Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Posted 2009. April 20. - 09:34
Tamáska, te a nagykerben dolgozol, vagy van bármi közöd a nagykerhez?
A valóságban mennyiért szerezték be a 2008-as cipõket (erõs 2008-as, vagy gyenge 2009-es forinttal)?
Vigyázat! Nagyfeszültség!
evvagyokén,
Posted 2009. April 19. - 09:43
Posted 2009. April 18. - 21:29
csak ne varj csodat a hazai kereskedok reszerol sem.
demagog szoveg az megy "nyereszkedes" megszakad a szivem
mindenki tudja a mas f@szaval verni a csalant. meg mas zsebeben turkalni.
szanalom
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 18. - 20:50
Igen aztán ha szétnézek online én vagyok a galád mert nem támogatom a hazai kereskedelmet!Szerintem ez egyértelmû.
A 2008-as model 2009-es áron árulni szimpla lenyúlás - kivéve ha bejött egy új adag 2008-as 300 forintos euró áron. Ez viszont nem valószínû...
Nézz körül más boltokban ill. online hátha valahol árulják (akciónak álcázva ) a régi áron.
Posted 2009. April 18. - 20:42
még szerintem legalább írjatok a témában 10 oldalt...
mellesleg -hivatals forrásból- senki nem hivatkozott euró árfolyamre. ellenben a forgalmazó/kereskedõ annyiért adja amennyiért akarja vagy tudja. de tavalyelõõt meg szintén drágább volt mint tavaly, szal 3 éves átlagban kb ugyanannyi az ára
Tényleg,pl. az Epic váz is 2006-ban még 445 000 ft volt az erõs forint mellett.Úgyhogy hurrá...
Posted 2009. April 18. - 20:28
mellesleg -hivatals forrásból- senki nem hivatkozott euró árfolyamre. ellenben a forgalmazó/kereskedõ annyiért adja amennyiért akarja vagy tudja. de tavalyelõõt meg szintén drágább volt mint tavaly, szal 3 éves átlagban kb ugyanannyi az ára
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. April 18. - 20:21
Az,hogy a Specinél a nevet is meg kell fizetni,az sem indok az ilyen csiki csukizásra.Egyébként,amikor ráülök a bicajomra,nem érzem sem a "nevet",sem a "presztízst".Ez csak a sznoboknak számít.Ha egy Speci termék szar,vagy csak nem tetszik,nem fogom megvenni,csak mert Sepecialized van ráírva.
Posted 2009. April 18. - 20:03
Nézd ha nem szereted a beszólogatást akkor figyelj oda mit Írsz mert szerintem én aki érintve voltam a hozzászólásodban miszerint ,,ha nincs rá pénzed akkor ne vedd meg" ezt beszólásnak vettem. Vagyis ezek szerint neked sem volna itt a helyed és nem szerencsés az egész fórum nevében nyilatkozni.tehat ugyanannyiba kerul a regi mint az uj. ez a gyengebbek kedveert duma nem kell, ha sertegetni akarsz valakit akkor menjel masik forumra. itt ezt nem szeretjuk.
tovabbra sem ertem mi a problema. ha valami tetszik es ugy erzed megeri az arat akkor nem tokeletesen mindegy hogy tegnap/mult heten/tavaly mennyibe kerult?
a specialized marka nem mindenkinek valo. presztizse van, a markanevet is fizeted stb. amellett hogy jo a termek maga is. ezt el kell fogadni es kesz. valamint azt is hogy a durva arfolyam ingadozasok miatt az arak elindultak felfele.
csipi a szemed vagy nem, sok mindent nem tudsz tenni. max nem veszed meg. majd megveszi mas. ha nem veszi meg senki, az meg megint nem a te problemad. ahhoz hogy mennyi volt a beszerzesi ar mar bocsanat de a vilagon semmi kozod nincsen.
kulfoldon akcioznak, ez igaz. kulfoldon 10ed annyi az inflacio. meg a munkanelkuliseg. meg 10szeres a minimalber. meg a felvevopiac. ez is igaz. de ez szerintem nem annyira nagy ujsag. [megis le kell irni ebben a topikban legalabb 2oldalankent]
Nem nem tökéletesen mindegy, hogy mennyibe került tavaly, nekem és gondolom még néhány embernek ebben az országban, persze tévedhetek is
,,A Specialized márka nem mindenkinek való" Még szerencse, hogy ezt nem Te döntöd el mert akkor szerintem nekem nem lehetne Speci Stump Jumperom, szemüvegem, cipõm, kesztyûm, és ruhám. És én nem gondolom magam ettõl többnek, mert nekem van Specim. A hozzászólásodból nekem az jött le mintha te egy elit klubnak gondolnád... Persze ebben is tévedhetek
Annyit teszek ez ügyben amit tudok feldobtam egy kérdést a fórumon és ha a már a Speci egy presztizs márka akkor szerintem az ilyen dolgokra is oda kell figyelniük mert ez rombolja a presztizst, nem csak a befoso hátsó tagok.
Nem kellett volna ezt a cipõt akciózni, csak a tavalyi áron adni, ha már tavalyi beszerzés...
Részemrõl nem óhajtanék többet vitatkozni errõl Veled, szerintem nincs sok értelme. Természetesen Te még ettõl megírhatod a véleményedet.
Posted 2009. April 18. - 19:36
Geoff! Nekem nem az idei árával van bajom amit drága árfolyamon rendeltek, hanem amint Te is írtad tavaly erõs volt a forint azaz 2008-ban és a cipõ 2008-as vagyis feltehetõleg erõs forintnál rendelték...Párszor leírták már, tavaly nyáron 230 Ft is volt 1 EUR, most 300 körül mozog. Valószínû nem azért drágult, mert a kereskedõ még rárakott 30% margint...
Posted 2009. April 18. - 16:14
A 2008-as model 2009-es áron árulni szimpla lenyúlás - kivéve ha bejött egy új adag 2008-as 300 forintos euró áron. Ez viszont nem valószínû...
Nézz körül más boltokban ill. online hátha valahol árulják (akciónak álcázva ) a régi áron.
Posted 2009. April 18. - 15:38
Jó akkor még egyszer a gyengébbek kedvért. A 25.990 a tavalyi ára VOLT a 2008-as modellnek ugyan ez a modell most 35.990, vagyis pontosan annyi mint a 2009-es. Remélem így már érted az egy betût is. Köszönöm aggodalmadat, de megnyugtatlak meg van a pénzem a cipõre, a kereskedõm el is hozta volna, még így is, hogy kicsit csípte a szemem az üzletpolitika, de miután ki íratta és elballagott érte a raktárba kiderült nem az a szín amit kért, vissza újra ki írat, kiderül már nincs is fekete-fehér csak fekete-piros, ami nálam nem nyerõ.
tehat ugyanannyiba kerul a regi mint az uj. ez a gyengebbek kedveert duma nem kell, ha sertegetni akarsz valakit akkor menjel masik forumra. itt ezt nem szeretjuk.
tovabbra sem ertem mi a problema. ha valami tetszik es ugy erzed megeri az arat akkor nem tokeletesen mindegy hogy tegnap/mult heten/tavaly mennyibe kerult?
a specialized marka nem mindenkinek valo. presztizse van, a markanevet is fizeted stb. amellett hogy jo a termek maga is. ezt el kell fogadni es kesz. valamint azt is hogy a durva arfolyam ingadozasok miatt az arak elindultak felfele.
csipi a szemed vagy nem, sok mindent nem tudsz tenni. max nem veszed meg. majd megveszi mas. ha nem veszi meg senki, az meg megint nem a te problemad. ahhoz hogy mennyi volt a beszerzesi ar mar bocsanat de a vilagon semmi kozod nincsen.
kulfoldon akcioznak, ez igaz. kulfoldon 10ed annyi az inflacio. meg a munkanelkuliseg. meg 10szeres a minimalber. meg a felvevopiac. ez is igaz. de ez szerintem nem annyira nagy ujsag. [megis le kell irni ebben a topikban legalabb 2oldalankent]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 18. - 14:42
Jó akkor még egyszer a gyengébbek kedvért. A 25.990 a tavalyi ára VOLT a 2008-as modellnek ugyan ez a modell most 35.990, vagyis pontosan annyi mint a 2009-es. Remélem így már érted az egy betût is. Köszönöm aggodalmadat, de megnyugtatlak meg van a pénzem a cipõre, a kereskedõm el is hozta volna, még így is, hogy kicsit csípte a szemem az üzletpolitika, de miután ki íratta és elballagott érte a raktárba kiderült nem az a szín amit kért, vissza újra ki írat, kiderül már nincs is fekete-fehér csak fekete-piros, ami nálam nem nyerõ.
Párszor leírták már, tavaly nyáron 230 Ft is volt 1 EUR, most 300 körül mozog. Valószínû nem azért drágult, mert a kereskedõ még rárakott 30% margint...
Posted 2009. April 18. - 14:40
Igen az árfolyam kérdése, gyanítom ezt soha nem fogjuk megtudni, mármint melyik volt a beszerzési. Ez max nálunk normális, megnézed a Lajtán túl ott múlt évi modell=akciós ár még ha nem is változott a modell semmit.Ennek a megítélése attól függ, hogy az összes régi cipõt milyen árfolyamon szerezte be a nagyker. Ha a régi (erõs forint) árfolyamon akkor lehúzás, ha nem akkor teljesen érthetõ. Vagy tekinthetjük a cipõket homogénnek (nincs lényeges különbség a régi és az új között), ebben az esetben is normális az azonos ár.
Posted 2009. April 18. - 14:33
Jó akkor még egyszer a gyengébbek kedvért. A 25.990 a tavalyi ára VOLT a 2008-as modellnek ugyan ez a modell most 35.990, vagyis pontosan annyi mint a 2009-es. Remélem így már érted az egy betût is. Köszönöm aggodalmadat, de megnyugtatlak meg van a pénzem a cipõre, a kereskedõm el is hozta volna, még így is, hogy kicsit csípte a szemem az üzletpolitika, de miután ki íratta és elballagott érte a raktárba kiderült nem az a szín amit kért, vissza újra ki írat, kiderül már nincs is fekete-fehér csak fekete-piros, ami nálam nem nyerõ.ebbol egy betut nem ertek
azt irtad hogy "uj araban van" a regi cipo. ez nem azt jelenti hogy ugyanannyiba kerul a regi mint az uj?
vedd amelyik tetszik es amelyikre penzed van. ha nincs ra penzed az sem a specialized sem a hazai forgalmazo hibaja.
Posted 2009. April 18. - 13:29
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. April 18. - 12:58
Ha az új ugyan annyiba kerülne mint a régi ami 25.990 volt lista áron... Érdekes szemszöged van... Szerintem... Nem jobb más a dizájnja, ami külön dicséri a tervezõt az a majdnem fehér belsõ rész, (fekete színû cipõ esetében) ami egy montis cipõnél igen praktikus, ha azt feltételezzük, csak aszfalton és száraz idõben használjuk.
ebbol egy betut nem ertek
azt irtad hogy "uj araban van" a regi cipo. ez nem azt jelenti hogy ugyanannyiba kerul a regi mint az uj?
vedd amelyik tetszik es amelyikre penzed van. ha nincs ra penzed az sem a specialized sem a hazai forgalmazo hibaja.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 18. - 11:30
ezt nezhetjuk mas szemszogbol is
ugyanannyiba kerul az uj mint a regi, vedd az ujat es orulj. jobb cipot kapsz ugyanazert a penzert
vedd a régit,és szomorkodj,hogy ugyan annyiba kerüt,mint az új....
Posted 2009. April 18. - 10:13
ugyanannyiba kerul az uj mint a regi, vedd az ujat es orulj. jobb cipot kapsz ugyanazert a penzert
Ha az új ugyan annyiba kerülne mint a régi ami 25.990 volt lista áron... Érdekes szemszöged van... Szerintem... Nem jobb más a dizájnja, ami külön dicséri a tervezõt az a majdnem fehér belsõ rész, (fekete színû cipõ esetében) ami egy montis cipõnél igen praktikus, ha azt feltételezzük, csak aszfalton és száraz idõben használjuk.
Posted 2009. April 17. - 21:34
Szia Rob! Kérdésem volna. Néztem a velobike bemutató termében még található tavalyi Comp MTB cipõ, az árát megkérdezve kicsit meglepõdtem, mert az új árában van. Felhomályosítanál miként lehet ez? Érdekelt volna a cipõ, meg is vásároltam volna, de ez kicsit csípte a szemem...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. April 17. - 15:50
Érdeklõdnék , hogy a májusi német spec látogatásotok aktuális?(stumpjumper fsr 29 váz)
Illetve szerinted a 188cm es magasságom hoz a stumpjumper fsp 29esbõl milyen méret kellene, ha 85cm az átlépési magasságom.L vagy XL
Köszi
Misi