Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2011. március 07. - 09:24
Negatívum (csak alu epic):
- sártûrése nagyon rossz
- a 2009-es változat csak shimano váltókkal volt kompatibilis, 2010-tõl már többféle kábel vezetésre van lehetõség így sram is jó, vagyis bonyolultabb
- a váz (üléscsõ) pont azért hidroformingolt, hogy odaférjen a csoda váltó, egyébként semmi szükség rá
Pozitívum:
- jól néz ki
- nekem is ilyen van
Én nem érzem ettõl jobbnak a mini braines vázat, mint a régit.
Írta 2011. március 06. - 22:34
Shimano Deore XT '08 (FD-M771) (Váltás | Váltó | MTB Elsõ váltó) | Kerékpár WebshopEzt kell venned.
megerõsítem!
Írta 2011. március 06. - 21:49
Akkor téged láttalak szombaton az expón a becsomagolt epic vázzal.
Minden bizonnyal. Nem sokan rohangáltak Epic vázakkal. Legalábbis szombaton.
Írta 2011. március 06. - 21:36
Tegnaptól egy 2008-as Epic Marathon váz mosolygós tulajdonosa vagyok, azonban ma összeszereléskor kiderült, hogy az alsó forgáspont miatt a használt X7 váltó valószínûleg nem jó ehhez a vázhoz és az ISIS rendszerû FireX hajtáshoz. Az Epic tulajoktól kérdezném, hogy milyen elsõ váltót használnak? Valószínûleg egy integrált hajtómû megoldaná a problémát, ugyanis akkor kijjebb kerülne az alsó lánctányér hála a külsõ csapágynak, de jelenleg ez nem igazán opció, mivel 25-30k forint alatt nem nagyon kapnék jó integrált hajtómûvet. Kösz a válaszokat!
Akkor téged láttalak szombaton az expón a becsomagolt epic vázzal.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 06. - 20:32
nem tudjatok veletlenul az europai disztrib elerhetoseget, ahonnan alkatreszeket tudok beszerezni? kicsit szkeptikus vagyok, hogy tavalyi modellnel harom es fel honap utan sem tudnak ket muanyag vacakot beszerezni, a csavarszettrol nem is beszelve. mi lenne, ha egy ot eves vazrol lenne szo?
Írta 2011. március 06. - 20:31
Írta 2011. március 06. - 20:26
Amúgy a felsõ bilincses az a down swing, az alsó bilincses meg a top swing, ? Ha rendelésre kerülne a sor...
Igen.
Írta 2011. március 06. - 20:17
Feltettem a váltót, nem lesz jó, szerintem, a forgásponttól nem tudom lentebb vinni, de a kis tányéron a lánc alacsonyabban van, mint a terelõ legalsó pontja... Amint lehet a bringával közlekedni, beviszem a helyi bringaboltba s ott majd a szerelõ véleményt mond. Ha váltót kell venni, akkor rendkívül boldog leszek, van itthon használaton kívüli X5 elsõ váltó, lesz egy féléves X7, meg a bringán lesz egy Shimano XT. Szerencsére webshopból elég olcsón beszerezhetõ, a szállítás többe kerül. Amúgy a felsõ bilincses az a down swing, mivel alól mozog, az alsó bilincses meg a top swing, mert felül mozog? Ha rendelésre kerülne a sor...
Írta 2011. március 06. - 19:44
arp: 2008-ban már minden Epic váz M5. A felcsavarozott elsõváltónak szerintem több elõnye is van. Nem kell figyelni a váltó magasságára (két fokozatban állítható) és párhutzamosságára. Ezen kívül együtt mozog a láncvillával amibe soha semmilyen körülmények közt nem ér bele. Ez carbon láncvillánál külön elõny. Mindenesetre én jó dolognak tartom.
Írta 2011. március 06. - 18:41
2009-tõl már láncvillára lehet felcsavarozni az elsõ váltót, értelmét nem látom, de nagyon "fejlett" technikának tûnik és jól néz ki.
Csak shimano váltókat próbáltam, lehet hogy egy alsó bilincses sram mégis jó, ki kell próbálni.
Írta 2011. március 06. - 17:39
Írta 2011. március 06. - 17:21
Grat a vázhoz Norbi.
Felsõ bilincses átdobó kell rá. Nincs jelentõség a hajtómû rendszerének hozzá.
AFR tagos? Mennyiért vetted végülis?
Köszönöm. Ilyen váltó van. Azért gondolom, hogy köze van a hajtómûnek, mert mivel nincs külsõ csapágy, kb. fél centivel beljebb kerül a kis tányér, ahhoz pedig hogy erre lelökje a váltó a láncot, annyira megközelíti a váltó alsó állásban a nyeregvázcsövet, hogy már hozzáér az alsó forgásponthoz. Legalábbis elméletileg úgy tûnik, feltenni és kipróbálni még nem tudtam, mert közben rossz oldalát nyitottam ki az X9 hátsó váltókarnak s szétpattant az egész, most meg az összeszerelésén ügyködök.
Igen, szerintem AFR tagos a váz, pontosan errõl a vázról van szó: Epic Marathon, M-es méretben. Thomson Masterpiece nyeregcsõvel, Syncros kormánycsapággyal és két kulacstartóval százhetven volt. Csak remélni tudom, hogy elégedett leszek vele.
Írta 2011. március 06. - 14:40
Felsõ bilincses átdobó kell rá. Nincs jelentõség a hajtómû rendszerének hozzá.
AFR tagos? Mennyiért vetted végülis?
Írta 2011. március 06. - 13:23
Írta 2011. február 15. - 12:12
Szép lett. Nem csak a biciklid újult meg.Vázamat átfóliáztam! Így egy kicsit védve van a karcoktól!
Nem olyan szép de hasznos:)
Írta 2011. február 13. - 14:10
Nem látszik,mégis véd.Ez nem is nagyon öregszik,szépen le lehet szedni.Ellentétbe azzal amit a tapétaboltban vettem.Az kb egy év után elöregedett,letöredezett és a ragasztót SEMMIVEL se tudtam leszedni.
Írta 2011. február 12. - 15:45
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Írta 2011. február 12. - 14:41
Kicsit olyan retrós lett és karcsúbb!
Szerintem egyértelmûen szebb lett!
Írta 2011. február 12. - 14:39
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. február 12. - 13:01
Én meg próbálom megbecsülni a dolgaimat mivel nem vagyok az a tehetõs fajta!
Így legalább ha el akarom adni a vázat, nem egy kopott szart fogok árulni!