Félreérted, egyáltalán nem trükközni akarok, és tökéletesen megértettem (sõt, már ezelõtt is tudtam), hogy csak a vázra szól az élettartam gari. De a legkevésbé pont attól félek, hogy a váz adja meg magát. Az én parám, hogy a telóval és/vagy a rugóstaggal lesz probléma, noha egyáltalán nem extrém felhasználásra venném a bringát. Lightos XC, enyhe lejtõk, fél méteres letörések Ettõl eltekintve ez az elsõ vásárlóhoz kötõdõ garancia szerintem értelmetlen.
Én sem azért írtam az alábbi példát mert én olyan vólnék aki ezt ki trükközné.
Az elsõ tulajhoz kötödõ élettartam garit én személyszerint értékes plussznak tartom mert mig a legtöbb cég csak 4-5 év garit vállal a vázakra addig csak 4-5 cég zömmel amerikai cég meri beválalni az élettartam garit.
Ezt mondom én úgy hogy én is használtan vettem az enyémet a kollegámtól és ha bármi problémám lenne a vázzal én is süthetném az élettartam garit.
Tehát a rejtett vagy szemmel nem látható vázhibákra még jól jöhet az gari,mert lehet egy gyártástechnológia akármilyen profi hibák ott is keletkezhetnek vagy elõfordulhatnak.
Lehet akármilyen aprólékos a minõség ellenõrzés azért ha nagyon kis százalékban is de biztosan átcsusszan ott is egy két hibás darab.
Ha valaki én biztosan tudom hogy van ilyen mert dolgoztam olyan multi cégnél ahol egy munkadarabot 5 ember ellenörzött hogy biztoslegyen ami tuti,de néha ott is átcsuszot 200 db ból egy két darab.
Bocs hogy ha kicsit hosszura sikerûlt csak a véleményemet akartam kifejteni.