Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az a baj a neoprénnel, hogy folyamatosan csiszolja a magábaszívott porral/sárral a kilógó becsúszórszár részeket.
én személy szerint nem ajánlom.
a brain-t szétszedni pedig nem ajánlott senkinek, csak nyomás alatt lehet szerelni. gondolom senki nem tud otthon nitrogént tölteni ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Offtopic témát most már ajánlatos lenne befejezni!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elég érdekes indoklások hangzanak el itt egyesek szájából. Akinek erre van ingerenciája, az tegyen rá védõt, oszt jó napot! A további "szardarálásnak" meg semmi értelme.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Ha rendszeresen tisztítod belül is, akkor igen.

Szívesen tisztítanánk, csak
szeretnénk látni arról egy manualt, hogy hogyan kell tisztítani egy brain-t, de ezt valamiért nem kötik az orrunkra...

Egyetértek Dózerrel, a gyártóknak nem érdeke, hogy sokáig tartson a cucc, és ráadásul meg is magyarázzák, hogy a borítás káros.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Dózer: Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.:) Nem azt mondom, hoyg naponta szétszedni, de bizonyos üzemóra után mindenképp, fõleg ha rendeltetés szerûen (Maraton XC) használod.
De Rob megmondja ajánlják-e a neopRÉMet vagy sem.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Nem hiszem hogy napi szinten lehet belül is tisztítani.A porlehúzó a piszokkal viszont folyamatosan csiszolja a becsúszót.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

ha olyan idonkent szet lenne szedve es olaj lenne benne cserelve minden tagban ahogy azt a gyarto megadja, akkor nem kellene ilyen gumiharangos butasagokon gondolkodni.

az olajcsere megóvja a becsúszót a piszok okozta sérüléstõl?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha olyan idonkent szet lenne szedve es olaj lenne benne cserelve minden tagban ahogy azt a gyarto megadja, akkor nem kellene ilyen gumiharangos butasagokon gondolkodni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Tudtommal ezzel csak azt éred el hogy nem veszed észre a koszt amit, egyébként minden bicajozás után illik letörölni...

A gyártónak nem biztos hogy érdeke,hogy tovább tartson a cucc.Ezért nem adnak hozzá,és azért,mert nem néz ki olyan jól,mintha csupasz lenne,tehát jobban eladható a cucc.Meg most ez a trend,hogy csupasz a becsúszó.Haver Missionját amikor télen szervizeltem,megdöbbenve láttam a tag becsúszúján egy kõkemény kátránydarabot.Na ez elég rendesen el bírja intézni a szimeringet,és nincs az a porlehúzó,ami ezzel elbánna.És nem biztos hogy idõben észreveszed az ilyen szennyezõdést.Nem hiszem hogy egy akármilyen porlehuzó jobb lenne,mintha nincs mit lehuzni.Amikor lehúzza a koszt,akkor a szennyezõdés csiszolja a felületet.Szerintem nem tud alánenni semmilyen kosz,mivel normálisan fel van téve rá,szerintem vízhatlanul.De majd besasolok alá.
A gyereküléses képen szerintem látszik,de majd holnap teszek fel róla közelit.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
FRIZ 22: Privi ment!
Dózer: Lelked rajta, szerinted a gyártók miért nem adnak, árulnak hozzá ha olyan jó lenne? Szépen beül alá a por és a sár, és szerencsétlen szennylehúzó le sem tudja tolni, csak szépen felcsiszolja a felületet, utána meg csodálkozol hogy szimering csere ellenére is ereszt majd. Villákon sincs sehol már. Olyan jók a szennylehúzók, hogy letolják a dzsuvát és kész, nem kell rá neoprém stb...

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
És ha esetleg nem kerül oda kosz a burkolatnak hála? (gondolom nem gagyi gumi harmonikát használ ;) )

Nem láthatnánk egy képet róla Dózer?

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Tudtommal ezzel csak azt éred el hogy nem veszed észre a koszt amit, egyébként minden bicajozás után illik letörölni...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

eselyes hogy igen. viszont a tag manualjaban le is van irva, hogy idonkent szet kell szedni a tagot, es ujrazsirozni meg ilyenek. elvileg otthon elvegezheto muvelet. vagy nezd meg a honlapon

Szétszedni? A Foxos Brain-t hogy lehet szétkapni?A honlapon nem találtam semmit erröl.Én a becsúszót beboritottam neoprénnel,talán hosszabbit egy kicsit az élettartamon.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

a keresztezett bovdennek tényleg az lehet az oka, amit apr mond, de az évek alatt nem tudtam hozzászokni. amint lehet, én cseréltem a "helyes" irányba.

Annyit fûznék a témához, hogy szép bowdenvezetést az ösztelós vázaknál már megoldották (és így itt nem kereszteznek):
- a hátsó váltó bowdenje általában baloldalon fut le (és elõl baloldalra vezeted le a bowdenházat), a közép rész alatt pedig bowdenházban vált át a láncvilla aljára. (Vagy végig bowdenházban fut az elõbb leírt útvonalon.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
eselyes hogy igen. viszont a tag manualjaban le is van irva, hogy idonkent szet kell szedni a tagot, es ujrazsirozni meg ilyenek. elvileg otthon elvegezheto muvelet. vagy nezd meg a honlapon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Ez a porlehúzó tömítés hogyan eshetett ki?
Remélem a tag nem sérült, csak a verseny után vettem észre.
Szét kell szedni hozzá az egészet, hogy visszakerüljön a helyére?

http://img2.tar.hu/f.../36307900.jpg#3

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Egyszer meglesz a nyeregcsõ adatom is ... igaz rob ;) no várok a soromra :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
159k asszem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hmm..ha a csúcsváltozat kifejezésbõl és a márkából jól következtetek, én kb. annyiért veszek komplett országútit, mint ez a vázszett :)
Kösz az infót.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"