Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olyan mar eddig is volt pesten par boltban
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
rob: ilyen seggszélességmérõ van valahol az országban?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem kell saját gépet vinni, de annak mi értelme, hogy magadra szabatsz egy gépet, ami a boltban marad? :) (azokat meg szokták venni, és utána FIT)
szerelni nem nagyon kell, van a boltban állítható stucni pl, ami segit abban, hogy egyszerûen lehessen hosszat és dõlést beállítani. arch-o-meter, seggszélességmérõ, stb meg segit abban, hogy a többi is be lehessen lõni.
árról még nincs info, de biztosan 5 számjegy lesz, ha az usd-s árból indulok ki.

jaja, fontos infó: amit az amcsi specialized weblapon láttok árak MIND NETTÓ ÁR! áfa nélkül, ugyanis az usa-ban ez a divat (az államonként eltérõ áfa miatt) ergo ennyiért itthon (vagy európában) semmi nem lesz sose, ne viszonyitgassunk, kösz!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

A térdem miatt én is megnézetném.Bp.-en egyébként van hasonló lehetõség, de az sem olcsó.

OFF: Én is szenvedek a térdemmel... Hol van ilyen, meg mennyiért? Még mielõtt elkezdek milliókat költeni ON Specire OFF :D lehet, h. jobb lenne tudni, van-e értelme...
- egy bolygó, két kerék -

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A térdem miatt én is megnézetném.Bp.-en egyébként van hasonló lehetõség, de az sem olcsó.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

a nyelvi korlátok miatt lassan terjed a dolog.

Fõleg nálunk :(
Kár, h. csak 2D. Lehet már sejteni, h. árban ez mit jelent majd? Lehet, h. gyûjtögetek rá, hátha egyszer végre igazán kompromisszummentesen ülök majd a gépen :D Amúgy hogy is megy ez az egész? Én viszem a saját bicót, v. õk adnak mindent? Mert ha pl. a stucni hosszát, a kormány ejtését- országút - stb. akarják hozzám lóni, akkor ott szerelni is kell, nem? (Hú, egyre jobban érdekel ez a cucc...)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem régi a FIT, de idén jött át európába.
kellenek a FIT professzorok, akik képeznek, és a nyelvi korlátok miatt lassan terjed a dolog.
itthon 2D lesz, mielõtt valaki egybõl 3D-re gondolna :) a 3 dimenziós FIT egyelõre tényleg baromi nagy beruházás.
én is örülök, hogy van két jelentkezõ, maxi respekt, hogy belevágnak valami olyanba, amirõl nem is tudjuk, hogy lesz-e rá valós (fizetõképes!) kereslet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A whitepaper-t elolvasva ez egy elég komoly rendszer. Szinte hihetetlen, hogy ez elérhetõ lesz itthon.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

két kereskedõ most megy F.I.T training-re, Bringaland (Budapest) és Prológ (Szeged) illetve fog megjelenni egy cikk is mindkét újságban róla.
ahhoz, hogy ilyet csinálhass, el kell végezni egy (fizetõs!) tréninget ráadásul angol nyelven, meg kell venni alap dolgokat... szóval invesztálni kell bele. sok kereskedõ még nem tart ezen a szinten sajnos.
amugy a F.I.T nincs ingyen! neked, mint vevõ pénzbe kerül (odakinn az USA-ban 200 usd, ha jól emlékszem, minden további kerékpár 100 usd)

Köszi a választ! Nyilván semmi nincs ingyen. Ez is egyfajta szakmai továbbképzés, és respekt azoknak, akik bevállalják! Kis pénz, kis foci :( de amíg nincs egy olyan fizetõképes réteg, akit ez valóban érdekelne, zsákbamacska bevállalni egy ilyet - gondolom, a tandíj, gépek, az utazás simán milliós nagyságrendet ad ki. A másik fele meg tényleg az, h. ez itthon luxus: sokunknak kifejezetten gyûjtögetni kellene, ha egy ilyenre el szeretne menni.
Egyébként ez a FIT ennyire új dolog az USÁ-ban is, h. nálunk csak most kap sajtóvisszhangot? (Mintha régebben nem láttam volna a honlapon...) És ezek szerint itthon egyelõre õk ketten képviselik majd?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A Speci-féle BG FIT rendszer itthon ugye nem létezik? (Nem vagyok naiv, csak jó volna, ha lenne Mádzsárisztánban is...)
http://www.specializ...ame=BGFitLander
Erre gondolok. Mert kb. az összes dealerre azt írják, h. igen-igen, de nem hinném, h. bárhol meglenne hozzá a technikai háttér (sok helyen a szaktudás sem...) Eddig max. a segglenyomat-készítõvel találkoztam, ami a nyeregszélesség kiválasztásához van.

két kereskedõ most megy F.I.T training-re, Bringaland (Budapest) és Prológ (Szeged) illetve fog megjelenni egy cikk is mindkét újságban róla.
ahhoz, hogy ilyet csinálhass, el kell végezni egy (fizetõs!) tréninget ráadásul angol nyelven, meg kell venni alap dolgokat... szóval invesztálni kell bele. sok kereskedõ még nem tart ezen a szinten sajnos.
amugy a F.I.T nincs ingyen! neked, mint vevõ pénzbe kerül (odakinn az USA-ban 200 usd, ha jól emlékszem, minden további kerékpár 100 usd)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Hétvégén kint voltunk Lengyelországban, néhány Specis kép.http://picasaweb.goo...003501728999954

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A rogelli beszállít a specihez?

-=B.B.B.=-

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Azért ez kemény:)
Eddig sem voltam nagyon RS hívõ, de ettõl nem is leszek. Az uccsó szeretem villájuk a Pike, meg a Reba Team volt még 2004 ben.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
A Fox Float tengelyt is beleértve 2200 g alatt van. Az SX Trailbe tökéletes lesz. A Totemet (és Lyrik-et) nem ajánlanám figyelembe véve a Megavalanche-on látottakat. Hosszú sor kígyózott a Sram sátor elõtt, Totem és Lyrik villákkal a kezekben. A szerelõ srác 3 napig megállás nélkül dolgozott.
Alap problémaként a jobb szár elfosta magát. Nem, nem csak a kicsi gumitömítés a gate csavar alatt. Orrán száján folyt mindenhol. Nem is szöszölt sokat a szerelõ, kicsavar, új betesz. Valszínû nem bírták a sok és durva lelépéseket, amit a kellõen sziklás terepen kaptak. Ez persze nem feltétlenül történik meg mindenhol a villákkal, de ezen a helyszínen egy ilyen rendezvényen igen látványosan elõjött.
A másik probléma- beszélgetés fültanúja voltam.
(kuncsaft)-A becsúszó lötyög (lóg) a lábban.
(Sram szerelõ)- Ja.
-Ez mitõl van?
-A lapos fejcsõszög (saját megjegyzés-mi másba raksz ilyen villát?) és a rossz gyártás okozhatja.
-Ez normális?
-Nem de sajnos típushiba, ne menj vele gyorsan.(ügyfél nem röhög)
-Mit lehet akkor csinálni vele?
-Vidd vissza ahol vetted, hátha cserélik gariba.
Ennyi.
A beszélgetést idén hallottam, de a tavalyi kígyózó sorok meggyõztek, hogy jó lesz nekem a Fox 36.

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
A Speci-féle BG FIT rendszer itthon ugye nem létezik? (Nem vagyok naiv, csak jó volna, ha lenne Mádzsárisztánban is...)
http://www.specializ...ame=BGFitLander
Erre gondolok. Mert kb. az összes dealerre azt írják, h. igen-igen, de nem hinném, h. bárhol meglenne hozzá a technikai háttér (sok helyen a szaktudás sem...) Eddig max. a segglenyomat-készítõvel találkoztam, ami a nyeregszélesség kiválasztásához van.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az eddigiekbõl kiindulva max 2m-es letörés a félelemküszöböm, tehát ezt még bírnia kell. Gondolom ebbe a Fox még belefér. Meg esetleg elindulok egy két hazai DH versenyen.
De jellemzõen túragép lesz ez is mint az elõzõ SX :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintetek SX Trail vázba Fox 36, vagy Totem? A fox "csak" 160-at mozog, míg a totem nehéz. Bár hitetlen vagyok a 36-2100g-os súlyával.

Összehasonlításképpen:

36 VAN R - 2008 (katalógus: 2,34kg; mért: 2422gr (vágott nyakkal, tengellyel))

Egyébként meg ha nem freerider akarsz lenni, akkor Float.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Szerintetek SX Trail vázba Fox 36, vagy Totem? A fox "csak" 160-at mozog, míg a totem nehéz. Bár hitetlen vagyok a 36-2100g-os súlyával.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Ismerõs a helyzet. Nagyon sajnálom :(

-=B.B.B.=-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tig, tényleg gondolkozol az eladásán?

kénytelen vagyok
kb 10 helyre kellene az ára
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való