Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A direct mount és az e-type nem ugyanaz.

a régi speci direct mount az egy lebontott e-type váltó, levették róla azt amit a monoblokk alá csavartál és kész, annak a csavar felfogatásait használják

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nekem elég vegyes a rendszer: Sram markolatváltó, XT elsõváltó (E-Type), Sram lánc, XT ghajtómû, Sram hátsóváltó, és XT sor. Teljesen jól mûködnek a cuccok.

fogalmam nincs, hogy mi az oka, nalam is vegyesfelvagott: sram x.7 trigger, slx etype atdobo, sram 971, slx hajtomu, x.9 hatso, hg61 sor. ez igy a korabban emlitett dolgokat produkalta. shimano lanccal nem. talan az eltero lancszelesseg is lehet, ha ennyire ki van centizve - de ugyanakkor ennel sokkal tobbet nyeklik a technika, hogy szamitson. passz.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
bocsi, engem is megtévesztett a specin található nagy direct mount felirat ;)
Valóban e-type fül nélkül...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
megneztem a techdocson: van direct mount valoban, de a speciken etype van, bb plate nelkul.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Az újabb Speciken ilyen van:
Feltöltött kép
Szerintem arn is erre gondolt. Ez egy E-type a gyûrû leszerelése után.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A direct mount és az e-type nem ugyanaz.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nekem elég vegyes a rendszer: Sram markolatváltó, XT elsõváltó (E-Type), Sram lánc, XT ghajtómû, Sram hátsóváltó, és XT sor. Teljesen jól mûködnek a cuccok.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
teljesen gyari modell, a valtozasokat leirtam. voltam azota tekerni, ezzel a lanccal tenyleg ugy mukodik, ahogy elkepzelnem. nem gondoltam volna, hogy sram lanccal ilyen dolgok johetnek elo.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Az elsõ váltód kutyaközönséges "e-type" shimano, nem speci specifikus. Szerintem nem lehet beállítani úgy, hogy az összes fokozat köszörülés mentes legyen. Nekem olyan monti elsõ váltom sosem volt. E-type-ból viszont sok variáció van, különbözõ nyeregvázcsõ szögekhez is, ha nem a vázzal jött eredetileg a váltó, lehet ezzel is gond.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat ennyit a kompatbilitasrol - a hg73al be lehet allitani.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

egész pontosan direct mount ;) állítási lehetõség max alátétekkel...

a speci hivja igy? shimanonal etype van szvsz. epp most kaptam szet - nem tudod allitani, mert akkor a csorlon beleer a vazba. mas kialakitasu vazakhoz talaltak ki a masik opciot. de ezt a bringa doksijaban is irtak.

van meg egy uj lxes lancom... nemreg meg harom volt, most meg ez az utolso. azt hittem kihuzom vele par evig. :( megnezem azzal. vegulis shimano hajtasban mi a francot keres a sram lanc.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

jah hogy e type

egész pontosan direct mount ;) állítási lehetõség max alátétekkel...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jah hogy e type

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
etype, es nem akarom a kozepso tanyeron a vegallasokban hasznalni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
csavarással már ha bilincses kell játszani, de a végsõ állások hátul , ott mindig köszörülni fog

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Shimano... Nekem ugyan ez az elsõvátóm van (a láncvillára szerelve) és tuti jól mûködik. Sram markolatváltóm van, ami elõl is 9 fokozatban kattintható. Kicsit koszol a lánc és a váltóval utána tudok menni. Erre a Shimano még ennyi év tapasztalattal sem képes.
De! Az igazat megvallva nem is kellene a közép tányérról a szélsõ hátsó lánckerekeket használnod az áttételek átfedése miatt. (Bár ezt szerintem a gyakorlatban a bringások 90% le..arja.)

nem is hasznalom... a ketharmadaig szeretnem, de mar a felenel beleer, ha a nagytanyert koszorulesmentesre allitom be. lehet a magassaggal fugg ossze, mert a kistanyer megint rendesen hasznalhato.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
a shimanonak is van olyan (elsõ)váltókarja, ami a középsõ lánckerékhez két, egymástól csak picit eltérõ állás használ. vmelyik egyenes kormányos országútis szettben megtalálható. asszem.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Shimano... Nekem ugyan ez az elsõvátóm van (a láncvillára szerelve) és tuti jól mûködik. Sram markolatváltóm van, ami elõl is 9 fokozatban kattintható. Kicsit koszol a lánc és a váltóval utána tudok menni. Erre a Shimano még ennyi év tapasztalattal sem képes.
De! Az igazat megvallva nem is kellene a közép tányérról a szélsõ hátsó lánckerekeket használnod az áttételek átfedése miatt. (Bár ezt szerintem a gyakorlatban a bringások 90% le..arja.)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A valtos topicot? :)

beraktam oda is, csak majd jol lecsesznek miatta :D

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag