Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

drrdzsi

drrdzsi

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

az nagyon kicsi, ne ugorj bele!

Igen, én is így érzem. Ha valaki esetleg tud egy nagyon megkímélt 07-08as Rockhoppert 17-es vázzal, az szóljon!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Köszi. Akkor a 15-ös valószínûleg pici lesz. Pedig 2db is van eladó (15"-os)

az nagyon kicsi, ne ugorj bele!

drrdzsi

drrdzsi

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

M-es (kb. 17")

Köszi. Akkor a 15-ös valószínûleg pici lesz. Pedig 2db is van eladó (15"-os)

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

Sziasztok!

Megtudná mondani valaki, hogy a 176cm-es magasságomhoz kb mekkora váz stimmel? (specialized Rockhopper)

M-es (kb. 17")

drrdzsi

drrdzsi

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Megtudná mondani valaki, hogy a 176cm-es magasságomhoz kb mekkora váz stimmel? (specialized Rockhopper)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Pl: Belekezdeni a Brain vagy Lefty fejleszgetésébe nem kis pénz. Fõleg bevállalni a sorozatgyártást. Mondjuk egy adott sorozat utólagos visszahívásába egy kisebb mûhely bele is bukna. Kis cégek is próbálnak fejlesztgetni vázmegoldásokkal stb, de lényegesen alacsonyabb kockázattal.
(Brain és Lefty helyett írhattam volna mást is, szerintem értitek mire gondolok.)
Tamaskanak igaza van, kint ez így mûködik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
te talan nem, de igy hogy benne vagy a bringazasban mar jopar eve, eleg nehez belekepzelned magad egy laikus borebe.

Amerikaban ez kb ugy mukodik, hogy akarok egy biciklit venni. [mondjuk orszagutit]. mi ugrik be? Lance > Trek. szomszednak/havernak mi van? > Trek. a varos legnagyobb boltja mit rak a kirakatba? > Trek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

fu ezt en meg valamikor 2006ban vettem meg :) kicsit kibarandito hogy a konyv fele csak a forditasokbol all... de azert jo. szeretjuk.

thez: es mire helyettesited be azokat a markakat? az ismert markak kozul Giant a legnagyobb gyarto ez teny. otthon nem, [koszonet a silany forgalmazasnak] de itt pl, nem is beszelve amerikarol, ha meg kell nevezni egy alapvetoen nem tulzottan bringas beallitottsagu embernek egy markat az a Trek lesz. nem a Merida. Es innovacioban is a Cannondale viszi a palmat. mert nem csak fejlesztenek, hanem hasznalhato dolgokkal jonnek elo [es nem csak 1-2 evig]. a vazon kivul elhelyezett monoblokk csapagyak bordazott tengellyel 1994-bol asszem eleg jo pelda. plusz ugye a nagy fejcso, lefty/fatty, SI, stb

Én osztrákiában kaptam ezt a könyvet a helyi forgalmazótól :-)

Tam, jogos, de vásárlói oldalról eszembe nem jutna ezeket a tényeket figyelembe véve bringát vásárolni.
(Igaz, ez a vásárlói oldal)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

De fejleszteni, kísérletezni csak a nagyobbak tudnak.

Ezzel nem feltélen tudok egyetérteni. És definiálni kéne, hogy mit értesz nagyon, mert ez módosíthatja az álláspontot.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
fu ezt en meg valamikor 2006ban vettem meg :) kicsit kibarandito hogy a konyv fele csak a forditasokbol all... de azert jo. szeretjuk.

thez: es mire helyettesited be azokat a markakat? az ismert markak kozul Giant a legnagyobb gyarto ez teny. otthon nem, [koszonet a silany forgalmazasnak] de itt pl, nem is beszelve amerikarol, ha meg kell nevezni egy alapvetoen nem tulzottan bringas beallitottsagu embernek egy markat az a Trek lesz. nem a Merida. Es innovacioban is a Cannondale viszi a palmat. mert nem csak fejlesztenek, hanem hasznalhato dolgokkal jonnek elo [es nem csak 1-2 evig]. a vazon kivul elhelyezett monoblokk csapagyak bordazott tengellyel 1994-bol asszem eleg jo pelda. plusz ugye a nagy fejcso, lefty/fatty, SI, stb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Szerintem nagyon nehéz megfelelni annyi igénynek, ami felmerül. Ahány felhasználó, szinte annyi igény. Ami az egyik embernek tetszik, az a másiknak negatívum, beszéljünk bármely márkáról is. Nagy bakikat már nem követnek el a kisebb cégek sem. De fejleszteni, kísérletezni csak a nagyobbak tudnak.
Én is boldog tulaja vagyok a könyvnek, nagy becsben is van itthon.
http://2007garda.mer...ctureid/5177723
http://2007garda.mer...ctureid/5177728

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az L-esem felsõcsöve közép-közép 580mm volt

az effektiv 600valamennyi ami nem rövid
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Az L-esem felsõcsöve közép-közép 580mm volt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

És tényleg. Jó, hogy a szememet nem szúrta ki. Köszönet.
Hosszú pilótafülkét szeressük. Bár ponty azt olvastam Veloban epicrõl, h rövidnek találta az effektív felsõcsõhosszt a tesztelõ.

akkor nem jól választott vázméretet vagy el van tévedve.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

honlapon a bikes menüpont legalsó sora az archive 2002-ig fent vannak . epic meg 2003tól van ha jól emléxem.

És tényleg. Jó, hogy a szememet nem szúrta ki. Köszönet.
Hosszú pilótafülkét szeressük. Bár ponty azt olvastam Veloban epicrõl, h rövidnek találta az effektív felsõcsõhosszt a tesztelõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ha arra gondolsz, h millió szempont alapján rangsorolhatod a gyártókat, akkor persze, én is ezt mondom. És az is igaz, hogy nehéz nem elfogultnak lenni a saját választásoddal szemben. Plusz az is eszembe jutott, hogy egy-egy gyártó "üzenete" szakáganként is nagyon más és más lehet.

Közben az is eszembe jutott, miért is kavarodtam ide; régebbi Epicek geotáblázatát merre lehet megtalálni? Egyáltalán, egy L-es minek felel meg? 18, 19, 20?

honlapon a bikes menüpont legalsó sora az archive 2002-ig fent vannak . epic meg 2003tól van ha jól emléxem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

igaza lett.

soha nem lesz igaza ;) de szimpatikus szavak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
össztelósok páratlan számokak felelnek meg, M az ilyen 17, az L pedig 19 körül. mindig a szokásosnál alacsonyabb átlépési magassággal és picit hosszabb felsõcsõvel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha arra gondolsz, h millió szempont alapján rangsorolhatod a gyártókat, akkor persze, én is ezt mondom. És az is igaz, hogy nehéz nem elfogultnak lenni a saját választásoddal szemben. Plusz az is eszembe jutott, hogy egy-egy gyártó "üzenete" szakáganként is nagyon más és más lehet.

Közben az is eszembe jutott, miért is kavarodtam ide; régebbi Epicek geotáblázatát merre lehet megtalálni? Egyáltalán, egy L-es minek felel meg? 18, 19, 20?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Attól függ, milyen irányból közelíti meg az ember a kérdést. Ha fontos, hogy a legnagyobb kerékpárgyártó legyen, akkor a Giant, akik emellett modern rendszereket alkalmaznak minden téren, legyen az DH vagy city kategória. Ha az innovativitás az elsõdleges, akkor ott a Cannondale. Ha a lényeg a presztízs, és nem számít az ár, akkor a kisebb gyártók. De pl. egy USA patrióta valszeg egyértelmûen a Trek mellett teszi le a voksát, és Trekes a világ leg(el)ismertebb kerékpárosa is.
A Specinél pedig gondba lennék a fõ csapásirány meghatározásával, mert kicsit olyan "mindent meg akarok ülni" feelingje van.

Úgy gondolom, hogy amit itt leírtál, azt messze befolyásolja a márkahûség.

Én pl könnyedén más márkákat helyettesítettem volna be a kiemelt részekre. Talán egy két tulajdonságra is mást írtam volna, de biztosan nem így választanék, biztosan nem ezek merültek volna fel bennem.