Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
A különbség tényleg nagy.
Más kérdés hogy a különbség jelentõs része az árfolyam veszteségbõl adódik. Valószínûleg a nagyker nem 230 Ft/eurós áron vásárolt anno...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Csak az nem mindegy,honnan indul a leárazás...A lentebb említett oldalon az idei Stumpi Comp 450ezerrõl van leárazva 390ezerre.Nálunk ez a katalógus szerint (végre sikerült azt is szerezni:) ) 600 ezer.Náluk az Epic Comp 480ezerrõl 420 ezerre lett leárazva,itthon ez 650 ezer.Khmm...
Vajon õk hogy csinálják...?

pl úgy hogy itthon 350K-ért sem fogyna 30 db-nál több, ott meg 100-as nagyságrendben adnak el, évek óta.

mellesleg én spec a 330K listaárú vázamat 202-ért vettem év végén (és ez publik akció volt, nem voltam "tûzközelben" mielõtt még valaki ....) ezek után valahol értem (bár boldoggá nem tesz ez tény) hogy a kövewtkezõ évben egyszámjeggyel leírható mennyiségben hoztak belõle.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Itózs, te hány db Specializedet veszel ha lesz 10% leárazás itthon is?

Csak az nem mindegy,honnan indul a leárazás...A lentebb említett oldalon az idei Stumpi Comp 450ezerrõl van leárazva 390ezerre.Nálunk ez a katalógus szerint (végre sikerült azt is szerezni:) ) 600 ezer.Náluk az Epic Comp 480ezerrõl 420 ezerre lett leárazva,itthon ez 650 ezer.Khmm...
Vajon õk hogy csinálják...?

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

ahogy látom,nem vitték túlzásba a leárazást,a 10 % alatti árcsökkentéssel.

Azért van ahol 15%-os az árcsökkenés.

http://www.cyclestor...=12246&catID=58

Bár nem tudom,hogy a szállítás mennyi lenne.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Itózs, te hány db Specializedet veszel ha lesz 10% leárazás itthon is?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Dózer:Nem elég ez az ár?Kis telhetetlen:)
Tamaska:Pont az Evanset linkeltem be ,de linkelhettem volna másikat is.Akkor mit írsz?Az meg túl kicsi,hogy megszabják neki mikor árazzon le?És miért nem kerül 50 fonttal kevesebbe az Evansnél mint a kisebbeknél?Megtehetné,elég nagy!
Lehet a kicsik követték,de kb. pont egyszerre lett mindegyik leárazva.Egyébként meg tök mindegy.Ott ennyibe kerül és kész.Ez már csak árfolyam kérdése,hogy remek áron van egy magyarnak (is) az itthonihoz képest vagy sem.Volt már a font 400 körül és akkor mindjárt nem olyan kedvezõ az ár.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

De az is lehet, hogy úgy áraztak le ahogy a specialized.com ;):

What happened to Specialized.Com's SPECIALS Prizes??

Ennél már nincs nagyon lejjebb...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az Evans eleg nagy [a legnagyobb kerekparbolt-lancolat] ahhoz, hogy ne akkor arazzon le valamit amikor azt megszabjak neki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
http://www.evanscycl...n-bike-ec001438
Imhol e.
Bármelyik brit boltot nézed ugyanennyi.Keményen szabva lehetnek az árak.Minden bolt egyszerre árazott le.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Máshol most szórják ki kedvezõ áron a 2008-as modelleket,hogy legyen hely a 2009-eseknek.(Spec.stumpy fsr comp-390.000 HUF)

Ez most komoly? 599000 -> 390000 :confused:
Ha valós ez az ár, mit érezhetnek azok (ha voltak egyáltalán) akik eredeti áron vették? Minimum azt, hogy átverték õket...

1 bolt meglátogatása után iylen következtetéseket vontok le?

Ausztria helyzetrõl csak benyomásaim vannak.

A magyarországi helyzetrõl viszont jó következtetéseket lehet levonni - nem hiszem hogy a vásárlónak járni kéne a boltokat országszerte, elég egy telefon a nagykerbe a bicajboltostól, hogy mégis mi kapható és mennyiért. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
csak egy pici, halk kérdés:
1 bolt meglátogatása után iylen következtetéseket vontok le?

Nem biztos hogy a valós képen, szituáción rágódtok :)

Illetve: nyár=nyaralás, messze külföldön.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

talán mert van rá fizetõképes kereslet

végülis szép dolog év végén elégedetten elmondani hogy "na idén is eladtunk 200 darab stumpy fsr-t, igaz átlagosan 50 ezret buktunk darabonként, de nem számít, a lényeg hogy szépen emelkdik az értékesített darabszám, és tele vagyunk elégedett vásárlóval"

Jah,nálunk meg az elégedetlen vásárlók száma emelkedik,és kevés bicajt adnak el?:)
Azt nem igazán vágom,mi az összefüggés a fizetõképes kereslet,és a régebbi modellek leárazása között...
Egyébként nem hiszem hogy akkorákat buknának,mivel ott is pénzbõl élnek,valahol mégis megtérül nekik.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Igen mondanak, de az egy másik mûfaj és másik bringás réteg. Három hete voltam a szemeringi bike parkban ami ugye ott van RAX hegy tövében és, hogy ne legyen OFF a téma, ott SPECIALIZED freeride és dh bringákat lehet bérelni. Jó sokan mentek is ilyenekkel. A parkon kívül terepen egyetlen montissal sem találkoztam.

kicsit offba kezdunk menni, de

Semmering, Schladming, Leogang - mondanak ezek valamit?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Semmit (tényleg) :D

Én eddig kelet tirolban (dolomitok) jártam nagyon sokszor.
Ugyanaz volt a tapasztalatom mint BigTibinek:
"Egy párszor már elelmélkedtem azon, vajon hol montiznak ezek?"

A válasz egyszerû: sehol, nem montiznak (se õk se a túristák). Idén már én se vittem montit meguntam a kinlódást, pótoltam túrázással.

off bejezve

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Májusban (is) kiugrottunk a RAX-hoz bringázni. Wiener Neustadtban ami nem agy nagy város van egy bringa bolt amiben igen komoly választék volt specializedekbõl mind ou. mind monti téren. a kirakatban ott ácsorogtak az idei carbon vázas modelek is.
Én már jó párszor voltam Ausztriában montizni, jellemzõen ,tisztelvén a helyi törvényeket, jelölt montis utakon bringázok. nagyon kevés montissal találkoztam. Nyáron Bad Goisern ( salzkammergut) környékén voltam 10 napig. Az aszfaltos bicikli utakon rengeteg beöltözött montist láttam tekerni, jó bringákkal, de a hegyek között ahol négy hosszabb túrát is tettem, keveset. Talán összesen 10-15. Egy párszor már elelmélkedtem azon, vajon hol montiznak ezek?

Hiába keresnek többet, egy osztrák (is) jól megnézi mire költi a pénzét.
Hát nekem úgy tûnt nem felsõ kategóriás bicajokra... Ha mégis drága bicót vesz, megveszi a hazait (KTM), vagy a barátit (Cube) ne adj Isten inkább országútit vagy trekkinget. Nem is láttam egy specit se, se boltot ahol tartottak volna, amerre jártam.

A nagy hegy semmit se jelent, mivel a legtöbb hegy tényleg nagy, vagyis bicajozásra nem igazán alkalmas, inkább: síelésre (pár helyen nyáron is), túrázásra, hegymászásra, falmászásra, siklóernyõzésre stb. Nem a bicaj a kedvenc sportjuk.

Természetesen vannak bringás paradicsomok is, ahol legutóbb jártam az a Zillertal, ami a Cube tesztelõ centruma (vagyis speci semmi, de ösztelós cube viszont tonnaszámra bérelhetõ minden utcasarkon :)), kijelölt útvonalak tömege, kabinos libegõbe befér a bicaj stb. :D

Lehet, hogy marhaságokat írtam most, de én ezt tapasztaltam. (Érdemes meglátogatni a www.specialized.at-t :wtf:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Pézsé - találtam otthon még egyet - 2004es barna ;) P3-hoz.
milegyen? ;)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Gyóó! kell egy ilyen :D

http://www.mountainb...id_product=8524

Váltófülproblémám megoldva: :D
http://www.derailleu...specialized.htm

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

nem tunik kisebbnek a piac? :wtf: marmint hogy ott se keresnek tobbet az emberek, es nincsenek nagyobb hegyek?

Hiába keresnek többet, egy osztrák (is) jól megnézi mire költi a pénzét.
Hát nekem úgy tûnt nem felsõ kategóriás bicajokra... Ha mégis drága bicót vesz, megveszi a hazait (KTM), vagy a barátit (Cube) ne adj Isten inkább országútit vagy trekkinget. Nem is láttam egy specit se, se boltot ahol tartottak volna, amerre jártam.

A nagy hegy semmit se jelent, mivel a legtöbb hegy tényleg nagy, vagyis bicajozásra nem igazán alkalmas, inkább: síelésre (pár helyen nyáron is), túrázásra, hegymászásra, falmászásra, siklóernyõzésre stb. Nem a bicaj a kedvenc sportjuk.

Természetesen vannak bringás paradicsomok is, ahol legutóbb jártam az a Zillertal, ami a Cube tesztelõ centruma (vagyis speci semmi, de ösztelós cube viszont tonnaszámra bérelhetõ minden utcasarkon :)), kijelölt útvonalak tömege, kabinos libegõbe befér a bicaj stb. :D

Lehet, hogy marhaságokat írtam most, de én ezt tapasztaltam. (Érdemes meglátogatni a www.specialized.at-t :wtf:)