Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2008. április 24. - 09:24
Írta 2008. április 24. - 02:08
ha papírod van róla, akkor cseréljük.
tam: elsõ tulajnak - csak az élettartam garira vonatkozik ez a megkötés.
ariadne: úgy gondolkozz, mintha rendesen vennél fox tagot (mondjuk egy rp23-mat). tehát valahol a 100-120 ezer környékén mozoghat a triad. attól, hogy a specializedtõl van, nem lesz olcsóbb
azt mondták (most kérdeztem vagy 15 perce) hogy a váz utolsó gyártásától számított 2 évig tartanak készleten ilyesmit. ergo ha véletlenül 2009-ben befejezõdne az fsr xc ebben a formában történõ gyártása, akkor is 2010-ig lehetne kapni.
rugóstagokra és villákra vonatkozó téma: a saját gyártású tagok és villák júliustól 5 év garanciával vannak, visszamenõleges érvénnyel. az, hogy az mtbr-en az olvasható, hogy 5 év, az csak az államokra vonatkozik perpill. de mivel a világban igyis-ugyis visszamenõleges hatállyal lép életbe, ezért gyakorlatilag igen, 5 év van minden saját gyártású tagra és villára. ne feledjétek, ez nem vonatkozik a fox által külön a specializednek gyárott tagokra. sem a brain-re, sem a triadra, semmire!! csak olyan rugózó elemre, amin specialized felirat van.
iljics: stratos ügyben a kérdésedre válaszoljak: a stratos rendelkezik bizonyos platform szabadalmakkal, de amikor elkészítették a villájukat, amiben benne volt, az sértette a specialized szabadalmát (amit még a fox-al csináltak. by the way: a fox csinálja a saját kis új platform szelepét, tehát lehet, hogy már 2009-ben lesz ujra terralogic) visszatérve a specialized közölte a stratossal, hogy szabadalmat sértenek, mire a stratos közölte, hogy szerintük nem, igy pereskedésbe fulladt a dolog (utána lehet keresni, ha valaki nagyon akar) és az usa legfelsõbb biróság a specializednek adott igazat. a per a stratos tulajának sajnos majdnem mindenét felemésztette, ezért "tûnt el" a cég.
a szabadalmaik még megvannak, és ha egy kicsit módosítottak volna rajta, még mindig gyárthatnák...
(ha valakit érdekel, állítólag a stratos név és a szabadalmak eladóak )
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. április 24. - 01:16
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. április 24. - 00:56
Ezt most komolyan kérdezed?
Nem boltból?! Nem itthon?
Komolyan persze. Veszek vkitõl egy pár hónapos bringát, ami még bõven garanciális. Attól, hogy második tulaj vagyok, az is marad. A kérdés csak az, hogy ez érvényesíthetõ-e esetleg itthon, vagy sem (tehát világgaranciás-e a termék). Vannak sokkal olcsóbb cuccaim amik azok, egy prémium márkánál ez szerintem nem annyira valóságtól elrugaszkodott kérdés
Egyedül a rugóstag izgat, az amint a példák mutatják azért tönkre mehetnek.
Írta 2008. április 23. - 20:31
Írta 2008. április 23. - 12:11
Ha külföldön veszek egy Specit (nem feltétlenül boltból) annak a garija - adott esetben - érvényesíthetõ itthon ? Vagy felejtsem el az ilyesmit ?
Köszi
Írta 2008. április 23. - 10:48
ha nagyon muszáj most épp kinn vagyok a specializednél, és próbálhatok intézni egy triad-ot, de ez nem száz % és tuti nem lesz olcsó
csütörtök-péntek felé lesz infom róla
pontosan melyik évjáratba kell? és milyen modell? (pro, comp, elite, stb)
Egyelõre tényleg csak tájékozódásként kérdeztem, nem élet-halál kérdése, jól mûködik az X-fusion is. Viszont épp az ár az, amire kíváncsi lennék. Nem azonnal tervezek venni, inkább csak arra kérdeztem rá, hogy egyáltalán lehetséges-e szerezni. Ahogy nézem, az idei FSR XC-k is nagyon hasonló (ugyanolyan?) vázzal vannak, tehát még egy-két évig remélem elérhetõ lesz belevaló Fox... Ha egyáltalán.
Egyébként ha esetleg Triad híján egy 165-ös RP23-at használnék bele valamikor, ahogy Tigger írta, az garanciailag elfogadható dolog?
Írta 2008. április 23. - 08:16
tavalyi, compha nagyon muszáj most épp kinn vagyok a specializednél, és próbálhatok intézni egy triad-ot, de ez nem száz % és tuti nem lesz olcsó
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. április 23. - 00:21
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. április 22. - 21:38
nemHali!
FSR XC-be való Fox Triad rugóstagot lehet külön venni? Ha igen, milyen áron?
de jó bele a 165-ös RP23
(erre majd jön Rob és csakartézis túr egyet a polc alól )
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. április 22. - 09:48
FSR XC-be való Fox Triad rugóstagot lehet külön venni? Ha igen, milyen áron?
Írta 2008. április 22. - 01:45
a ruhák olaszországban készülnek, a világ egyik legjobb ilyen jellegû gyárában. a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy néha elkél eggyel nagyobb mint ami általában a méreted. de nem minden esetben mezeknél nem, nadrágoknál inkább.errõl jut eszembe, a Specialized ruhák méretei USA számozás? Vagyis, pl. egy eu-s XL az L-nek kell venni náluk?
USA márka ez, jól gyanítom?
Írta 2008. április 21. - 17:50
Elfér rendesen hátul?
Írta 2008. április 21. - 01:32
errõl jut eszembe, a Specialized ruhák méretei USA számozás? Vagyis, pl. egy eu-s XL az L-nek kell venni náluk?
Az, de Európába más ruhákat gyárt, mint Amerikába. Én itt az L-es mezem L-esként vettem, és jó, szóval ne kisebbet vegyél itthon
usa marka, de ezt az XL - L atvaltast nem ertem...
Amerikában mindenki egy számmal nagyobb, tehát ha neked L-es mez kell, akkor kint M-est vegyél/rendelj, stb...
Írta 2008. április 21. - 01:12
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. április 21. - 00:56
Írta 2008. április 20. - 21:27
Sziasztok!
Esetleg, valaki meg tudná mondani, hogy hol érhetõk el vagy tölthetõk le a 2006, 2007 évi ruházat és kiegészítõk Specialized katalógusok?
A 2008-as angol nyelvû katalógusok letölthetõk a specialized.com-ról. Ezek a részletes nagy katalógusok.
Régebbi katalógusokat nem láttam a lapjukon, gondolom 2007-ben még a 2007-est lehetett letölteni.
Írta 2008. április 20. - 21:14
Írta 2008. április 20. - 04:02
hát ez tipikus grafikai hiba de azt hiszem a lényeg ezzel együtt is tökéletesen érthetõ.39.oldal. A képeken egyértelmûen 3 nyeregszélesség látható, de a méretadatok a képek alatt 130, 143 és újra 143.
Valamint kicsit zavaró, hogy tegezés és magázás között ingadozik. De ez csak engem zavarjon.
ilyen eddig nem volt, hogy egy katalógust is le lehetett tölteni, ez az elsõ alkalomSziasztok!
Esetleg, valaki meg tudná mondani, hogy hol érhetõk el vagy tölthetõk le a 2006, 2007 évi ruházat és kiegészítõk Specialized katalógusok?
Írta 2008. április 20. - 00:35
Nem unjátok még mindig ezt a fikázást? Örülj neki, hogy megnézhetted és nem kell várni amíg kijön a nyomdából...
Szeretnénk a tökéletest, még tökéletesebbre emelni