Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
"na azért mielõtt ezt így kijelented, próbálj ki egy stumpjumper fsr-t. -nem kell braines, van belõle fox tagos is- lehet változik a véleményed :)"

"Szerintem ez csak múló javulás nálad.Fogsz te még bicajokat adni venni.:D"

Az hiányzik még, hogy adjátok itt alám a lovat, meg bringákat próbálgassak a nagy leszokásban! :D Egyébbként tényleg ideje lenne leállnom már, mert idegesít, komolyan. Ha kell ha nem új cucc, legjobb cucc, (minden cserénél bukta anyagilag), kiskoromban meg 8évig jó volt a standard 16ezer ftos mtb, a kutya nem nézte, hogy milyen a geometria, váltó, meg a fék, a bringázás volt a lényeg.

Ezt akarom mostantól kezdve megint a RHopperral.

(de ha lesz egy olcsó Epic, vagy SJumper, szóltok? haha :D)
"No pain - No gain"

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
" ui.: ha még nem vettétek volna észre, engem sem a teljes komplettségemért szeretnek, haha "

:chin: :) :D :lol1: észrevettük!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Úgyhogy elegem van a sok vásárlásból, ez marad, tökéletes gép, nagyon jó felszereléssel, a többi cuccomat eladom, ne álljon fölöslegesen benne a zsozsella.

Szerintem ez csak múló javulás nálad.Fogsz te még bicajokat adni venni.:D
Amúgy jó kis sztori.:)

Qpi

Qpi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdnék , hogy valaki szervizeltet e már epic fox-brain tagot ha igen hol és mi pénz
egy ilyen akció?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Most már ismerem a felsõközép fullykat is a mereveket is, el tudom dönteni mi az ábra :D

na azért mielõtt ezt így kijelented, próbálj ki egy stumpjumper fsr-t. -nem kell braines, van belõle fox tagos is- lehet változik a véleményed :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Gyerekek! Én ma megvilágosodtam. Ez már a sokadik, de most teljesen, most jó lesz :D

Kis sztori:
2006ban, még egy éve sem volt, hogy elkezdtem tekerni, vettem egy Rockhoppert elég jól felszerelve. Akkor istenként szerettem, nagyon nagyon jó gép volt, pláne a zõd Merida Kalahari után, meg a Black teló a Capa T5 után, haha. Sajnos el kellett adnom a szezon végén, mert van egy másik pénzéhes hobbim, a zenélés, hangszerre kellett, volt egy nagy ajánlat, nem lehetett kihagyni. Aztán a köv. szezonban összeraktam elég sokért egy Mission-t (volt kis eü probléma altájon és jobbnak láttam egy rugdalózóst venni), az is király cucc volt, kicsit túl is költekeztem fölöslegesen (RS Revelation, mer az majd jó lesz...aha? Hobbitúrára? :D).

Most év elején volt vaterán egy Rockhopper váz fillérekért, meg kellett vegyem, még ha csak a falon fog lógni, akkor is, mert emlékeztem, hogy zsír volt. Közben kitaláltam hogy kell egy Epic, de annyit nem akartam rászánni (ahogy látom helyesen), lockos hátsótagot sem leltem, így upgradeltem Transmissionre Minute 3as telóval, és hála Vargányának, végre be tudtam lõni az SPV-t is totálisan szuperre elöl-hátul (eleddig csak bringázni tudtam, a szerelés beállítás csak mostanában kezd menni...haha). Na lett egy zsír all mountain config, ami cc-re is tökéletes volt. But!

Nemrég úgy alakult, hogy lehet el kell adogatni a dolgokat (tartalékképzés egy esetleges dobbantáshoz jó messzire), így a TRMission váz és a Minute fölkerült az apróra, nagyon sajnáltam, de így végül az jött, hogy csak összerakom azt a Rockhoppert. Ami 2 napja meg is történt...

És lõn világosság. Már nem kell eladni a Missiont, mégis megy. A bringát szétteszteltem az elmúlt 2 napban és hát beszarás. Ez a Speckó tud valamit. A Rockhopper nem össztelós, de nem is hiányzik annyira, mint amennyire gondoltam volna. Iszonyú fordulékony, kezelhetõ, mászik, érezni azt, hogy na igen, ez bringa. Egyszóval dög. Úgyhogy elegem van a sok vásárlásból, ez marad, tökéletes gép, nagyon jó felszereléssel, a többi cuccomat eladom, ne álljon fölöslegesen benne a zsozsella.

Most már ismerem a felsõközép fullykat is a mereveket is, el tudom dönteni mi az ábra (remélem most nem az xtr grammánia agyatlanság jön -mégegyszer: kvázi mucsaröcsögei technikás pince-szõlõbájkolás meg nyugis Bükk túrák, oda aztán kellenek az ezredek meg az 5gramm minusz, haha).

Végül kicsit gáz visszagondolni, mennyi pénz ment el a 3 év alatt bringaépítgetésre (ha megtartom anno a RHoppert, húúú :D), de nagyon sok jó cucc volt alattam, végülis eccer élünk. Úgyhogy ennyi :)

Gondoltam beírom mindezt, mert mégiscsak speckó topic, meg minden, fülig ér most a szám. Kap egy kisebb telót, mert jó jó az a Minute, de ebbe már nem kell 130. Nincs több bringavásárlás, csak ha törik. Ideje felnõni. Család, lakás, kocsi... :D

Forever Specialized innettõl kezdve, haha.

ui.: ha még nem vettétek volna észre, engem sem a teljes komplettségemért szeretnek, haha :D
"No pain - No gain"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Normális, hogy besüllyed. Kell a sag itt is.

Úgy tûnik az új mini braines epicet is szándékosan úgy tervezték, hogy ne tudj bele más tagot tenni (nem fér od). Ha meg lehetne oldani, páran kukázták volna már :)

Pár éve én kérdeztem a foxos brain árát (brain lite-ot akartam upgradelni), talán 150-200e-t mondtak (lehet, hogy hülyeség, de sok volt az biztos)... de a foxos nem fog elromlani.

Ha pár éve 150-200 ezer volt,akkor most mennyi lenne, a gyenge forintnál?Az már váz ár.Remélem is,hogy nem fog elromlani,de azért egyszer ennek is vége lesz.Ezekben nem kell olajat cserélni meg ilyesmi?Én örülnék,ha lenne egy tartalék tagom,bármi történhet vele,akár el is törhet.És ezt a vázat nem akarom lecserélni még nagyon sokáig.Ennél sokkal jobb vázat nem igazán fognak tudni úgysem csinálni még jó darabig.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Normális, hogy besüllyed. Kell a sag itt is.

Úgy tûnik az új mini braines epicet is szándékosan úgy tervezték, hogy ne tudj bele más tagot tenni (nem fér od). Ha meg lehetne oldani, páran kukázták volna már :)

Pár éve én kérdeztem a foxos brain árát (brain lite-ot akartam upgradelni), talán 150-200e-t mondtak (lehet, hogy hülyeség, de sok volt az biztos)... de a foxos nem fog elromlani.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
attol beul h a brain-t betekered....csak kissebb uthibakra nem reagal (ezer erzodik kemenynek)....ez a lenyege elvileg

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Azt írtam elõbb, hogy nekem X-fusion van, az jó, és hobbihasználatra megfelel... Nem hinném, hogy X-fusiont versenyzõk használnának, õk braines gépekkel mennek...

Ja bocs,összekevertem az x fusiont az AFR-el.

Amúgy szerintem nekem sem úgy müködik a 2006-os fox-os brain ahogy az gyárilag kellene,de nekem jó így.Ha totál rátekerem a braint a kemény-re,akkor is besüllyed egy kicsit,amikor ráülök,meg mozog is,csak sokkal keményebb az egész.Lehet hogy ez a vég kezdete?Az a szívás az epicnél,hogy ha elromlik a tag,akkor nem nagyon javítható.És nem lehet egy másmilyen,akár olcsóbb tagot venni bele,hogy ne maradjon az ember bicaj nélkül.Amúgy szerintem szenzációs bicaj az Epic,de most kicsit gondolkodóba estem.Kíváncsi leszek,meddig birja majd a tag,és hogy tudok majd venni bele (és persze mennyiért!) másikat.Remélem nem kell kukázni majd a tag miatt az egész vázat.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Kihoznának mondjuk egy brain 2-t, visszahívnák a hibás tagokat (gyári szinten biztos látszik valamilyen minta abban, mely váz/tag sorozatokkal van gond...), beletennék az újat, és mindenki boldog.

Ez megtörtént.

Az öt év garancia bevezetése elõtt, 2008 elején indítottak egy "free performance upgrade" programot: mindenkinek cserélték a 2007-es cuccot a továbbfejlesztett 2008-as cuccra (epic, stumpi afr tag, enduro sl afr és elsõ villa). Természetesen nem Magyarországról beszélek :)

Majd a performance upgrade átalakult 5év garira, gondolom mert az "upgrade" nem jött össze :D

Bõvebben: If you have Specialized own-brand forks or shocks, this may be of interest to you!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nekem a 2006-os Fox Brain van. Hibátlanul teszi a dolgát, pedig edzésre is ezt használom. Engem meggyõzött...
Anno amikor bemutatták a Brain-t még évekig finomították, aztán jött az AFR... De jó, hogy anno nem a Pink vázat vettem meg.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

melyik része romlik el általában ennek a tagnak?

Hobbi használat?A profik is ilyen taggal mennek.

Azt írtam elõbb, hogy nekem X-fusion van, az jó, és hobbihasználatra megfelel... Nem hinném, hogy X-fusiont versenyzõk használnának, õk braines gépekkel mennek...

Egyébként ahogy elõbb is írták változó, melyikben mi romlik el. Azzal nem lenne gond önmagában, hogy elromlik, meg nem jött össze a tervezés, csak javítanák már ki magát a konstrukciót. Kihoznának mondjuk egy brain 2-t, visszahívnák a hibás tagokat (gyári szinten biztos látszik valamilyen minta abban, mely váz/tag sorozatokkal van gond...), beletennék az újat, és mindenki boldog. Ha meg egyes vázszériáknál van ez (mert hát ugye van akinek nincs gondja vele, másoknak meg állandóan, ki tudja, lehet a váz a hunyó), akkor hívják vissza azt... Ha a tag összeszerelés minõsége egyenetlen, akkor javítsák ki azt. Nem hinném, hogy megoldhatatlan lenne ez a probléma egy ekkora márkának, aztán mégis úgy tûnik egyelõre... :(
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Az mtbr-t olvasgatva (ott kicsit nagyobb a mintavételi halmaz :) ), bármelyik része elromlik. A profik alatt tuti cserélik minden futam után.
Van aki az új csoda epic mini brain-jébõl már az ötödiket nyúzza, szóval a legújabb tag se lett sokkal jobb.

Nekem még mindig bírja az elsõ szériás 2007-es (nem mentem vele sokat), nem is értem...

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
2005-2006os Rockhopper váz monoblokk aljára mûanyag bowdenvezetõt honnan lehet beszerezni? Most raknám össze, ez hiányzik róla, kicsit meglepett, hogy hé, milyen megoldás ez (bowden felsõcsõ elejétõl végig csupaszon elöl hátul, jó ez?)? Speciális kell hozzá, vagy van ebbõl szabvány? Nehéz beszerezni? Sufnituning létezik a megkerülésére, ha mégis körülményes lenne a beszerzés?

Végigolvastam az uccsó 2 oldalt mégis mi az ábra és ÕRÜLTEN ÖRÜLÖK, hogy nem hánytam el a rengeteg pézet új Epicre év elején, inkább kevesebb, mint félárból vettem Transmissiont (SPV tag rámállítva -aszfalton, mászáskor no pogo) meg Minute 3:oo IT telót (úgy nézett ki, hogy el kell õket adni, de végül maradnak). Sztem sokkal jobb árérték arány jött így ki, óriási a rendszer teljesítménye. Epic elfelejtve.
"No pain - No gain"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Nem, brainrõl. Az X-fusion jól mûködik, nekem is az van, hálistennek tökéletes. Lehet, hogy nem valami nagy durranás, biztos nem egy foxi vagy brain a mozgása, de hobbihasználatra megfelel.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Nem pont az X Fusion tagról van szó lentebb?

Nekem a régi Foxos Brain van az Epicben.Eddig hibátlan,ez lesz a 3.szezon vele.De gondolkodom nagyon,egy tartalék tag beszerzésén.Be lehet most szerezni ezt a tagot,és kb mennyiért?

Nem, brainrõl. Az X-fusion jól mûködik, nekem is az van, hálistennek tökéletes. Lehet, hogy nem valami nagy durranás, biztos nem egy foxi vagy brain a mozgása, de hobbihasználatra megfelel.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem egyszerû bármit beszerezni.
sokszor amerikai készleten sincs...
a speciális fox tagok kb hazai normál fox kisker árban vannak

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

X-fusion taggal szerencsére ilyen gond nincs.:D

Nem pont az X Fusion tagról van szó lentebb?

Nekem a régi Foxos Brain van az Epicben.Eddig hibátlan,ez lesz a 3.szezon vele.De gondolkodom nagyon,egy tartalék tag beszerzésén.Be lehet most szerezni ezt a tagot,és kb mennyiért?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
X-fusion taggal szerencsére ilyen gond nincs.:D