Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
semmi tipp? :) mit nezzek meg esetleg?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

mindent be lehet állítani, csak idõ kérdése

...maga tényleg "maximus" dumákat nyomat.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
mindent be lehet állítani, csak idõ kérdése

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

neha kicsit "szuknek" erzem a lancatdobot: alig erzek kulonbseget a hatso sor kihasznalhatosagaban, ha a kozepso vagy a nagy tanyeron van a lanc. ez mitol van? akarhogy allitgattam - a gyakorlatban kb a harmadik legnagyobb kerekig szoktam hasznalni a kozepso attetelben - itt is hozzaer, es a nagytanyeron a masodik-harmadik legkisebbnel is koszorul mar. de ez a legjobb eset - ha a kozepso tanyert akarom koszorules nelkul hasznalni, akkor nagytanyeron talan a negyedik legkisebbig nem koszorul, alatta igen. vagy a masik oldalon: ha a nagytanyert szeretnem rendesen hasznalni, akkor a kozepson a sor kozepeig megy el koszorules nelkul.

gyari allapotaban mar nem emlekszem, hogy mukodott, a hajtomu nem ugyanaz. a gyari deoret csereltem slxre.
az integralt csapagyakat hagytam az eredeti deoret.
lanc szinten a gyari: sram 971. ezt is lecsereltem elotte, shimano hg73ra, de a bakonymaraton utan kukazni kellett. ott mintha kevesbe csinalta volna, lehet kicsit eltero a lanc legnagyobb szelessege.
az atdobo etype slx, tehat nem tudok a poziciojan modositani. ill a speci ugy oldotta meg, hogy spacerekkel egy fel cmt lehet lefele eltolni, de az mas tipusoknal van ugy: enduro, ilyesmi (stumpinal a felso helyzetben van).
az elso trigger sram x.7.

tipp?
probaltam mar absz "szabalyosan" - letoltottem a shimano doksit, aztan megneztem, hogy ott mit javasol: ott ugy lovik be, hogy a kozepso tanyeron es a sor legnagyobb kereken kell a lancnak lennie. ebben az esetben kell, hogy a lanc hogy epp ne, vagy hozzaerjen az atdobo szelehez.

ps: tenyleg szukebb a shimano - 6.5mm vs 6.8

majd a szakik megmondják, amúgy lehet hüjeség de a carbon scotton nekem anno e-type xt átdobó volt. na nem volt ember aki azt be tudta volna állítani normálisan mûködjön....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
neha kicsit "szuknek" erzem a lancatdobot: alig erzek kulonbseget a hatso sor kihasznalhatosagaban, ha a kozepso vagy a nagy tanyeron van a lanc. ez mitol van? akarhogy allitgattam - a gyakorlatban kb a harmadik legnagyobb kerekig szoktam hasznalni a kozepso attetelben - itt is hozzaer, es a nagytanyeron a masodik-harmadik legkisebbnel is koszorul mar. de ez a legjobb eset - ha a kozepso tanyert akarom koszorules nelkul hasznalni, akkor nagytanyeron talan a negyedik legkisebbig nem koszorul, alatta igen. vagy a masik oldalon: ha a nagytanyert szeretnem rendesen hasznalni, akkor a kozepson a sor kozepeig megy el koszorules nelkul.

gyari allapotaban mar nem emlekszem, hogy mukodott, a hajtomu nem ugyanaz. a gyari deoret csereltem slxre.
az integralt csapagyakat hagytam az eredeti deoret.
lanc szinten a gyari: sram 971. ezt is lecsereltem elotte, shimano hg73ra, de a bakonymaraton utan kukazni kellett. ott mintha kevesbe csinalta volna, lehet kicsit eltero a lanc legnagyobb szelessege.
az atdobo etype slx, tehat nem tudok a poziciojan modositani. ill a speci ugy oldotta meg, hogy spacerekkel egy fel cmt lehet lefele eltolni, de az mas tipusoknal van ugy: enduro, ilyesmi (stumpinal a felso helyzetben van).
az elso trigger sram x.7.

tipp?
probaltam mar absz "szabalyosan" - letoltottem a shimano doksit, aztan megneztem, hogy ott mit javasol: ott ugy lovik be, hogy a kozepso tanyeron es a sor legnagyobb kereken kell a lancnak lennie. ebben az esetben kell, hogy a lanc hogy epp ne, vagy hozzaerjen az atdobo szelehez.

ps: tenyleg szukebb a shimano - 6.5mm vs 6.8

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

A hivatalos oldalon van ilyen doksi, miden bizbasz részletesen látható, rendelési számmal.

A manuálok:

Specialized Bicycle Components : Manuals, Tech Bulletins, and Other Downloads

2008-as epic például:
http://cdn.specializ..._Era_Manual.pdf

Köszi,pont ez kellett :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Megtörtént:)

Nagyon köszönöm! :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nem lehetne ezeket a fékes hozzászólásokat áttenni egy másik topikba, mondjuk a fékekkel foglalkozóba?

Megtörtént:)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nem lehetne ezeket a fékes hozzászólásokat áttenni egy másik topikba, mondjuk a fékekkel foglalkozóba?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Bocs hogy offolok :D ,hol találok robbantott ábrát Brain tagról vázrészlettel,csavarokkal,stb?

A hivatalos oldalon van ilyen doksi, miden bizbasz részletesen látható, rendelési számmal.

A manuálok:

Specialized Bicycle Components : Manuals, Tech Bulletins, and Other Downloads

2008-as epic például:
http://cdn.specializ..._Era_Manual.pdf

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

akkor nem fogalmaztam elég érthetõen :) nem maga a tag bele az érdekes,hanem hogy hogyan helyezkedik el a vázban,alátétek,hézagolók sorrenje stb

Félre értettelek, elnézést :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Felejtsd el :) Igazán részleteshez nem fogsz hozzájutni. Esetleg érdemes nézegetni az mtbr.com fórumot, ott a srácok szoktak szétkapni tagot, villát, mindent és néha kikerül pár szétszedési instrukció fotókkal együtt. Amikor az E150 villámmal és az AFR tagommal küzdöttem szerviz szinten, akkor az mtbr-en volt elég sok info. Braines tagról kb. az a meglátás ott is, hogy "contact your LBS" (local bicycle store). A Brainbe már kell pár száz PSI nitrogén is, meg emlékeim szerint légteleníteni is kell, szal nem egyszerû a történet. Ha nem muszáj, ne babráld, de érdemes utána nézni, hogy mitõl megy a gõzgép, csak sajna a fenti okok miatt túl sok info nincs is róla. A Speci nem ad ki szerviz instrukciókat, ábrákat, mint más gyártó. E van :)

akkor nem fogalmaztam elég érthetõen :) nem maga a tag bele az érdekes,hanem hogy hogyan helyezkedik el a vázban,alátétek,hézagolók sorrenje stb

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Bocs hogy offolok :D ,hol találok robbantott ábrát Brain tagról vázrészlettel,csavarokkal,stb?

Felejtsd el :) Igazán részleteshez nem fogsz hozzájutni. Esetleg érdemes nézegetni az mtbr.com fórumot, ott a srácok szoktak szétkapni tagot, villát, mindent és néha kikerül pár szétszedési instrukció fotókkal együtt. Amikor az E150 villámmal és az AFR tagommal küzdöttem szerviz szinten, akkor az mtbr-en volt elég sok info. Braines tagról kb. az a meglátás ott is, hogy "contact your LBS" (local bicycle store). A Brainbe már kell pár száz PSI nitrogén is, meg emlékeim szerint légteleníteni is kell, szal nem egyszerû a történet. Ha nem muszáj, ne babráld, de érdemes utána nézni, hogy mitõl megy a gõzgép, csak sajna a fenti okok miatt túl sok info nincs is róla. A Speci nem ad ki szerviz instrukciókat, ábrákat, mint más gyártó. E van :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Árpi, csak neked tört el a tag?
Régenvalahol volt ilyen PDF-em megpróbálom megkeresni.

? Nekem nem.(még.kopp-kopp)
Köszi :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Árpi, csak neked tört el a tag?
Régenvalahol volt ilyen PDF-em megpróbálom megkeresni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
semmi baj egy jol belott avid bovdenes fekkel.

en adnek neki egy eselyt, es csak utana gondolkodnek a cserejen
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Köszi az eddigi jótanácsokat.
Erõsen gondolkozom, már csak a méret miatt is, a Stumpy-n.
A gépet látszik hogy használták, de sztem a gazdája a szükséges dolgokat idõszerûen cserélte is.
Ugyan vannak rajta korosabb alkatrészek (ami talán csak az XTR hátsó váltó és fékkarok), de azokat elképzelhetõ hogy tavasszal új XT-re majd kicserélem.
Most ami idõszerû, az a fék upgrade. Az Avid bowdenes nekem nem fog bejönni, sztem, tehát azt én XT hidraulikusra cserélném. Ha jól látom a bringabutik Shimano akciójában ezt 2x20e Ft-ból megúszhatom. (ha jó a tárcsa)
Ezeket és a gép állapotát optimalistán nézve (jó a teló, jó a váz, jók a kerekek) egy 200e közeli ár, ami max 210e nálam ( :-) ) jó vételt jelenthet, még ha õsz is van.
;) breeze :mad:

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Én ezt ismerem úgy, hogy rózsa, vagy csillag.
És tudomásom szerint ez a diós megoldás.
A carbon vállas SID-ek alja pedig nem lyukas, tehát a head lock így nem használható...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a karbon nyakas dt villához gyárilag adnak ilyet

sid-hez is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való