz vele, ne gondolkozz sokat az eladáson. (Veszek legalább olcsón mégegyet :D)

azon fog mulni, hogy mennyire fontos a tekeres, ill hogy mennyire rontja ennek elvezetet a bringa. nem gyorbe vettem, de itt is szeretnem hasznalni, mert sajna nem futja minden terepre masmas. szivesen tartanek bringaparkot.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Korlátok? Egy Pitch lejön szinte bárhol, aszfalton és felfele gurul, ott csak te teszel elé korlátokat. Erõsnek kell lenni és kész.
Ma voltam tekerni egy régi kedves isemrõsömmel. Ö enduroval (elõl két tányér, Marzo 66) és egy epic-kel voltam. Õ följött mindenhol, igaz egy nagyon kicsit vártam rá, én legurultam a két épített pályán is (ugratókon kívül mindent bevállalva) ott pedig õ várt rám.
Az, hogy slick gumit tennél rá meg már mindennek a teteje. Döntsük már el mit szeretnél. Egy országútit, vagy egy enduro bicót?

hat ez jo megkozelites :) ennyi erovel egy dh canga is gurul, csak erosnek kell lenni. a korlatain amugy a hasznalhatosagat ertettem. egyaltalan nem arrol volt szo aprilisban, hogy kicsit kellemetlen volt tekerni, hanem egyszeruen elvezhetetlen volt a masik utan felfele. azert a kellemes es ekozott van meg par fokozat - de azota sajna nem jutottam el hasonlo terepre, igy nem tudok nyilatkozni, hogy mennyiben lett mas (szerintem a hayes fek is benne volt).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn: add el azt a tagot, amivel szívsz és vedd meg a fekete AFR tagomat :) Nekem most lett egy másik, így eladó lesz. 200x57-es, 4 lépcsõs kompresszió és ez garantáltan mûködik a keródban. Ha érdekel, akkor PM :)

elvileg ez is 200x56os :) de mint emlitettem, nem koltok ra tobbet. vagy igy lesz jo, vagy sehogy.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
www.magicteam.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

akkor mirol beszelgetnenk a forumon? :) amugy ez a bringadolog tok olyan, mint a hifizes... tobbet szarakodnak az hifizok a technikai reszevel, mint a zenehallgatassal. beleestem en is ebbe a hibaba, ahogy ti is ezzel foglalkoztok. korabban siman elvoltam 9 utana meg 3 evig is egy cangaval, amig nem jott ez az ossztelos orulet. azota a negyedik bringat veszem. ha csak tekerni fogom, akkor biztosak lehettek benne, hogy nem ide jovok beszelni rola.

nekem fordítva volt. egy darabig érdekelt, hogy mi van alattam, foglalkoztam a dizájnnal stb. mostanra már csak tekerem és a funkcionalitás van szem elõtt :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

...azon mulik, hogy el tudom e fogadni a korlatait.

a gumikerdes: egy 1.35os semislickel eleg sok helyen jartam, igy tudom, hogy mire szamithatok. csak azt nem, hogy ez hogyan viszonyul az enduro dologhoz.

Korlátok? Egy Pitch lejön szinte bárhol, aszfalton és felfele gurul, ott csak te teszel elé korlátokat. Erõsnek kell lenni és kész.
Ma voltam tekerni egy régi kedves isemrõsömmel. Ö enduroval (elõl két tányér, Marzo 66) és egy epic-kel voltam. Õ följött mindenhol, igaz egy nagyon kicsit vártam rá, én legurultam a két épített pályán is (ugratókon kívül mindent bevállalva) ott pedig õ várt rám.
Az, hogy slick gumit tennél rá meg már mindennek a teteje. Döntsük már el mit szeretnél. Egy országútit, vagy egy enduro bicót?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
arn: add el azt a tagot, amivel szívsz és vedd meg a fekete AFR tagomat :) Nekem most lett egy másik, így eladó lesz. 200x57-es, 4 lépcsõs kompresszió és ez garantáltan mûködik a keródban. Ha érdekel, akkor PM :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szerintem meg kell mellé egy cross bicó
pitchre terepgumi és azt csak akkor használni ha igazi terep van
akkor nem kell idegeskedni hogy nem halad aszfalton.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Vegyél régit. 120 mm rugóút.
stumpjumpa

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az uj stumpjumper hasonloan agresszivnek tunik, mint a pitch - inkabb az epic lenne, ha most valasztanek.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Arn, értsd már meg, hogy s t u m p j u m p e r ami neked kell. Ferõl le, lerõl fe.
stumpjumpa