Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2011. január 13. - 11:50
Itt ül egy gólya a lámpaoszlopon...
Írta 2011. január 13. - 11:47
Igen, de nem izomból, vinni fogja a puha alut.a beleutest hogy gondolod? fogok egy kalapacsot es beleutom a csavarba? egyelore nem cseszegetem tovabb, mert nagyjabol meg van huzva, aztan ha szerelni kell, akkor kinlodok vele. valszeg majd kicserelem, aztan ezt a torxos modszert a kibanyaszasra hasznalom.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. január 13. - 11:37
Feltételezhetõ, hogy hibás a manual és rossz nyomaték van megadva (vagy rossz a nyomatékkulcs?, nem jól használod?). Vagyis gyárilag kisebb nyomatékkal húzták meg, mégsem esett szét a bicaj. Megszûnt egyébként a recsegés?
hat tuti nem ekkoraval, mert az latszana a csavarokon a nyomatekkulcsot elviszem tekeyardhoz, aztan bemerjuk. persze adtak hozza egy hitelesito papirt, hogy ez a kulcs konkretan mekkora elterest produkalt adott nyomatekon (2%on belul volt). szerintem nem lehet rosszul hasznalni...
recseges meg nyaron megszunt, akkor erzesre huztam vissza a csavarokat, mert van egy hatarozott szorulo pontja. erre irtam, hogy ez jo ha fele a megadott erteknek, mert utana kezdi elkenni a csavarokat. epp azert neztem at, hogy ha akkor megpiszkaltam, most korrektul legyen beallitva: az egyik le is volt lazulva.
A manuálban egyébként csak "recommended" szerepel, nem pedig "required/min/max". Szóval nyugodtan meghúzhatod érzésre nyomatékkulcs nélkül.
minimum-maximum ertek szerepel. mindenutt a min erteket hasznaltam.
Én egyszer láttam eddig nyomatékkulcsot (egy jó félméterest) mûködés közben, kerékanyát húzták meg vele gumisnál, majd egy normál kulccsal jó reccsenõsen még ráhúztak biztos ami biztos, hát értelme sok volt...
eddig en sem foglalkoztam vele, mert egy bringanal sem jelentett problemat. es rohadjon meg, epp ezert idegesit, mert megvettem nem keves penzert ezt a kulcsot, hogy ne tegyek a bringaban tobb kart, erre ugyanugy vehetek majd aranyarban speci csavarokat.
Írta 2011. január 13. - 10:49
A manuálban egyébként csak "recommended" szerepel, nem pedig "required/min/max". Szóval nyugodtan meghúzhatod érzésre nyomatékkulcs nélkül.
Én egyszer láttam eddig nyomatékkulcsot (egy jó félméterest) mûködés közben, kerékanyát húzták meg vele gumisnál, majd egy normál kulccsal jó reccsenõsen még ráhúztak biztos ami biztos, hát értelme sok volt...
Írta 2011. január 13. - 08:10
Értem én, én is szétszedek mindent és megpróbálom tökéletesre összerakni (tettem így már majdnem tönkre tárcsaféket ). De nálad fokozottan elõjön, hogyha valamit szétszedsz, az nem lesz jó és problémázol rajta rengeteget. Vagy vegyél valami nagyon drága és minõségi bringát (úgyis millió pénzt költesz el a jobbításra) vagy fogadd el, hogy nem tökéletesek az alkatrészek.
Az elnyalt alu imbusznyílású csavart úgy lehet még használni, hogy beleütsz egy kicsivel nagyobb torxot (nekem is így van az egyik csavar az anthemben).
ami nalam kicsit is rossz, az vagy elromlik, vagy elojon a hiba, vagy en rontom el a tulbuzgosagommal. ezert altalaban csak jominosegu holmikat veszek. probaltam ilyeneken sporolni, de mindig megszivom pl akartam pixelhibamentes monitort, es harom tipusbol a hatodik lett az. de kozvetlenul utana vettem egy okostelot, az is pixelhibas volt. a munkahelyen azutan ha vettem vmit, mindig megkerdeztek, no ez nem pixelhibas? ez persze rohadtul tud idegesiteni, de ma mar inkabb ugy fogom fel, hogyha tokeleteset akarok, akkor vagy meg kell kuzdenem erte, vagy elfogadom.
az elmult evben valami ot relativ draga bringat (cube, univega, speci) vettem azert, hogy megtalaljam a megfelelot. most megvan, mert nagyon tetszik. az viszont ironikus, hogy egyikkel sem volt ilyen gondom, ezen meg lassan tucacjaval jon elo. sok csavar alu rajta vagy puhabb alu, vagy mittomen, ami ha sokat butykolod, akkor elfarad. a stucniba vettem hosszabb csavart, es szerencsere meg lehet huzni az eloirt nyomatekkal, az agyat tegnap "generaloztam" - deore ide vagy oda - jol teljesit, az is marad. meg a szallitasnal letorott muanyag kabelvezetok hianyoznak, meg most hogy ne legyek problema nelkul, ez.
a beleutest hogy gondolod? fogok egy kalapacsot es beleutom a csavarba? egyelore nem cseszegetem tovabb, mert nagyjabol meg van huzva, aztan ha szerelni kell, akkor kinlodok vele. valszeg majd kicserelem, aztan ezt a torxos modszert a kibanyaszasra hasznalom.
ps: bocs rob, hozza akartam adni a korabbi hozzaszolashoz, de lezarta addigra.
Írta 2011. január 13. - 07:44
Sztem ez túlragozva. Ha a gyári szar, tegyél bele erõsebbet. Ha csavarboltban nincs, akkor gyártass. A fejprobléma is megoldódik ezzel.
Azt én sem értem, miért használnak néhol a gyártók kis fejû csavart, ott, ahol valamit meg kell szorítani.Valszeg nem olcsóbb, vagy könnyebb annyival, egyszerûen csak nem figyelnek oda a tervezéskor.
ilyeneket megfelelo minosegben gyartatni, feluletkezeltetni szvsz tizezrekbe kerulne. de rakerdezek, biztos ami biztos.
Írta 2011. január 13. - 01:09
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. január 13. - 00:42
igaz, tul kocka vagyok en ilyenekhez. ha nekem vhova le van irva, hogy ilyen legyen, akkor olyanra csinalom. pedig csak jobba szeretnem tenni a dolgokat vagy legalabbis a legtobbet kihozni belole.
Értem én, én is szétszedek mindent és megpróbálom tökéletesre összerakni (tettem így már majdnem tönkre tárcsaféket ). De nálad fokozottan elõjön, hogyha valamit szétszedsz, az nem lesz jó és problémázol rajta rengeteget. Vagy vegyél valami nagyon drága és minõségi bringát (úgyis millió pénzt költesz el a jobbításra) vagy fogadd el, hogy nem tökéletesek az alkatrészek.
Az elnyalt alu imbusznyílású csavart úgy lehet még használni, hogy beleütsz egy kicsivel nagyobb torxot (nekem is így van az egyik csavar az anthemben).
Írta 2011. január 12. - 23:33
Azt én sem értem, miért használnak néhol a gyártók kis fejû csavart, ott, ahol valamit meg kell szorítani.Valszeg nem olcsóbb, vagy könnyebb annyival, egyszerûen csak nem figyelnek oda a tervezéskor.
Írta 2011. január 12. - 23:27
Írta 2011. január 12. - 23:20
Mindig ezt csinálod.
Már nekem fáj.
Írta 2011. január 12. - 22:49
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
en ugy szamolom, hogy a kisebb forgaspontoknal 13,6-15,8nm van megadva. kiprobaltam egy viszonylag ep csavaron: kb a fele lehetne realis, mert utana a csavar belso eleinek elnyulasa viszi el a nyomatekot. ezek a csavarok egyszeruen ezt nem birjak el.
Írta 2011. január 12. - 17:41
szerintem meg a csavar anyaga az acél
cseréld le, aztán spórolj grammot máshol.
ha nem egyedi csavar lenne, akkor megtennem. de ennel tobbet tenyleg nem tudok tenni, hogy nyomatekkulcs + profi bitek. az adott nyomatekkal meghuzott alu imbuszcsavarok lassan torxnak tunnek.
Írta 2011. január 12. - 17:40
Figy arn, Neked, ha épp nincs semmi gondod a bringáddal mindig csinálsz valami problémát?
kb. minden második komment a Tied, ha jól figyeltem
ha nem tekerek, szerelek de egy cangan nem kinlodtam ennyit a csavarokkal. jobban mondva sose volt gondom a csavarokkal, itt meg folyamatosan elcseszek vmit.
amugy nem akarom feleslegesen szerelni, csak a nyaron pattogott a vaz, aztan ha mar lelazitottam, akkor bezsiroztam a porvedoket. most akartam leellenorizni, hogy a gyarilag megadott nyomatekkal legyenek meghuzva.
Írta 2011. január 12. - 16:57
cseréld le, aztán spórolj grammot máshol.
Írta 2011. január 12. - 16:52
kb. minden második komment a Tied, ha jól figyeltem
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2011. január 12. - 16:15
sporoltak bringa szinten 10got rajta, en meg eszem a kefet.
Írta 2011. január 12. - 16:03
Szerszámot ezekhez a Conradban tudtam szerválni, egy szett, 106-féle fejjel, T-alakú és racsnis kulccsal 3-5e volt.
Az a rossz, hogy néha épp csak picit kisebb a kulcs, és nem venni észre a lógást használat közben, és már el is nyalódott a csavar.
Ha nem ez a gond, akkor szorri, csak felvetés volt.
Írta 2011. január 12. - 15:32
Írta 2011. január 05. - 19:21
Ne mérjétek, mert arn bácsi sokkot fog kapni, ha eltérõ az eredmény
Jobb is a boldog tudatlansag. :-P