Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2008. október 16. - 09:42
Szívesen kipróbálnék egy ilyen teszt bicajt Veszprémben...
Írta 2008. október 15. - 22:14
Írta 2008. október 15. - 22:05
A 120-as teló, és a 120 mm-et mozgó váz az ok, DE:
Akkor vessetek egy pillantást az alsó és felsõcsõ találkozására és fejcsõhöz való csatlakozásukra.
hidd el, ez egy fsr xc, csak L-es méret.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 15. - 20:56
valószínû ez egy nagyon nagy váz, ha megnézed kilóméter hosszú a fejcsõ pedig az nem jellemzõ amúgy. nézd meg az alu fsr meg az fsr xc-t egyformák. ha karbon stumpi fsr lenne átfestve -azonkivûl hogy azért látszana - annak meg alul vastag a fejcsöveA 120-as teló, és a 120 mm-et mozgó váz az ok, DE:
Akkor vessetek egy pillantást az alsó és felsõcsõ találkozására és fejcsõhöz való csatlakozásukra.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. október 15. - 20:48
Írta 2008. október 15. - 20:39
ez az új FSR XC (a 2009-es)Hát a Specialized.com-on nem egészen ez a váz szerepel az FSR XC-nél, sokkal inkább a stumpynál.-:wtf::lick:
120/120mm rugóút, csakúgy mint a stumpjumpernél. már korában kibeszéltük mi a különbség.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. október 15. - 20:37
pedig de (mármint ha nem a színre gondolsz)
nem a színre gondolok természetesen.
Hát megnéztem mégegyszer de teljesen más váz vann fennt az FSR XC-nél.
vagy nem a 2009-es modellt néztem volna?
Írta 2008. október 15. - 20:16
pedig de (mármint ha nem a színre gondolsz)Hát a Specialized.com-on nem egészen ez a váz szerepel az FSR XC-nél, sokkal inkább a stumpynál.-:wtf::lick:
Írta 2008. október 15. - 20:07
fsr xc, teszt bicó (Got to see the 09 FSR test bike color today...) :lick:. Van rá esély, hogy kipróbáljuk?
Hát a Specialized.com-on nem egészen ez a váz szerepel az FSR XC-nél, sokkal inkább a stumpynál.-:wtf::lick:
Írta 2008. október 15. - 19:58
Ez mind szép, de mióta meg van ez a modell, mindig felmerült a kérdés.
Engem aztán nem érint, mert a Speci azon márkák egyike, melybõl nekem soha nem lesz:D, de azért meghallgatnék egy racionális magyarázatot a fejlesztõktõl.
Írta 2008. október 15. - 19:52
izé: 2010-ben
Írta 2008. október 15. - 19:32
Írta 2008. október 15. - 19:16
Bár az Epic-be az a Future Shock sztem. elég jó lett,de még tesztekre várunk.
Írta 2008. október 15. - 19:12
2) alu epic még nem biztos. egyenlõre a fontosabb piacoknak jut, nekünk meg vagy igen, vagy nem. (februárban nem lesz, az fix - talán év közepétõl)
3) teló/tag gyártás: ugye az alu epic hiányának a nagy oka az, hogy nem tudnak elég rugóstagot csinálni, és amig van elég kereslet a karbonra, addig nem fognak ugyanazzal a taggal alut csinálni (gondolom tiszta melyiken kereshetnek többet ) azon én is csodálkoztam, hogy fox került az endurokba, de nem csak az az oka, hogy a villával sok volt a hiba. az sem elõnyös, hogy duplavállas, elég sok tesztben kritizálták - a nagy fordulókörrel együtt. meg ugye a felsõvállat is meg kell venni... volt hátránya rendesen. (nem is beszélve a sárférõhelyrõl, az aftermarket agyak hiányáról) persze nem hiszem, hogy feladják. az (alu) enduro elõbb-utóbb 1.5-1.1/8" lesz, ehhez megfelelõ szimplavállas villával. (csak találgatok)
Írta 2008. október 15. - 15:47
ja a cseredarab nálam is mûxik még és jobb is mint az eredeti voltA rugóstagok viszont maradnak, lehet, hogy ott normalizálódott a helyzet.
Írta 2008. október 15. - 14:43
az nekem is feltunt, hogy iden az Enduro SL osszes modellje Fox villaval jon. most akkor megse volt olyan forradalmi es brilians es tokeletes a FutureShock elso villa? :wtf:
De az, és állítólag jó is, ha épp nincs szervízben :chin:
Úgy látom csak az s-works vonal és estleg a csúcs vázszettek (mondjuk vázszettbõl csak csúcskategória van a specinél ) kap csak futureshock elsõ telót. Így nem lesz tömegtermék az elsõ telójuk, és beleadhatnak apait anyait, hogy jó legyen a minõség, és még több pénzt lehet elkérni érte (exkluzív).
A rugóstagok viszont maradnak, lehet, hogy ott normalizálódott a helyzet.
Írta 2008. október 15. - 14:41
Erre gondoltam, próbáltam célozni.
Széthulló házon belüli telók (gõzerõvel tûnik el a süllyesztõbe az enduro sl-rõl, csak a csúcs modelleknél marad), alu epic szándékos visszatartása (nem jött be, kénytelenek kihozni) stb.
Úgy tûnik kicsit kísérleteztek az elmúlt pár évben azzal, hogy mit lehet lenyomni a vásárlók torkán, és most kicsit visszavesznek
Ebben igazad van. Majd õk is úgy járnak mint a Shimano a hatlamas újításaikkal mint pl DC, fordított rugós váltó, CL, stb. A CL még úgy ahogy mûködik, de én attól is megszabadulok amint tudok...
Azt én is figyeltem hogy az F150-ek eltûntek az SL-ekrõl.
Ebben szerintem az is szerepet játszhat, hogy a teló és tag-gyártási kapacitásuk nem elég nagy. És most ugye uj tag az Epicben, a Stumpiban Enduro SL-ben szintén Spec. tag.
Illetve az Epicbe is Speci villa kell. Lehet az Enduro villa termelési kapacitását beáldozták, hogy az új cuccok meglegyenek.
Írta 2008. október 15. - 14:32
a Cannondale jol csinalja. Ket fele Lefty van, az egyikben RockShox belsoseg van, a masikban meg Fox. a kulso szarat legyartani mar van tapasztalatuk, a belsosegeket meg megveszik olyanoktol akik ertenek hozza.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. október 15. - 11:45
Egyedül az nem tetszik hogy olyan dolgokat alkalmaznak amelyek nem éppen variálhatóságot szolgálják. pl. E2, fura rugóstagrögzítések, stb...
Erre gondoltam, próbáltam célozni.
Széthulló házon belüli telók (gõzerõvel tûnik el a süllyesztõbe az enduro sl-rõl, csak a csúcs modelleknél marad), alu epic szándékos visszatartása (nem jött be, kénytelenek kihozni) stb.
Úgy tûnik kicsit kísérleteztek az elmúlt pár évben azzal, hogy mit lehet lenyomni a vásárlók torkán, és most kicsit visszavesznek
Írta 2008. október 15. - 11:07
lehet persze.Ez a testbike szín ütõs. Elfogadnám.
Lehet majd kapni itthon ilyet vázként? - Mármint az Fsrxc-t? Nem konkrétan ezt a színt.
stumpjumper fsr néven braines taggal m5 aluból....
(bár Rob mintha nem említette vón az itthon elérhetõ vázszettek közt)
fsr xc meg nem jellemzõ vázként