Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ájj de utálom azt, aki pár napja linkelt egy Epic Marathon vázat, már azt keresem hol kapok 200ezerre alacsony thm-mel hitelt :) Jól látom, hogy a 2008-es szóban forgó kerékpár hátsó része karbon?
Mennyit "hajlik" hátra a thompson nyeregcsõ, értem itt at, hogy mennyivel növeli meg a kormánytól való távolságot. Ugye az S-es esetén 538 mm a felsõcsõ, a mostani merevvázasom 550, tehát ha + hozzájön mondjuk másfél cm a nyeregcsõ miatt, akkor simán jó az S-es. Vagy a merev és össztelós bicajokat ne hasonlítsam össze így?

Kösz, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ja, azt az új Endurot én is nézegettem. Leírtam neki, hogy mennyiért venném és miért. Tényleg nagyon sok baj volt az elsõ szériás telókkal. Nem lett belõle üzlet.
Nekem most jön egy S-works Enduro 2006. Nekem is álomkeró volt már a megjelenése óta. Elcsíptem egyet 110.000-ért az angol e-bayen. Néz szét ott, mert vannak kerók, vázak. Az L-eshez nagy ember kell, ugyhogy azokra kevésbé licitálnak, nagyon jó áron lehet látni õket.
Itthon volt még pár tavaly is, de még mindig nem volt elég alacsony az ár, hogy megvehessem. Nagyon magas volt az eredeti ár, gondolom nem tudnak egy szint alá menni. A Pitchet is nagyon dícsérik, jó választás.
Az angol MBR magazin enduro tesztelõi a Spec Enduro 2005/2007-et és a Santa Cruz Nomad-ot tartják etalonnak, ezekhez a gépekhez hasonlítják az összes tesztelendõ alanyt. Ammán jelenthet valamit.:)

tegnap áttúrtam a német és az amcsi ebayt, de semmi nem volt rajta. most ránézek az inglisre.
...
egy van, sárga. meg egy M-es charcoal színû.
egyébként meg lehet hogy találtam egyet:) itthon
hétvégéig kiderül. aztán lehet, hogy a mikulás hoz egy biciklit:D

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Ja, azt az új Endurot én is nézegettem. Leírtam neki, hogy mennyiért venném és miért. Tényleg nagyon sok baj volt az elsõ szériás telókkal. Nem lett belõle üzlet.
Nekem most jön egy S-works Enduro 2006. Nekem is álomkeró volt már a megjelenése óta. Elcsíptem egyet 110.000-ért az angol e-bayen. Néz szét ott, mert vannak kerók, vázak. Az L-eshez nagy ember kell, ugyhogy azokra kevésbé licitálnak, nagyon jó áron lehet látni õket.
Itthon volt még pár tavaly is, de még mindig nem volt elég alacsony az ár, hogy megvehessem. Nagyon magas volt az eredeti ár, gondolom nem tudnak egy szint alá menni. A Pitchet is nagyon dícsérik, jó választás.
Az angol MBR magazin enduro tesztelõi a Spec Enduro 2005/2007-et és a Santa Cruz Nomad-ot tartják etalonnak, ezekhez a gépekhez hasonlítják az összes tesztelendõ alanyt. Ammán jelenthet valamit.:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ha tud valaki L-es méretû 2005/6-os Enduro FSR vagy SX vázról, ne habozzon szólni! hozzáértõk azt mondták, kicsi lesz nekem az M-es. sajnos...
egy ilyen váznak kb mennyi az értéke/reális ára? s-works és nem s-works is játszik. Begbie váza, ha L-es, nagyon kellene:)
illetve. szabad-e venni ilyenbõl olyat, ami már 2600 km-t futott?
elõre is köszönöm!

(rob, ha van elfekvõben még a réges régi raktárkészletrõl... :) vagy esetleg pitch, de csak váz)

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts

Ha valaki vágyik még ilyen finomságra, akkor nosza ;)
http://piacter.bikem...=149722&cat=all

bocsi, hogy ekkora a kép, de eléggé 1.0 a hozzáértésem :)

Feltöltött kép

Én kipróbáltam ezt a bringát, tettem is rá egy ajánlatot, de a tulaj nem akart engedni. Úgyhogy bementem a Probikeba, megkérdeztem, mennyi az új Enduro, de az eladó (lehet, hogy hülye vagyok, de nem Bikertigger?) inkább a Stumpjumpert ajánlotta. Örök hála neki érte! :)
Amúgy elég érdekesen árulják ezt az Endurot: a hirdetõ nem a tulaj, hanem egy bringaboltban dolgozó és egyébként nagyon segítõkész lány, aki ha megfelelõ árat ajánlasz látatlanban, akkor megad egy telefonszámot, amin beszélhetsz a tulaj barátnõjével, maga a tulajdonos ugyanis egy olasz srác. Ezt a kis bonyolítást leszámítva mindenki korrekt és normális, a bringa ára is reális, csak én beleszámoltam az esetlegesen felmerülõ garanciális problémát, ha a speckó teló vagy rugóstag megmihálylik.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

50km alatt behalt a tag?
a tárcsák miért vannak fordítva?

valószínû csak a szimmeringek döglöttek be az állástól, de azért picit félek. nem akarom, hogy szimmeringcserébõl tagcsere legyen.
féktárcsák passz. elég gyökerek voltak, akik összerakták. a bovdenezés is egy "jáj". na mindegy

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
50km alatt behalt a tag?
a tárcsák miért vannak fordítva?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

lehet, hogy holnaptól én is tulajdonos leszek.
Feltöltött kép
(rob, számíthatok rád esetleg, ha garanciás problémám lesz a jövõben?
kb 50km-t futott karcmentes s-works enduro, 2006-os darab. minden papírja megvan, csak ugye nem én vagyok az elsõ tulaj)

hát, egyenlõre még nem leszek tulaj, mert akinél van, az a tulaj barátja, és a papírozáshoz kell õ is. (meg hogy legyen érvényes személyim :D)
a tag beteg kicsit, Pista bá-nál kezdene a bringa, aztán menne a többi dolog, mert karbantartva nem nagyon volt sajnos, úgyhogy azért annyira nem mesések az állapotok, mint hittem, de a váz tényleg pöpec, egy két karc van rajta csak, szerintem kocsiba pakoláskor karcolta meg valami, jobb oldalt az s-wroks felirat fejcsõ felõli részét. meg ugye fejcsõnél a szokásos kábeles dolgok. külön a váz sajnos nem eladó, úgyhogy ha meg is veszem, állati legózás lesz belõle. a tulaj most 350-ért akarja adni, de a rizikós tag miatt meg az átépítési kényszer miatt nekem ez most sok. még beszél vele a boltos aztán megpróbálunk kitalálni valamit, remélem összejön, mert ez álmaim váza és rendes méretû nyeregcsõvel kényelmes is volt, tehát a mérete is jó.
na mára ennyi:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts

Feltöltött kép

ez a hirdetés eléggé réginek tûnik...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts
Huhhhhh, ez tényleg gyönyörû darab! :)

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hu de nagyon szép :spoko:
ilyennel nem volt garanciális problémánk. se sx trail-lel, se enduro-val.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Feltöltött kép
(rob, számíthatok rád esetleg, ha garanciás problémám lesz a jövõben?
kb 50km-t futott karcmentes s-works enduro, 2006-os darab. minden papírja megvan, csak ugye nem én vagyok az elsõ tulaj)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

alul a felfogatás dõlésszöge módosult, és a szemtávolság sem egyforma.
ha gondolod, hétfõn lemérem õket, hátha kis barkáccsal megoldható, de tuti nincs se gyári konverziós kitt, se gyári jóváhagyás a cserére.

Köszi, ne fáradj, annyira nem fontos a dolog, csak egy ötlet volt.
Még jó, hogy megkérdeztem.
Epicet különben sem barkácsolunk!:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
alul a felfogatás dõlésszöge módosult, és a szemtávolság sem egyforma.
ha gondolod, hétfõn lemérem õket, hátha kis barkáccsal megoldható, de tuti nincs se gyári konverziós kitt, se gyári jóváhagyás a cserére.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Köszi a választ.
Kár, hogy nem fér bele. Nem akarom cserélni (remekül mûködik a fox), csak találtam az e-bay-en és gondoltam, ha óccsón el lehetne vinni, akkor megvenném tartaléknak. Így viszont tárgytalan a dolog.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a foxos epic-ekbe nem lehet beleszerelni az új SBC tagos semmiképpen sem. (nem fér el)
amugy darabja 100k alatt van mindkettõnek. (ugye ahhoz képest, hoyg egy rp23 mennyibe kerül, szerintem vállalható összeg) miért érdekel? cserélnéd a tiedet? x-factor tudja javitani a foxokat, de szerezni is tudunk, elvileg ugye azt hiszem 5 évig kell ilyesmit biztosítani (vagy 10 évig? kala mindjárt jön és kijavit)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Rob!

Nem lehet neked privit írni ezért itt kérdezem meg, hogy témába illõ legyen.
Mennyibe kerül egy új Brain-es tag epicbe? Fox (ha még lehet olyat szerezni egyáltalán ) illetve az új Specialized tagok.
Az epic-ek tagmérete változott az évek alatt, vagy a 2006-osba jó egy 2008-as tag?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

És az nem kevés? :)

néha :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

én megoldottam 100/120/140

És az nem kevés? :)
www.magicteam.hu