Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Attól függ, milyen irányból közelíti meg az ember a kérdést. Ha fontos, hogy a legnagyobb kerékpárgyártó legyen, akkor a Giant, akik emellett modern rendszereket alkalmaznak minden téren, legyen az DH vagy city kategória. Ha az innovativitás az elsõdleges, akkor ott a Cannondale. Ha a lényeg a presztízs, és nem számít az ár, akkor a kisebb gyártók. De pl. egy USA patrióta valszeg egyértelmûen a Trek mellett teszi le a voksát, és Trekes a világ leg(el)ismertebb kerékpárosa is.
A Specinél pedig gondba lennék a fõ csapásirány meghatározásával, mert kicsit olyan "mindent meg akarok ülni" feelingje van.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

ezt hivjak mission statement-nek. szinte minden nagy nemzetkozi cegnek van ilyen, es mind kb ugyanarrol szol. leirjak, hogy celjuk a legjobb termeket eloallitani stb.

Egyik sem azt mondja hogy a legjobb bicajokat akarja gyártani, hanem hogy a legjobb kerékpáros márka akar lenni. Ebbe benne van a support, az image, ami termékeket támogatja, a kiegészítõ termékek, a szponzorált versenyzõk és események, stb. ez adja a vállalat komplett image-ét, amelyet végsõ soron el akar adni.

Ebben úgy gondolom a Speci az élen van.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
[quote name='tamaska']QUOTE]

OFF
telótopik
ON

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ezt hivjak mission statement-nek. szinte minden nagy nemzetkozi cegnek van ilyen, es mind kb ugyanarrol szol. leirjak, hogy celjuk a legjobb termeket eloallitani stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

igaza lett.

"industry and the environment. Not satisfied with being the world's most widely known bicycle brand, Giant is in constant pursuit of its vision of becoming 'The Best Bicycle Company in the World'. "
ez meg a Gianté.1-1
gondolom van ilyen a Trek-nek is meg még jópárnak
Nem jó marketing azt írni hogy nem akarunk a legjobbak lenni,csak öszedobtunk pár gépet kis haszonért taiwani csövekbõl ferdeszemûekkel:)
De ez egy már másik topik

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
igaza lett.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van egy kis fekete könyvem (a második lapján ezzel: kép)
és az van beleírva, hogy idézem:

We will not wake up one day and say, "We are the best." We will always strive to be better. Making this vision a reality has set us a mission: Be the brand of choice for discerning riders and the best full-service dealers. These are big words. ... We know who we are, what we stand for and where we are going. We are Specialized. And we will be the best cycling brand in the world.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Nixt mítikus csodasárkány. Nagy cég, nagy marketing, de soha nem állították magukról, hogy a legjobbak. Van mikor eltalálnak egyes gyártók szériákat, van mikor nem. A speci kiegyensúlyozott és innovatív. De nekik sem jön össze minden- lásd Enduro SL villája.
Tökéletes bringát még csináltak- legalábbis még nem láttam olyat. Mindegyikben van valami kivetni való, az a kérdés, hogy a leendõ használóját ez zavarja e vagy sem.
Mindenki vegye ami neki tetszik (már persze ha van rá kerete):)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Az mtbr-en jók a visszajelzések az RM-rõl,azért gondolkodtam el rajta.Meghát tetszik is.Konám mint tudjuk volt és az a váz nekem érzésre volt olyan mint az fsrxc.Stumpiból nekem a sima 120milis 2006-os volt,az nem gyõzött meg.A mostanim az tökéletes geóra meg érzésre,csak 2-3centit rátennék az útra.A mohóság:)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Igen, itthon is vannak, akiknek a 150 mm az igazi. Én már sok mindent próbáltam, de az én lefelé vandálkodós stílusomnak ez az ideális. A 120/130 még nem mozgatható annyira finoman, nagy beüléssel, mint a 150 mm. Mostanában csak a Reign-t használom dh-ra is, és hihetetlen élmény. Mindent meg lehet vele csinálni, amit a Morewooddal is meg tudok, csak éppe sokkal fürgébb. És, persze bárhol feltekerhetek vele, sõt a meredek, sziklás, gyökeres részeken jobb, mint egy merev.

Nem vitatom, hogy egy elöl 80 mm-es, 9 kilós karbon merevvel is le lehet jönni itthon szinte mindenhol, csak éppen nem élvezném. Akkor meg minek szivassam magamat? Se ugratás, se durva kanyarodás, se letörések, se pumpálgatások, se durva sziklás, gyökeres szakaszok? :) Errõl nem mondanék le, ugyanakkor azt is unom, hogy a János hegyhez vagyok láncolva a dh géppel, vagy pedig tologatom.

Szóval marad a 150 mm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Trance-n,Fuel-en nem ültem még,etsx-en csak egyszer betonon:-/
de azt nagyon meghajkurásznám egy Revelationnal,kíváncsi lennék az elõl-hátul 100-130-ra
Úgyhogy egyikkel sincs összehasonlítási alapom:-)

ismerek pár embert aki próbált etsx-t. nem vették meg pedig megtehették volna. kb az lvolt a vélemény hogy okból nem lett marha nagy siker. ha ingyen lenne én is kipróbálnám, de pénzt nem adnék érte.

trek meg...konád volt. na sok újdonság nem lesz.

specirõl meg : én meg végig ültem pár bringát, és bármennyire fáj kimondani még egyijk sem volt jobb a braines stumpi fsr-nél. pedig nem szándékoztam tartós kapcsolatra lépni vele, de ezt már meséltem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
marton: a speci valószínûleg azért van túlmisztifikálva, mert sok embernek ez az elérhetõ legjobb. és azért van akkora tapasztalatuk, hogy ne szart gyártsanak. mindenkinek nem lehet megfelelni, de ott az emberrel van a baj :D
nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, de elég jó kompromisszumot találtak eddig, és most már ez az ügyes középútkeresés adott akkora presztízst a márkának, hogy a név eladja a terméket. meg ha megnézed, a legtöbb speci tulaj elégedett a bringájával.
és a kérdés csak érdeklõdés volt, én sem vagyok elvakult speci hívõ, elfogult az vagyok, de az egy-két bringájukra korlátozódik csak :)
mondjuk én pl a giant márkáért nem vagyok oda, de egy trance vagy egy reign kellene. meridát sem sznobizmusból vagy a márka miatt nem vennék, hanem mert nem tetszik a dizájn. az új specikre sajnos ez szintén áll, kivéve pitch, stumpi fsr és fsrxc.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Jahh,értem.az avatarján az Turner?

Igen.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Rob postja VV-nek szólt:D

Jahh,értem.az avatarján az Turner?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Az melyik is a felsoroltakból?

Rob postja VV-nek szólt:D

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

inkább hajt egy átnevezett konát :mybad:
:D

Az melyik is a felsoroltakból?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Lehetnél kreatívabb, mert általában mindenki csak ezt tudja mondani.:D:D:D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Gond semmi,tényleg jók.De már túl vagyok egy Enduro Sworks-ön,egy Stumpin és egy Fsr xc-n és nem olyan mítikus csodasárkány mint a marketing mondatja.Van jobb.

Nem ismerlek titeket személyesen de nekem õszintének tûnik a hozzászólás. Sokan túl komolyan veszik ezeket a dolgokat és kicsit túlmisztifikálnak 1-2 márkát. Azért mert valaki kipróbálta és másra vágyik, akkor az már csak bolond lehet ?
Marci

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Személyes ellenszenv?:D

Pontosan