Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
L-es az fsr xc azért fura. Az L-es epic is így néz ki elöl (nem olvadnak egybe a csövek). A hivatalos oldalon m-es bicók vannak általában.

Szívesen kipróbálnék egy ilyen teszt bicajt Veszprémben...

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
a linkplate-bol is egyertelmuen latszik, hogy fsrxc.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A 120-as teló, és a 120 mm-et mozgó váz az ok, DE:

Akkor vessetek egy pillantást az alsó és felsõcsõ találkozására és fejcsõhöz való csatlakozásukra.:)

hidd el, ez egy fsr xc, csak L-es méret.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Akkor vessetek egy pillantást az alsó és felsõcsõ találkozására és fejcsõhöz való csatlakozásukra.:)

valószínû ez egy nagyon nagy váz, ha megnézed kilóméter hosszú a fejcsõ pedig az nem jellemzõ amúgy. nézd meg az alu fsr meg az fsr xc-t egyformák. ha karbon stumpi fsr lenne átfestve -azonkivûl hogy azért látszana - annak meg alul vastag a fejcsöve
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hát a Specialized.com-on nem egészen ez a váz szerepel az FSR XC-nél, sokkal inkább a stumpynál.-:wtf::lick:

ez az új FSR XC (a 2009-es)
120/120mm rugóút, csakúgy mint a stumpjumpernél. már korában kibeszéltük mi a különbség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

pedig de (mármint ha nem a színre gondolsz)

nem a színre gondolok természetesen.
Hát megnéztem mégegyszer de teljesen más váz vann fennt az FSR XC-nél.
vagy nem a 2009-es modellt néztem volna?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hát a Specialized.com-on nem egészen ez a váz szerepel az FSR XC-nél, sokkal inkább a stumpynál.-:wtf::lick:

pedig de (mármint ha nem a színre gondolsz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

fsr xc, teszt bicó (Got to see the 09 FSR test bike color today...) :lick:. Van rá esély, hogy kipróbáljuk?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
:D
Ez mind szép, de mióta meg van ez a modell, mindig felmerült a kérdés.
Engem aztán nem érint, mert a Speci azon márkák egyike, melybõl nekem soha nem lesz:D, de azért meghallgatnék egy racionális magyarázatot a fejlesztõktõl.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jövõre úgyis itt az új demo, már minek alakítgassanak rajta?
izé: 2010-ben

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Demo esetében miért nem akarnak legalább 10-s, átütõs agy rögzítést (Maxle Rear, DT RWS Thru-bolt, korábbi Saint; nem változna a sarutávolság, csak a papucsokon kéne minimális változtatást eszközölni)? Szinte minden, általam olvasott tesztben fel szokták róni negatívumként.:chin:

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Mondjuk sztem az a dupla vállas villa 1 Enduro bringába tényleg életképtelen + súly.
Bár az Epic-be az a Future Shock sztem. elég jó lett,de még tesztekre várunk.
www.sintesibikes.com

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
1) lesz teszt fsr xc. hogy a szine milyen: ez minden esetben meglepetés, még nekünk forgalmazóknak is. de ha a képek kikerültek, akkor mostmár én is tudom :) eddig kajakra elképzelésem sem volt.
2) alu epic még nem biztos. egyenlõre a fontosabb piacoknak jut, nekünk meg vagy igen, vagy nem. (februárban nem lesz, az fix - talán év közepétõl)
3) teló/tag gyártás: ugye az alu epic hiányának a nagy oka az, hogy nem tudnak elég rugóstagot csinálni, és amig van elég kereslet a karbonra, addig nem fognak ugyanazzal a taggal alut csinálni (gondolom tiszta melyiken kereshetnek többet :D) azon én is csodálkoztam, hogy fox került az endurokba, de nem csak az az oka, hogy a villával sok volt a hiba. az sem elõnyös, hogy duplavállas, elég sok tesztben kritizálták - a nagy fordulókörrel együtt. meg ugye a felsõvállat is meg kell venni... volt hátránya rendesen. (nem is beszélve a sárférõhelyrõl, az aftermarket agyak hiányáról) persze nem hiszem, hogy feladják. az (alu) enduro elõbb-utóbb 1.5-1.1/8" lesz, ehhez megfelelõ szimplavállas villával. (csak találgatok)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A rugóstagok viszont maradnak, lehet, hogy ott normalizálódott a helyzet.

ja a cseredarab nálam is mûxik még :) és jobb is mint az eredeti volt

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

az nekem is feltunt, hogy iden az Enduro SL osszes modellje Fox villaval jon. most akkor megse volt olyan forradalmi es brilians es tokeletes a FutureShock elso villa? :wtf:

De az, és állítólag jó is, ha épp nincs szervízben :chin:
Úgy látom csak az s-works vonal és estleg a csúcs vázszettek (mondjuk vázszettbõl csak csúcskategória van a specinél :) ) kap csak futureshock elsõ telót. Így nem lesz tömegtermék az elsõ telójuk, és beleadhatnak apait anyait, hogy jó legyen a minõség, és még több pénzt lehet elkérni érte (exkluzív).

A rugóstagok viszont maradnak, lehet, hogy ott normalizálódott a helyzet.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Erre gondoltam, próbáltam célozni.
Széthulló házon belüli telók (gõzerõvel tûnik el a süllyesztõbe az enduro sl-rõl, csak a csúcs modelleknél marad), alu epic szándékos visszatartása (nem jött be, kénytelenek kihozni) stb.
Úgy tûnik kicsit kísérleteztek az elmúlt pár évben azzal, hogy mit lehet lenyomni a vásárlók torkán, és most kicsit visszavesznek :)

Ebben igazad van. Majd õk is úgy járnak mint a Shimano a hatlamas újításaikkal mint pl DC, fordított rugós váltó, CL, stb. A CL még úgy ahogy mûködik, de én attól is megszabadulok amint tudok...

Azt én is figyeltem hogy az F150-ek eltûntek az SL-ekrõl.
Ebben szerintem az is szerepet játszhat, hogy a teló és tag-gyártási kapacitásuk nem elég nagy. És most ugye uj tag az Epicben, a Stumpiban Enduro SL-ben szintén Spec. tag.
Illetve az Epicbe is Speci villa kell. Lehet az Enduro villa termelési kapacitását beáldozták, hogy az új cuccok meglegyenek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az nekem is feltunt, hogy iden az Enduro SL osszes modellje Fox villaval jon. most akkor megse volt olyan forradalmi es brilians es tokeletes a FutureShock elso villa? :wtf:

a Cannondale jol csinalja. Ket fele Lefty van, az egyikben RockShox belsoseg van, a masikban meg Fox. a kulso szarat legyartani mar van tapasztalatuk, a belsosegeket meg megveszik olyanoktol akik ertenek hozza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Egyedül az nem tetszik hogy olyan dolgokat alkalmaznak amelyek nem éppen variálhatóságot szolgálják. pl. E2, fura rugóstagrögzítések, stb...

Erre gondoltam, próbáltam célozni.
Széthulló házon belüli telók (gõzerõvel tûnik el a süllyesztõbe az enduro sl-rõl, csak a csúcs modelleknél marad), alu epic szándékos visszatartása (nem jött be, kénytelenek kihozni) stb.
Úgy tûnik kicsit kísérleteztek az elmúlt pár évben azzal, hogy mit lehet lenyomni a vásárlók torkán, és most kicsit visszavesznek :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez a testbike szín ütõs. Elfogadnám. :)
Lehet majd kapni itthon ilyet vázként? - Mármint az Fsrxc-t? Nem konkrétan ezt a színt.

lehet persze.
stumpjumper fsr néven braines taggal m5 aluból....:)

(bár Rob mintha nem említette vón az itthon elérhetõ vázszettek közt)

fsr xc meg nem jellemzõ vázként