Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Félreérted, egyáltalán nem trükközni akarok, és tökéletesen megértettem (sõt, már ezelõtt is tudtam), hogy csak a vázra szól az élettartam gari. De a legkevésbé pont attól félek, hogy a váz adja meg magát. Az én parám, hogy a telóval és/vagy a rugóstaggal lesz probléma, noha egyáltalán nem extrém felhasználásra venném a bringát. Lightos XC, enyhe lejtõk, fél méteres letörések :) Ettõl eltekintve ez az elsõ vásárlóhoz kötõdõ garancia szerintem értelmetlen.

Én sem azért írtam az alábbi példát mert én olyan vólnék aki ezt ki trükközné.
Az elsõ tulajhoz kötödõ élettartam garit én személyszerint értékes plussznak tartom mert mig a legtöbb cég csak 4-5 év garit vállal a vázakra addig csak 4-5 cég zömmel amerikai cég meri beválalni az élettartam garit.
Ezt mondom én úgy hogy én is használtan vettem az enyémet a kollegámtól és ha bármi problémám lenne a vázzal én is süthetném az élettartam garit.
Tehát a rejtett vagy szemmel nem látható vázhibákra még jól jöhet az gari,mert lehet egy gyártástechnológia akármilyen profi hibák ott is keletkezhetnek vagy elõfordulhatnak.
Lehet akármilyen aprólékos a minõség ellenõrzés azért ha nagyon kis százalékban is de biztosan átcsusszan ott is egy két hibás darab.
Ha valaki én biztosan tudom hogy van ilyen mert dolgoztam olyan multi cégnél ahol egy munkadarabot 5 ember ellenörzött hogy biztoslegyen ami tuti,de néha ott is átcsuszot 200 db ból egy két darab.
Bocs hogy ha kicsit hosszura sikerûlt csak a véleményemet akartam kifejteni.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

1) fura, hogy csak magyaroknak jut eszébe ezzel trükközni... (élettartam gari amugy is csak a vázra van, nem minden alkatrészre - a félreértések elkerülése végett)
2) fox árban vannak perpill. egy rugóstag 100 és 150 között mozog attól függõen, hogy van-e benne brain vagy nincs.

Félreérted, egyáltalán nem trükközni akarok, és tökéletesen megértettem (sõt, már ezelõtt is tudtam), hogy csak a vázra szól az élettartam gari. De a legkevésbé pont attól félek, hogy a váz adja meg magát. Az én parám, hogy a telóval és/vagy a rugóstaggal lesz probléma, noha egyáltalán nem extrém felhasználásra venném a bringát. Lightos XC, enyhe lejtõk, fél méteres letörések :) Ettõl eltekintve ez az elsõ vásárlóhoz kötõdõ garancia szerintem értelmetlen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ez az élettartam gari eredeti tulajdonossal érdekesen hangzik. Személyit kérnek a szervízben, vagy mi? És ha valaki cégnévre vette, akkor cégkivonatot? És ha az eredeti tulajjal együtt megyek javíttatni, akkor minden oké?
Másik kérdésem, hogyha neadjisten megfosik valamelyik teló, akkor gari nélkül miennyibe fáj a csere egy újra?

1) fura, hogy csak magyaroknak jut eszébe ezzel trükközni... (élettartam gari amugy is csak a vázra van, nem minden alkatrészre - a félreértések elkerülése végett)
2) fox árban vannak perpill. egy rugóstag 100 és 150 között mozog attól függõen, hogy van-e benne brain vagy nincs.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Ez az élettartam gari eredeti tulajdonossal érdekesen hangzik. Személyit kérnek a szervízben, vagy mi? És ha valaki cégnévre vette, akkor cégkivonatot? És ha az eredeti tulajjal együtt megyek javíttatni, akkor minden oké?

Szerintem személyit és azt a kis plasztik kártyát amin ha te vagy az elsõ tulaj neve és a váz sorozatszáma van feltüntetve,legalábis a TREK-nél így van.:chin:

Arra azért kiváncsi lennék hogy akkor mivan:
Ha ismered az elsõ tulajt netán még haverod is és meg kéred hogy õ vigye el helyeted a gépet garis javitásra?:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Melyiket gondolod belerakni?Mert egy Fox elsõ mondjuk 150 e,egy rugóstag meg 60-70 e

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Másik kérdésem, hogyha neadjisten megfosik valamelyik teló, akkor gari nélkül miennyibe fáj a csere egy újra?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
garancia a rugóstagokra és a villákra az usa-ban már 5 év, nálunk nem tudom mikor lép életbe. (nem én határozom meg, hanem õk mondják meg mikortól kell nekünk is adni az 5 év garit, értelem szerûen visszamenõlegesen)
a váz viszont ha nem elsõ tulajdonos, akkor élettartam gari ugrott.
elsõ tulajdonos bárhol érvényesitheti az élettartam garit nem csak abban az országban ahol vette. ehhez csak a papirok kellenek. mivel a kollega használtan veszi, igy a vázgari ugrott. a tagokra azonban élni fog amint itthon életbe lép az 5 év.
lesz kommunikálva nyugi :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.027 hozzászólás
a specinek - elvileg- elég jó a garanciális háttere, de tudomásom szerint használtan vásárolt bicajnál kicsit más a helyzet. mondjuk én szkeptikus vagyok és túl soknak érzem a marketinget-felhajtást és kevésnek a valós teljesítmény(töblete)t. :) de mindjárt jön rob és mindent elmesél neked. ;)

5k ? én nem költenék annyit használt bicajra. ennyiért újat is kapsz, még ha nem is feltétlenül az általad kinézett modelt/felszereltséget. vagy építs, ott dönthetsz, hol kötsz - ha kötsz - kompromisszumot.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Sziasztok!
Az elsõ össztelós bringa vásárlását tervezem, és - ha már lúd, legyen kövér alapon - egy Speckót szeretnék magamévá tenni. Ma megnéztem egy USA-ban vásárolt, szép állapotú '07-es Enduro Pro-t, de pár nap gondolkodási idõt kértem a tulajtól. Kicsit jobban utánanézve a gépnek neten, eléggé elbizonytalanodtam. Állítólag a 2007-es Speckó telók és rugóstagok eléggé megbízhatatlanok (olajfosás, rossz rugózás stb). A specialized.com-on azt olvastam, hogy a gyártó - igény esetén - frissíti a 07-es alkatrészeket 08-asokra. Ez MO-ra is érvényes?
Kipróbálva a bringát nem tûnt fel rajta semmi rendkívüli, bár a teló enyhén nyikorgott, ami mondjuk kicsit furcsa, de hát soha nem volt még duplavállas teló alattam :) Az 5k körüli ár amúgy mennyire reális?

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Lásd:
http://forum.bikemag...&postcount=1855

Ahogy én is írtam ezt az 1611-es hsz-ben...

Köszi srácok! Akkor megpróbálok keríteni egy kis tégelynyi grafitos zsírt, és finomolajat.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Sziasztok!

Nemsokára megérkezik az új bringám. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen összeszerelési minõsége számítsak? Érdemes szétszedni és mondjuk újrakenni a csapágyakat? Vagy a Specialized név garancia a minõségi összeszerelésre?
Ez lesz az elsõ Specialized gépem úgyhogy nincsenek ilyen irányú tapasztalataim. Van esetleg valami amire fokozottan érdemes odafigyelni?

Ahogy én is írtam ezt az 1611-es hsz-ben...

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Sziasztok!

Nemsokára megérkezik az új bringám. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen összeszerelési minõsége számítsak? Érdemes szétszedni és mondjuk újrakenni a csapágyakat? Vagy a Specialized név garancia a minõségi összeszerelésre?
Ez lesz az elsõ Specialized gépem úgyhogy nincsenek ilyen irányú tapasztalataim. Van esetleg valami amire fokozottan érdemes odafigyelni?

Lásd:
http://forum.bikemag...&postcount=1855

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nincs valahol akciósan s-works ht 2008-as, vagy még várjak pár hónapot?

ebayen nagyon jó áron mentek kb. 2 hete;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
még várj pár hónapot ;)
július vége van, hova lenne még akciós váz?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nincs valahol akciósan s-works ht 2008-as, vagy még várjak pár hónapot?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Ez örök érzés :) És minél régebbi egy cucc, annál masszívabb :) Mint egy 30 éves outi, vagy egy Lada, aztán ahogy haladunk elõre az idõben, a tárgyak egyre korábban halnak, az aluvázam már csak 10 évet élt meg, lassan meg ott tartunk, hogy veszünk egy bringát egy szezonra.
Bár továbbra is úgy gondolom, hogy egy CC aluváznak, ami 8 évig bírta, nincs miért szégyenkeznie :)

"fogyasztói társadalom" lévén ezen nincs is mit csodálkozni.:mad:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez örök érzés :) És minél régebbi egy cucc, annál masszívabb :) Mint egy 30 éves outi, vagy egy Lada, aztán ahogy haladunk elõre az idõben, a tárgyak egyre korábban halnak, az aluvázam már csak 10 évet élt meg, lassan meg ott tartunk, hogy veszünk egy bringát egy szezonra.
Bár továbbra is úgy gondolom, hogy egy CC aluváznak, ami 8 évig bírta, nincs miért szégyenkeznie :)

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Mintha régebben masszívabb bicók készültek volna.
15 éve használok egy Mongoose Iboc Pro SX alu vázat, ami nem is olyan nehéz (1700g), velem ellentétben.

Kíváncsi vagyok az EPIC is megéri majd ezt a kort, repedés/törés nélkül?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sztem hagyd szegény korábbi tulajt, soha nem tudnád leverni egy használt cikk adásvétele kapcsán a volt tulajon a rejtett (mert természetesen nem fog tudni róla) hibáért való szavatosságot :-/

Ha tényleg tudott róla, akkor egy genny paraszt, mert az életedet veszélyeztette, ha meg nem, akkor meg minek? Ez akkor egy 8 éves váz, az alu átlagos élettartama meg ennél még kevesebb szokott lenni :(

De valszeg Rob rendes lesz, aztán vehetsz nagykeráron egy újat, az ezt követõ fényezés épp eleget hoz majd a konyhára :) Legalábbis anno mikor az Authorom eltört, nekem erre volt lehetõségem (más kérdés, h nem éltem vele)