Rob:Valahogy mégis olyan érzése van az embernek,hogy valami nem stimmelt nálatok az elmúlt 2-3 évben.2005-ben volt a polcon minimum 3-4 stumpy fsr s-works,mert Debrecenbe ennyi jött le.Gondolom nem csak ennyi volt az országban.Megtetszett a váz,beleszerettem,Joci hozta.De én nem tudtam (és így Joci sem) ,hogy ilyen vázat akarok.Csak jött a szerelem.Akkor,hogy várható el egy kiskereskedõtõl,hogy elõre tervezzen,rendeljen és vegyen?Szerintem sehogy.Ez valóban egy ördögi kör.De azért valljuk be öszintén Ti (Spec nagyker) sem kényeztettétek el a vevõközönséget a széles palettával.Honlap sehol,majd mikor lett látom,hogy miket tartotok.Pitch érdekelt volna,tesztgép,ráülnék?Ja eladva az M-es,csak S-es van.Akkor hagyjuk.Szemüveg,szépek az idei modellek.Nincs,csak elõzõ évi modellek,ugyanolyan áron mint amikor friss modell volt.Ez is felejtõs.És lehetne még sorolni.Elég nagy rajongója vagyok a specnek,ezért volt pár körünk Jocival felétek.De belefáradtam/tunk ,hogy szegény Joci csak a karját tárogatja.Ha akartok valamit a magyar piacon akkor (szerintem) sajna nincs más mint invesztálni és nem túl nagyot,de kockáztatni.(persze könnyû nekem,máséval a csalánt,de itt most úgyis csak az okoskodás mehet,az élet és a ti pénzetek más tészta)
Voltam kint a Kassa maratonon és a kassai kiskereskedõ volt kint egy rakat géppel.Enduro Sl,Stumpy fsr,stb.Adtuk a személyit és már gurulhattunk is.Ez aztán a beetetés.Amióta kijött az SL imádom,de már tudom,hogy egyszer veszek egyet.Persze majd ha a Spec jobban megcsinálja a rugózó elemeit.Szóval ott így nyomják.És azt nem lehet mondani,hogy persze vannak hegyeik,meg biztos jobb piac,mert nem az.Kevés specet láttam a versenyen,de az indulók száma is 30,40 %-a az itthoni maratonoknak.Pedig igen jól szervezett maratonok,de kisebb a tömegbázis.És ráadásul tavaly július óta hoztak egy okos törvényt is a terepen való kerózás igen komoly korlátozásáról.Szóval szükülõ mozgástér.De azért tesztelni tudtam 10 frankó bringát.
Külhont összehasonlítani meg azért sántít,mert ott már van mibõl saccolni.De ott sem úgy volt,hogy az elsõ pillanattól fogva vakon saccolt mindenki.Van a nagykerben cucc,megy a promótálás,a nép bekapja a horgot,megy a híre a jó bringának,majd pár év után(amit bevállalt egy ország nagykere,van ilyen,üzleti kockázatnak hívják),már bátran kérhati a nagyker a kiskert,hogy saccoljon.Itt,hogy saccoljon egy kisker,ha a beesõ érdeklõdõt nem tudja kiszolgálni(így nem lesz vevõ),mert nincs a nagykerben semmi.Az érdeklõdõ nem statisztikai adat részetekre,de ezek nagy részébõl azért nem lett vevõ,mert nem volt amit keresett.Akkor ki a hunyó?
Az évrõl évre közel azonos forgalom és az ebbõl való saccolás sem korrekt pont a fent említett kis lánc folytán.
Mellékes,de érdekelne.Sok mindenben különbözünk más piacoktól,de ebben aztán nagyon.Árak.A régi enduro modell is az egyik álom gépem volt.Nézegettem agyaltam,de elég combos ára volt,hogy a gyártási évben ne vegyem meg.2005-ös modell!!!!Idén érdeklõdtem utána,hogy megvan e még,mert tavaly még láttam az árlistán.(a ritkán frissített,elavult honlapon,nem mintha a mostani sziporkázó lenne,bocs)Megvolt.És az ára is!!Tehát inkább tartotok,még pár évig egy öregedõ modellt,minthogy kirakjátok valamilyen áron,csak vigyék már.Érdekes technika.Máshol most szórják ki kedvezõ áron a 2008-as modelleket,hogy legyen hely a 2009-eseknek.(Spec.stumpy fsr comp-390.000 HUF)
Én is szeretném az itthoni kereskedõket elõnyben részesíteni,de ha nem megy akkor nem megy.A mai világban már nem probléma a vásárlás ha megvan a szándék és a lehetõség(anyagi).
Úgyhogy azt gondolom,hogy nem csak a vásárlóknak kellene haptákba vágniuk magukat és õrült módon vásárolni,hogy nehogy túl nagy kockázata legyen a nagyker üzleti tevékenységének,hanem lenne még a kereskedõknek (kis és nagy) mit tanulniuk a külföldi ipartól.
Bocs ha sokat okoskodtam.