Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Akkor most legyenek szívesek a szakértõk megmondani, hogy be kell-e zsírozni az újonan vett össztelos vázak csapágyait házilag, vagy ezt a gyárban rendesen megcsinálják (nagyon meglepõdnék ha azt mondanátok, hogy nem)?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Az utolsó pink már elkelt.:D

Mennyi Km van a bicódban? Hány éves?
Lehet, még az elsõ használat elõtt, érdemes lenne átzsírozni a csapágyakat?

Pont egy éves a váz,a többi cucc változó.Nem sokat mentem vele eddíg sajnos,így csak 2500 km van benne.Szerintem mindenképp érdemes bezsírozni a csapágyakat,mivel ezzel sokszorosára növelhetõ a csapágyak élettartama.És ezekre a gari sem érvényes,ha cserélni kell.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

erre mondják hogy ha hallgattál volna ... ? ;)

http://www.speed-way...D=117&katID=207

Az utolsó pink már elkelt.:D

Bocs,csak nehezen igazodok még itt ki.
Ritkán mosom nagynyomásúval,de vigyázok a csapágyakra.Blazsó Marci is írta,hogy bizony nem nagyon van benne zsír.
Szétszedtem a forgáspontokat,de mindig csak kettõt-kettõt.A csapágyakat nem ütöttem ki,mivel nics értelme.Így is le lehet venni a csapágy porvédõit.Bezsíroztam,majd összeraktam.Kicsit féltem a porvédõk leszedésétõl,de gond nélkül le,majd visszamentek a helyükre,nem roncsolódtak.A leghátsó csapágyakat plusz porvédõ is védi,nagyon profi.Amúgy mindegyik csapágy tiszta volt belül.Nagyon profi,pontos a megmunkálás az illeszkedõ felületeken.

Mennyi Km van a bicódban? Hány éves?
Lehet, még az elsõ használat elõtt, érdemes lenne átzsírozni a csapágyakat?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
a merev vázakra ma már nem olyan nagy kunszt "örök garit" adni,hiszen olyan szinten van már a tecnológia.Meg ez inkább egy reklamfogás,egy gesztus.Azt apár vázat,amit cserélni kell,azt simán benyeli egy ekkora cég.A Merida is egyre hosszabb garanciát ad.A telos vázak hátsó háromszögere továbbra is csak pár év a gari a Speckonál is.Na igen...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Urban legend. A Giantrõl is azt terjesztették, hogy élettartam garis, pedig sosem volt az. Valaki kitalálja, és szájról szájra száll, formálódik, mint valami mese.
Egyébként mi is az élettartamgarancia? Nem örökgari, hiszen egy kerékpár, vagy váz élettartama hobby felhasználás mellett optimálisan mondjuk öt év. Persze a kopó alkatrészek folyamatos cseréjével.

Mjani, Zed, többiek: akkor most lapozzatok fel egy-egy 06-os Bikemag Speci cikket..

nem véletlenül hiszik el sokan,azt az élettartam garit..

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

igen,ezt láttam én is.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Használt/akciós vázat talán? ("Legolcsóbb" v fékes epic 2400$, nálunk gondolom ennél egy kicsit drágább.)

ja igen,csak a váz 200 ezer.Tavalyi új, akciós.Mennyi most a listaára?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Bocs,csak nehezen igazodok még itt ki.
Ritkán mosom nagynyomásúval,de vigyázok a csapágyakra.Blazsó Marci is írta,hogy bizony nem nagyon van benne zsír.
Szétszedtem a forgáspontokat,de mindig csak kettõt-kettõt.A csapágyakat nem ütöttem ki,mivel nics értelme.Így is le lehet venni a csapágy porvédõit.Bezsíroztam,majd összeraktam.Kicsit féltem a porvédõk leszedésétõl,de gond nélkül le,majd visszamentek a helyükre,nem roncsolódtak.A leghátsó csapágyakat plusz porvédõ is védi,nagyon profi.Amúgy mindegyik csapágy tiszta volt belül.Nagyon profi,pontos a megmunkálás az illeszkedõ felületeken.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Brutális,hogy már 200 ezerért lehet Spec Epic-et venni!Nemrég még a listaár 445 ezer volt.

Használt/akciós vázat talán? ("Legolcsóbb" v fékes epic 2400$, nálunk gondolom ennél egy kicsit drágább.)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Brutális,hogy már 200 ezerért lehet Spec Epic-et venni!Nemrég még a listaár 445 ezer volt.

klassz, hogy válaszolsz a hozzád címzett kérdésekre... :chin:

egyébként igen, "brutális". ha egy termék ennire túlárazott, akkkor elõbb-utább eljön a "brutális" leárazások idõszaka... :vállrántás:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Dózer: Szoktad nagynomású vízze mosni a cangát? Mert elég egyszer jól elkapni egy csapányat, és simán kimosod belõle a zsírt...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mármint szészedted a vázat, kiütötted a zárt csapágyakat, kibontottad a tömítésüket, bezsíroztad, visszaküzdötted a tömítéseket, benyomtad a vázba a csapágyakat és összeszerelted? :chin:

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Tényleg semmi zsír nem volt az Epic forgáspont csapágyaiban.Ma szétkaptam,és bezsíroztam az összes csapágyat.Ennyi pénzért már igazán tehetnének kenõanyagot is a csapágyakba.Persze a gari az a csapágyakra nem vonatkozik,így minek is...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Igaz nekem még csak Merida gari ügyben volt dolgom a Velóval, de ritka nagyvonalúan intézték a dolgot. Gariidõn túl, második tulaj voltam és felhasználói hanyagság volt a hiba oka, de cseréltek. Persze lehet, hogy ez az intézkedõ kiskereskedõnek köszönhetõ, de szavam nem lehet. Nem hiszem, hogy a Speckóval máskép járnának el.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az élettartamgari csak a kontraszelekció miatt van :) .
Robot kell kérdezni, nem fantáziálni. ;)

vagy visszaolvasni, legalább eccer mán elmondta ha jók emlékeim
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en inteztem mar 4 eves stumpjumper vaz garis cserejet. elso tulaj volt, elrepedt a vaz, kicsiereltek. sot, mivel a regi vaz csak V-fek kompatibilis volt, az uj pedig csak tarcsa, igy a csajszi kapott egy szett tarcsafeket es tarcsas kereket is. garanciaban a specializedet nem sok minden veri Angliaban.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az élettartamgari csak a kontraszelekció miatt van :) .
Robot kell kérdezni, nem fantáziálni. ;)

A sebesség mindent megold.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Azért az zavaró amikor új Spec. vásárlásakor az eladó kiemeli, hogy a vázra élettartam gari van, és ezek szerint ez mégsincs így.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel