Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Amikor ilyen villát (vagyis Reba World Cup-ot) akartam venni, akkor többen lebeszéltek a karbon nyakas megoldásokról, mert egy idõ után kikotyogósodik a dió a nyakban és ugye mivel karbon, sokat nem tudsz vele kezdeni. Esetleg ez is lehet egy érv, hogy miért ne a Stumpit :)

a karbon nyakas dt villához gyárilag adnak ilyet

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem szúrja, csak a "dió" általában a klasszikus, körmös változatot jelenti, ezért kérdeztem rá, hogy erre, vagy az általad említett, karbon nyakhoz használatos változatra gondoltál.
A kikotyogósodást viszont el lehet kerülni headlock használatával, ha erre alkalmas kiképzésû a villa.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Mit keres dió a karbon nyakban? Feltételezem, hogy a klasszikus, körmös darabra gondoltál.

Nem. Van speckó, karbon nyakhoz készült változat, de gondolom ezt te is ismered, elvégre ha jól tudom, hagyományost nem szabad rakni karbon csõbe. Bocs, ha szúrja a szemed a "dió" elnevezés...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Amikor ilyen villát (vagyis Reba World Cup-ot) akartam venni, akkor többen lebeszéltek a karbon nyakas megoldásokról, mert egy idõ után kikotyogósodik a dió a nyakban és ugye mivel karbon, sokat nem tudsz vele kezdeni.

Mit keres dió a karbon nyakban? Feltételezem, hogy a klasszikus, körmös darabra gondoltál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
19-es rochopper viszont qrva hosszú lesz 180 centihez....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
vagy vigyazott ra? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem nagyon vitrinnek tûnik a stumpy. Nem hiszem, hogy komolyan használták volna terepen, olyan mintha csak aszfalton használták volna. Nem látok festékleverõdést a felnin és a vázon. Nagy eséllyel nem hazai bringás használta.

A sebesség mindent megold.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Amikor ilyen villát (vagyis Reba World Cup-ot) akartam venni, akkor többen lebeszéltek a karbon nyakas megoldásokról, mert egy idõ után kikotyogósodik a dió a nyakban és ugye mivel karbon, sokat nem tudsz vele kezdeni. Esetleg ez is lehet egy érv, hogy miért ne a Stumpit :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Igen, lehet meg kéne nézni. Mert újonnan normális áron kifogni, nem hiszem hogy sikerül. Le is tettem róla...
2k alatt viszonylag gyenge gyári kiegészítõkkel kaphatók, és az akciók sem mennek túl mélyre.

A Stumpy meg biztos koros, és az aluvázakat nem az örökkévalóságnak gyártották. Ugyan más értékes dolgok is vannak rajta, pld teló és felni stb., de mégis a bringa lelke a váz, ha az elkezd repedezni..., na az nem öröm.
;) breeze :mad:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok,

az alábbi bike éri az árát? És az aminek hirdetik?
Mikori modell lehet?
Köszi.
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Specialized Rockhopper

2008-as váz, mindenféle (nem széria) felsõ kategóriás cuccal pakolva. ha egy kerékpárként kezdte életét akkor mindent cseréltek rajta. a specialized pl nem szerelt soha R7 villával, de a Bontrager kerekek is a Trek saját márkás cuccai. XT/XTR is csak Stumpjumperen volt található mindig is. ettõl függetlenül jó vételnek tûnik

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem picit tul oreg mar ahoz hogy megbizhato legyen. ki tudja mit kapott ezidaig, sokkal nagyobb az eselye hogy egy honap hasznalat utan megjelenik rajta egy hajszalrepedes mint egy par eves rockhopperen. szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A kép alapján simán megvenném a stumpyt. Elõl jók a lánckerekek, a hátsóváltó is jónak tûnik. Meg kell nézni a csapágyakat és a telót élõben.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en azert tartozkodnek ezektol a draga alkatreszes valszeg sokat futott cangaktol, mert ha vmit cserelni kell rajta, akkor horror (mar ha ezen a szinten akarsz maradni)... uj bringanal sem csak egyszer kell megvenni, karban is kell tartani. valahol ezert sem banom, hogy kozepszeru alkatreszeket hasznalok.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a Rockhoppert láttam élõben - szép!
a váz volt talán kicsit használva, de tényleg hibátlan!
egy kis kirándulással egybekötve érdemes lehet lemenni megnézni keszthelyre...

a másik jobb felszereltségû, de valószínûleg van benn kilométer is bõven - ami ha cserés (gondoljunk csak a hajtásra), sokra rúghat...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

És ha mondjuk az áruk egyforma lenne, mondjuk 200e mind2? :-)
(ha ügyesen alkuszik az ember... :-), végülis elég uborkaszezon van )

Nálam a Stumpi... DT4,2 felni nem éppen rossz, SID sem, R7 sok rosszat hallani róla. Újabb kontra régebbi XTR max dizájn eltérés... és nagyon megkíméltnek tûnik és alkuképes... Én megnézném élõben.:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az osszeallitasbol itelve a gazdaja valszeg hasznalta is, lehet benne 2m km is.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
És ha mondjuk az áruk egyforma lenne, mondjuk 200e mind2? :-)
(ha ügyesen alkuszik az ember... :-), végülis elég uborkaszezon van )

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Köszi. Nem találtam ezt a színt, egyik évjáratban sem. :-)
Talán a 2007-es matricázása hasonlít, meg attól van M4 váz is...
Pedig nem lehet túl öreg, az XTR hátsó friss modellnek tûnik...

180cm vagyok... akár mind2 lehet jó.
A stumpi komoly gép, bár sok cucc rajta már koros...

Nézd meg a Holland oldalon is, nem minden szín van fent az Ámerikain, úgy tûnik van néhány amit Európának festenek.
Az XTR váltó nem széria, az alapján ne határozd meg a korát, lehetne a Stumpin is, jól látod tényleg komolyabb, csak a fékek lógnak ki nagyon a képbõl.
Nekem is pont ilyen volt az elõzõ vázam nagyon szerettem, cirka 2004-2005-ös modell év.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Köszi. Nem találtam ezt a színt, egyik évjáratban sem. :-)
Talán a 2007-es matricázása hasonlít, meg attól van M4 váz is...
Pedig nem lehet túl öreg, az XTR hátsó friss modellnek tûnik...

180cm vagyok... akár mind2 lehet jó.
A stumpi komoly gép, bár sok cucc rajta már koros...

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Rockhopper: L-es, keresed meg a specialized.com-on az archive-ban szín alapján. Egyébként mindegy az évjárat, nagyon nem változott a rh az utóbbi években. Ár nem tudom, kérdezd itt:
Milyen bringát vegyek?

Stumpi: m-es ill. lásd rockhopper.

Elsõre inkább a rockhopper, de a kettõbõl lehetne jó gép: stumpi váz a rockhopper alkatrészekkel.