Meg ok nélkül biztos nem vágnák ki a környék egyik leglátogatottabb völgyében a fákat. Mondjuk jobban belegondolva, lehet mégis képesek lennének rá.
Egy ilyen frekventált helyen,mint a Vár völgy,nem csak a gazdasági részét kéne nézni a dolgoknak.Meg úgy általában,az erdõ nem egyszerûen "vetünk és aratunk",bár sokszor erre hivatkozva irtják az erdõt.Hogy amennyi a növekménye egy év alatt az erdõnek,annyit letermelnek.A törvény elõírná,hogy a kivágott erdõ helyén egy éven belül újra kell telepíteni.Ezzel szemben,pl a Papod déli oldala már évek óta egyre kopaszabb lesz,és újratelepítésnek nyoma sincs.Elvileg,az erdõgazdálkodás,mint szükséges jó mûködhetne,de nagyon sok esetben,nem így mûködik.Köszönhetõ ez elsõsorban a kivitelezés színvonalatlanságának.Gondolok itt a szétbarmolt utakra,vagy hogy csak a vastag részeit viszik el a fának,a többit szana-szét hagyják,favágók által eldobált szemét,stb.
Az új hülyeség meg az,hogy fával fûtik az erõmûveket.Pl a Borsodi erõmû udvarán,eszméletlen mennyiségû farönköt láttam,amikor arra jártam.Errõl persze nem az erdészek és favágók tehetnek,ez magasabb szintû hülyeség.Az indok,a fa megújuló energiaforrás.Igen,de mennyi idõ alatt újul meg?Szél erõmûveket meg érdekes módon nem nagyon telepítenek,pedig a szél sehonnan nem fog hiányozni,ha befogják.
jaj, Dózer
reggel találkoztam feleségeddel. nem mondta, hogy volt egy félénk fiú, aki halkan odabökött egy "szia"-t?! mire megismertem már nem volt idõm mérlegelni, hogy letegezzem-e vagy se... így maradt a bamba nézés és egy halk szia
igen, a veszprémi úton a laposabb részek voltak sarasak valamint hárskút után felfelé a dombon volt foltokban saras. a bringamosás szerintem nem igazán elkerülhetõ
De igen mondta,hogy valószínûleg a "mézes" Andrást látta,de õ is elég késõn ismert meg.Szerintem nyugodtan tegezd,sokkal fiatalabb mint én.
Bringát nem kellett mosni,a laposabb részek is szárazak voltak,egyedül a Papod utolsó nagy emelkedõje elõtti lapos részen volt két pocsolya,de az kerülhetõ volt.Szóval Matti,jöhettél volna.
Laciklon,grat a géphez!
Hétvégére,ha nem lesz rossz idõ,(sajnos rosszat ígérnek),menni kéne egy Bakonybél környéke,70 km körüli túrát.
Empty,nem voltál gyík,Déenes van túl jó formában.Szerintem még mindig nem elég nehéz a biciklije.:)Hogy lefelé ott hagyott bennünket,az rendben van.De a Papod legmeredekebb részén felfelé is elhúzott.Amúgy nagyon jó a Pitch,eszméletlen finom a mozgása.