Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Vajon tõlünk nyugatabbra miért csinálják ezt a saját pénzükkel?...
.

talán mert van rá fizetõképes kereslet

végülis szép dolog év végén elégedetten elmondani hogy "na idén is eladtunk 200 darab stumpy fsr-t, igaz átlagosan 50 ezret buktunk darabonként, de nem számít, a lényeg hogy szépen emelkdik az értékesített darabszám, és tele vagyunk elégedett vásárlóval"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

De ha nektek így is jó,nekem semmi gondom vele.

nem "igy jó" hanem perpill más nem kivitelezhetõ. nagy különbség ;) elhiszitek, hogy máshogy csinálnám ha lehetne?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Rob:Ezt én is leírtam ha olvastad az irományomat.(könnyû más f...ával verni a csalánt,ha nem ismered a mondást:))Nem az a kérdés,hogy én csinálnám e (egyébként csinálom máshol,mármint a sajátomat kockáztatom),hanem,hogy ti miért nem csináljátok.De ha nektek így is jó,nekem semmi gondom vele.Csak leírtam a gondoltaimat a hazai állapotokról.Valamiért máshol müködik a dolog.Persze ennél bonyolultabb a kép és nem lehet minden átültetni a magyar viszonyok közé.Majd kialakul itthon is.Vagy nem:(

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

itózs / dózer: ti csinálnátok azt, amit leirtok ha a saját pénzetekkel játszanátok? vagy kibicnek semmi sem drága? ;)

Vajon tõlünk nyugatabbra miért csinálják ezt a saját pénzükkel?...
Talán azért,mert nem csak rövidtávon gondolkodnak.Nem hiszem hogy õk olyan rossz kereskedõk ,akik amatõr módon leárazzák a régebbi modelleket,és így a saját zsebükbõl veszik ki a pénzt.Ott más a szemlélet,és tudják,ez a kereskedõi hozzáállás nekik jobban megéri.Nálunk meg úgy látszik az "éri" meg,ha csak bowdwent vesznek itthon...
A télen több haver is beujitott komoly bicajokat.Mondanom se kell,mindegyik külföldrõl rendelte. 100-150 ezret spóroltak így.De egyébként ezek az állapotok a hazai kereskedelem minden részére jellemzõek sajnos.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nekem nem tûnik kisebbnek a piac mondjuk Ausztriánál, ahol egyetlen egy specializeddel sem találkoztam három hetes nyaralás alatt (volt viszont scott, cannondale, cube stb.) Azt is hozzá kell tennem azonban, hogy bicaj boltot se láttam ahol tartottak volna. Valószínûleg vidéken ott is siralmas a helyzet.
Nem akarok Ausztriában bicajt venni. Inkább a helyi boltban szeretnék, ahol ha gondom van, csak begurulok és segítenek.

nem tunik kisebbnek a piac? :wtf: marmint hogy ott se keresnek tobbet az emberek, es nincsenek nagyobb hegyek?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
itózs / dózer: ti csinálnátok azt, amit leirtok ha a saját pénzetekkel játszanátok? vagy kibicnek semmi sem drága? ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Árak.A régi enduro modell is az egyik álom gépem volt.Nézegettem agyaltam,de elég combos ára volt,hogy a gyártási évben ne vegyem meg.2005-ös modell!!!!Idén érdeklõdtem utána,hogy megvan e még,mert tavaly még láttam az árlistán.(a ritkán frissített,elavult honlapon,nem mintha a mostani sziporkázó lenne,bocs)Megvolt.És az ára is!!Tehát inkább tartotok,még pár évig egy öregedõ modellt,minthogy kirakjátok valamilyen áron,csak vigyék már.Érdekes technika.Máshol most szórják ki kedvezõ áron a 2008-as modelleket,hogy legyen hely a 2009-eseknek.

Ez egy magyar jellegzetesség.Na meg persze amíg enyire sokat kell várni a cuccokra,addíg minek árazzák le a régebbi modelleket,gondolják így is meg fogják venni.Aztán ez vagy bejön,vagy nem.Mostanában többnyire nem.Mert csak szétnéznek a neten,és régebbi modelleket sokkal olcsóbban lerendelik.Majd talán egyszer itt is eljut ide a kereskedelem.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

:)
mod: pézsé - a számtech alkatrész pörög. a komplett kerékpár nem. ott nem 3 hónapra hanem egy évre kellene adni "szállítóra" a bicikliket, és nem 30 milliónyit... remélem vágod mi a különbség finanszirozásban a kettõ közt ;) plusz ha a kereskedõ dobozban adná vissza a kerékpárt ahogy adtam neki, nem lenne gond. de összeszereli.

értem
emiatt is nem írtam csak meseként, mivel nem láthatom át a bringás mesét :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
vagy a másik vonzat

szarik a bizományosra, elfér a "polcon" és azt nyomja amiben áll a pénze -plusz a bizományoson általávban a haszon is kevesebb. én anno próbálkoztam vele, nem jött be a bizományba kirakott cucc, van olyan kereskedõ a mai napig lóg 3kilóval kb 2000 óta.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
örülök a feedback-nek, és ha nem is látszik, de igyekszünk jobbá tenni a dolgokat. magyarázkodhatnék tovább, de majd a tettek beszélnek jövõre :)

mod: pézsé - a számtech alkatrész pörög. a komplett kerékpár nem. ott nem 3 hónapra hanem egy évre kellene adni "szállítóra" a bicikliket, és nem 30 milliónyit... remélem vágod mi a különbség finanszirozásban a kettõ közt ;) plusz ha a kereskedõ dobozban adná vissza a kerékpárt ahogy adtam neki, nem lenne gond. de összeszereli.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Tanmese:

egy hazai számtech nagyker 30 millát dobott be a piacra. szerzõdött a kiskerekkel és azt montda nekik: kaptok üzletenként 1.5 milla árút szállítóra, 3 hónapra. ami azt jelenti hogy nem kell kifizetned a beszerzésit csak miután eladtad az adott terméket. havi bontásban. a nem eladott dolgokat 3 hónap után visszavesszük a szállítóról. Köztudatba hozott egy korábban ismeretlen és ebbõl adódóan szar márkát. mivel a bolt nem akarta ezet a terméket a saját pénzén behozni a készletébe nem mentek a termékek. megkapták ingyen csak aggyák el. az ingyenhaszon megtette a hatását, megismerték a boltok a márkát és megkedvelték. egy hónap alatt elment a készlet 70%-a a márka presztizse felemelkedett, azóta jónak számít a márkanév és van forgalom.
mese vége

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Nem szidjuk a nagykert, csak kesergünk/aggódunk.

Amikor kipróbáltam az elsõ epicet, az elsõ kérdésem az volt ki forgalmazza? Válasz: Velotrade, drága cucc, de õk biztos piacon tudják tartani a márkát. Meg is vettem. Jelenlegi forgalmazó: Velobike, céginfó: feltöltés alatt. Hát ez sajnos nem valami bizalom gerjesztõ...

Tényleg rendbe kéne tenni a honlapot, hogy erre milyen kapacitása van forgalmazónak az a vevõket nem érdekli. Nem a vevõ ég, ha beírja www.specialized.hu-t... Nincsenek nagy igények szerintem, a régi honlap (legalább a tartalma) is jó lenne elsõ nekifutásra...

Nekem nem tûnik kisebbnek a piac mondjuk Ausztriánál, ahol egyetlen egy specializeddel sem találkoztam három hetes nyaralás alatt (volt viszont scott, cannondale, cube stb.) Azt is hozzá kell tennem azonban, hogy bicaj boltot se láttam ahol tartottak volna. Valószínûleg vidéken ott is siralmas a helyzet.
Nem akarok Ausztriában bicajt venni. Inkább a helyi boltban szeretnék, ahol ha gondom van, csak begurulok és segítenek.

Amcsiknál tényleg a boltok raktároznak nem a nagyker (ha egyáltalán van nagyker ott a boltok felett). Itthon ez a boltok és nagyker ügye, biztos lehet valamilyen finanszírozási formát találni, hogy megérje a boltoknak is. Nem tudom, nem értek hozzá.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Rob:Valahogy mégis olyan érzése van az embernek,hogy valami nem stimmelt nálatok az elmúlt 2-3 évben.2005-ben volt a polcon minimum 3-4 stumpy fsr s-works,mert Debrecenbe ennyi jött le.Gondolom nem csak ennyi volt az országban.Megtetszett a váz,beleszerettem,Joci hozta.De én nem tudtam (és így Joci sem) ,hogy ilyen vázat akarok.Csak jött a szerelem.Akkor,hogy várható el egy kiskereskedõtõl,hogy elõre tervezzen,rendeljen és vegyen?Szerintem sehogy.Ez valóban egy ördögi kör.De azért valljuk be öszintén Ti (Spec nagyker) sem kényeztettétek el a vevõközönséget a széles palettával.Honlap sehol,majd mikor lett látom,hogy miket tartotok.Pitch érdekelt volna,tesztgép,ráülnék?Ja eladva az M-es,csak S-es van.Akkor hagyjuk.Szemüveg,szépek az idei modellek.Nincs,csak elõzõ évi modellek,ugyanolyan áron mint amikor friss modell volt.Ez is felejtõs.És lehetne még sorolni.Elég nagy rajongója vagyok a specnek,ezért volt pár körünk Jocival felétek.De belefáradtam/tunk ,hogy szegény Joci csak a karját tárogatja.Ha akartok valamit a magyar piacon akkor (szerintem) sajna nincs más mint invesztálni és nem túl nagyot,de kockáztatni.(persze könnyû nekem,máséval a csalánt,de itt most úgyis csak az okoskodás mehet,az élet és a ti pénzetek más tészta)
Voltam kint a Kassa maratonon és a kassai kiskereskedõ volt kint egy rakat géppel.Enduro Sl,Stumpy fsr,stb.Adtuk a személyit és már gurulhattunk is.Ez aztán a beetetés.Amióta kijött az SL imádom,de már tudom,hogy egyszer veszek egyet.Persze majd ha a Spec jobban megcsinálja a rugózó elemeit.Szóval ott így nyomják.És azt nem lehet mondani,hogy persze vannak hegyeik,meg biztos jobb piac,mert nem az.Kevés specet láttam a versenyen,de az indulók száma is 30,40 %-a az itthoni maratonoknak.Pedig igen jól szervezett maratonok,de kisebb a tömegbázis.És ráadásul tavaly július óta hoztak egy okos törvényt is a terepen való kerózás igen komoly korlátozásáról.Szóval szükülõ mozgástér.De azért tesztelni tudtam 10 frankó bringát.
Külhont összehasonlítani meg azért sántít,mert ott már van mibõl saccolni.De ott sem úgy volt,hogy az elsõ pillanattól fogva vakon saccolt mindenki.Van a nagykerben cucc,megy a promótálás,a nép bekapja a horgot,megy a híre a jó bringának,majd pár év után(amit bevállalt egy ország nagykere,van ilyen,üzleti kockázatnak hívják),már bátran kérhati a nagyker a kiskert,hogy saccoljon.Itt,hogy saccoljon egy kisker,ha a beesõ érdeklõdõt nem tudja kiszolgálni(így nem lesz vevõ),mert nincs a nagykerben semmi.Az érdeklõdõ nem statisztikai adat részetekre,de ezek nagy részébõl azért nem lett vevõ,mert nem volt amit keresett.Akkor ki a hunyó?
Az évrõl évre közel azonos forgalom és az ebbõl való saccolás sem korrekt pont a fent említett kis lánc folytán.
Mellékes,de érdekelne.Sok mindenben különbözünk más piacoktól,de ebben aztán nagyon.Árak.A régi enduro modell is az egyik álom gépem volt.Nézegettem agyaltam,de elég combos ára volt,hogy a gyártási évben ne vegyem meg.2005-ös modell!!!!Idén érdeklõdtem utána,hogy megvan e még,mert tavaly még láttam az árlistán.(a ritkán frissített,elavult honlapon,nem mintha a mostani sziporkázó lenne,bocs)Megvolt.És az ára is!!Tehát inkább tartotok,még pár évig egy öregedõ modellt,minthogy kirakjátok valamilyen áron,csak vigyék már.Érdekes technika.Máshol most szórják ki kedvezõ áron a 2008-as modelleket,hogy legyen hely a 2009-eseknek.(Spec.stumpy fsr comp-390.000 HUF)
Én is szeretném az itthoni kereskedõket elõnyben részesíteni,de ha nem megy akkor nem megy.A mai világban már nem probléma a vásárlás ha megvan a szándék és a lehetõség(anyagi).
Úgyhogy azt gondolom,hogy nem csak a vásárlóknak kellene haptákba vágniuk magukat és õrült módon vásárolni,hogy nehogy túl nagy kockázata legyen a nagyker üzleti tevékenységének,hanem lenne még a kereskedõknek (kis és nagy) mit tanulniuk a külföldi ipartól.
Bocs ha sokat okoskodtam.

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
de én azt szeretném ha a magyarországi nagyker és kisker zsírosodjon ha biciklit veszek. mert ha mindenki bécsbe megy akkor itt nemsokára csak meridakalahárit lehet kapni.
Sirkövemre:
Nem baj, ugysem volt olyan fontos ember!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Inkább mondjuk úgy, hogy mifelénk zajlik így...

USA-ban már kaphatók 2009-es modellek..., persze a piac is más egy picit. Gondolom elsõ sorozatból az USA piac kap, aztán jön Európa.
Nézzük a jó oldalát: hozzánk az újabb, jobb batchek kerülnek valószínûleg. :)

Bizonyos márkáknál viszont már elértük a nyugati gyorsaságot, pl. a jövõ évi Shimano cuccok elérhetõk már idén összel.

Nehéz ügy.

Te rendelnél látatlanba egy 500K feletti bringát fél évvel késõbbi szállításra?

Vagy mondjuk jövõ májusban bebattyogsz a kedvenc boltodba, és szeretnél venni egy aktuális drágább modellt, majd erre azt mondják, hát nem hoztunk belõle, gondoltuk úgyse akar venni senki, de rendelhetsz egy 2010-est... Ilyenkor vajon mit járhat az ügyfél fejében?

ha egy biciklit akarok 500ezerert es mindegy mi van az alsocsore irva, akkor bemegyek a boltba es megveszem ami a lehetosegek kozul a legjobban tetszik. mondjuk aprilisban. [kulonben is mi a francnak akartok oktoberben biciklit venni? telen ugyis mocsok ido van, csak foloslegesen leharcolja az ember, mire elkezdodik a szezon mar messze nem lesz uj]

ha pedig egy specialized X biciklit akarok venni, es az nem elerheto akkor meg elmegyek becsbe es megveszem ott ha Magyarorszagon nem kaphato. ugyis gyenge az euro, es ott ugyis van minden
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nálunk volt 2 Specialized 2005-ben a boltban, elõre rendeltek. Meg is volt mindkettõ vagy 1 évig, aztán akciósan mentek el, azóta sem volt olyan drága bringa a boltban (kivéve, ha valaki külön rendelte). Mondjuk én nem bánom, anno az enyém is akciósan jött pestrõl. Volt szerintem 1 hónap 2005-ben, amikor a Specialized Rockhopper állomány java része a mi garázsunkban állt (3 db: 1 saját, 2 meg a szalay-ké).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a tesztmodellekkel sok volt a khhmmm... hogy is mondjam. "visszásság" ;) sajnos nem minden kereskedõ olyan mint a Péter.
ennek ellenére lesz jövõre ismét rendes teszt rendszer, az új fsr xc-kkel és bighit-ekkel, ha minden úgy megy ahogy terveztük :)

a rendelõs buli:
egy dolgot ne felejtsetek el, mikor a nagykert szidjuk. a "nagy" európában a nagyker kiadja a kiskernek, hogy szedje össze magát, és mondja meg, jövõre mennyit fog megvenni. azt mondjuk ugy áprilisban (tehát 2008 április van, üzletkötõ pistike kimegy a kiskerhez, és felveszi a 2009-re tervezett - forecastolt - mennyiséget) ezeket összegzik, megszorozzák 1.2-el, és az a 2009-es rendelésállomány. itthon a kisker elvárja, hogy tartson a nagyker mindent, mert õ aztán nem vállal be elõre egy fél darabot sem.
vannak hogy is mondjam... eltérések a kinti rendszer és a hazai közt. amig ez nem változik, addig ugyanugy marad a fél év várakozás, mint a bizonyos termékekbõl való hiány.

(mivel gyakorlatilag az ár és a teljesitmény évrõl évre közel azonos, egy boltnak kötelessége lenne tudni megsaccolni, mennyit ad el egy termékbõl még akkor is, ha nem is tudja mi lesz a pontos specifikáció vagy a pontos szín)

lehet velem vitatkozni, és nyilvánvaló, hogy a végfelhasználónak ehhez semmi köze nincsen. õ csak azt látja, hogy várni kell az adott kerékpárra, és ez nem jó. sajnálom. kis piac kis foci. ha ezer rockhoppert adunk el majd 2012-ben, akkor nyilván lesz minden egyes rétegmodellbõl is minden méretben. addig viszont mindenkinek megpróbálom elintézni az egyedi igényeit, de lesz amikor nem tudok semmit sem tenni.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Nem csak a "kis" piacon múlik szerintem. Volt például nem is olyan rég két (vagy több?) egymást követõ év amikor teszt epic is volt a boltokba, most már az sincs...
Nekem nem ördögi körnek tûnik a magyar helyzet, inkább ördögi szûkülõ spirálnak :(

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Vagy mondjuk jövõ májusban bebattyogsz a kedvenc boltodba, és szeretnél venni egy aktuális drágább modellt, majd erre azt mondják, hát nem hoztunk belõle, gondoltuk úgyse akar venni senki, de rendelhetsz egy 2010-est... Ilyenkor vajon mit járhat az ügyfél fejében?

Hogy megveszi külföldön, ahol bebattyog a boltba és megkapja az S-Worksot (nem is kell messzire menni, Ausztriáig is elég)... persze ez egy ördögi kör, azért nincs itt annyi bringa, mert nem vesznek eleget, azért nem vesznek - néhányan - eleget, mert nincs annyi bringa... Bár a kis piacot ezzel sem lehet ellensúlyozni, ez van, valószínûleg Mo-on a drágább cuccok sosem lesznek olyan mértékben elérhetõek, mint nyugatabbra, itt az van ami ezen a piacon fogy is.

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
javítsatok ki, ha tévedek de szerintem a valódi gond ott van, hogy ha nem most adja le a megrendelését, hanem egy hónap múlva (2008.okt.), akkor ha jól értem 2009 õszére érkezik meg a bringa.

mindeközben állítólag nincs hivatalos honlapon, katalógusban 2009-es specialized akkor mi alapján rendel - mondjuk az egyszeri ember ? ill. mire meglesznek ezek és akkor adja le a megrendelést akkor már 2009-ben nem érkezik be a bicikli.

én szezonon kivûl max. 3 hónapot várok biciklire, szezonban meg talán egyet, ha nem jön, lesz másik...

mondjuk, jó lenne tudni mirõl van szó egy s-works puccparádéról vagy rockhopper-rõl, mert a kettõ valszeg nem egy megítélés alá esik...