Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a vélemyénetk errõl a vázról (csak a váz érdekel, nem az egész bicó). Mik lehetnek a buktatók, ha megveszem?

http://piacter.bikem...=175204&cat=500

Köszi

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szia Rob!

Volt egy kis idõm, végigolvastam a topicot és láttam, hogy a prémium gari érvényesítéséhez vissza kell neketek küldeni a reg. kártyát. Megnéztem a garifüzetet, és ott is világosan benne van. Én augusztusban vettem a bringám és ez a visszaküldés totál elmaradt. Mentségemre szolgáljon, hogy ahogy megvettem a bringát, pár óra múlva el is baszódtam vele, és vidéken rehabilitálódtam, míg a garikártya itt maradt Pesten. Tudom még érvényesíteni a garit, ha most visszaküldöm a kártyát?

küldd vissza nyugodtan.
kisker blokk kellene mellé, de annyi.
fénymásolva is jó, vagy scannelve pdf-ben, nem muszáj az eredeti oldal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tavaly nyáron kaptam regisztrációs papírt (nem küldtem vissza). Az idén vett bicóhoz viszont nem kaptam (raktárban porosodó modell volt, gondolom azért).
Gondolom azért találták ki, hogy az elsõ tulajt ellenõrizni lehessen.

ha van, küldök egyet. dobj egy postacimet.

A rugóstag azon rögzítõszemének a csapágyazására gondoltam, amelyik az összekötõ himbakaron található. Nem szedtem szét egyiket sem, mert nem az enyémek, de szemmel láthatólag különböznek.

Az egyik cimborámnak FSR SJ-e van, a másiknak XC és az utóbbi meggyõzõdése, hogy neki is lehetne olyan összekötõ himbakarja :)

rugóstagot is cserélni kell, ha csapágyazottat akar, mert nem egyforma a "feje" azaz a befogatás.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A rugóstag csapágyazása a tag gyártóján múlik. A Fox-okon (de szerintem a többinél is) a tag csúszóperselyeken fordul el.

DT tagok vannak csapágyazva
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

A rugóstag azon rögzítõszemének a csapágyazására gondoltam, amelyik az összekötõ himbakaron található. Nem szedtem szét egyiket sem, mert nem az enyémek, de szemmel láthatólag különböznek.

Az egyik cimborámnak FSR SJ-e van, a másiknak XC és az utóbbi meggyõzõdése, hogy neki is lehetne olyan összekötõ himbakarja :)

A rugóstag csapágyazása a tag gyártóján múlik. A Fox-okon (de szerintem a többinél is) a tag csúszóperselyeken fordul el és nem is lenne értelme a nehezebb, bonyolultabb golyóscsapágyazásnak. Szóval lehet, hogy másképp fest az XC és a SJ himbája, de ez a részük ugyan úgy van megoldva.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Specialized szakértõket (kereskedõket) kérdezném arról, hogy lehetséges-e az FSR XC-nél (asszem 2007-es) megoldani azt, hogy a rugóstag alsó része ugyanúgy csapágyazott legyen, mint mondjuk a Stumpjumpernél? Nem sufnituningra gondoltam, hanem, hogy piacra dobtak-e olyan összekötõ alkatrészt (mi a neve, himba?), amelynél cserélhetõ csapágyazás van, nem pedig persely.

Én nem pontosan értem a kérdésedet. Akkor a rugóstag, vagy az összekötõ himbakar csapágyazására gondoltál? A tag rögzítõszemei a SJ-ben is (sõt tudtommal minden bicajon) csúszóperselyen fordul el. A himba viszont valóban görgõs csapágyazott. Az XC-n nem az lenne??

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Specialized szakértõket (kereskedõket) kérdezném arról, hogy lehetséges-e az FSR XC-nél (asszem 2007-es) megoldani azt, hogy a rugóstag alsó része ugyanúgy csapágyazott legyen, mint mondjuk a Stumpjumpernél? Nem sufnituningra gondoltam, hanem, hogy piacra dobtak-e olyan összekötõ alkatrészt (mi a neve, himba?), amelynél cserélhetõ csapágyazás van, nem pedig persely.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Ezt komolyan gondoltad, vagy csak kifelejtetted a NEM-et a nagyon elõl?!

off

Nem felejtettem ki a nem-et.
60-nál kevesebbet fizettem legutóbb (egy éve talán):
- új rugós fémkeret (most levettem a fejemrõl, márkája Genesis. Nem tudom, hogy ez márkásnak számít vagy nem, nem érdekel igazából)
- 2 db új fényre sötétetõ, dioptriás japán lencse
- munkadíj (ha volt, nem emlékszem)

on

Tavaly nyáron kaptam regisztrációs papírt (nem küldtem vissza). Az idén vett bicóhoz viszont nem kaptam (raktárban porosodó modell volt, gondolom azért).
Gondolom azért találták ki, hogy az elsõ tulajt ellenõrizni lehessen.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Szia Rob!

Volt egy kis idõm, végigolvastam a topicot és láttam, hogy a prémium gari érvényesítéséhez vissza kell neketek küldeni a reg. kártyát. Megnéztem a garifüzetet, és ott is világosan benne van. Én augusztusban vettem a bringám és ez a visszaküldés totál elmaradt. Mentségemre szolgáljon, hogy ahogy megvettem a bringát, pár óra múlva el is baszódtam vele, és vidéken rehabilitálódtam, míg a garikártya itt maradt Pesten. Tudom még érvényesíteni a garit, ha most visszaküldöm a kártyát?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
2005-ös Stumjumper Ht-nek hol találom meg a gyári felszereltségét?

tárgytalan,megvan 8)

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ezt komolyan gondoltad, vagy csak kifelejtetted a NEM-et a nagyon elõl?!

, nagyon nehéz ilyen sokat optikusnál elkölteni egy csúcsminõségû keretre és lencsére (hagyományos szemüvegrõl beszélek, nem a full mûanyag sport szemüvegekrõl).

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Bocsánat nem számoltam utána, csak olyan picinek tûnt hirtelen a 70-es szám. A 20-25e normális árnak tûnik.

Én arra próbáltam inkább célozni, hogy ilyen szemüvegnél érdemesebb (a szemünk érdekében) a picit drágább kategóriát választani.

A 60ezres (ez komoly?) adaptlite tényleg durva, nagyon nehéz ilyen sokat optikusnál elkölteni egy csúcsminõségû keretre és lencsére (hagyományos szemüvegrõl beszélek, nem a full mûanyag sport szemüvegekrõl).

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
80 font reális 70 már nem?
amerikai árakról ne is beszéljunk(100-120 dollár)...ami most is csak 20-25 ezer nyáron meg majdnem a fele volt

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

egy photochromatic lencses BBB 70font kisker. az nem 4ezer... ;)

A dioptriás, cilinderes, made in japan, egymillió réteges, vízlepergetõ, tükrözõdésmentes stb. fényre sötétedõ lencsém párban kb 30000 ft volt.
Ha ezt nagyjából tudja az adaptlite az ára reálisnak tûnik.

A 70 font viszont gyanúsan olcsó... ;)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Arp07: Nekem 2008-as Elite van. (Az expert-ben van braines tag)
Már akartam írni a tapasztalataimról és feltenni egy képet(hogy kell? segítsetek) az új büszkeségemrõl, de még nem jött ki a lépés.
Nnna, a legjobb vázam az elmúlt 10 évben.(azóta használok fullyt) Próbáltam ezen idõ alatt jópárat, cc-tõl az enduróig. De ez! Nagyon jól mozog, hatékony, könnyû és szééééép! Kiegyensúlyozott a keró. Felfelé, lefelé örömbódogság. Nem cc-s az üléspozíció, de nem is nagyon felegyenesedett. Egyébként vázméret és magasság kérdése. Ha akarod fekhetsz is rajta, vegyél L-est 100-as stucnival és mindjárt kész is a cc-s póz. Ha a derekad bírja? Orrát nem emelgeti. A gyári telóval se-12cm-, de 14 cm-n sem vészes. Nagyon meredeknek kell lenni az emelkedõnek, hogy terhelni kelljen az elejét. De ott mindennel így kellene tenni. Merevvel meg pláne. Sokkal jobban mászik, mint egy merev keró, fõleg egy amatõr alatt. Stabil lefelé a jó szögek és a hosszú tengelytáv eredményeként. Nagyon könnyû a váz. Az M-es kb. 2430g rugóstaggal együtt. Az L-es 2500 fölött van egy kicsivel. Szerintem remek egy ilyen úttal rendelkezõ és trail felhasználási területre ajánlott váztól.
A szemtáv 185mm, 45mm látható becsúszóval. Ahogy a specnél lenni szokott. Nekik készült:( Csere másra nuku, remélhetõleg nem romlik el. Egyébként ez az egyetlen negatívum amit említeni tudok. Az átdobó is spéci felfogatású és zseniális. Együtt mozog a hátsó résszel és a felfogatás miatt frankó merev. Nagyon határozottan és gyorsan vált. Szeretem. Ez is egyedi, remélhetõleg rendelni lehet, ha baj van vele.
Ne pazarold el ha birtokába jutottál (ráadásul jó áron). Jobbat most nem hiszem, hogy találsz maraton, trail univerzális keró kategóriában.
Az fsr xc jövõre nagyon hasonlóvá válik, csak M4-es aluból. Az egy nagyon jó ár/érték/tudás arányú keró lehet az itthoni piacon. Szerintem.
Remélem segítettem- bárkinek aki ilyen kerón töri a fejét.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy photochromatic lencses BBB 70font kisker. az nem 4ezer... ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob itthon elérhetõ az alsóbb kategória?

nem. gyakorlatilag a 4 ezres merida meg a BBB mellett nem nagyon van igény az olcsóbb (25 ezres NXT) meg a drágább (40-60 ezres adaptalite) szemüvegekre.
kérésre tudunk hozni, de ez nem szokott senkit nyugtatni, mert ugye fel kellene próbálni...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

2 féle lencse van, NXT ami egyszínû, meg adaptalite ami sötétedik.

rob itthon elérhetõ az alsóbb kategória?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
2 féle lencse van, NXT ami egyszínû, meg adaptalite ami sötétedik.