Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
van valakinek felesleges országúti hátsó váltója?
9-10 sebességes, használtat keresek.
valamint
50-53 körüli nagytányért...

Eplényben lesz DH, ott lesz az OB is aug. 22-én

esetleg nézõként érintheti a társaságot :)
amúgy ez már biztos, hogy ott lesz az OB?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

szal hogy a stumpival van e olyan ahol gondokodni kell a "nyomvonalon" ....
csak mert a fullis jövõmben lévõ 5 jelölt között van 2 merida is, és tényleg kiváncsi vagyok tapasztalaokra.

Szóval az említett - köreinkben felettébb közkedvelt :D - ösvény általában 30-50 %-os arányban szedi áldozatait :D
Egyébként túlontúl nem meredek, azonban annál nagyobb kövekkel kirakott erdei ösvény, valóban technikás (dh-s).
A Stumpival is szeretek lemenni rajta, mindig megtalálom a "járható" részét, azonban ezzel a rugóúttal inkább a nehezen járható részeket kerestem, és ezek sem jelentettek kihívást.
Mászóképessége nagyon jó, fõleg az elsõ rugóút 100-ra csökkentésével, hátul meg propedal-ba kapcsolva.
Felszereltsége - véleményem szerint - kifogástalan.
Hiba viszont, hogy a kulacs valóban épp, hogy csak befér, bár talán a bovdenek vezetésének kis korrekciójával javítható. Az elõzõ szériába tényleg nem is fért bele a kulacs.
Másik hiba, hogy ez is feltörte a seggem (bár ez csak az én szoc problémám).
Azt hiszem olcsóbb lesz valami szuperpihepuha komfortnyerget vennem, mint biciklit cserélni.

Visszatérve még a Trans-mission-höz: speci vetélytársa a Pich 100-al drágább, felszereltsége pegig sokkal gagyibb.

Fogtam a collstockot és méricskéltem: geometriában alig találtam eltérést: tiszta stumpi.
Lehet hogy nekem elég belõle a legkisebb vázméret a 170 centimhez?
www.magicteam.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A Merida tényleg kimozgott mindent,még a menekülõ gyalogos turistákat is.:)
Nekem egy kifogásolni valóm van csupán vele,ami a Stumpival is,hogy rövid a felsõ csõ hossz.Valszeg egyel nagyobb méret megoldaná ezt a kifogásom.Ja,meg hogy csak egy kis kulaccsal használható.Nagyon jó kis gép,de a fene tudja,hogy kellene e nekem ekkora rugóút,de a köves kékre tényleg jó.:)

pedig a speci hosszú felsõcsövû váz, a merida sem rövidebb az átlagnál ( a 120 as és a merev meg kifejezetten a hosszabbak között van). nekem a stumpim (M-es / 175 centi) még kicsit hosszú is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
A Merida tényleg kimozgott mindent,még a menekülõ gyalogos turistákat is.:)
Nekem egy kifogásolni valóm van csupán vele,ami a Stumpival is,hogy rövid a felsõ csõ hossz.Valszeg egyel nagyobb méret megoldaná ezt a kifogásom.Ja,meg hogy csak egy kis kulaccsal használható.Nagyon jó kis gép,de a fene tudja,hogy kellene e nekem ekkora rugóút,de a köves kékre tényleg jó.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bikertigger kérdésének szövegkörnyezetébõl én arra gondolok, hogy ezt akarta kérdezni: "a stumpival mi van?"
csak gondolom az informatika kibabrált vele...

a stumpi túl hosszú DNS-nek.

persze, ha nem volt jó az gondolatmenetem, akkor bocsánat az érintettektõl :)

bocsánat arra gondoltam hogy

Csere-hegyrõl köves "kéken" lefelé nem volt olyan rész, ahol gondolkodni kellett volna a "hogyan tovább"-on. :)

szal hogy a stumpival van e olyan ahol gondokodni kell a "nyomvonalon" ......

csak mert a fullis jövõmben lévõ 5 jelölt között van 2 merida is, és tényleg kiváncsi vagyok tapasztalaokra.

köszi :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Eplényben lesz DH, ott lesz az OB is aug. 22-én

egy kis ízelítõ: DH Magya Kupasorozat 2010 | M

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

nagyon fújt a szél a balcsiparton

nem vagyok kemény :)
csak még fiatal, meg a vérkeringésem is rendben van... (na jó a kéz meg lábfejem néha fázik)
reggel 9 kor a hegyen (pincénél), szélvédett helyen levõ hõmérõre sütött a nap és 25°C-ot mutatott

kibírom én is a hideget,de minek?:)Munka közben eleget fáztam a télen,legalább ilyenkor ne kelljen.
Akkor nálatok sokkal jobb idõ volt.
Amúgy tényleg szinte szó szerint séta tempót mentünk,kb egy 10 éves gyerek is simán bírta volna velünk.De nem a sebesség a lényeg,hanem a minõség!:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

a stumpival van ?

Evvel e

Bikertigger kérdésének szövegkörnyezetébõl én arra gondolok, hogy ezt akarta kérdezni: "a stumpival mi van?"
csak gondolom az informatika kibabrált vele...

a stumpi túl hosszú DNS-nek.

persze, ha nem volt jó az gondolatmenetem, akkor bocsánat az érintettektõl :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

a stumpival van ?
amúgy tényleg kiváncsi lennék viszonyitva milyen

Evvel e

Jankó... 9.30 a bolt elõtt ( Õrház)

Inkább odamegyek negyedre. (Hátha van kolléga, aki a tegnapi post alapján odajön fél tízre a körförgóhoz, aztán nem talál ott senkit...:confused:)
Az Õrház utca ugyebár az, ahonnét a Crossway-em származik? (Nehogy a múltkorihoz hasonlóan kölcsönösen más helyen várjunk egymásra.:D)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Jankó... 9.30 a bolt elõtt ( Õrház)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Csak tesztgép!
Egyébként nagyon király!
Csere-hegyrõl köves "kéken" lefelé nem volt olyan rész, ahol gondolkodni kellett volna a "hogyan tovább"-on. :)

a stumpival van ?
amúgy tényleg kiváncsi lennék viszonyitva milyen

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

hol jártál, a tundrán?

Nem, csak mi nem 200-as átlagpulzussal tekertünk :D

Megálltunk szebb helyeken étkezni, beszélgetni, tudod: úgy öregesen...

Negyvenegynehány km 4,5 óra alatt jól mutatja az átlagunkat :D

A kiválasztott öltözet típusa szerencsés, ha a várható teljesítménnyel szinkronban van...

(Ja kérem, 20 éve én is kimentem reggelitornázni télen rövidgatyában és trikóban :))
www.magicteam.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ilyen melegen öltöztél? :) Tegnap rajtam csak egy rövidujjú mez és egy térdnadrág volt.

nagyon fújt a szél a balcsiparton

Azt már rég tudjuk,hogy te kemény vagy.:)
rövidben én is megfagytam volna, 2 rövid+egy hosszú felsõben,termosz nadrágban tekertem.Nem tudom hány fok volt,de amikor sütött az órára a nap,akkor max 20 fokot mutatott,de inkább kevesebbet.

nem vagyok kemény :)
csak még fiatal, meg a vérkeringésem is rendben van... (na jó a kéz meg lábfejem néha fázik)
reggel 9 kor a hegyen (pincénél), szélvédett helyen levõ hõmérõre sütött a nap és 25°C-ot mutatott

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Azt már rég tudjuk,hogy te kemény vagy.:)
rövidben én is megfagytam volna, 2 rövid+egy hosszú felsõben,termosz nadrágban tekertem.Nem tudom hány fok volt,de amikor sütött az órára a nap,akkor max 20 fokot mutatott,de inkább kevesebbet.

Déenes,a tesztbicaj súlya 13,8 kg,váz 2870 g.Ez egész jó,fõleg a vázsúly tetszik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hol jártál, a tundrán? :D
rövidnadrág, aláöltözõ trikó, rövid mez, paliujj és szélmellény volt a mai szettem :)
nyár van! :)

Ilyen melegen öltöztél? :) Tegnap rajtam csak egy rövidujjú mez és egy térdnadrág volt.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Szél volt, szerintem a rövidnadrág azért még túlzás. Én ma még termo mezben voltam, termo pulcsival. Volt hely, ahol indokolt volt még a szélálló mellény is.

hol jártál, a tundrán? :D
rövidnadrág, aláöltözõ trikó, rövid mez, paliujj és szélmellény volt a mai szettem :)
nyár van! :)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Hogy öltözzek holnap? Rövid mez/gatya vagy hosszú? Szél volt?

Szél volt, szerintem a rövidnadrág azért még túlzás. Én ma még termo mezben voltam, termo pulcsival. Volt hely, ahol indokolt volt még a szélálló mellény is.

Déenes: Király a gép! Teszteled, vagy már saját? Hogy tetszik?

Csak tesztgép!
Egyébként nagyon király!
www.magicteam.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Hogy öltözzek holnap? Rövid mez/gatya vagy hosszú? Szél volt?

Déenes: Király a gép! Teszteled, vagy már saját? Hogy tetszik?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ja igen,emlékszem,mondtad ezt a balesetet.De akkor ezek szerint nem komoly.
Déenes,jó az új bicajod.Picasa Webalbumok - Tibor - bicajos

Picasa Webalbumok - Tibor - bicajos

Kb 40 km és 600 m szint lett.Ez így elsõ bicajozásnak nekem elég is volt.Hihetetlen,hogy deka sár nem volt.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Andris,bicajos balesetben sérült a fogad?

még december közepe körül mentem neki a bástyának füred meg tihany közt. (korán volt - 6 körül jártam ott -, szembejövõ autó elvakított, aztán kopp. 9-re mentünk tablófotózásra bedagadt szájjal :D)
az 1-es és 2-es fogaim sarka tört picit, alig észrevehetõ. elmentem dokihoz, beutalt röntgenre, de aztán azóta nem tudtam még visszamenni Hozzá...

mof
köszi!