Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Én a helyedben bicajjal járnék melóba.Máris garantált,a heti 200 km.

Fogok is!:)

Ha érdekelne egy szó szerint kis meló, amit szerintem anno már említettem (korlátok),
és lenne idõd legurulni Almádiba akkor megbeszélhetnénk a részleteket!
Nem sürgõs, ergo csak ha valamikor belefér!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Edzés szempontjából hiányzik a régi meló!
Azért nem volt rossz, hogy már 15.00-kor otthon voltam és el tudtam menni nyáron
3-4 órát tekerni Tótvázsony felé! :(

Én a helyedben bicajjal járnék melóba.Máris garantált,a heti 200 km.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

bakker..oda legalább nõtt valami!:D
én meg csak nézegetem itt az ágyvégében a Slayert, még munkába is a Moser-ral járok..
úgyhogy aki Balaton partján, Bakony tövibe' él az találja föl szépen magát:)

Fel fogom! Max. a végén a köves kéken le és fel is becsukott szemmel fogok tekerni! :D

Empty szedd össze magad, tavaly te húztál felfelé a Kõris hegyre,
de idén ha így haladsz lehet, hogy én foglak.:)

Nem tudom, hogy te tavaly melyik Gázlón voltál?! ;)
De én ott nem húztam senkit! Idén sem fogok!

Empty,nem voltál gyík,Déenes van túl jó formában.Szerintem még mindig nem elég nehéz a biciklije.:)
Hogy lefelé ott hagyott bennünket,az rendben van.De a Papod legmeredekebb részén felfelé is elhúzott.

Ha le kell szállni a bringáról, akkor ott valami nincsen rendben!
De mindegy! Mint fentebb említettem megoldom!
Remélem kitartás is lesz hozzá! Edzés szempontjából hiányzik a régi meló!
Azért nem volt rossz, hogy már 15.00-kor otthon voltam és el tudtam menni nyáron
3-4 órát tekerni Tótvázsony felé! :(

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Meg ok nélkül biztos nem vágnák ki a környék egyik leglátogatottabb völgyében a fákat. Mondjuk jobban belegondolva, lehet mégis képesek lennének rá.

Egy ilyen frekventált helyen,mint a Vár völgy,nem csak a gazdasági részét kéne nézni a dolgoknak.Meg úgy általában,az erdõ nem egyszerûen "vetünk és aratunk",bár sokszor erre hivatkozva irtják az erdõt.Hogy amennyi a növekménye egy év alatt az erdõnek,annyit letermelnek.A törvény elõírná,hogy a kivágott erdõ helyén egy éven belül újra kell telepíteni.Ezzel szemben,pl a Papod déli oldala már évek óta egyre kopaszabb lesz,és újratelepítésnek nyoma sincs.Elvileg,az erdõgazdálkodás,mint szükséges jó mûködhetne,de nagyon sok esetben,nem így mûködik.Köszönhetõ ez elsõsorban a kivitelezés színvonalatlanságának.Gondolok itt a szétbarmolt utakra,vagy hogy csak a vastag részeit viszik el a fának,a többit szana-szét hagyják,favágók által eldobált szemét,stb.
Az új hülyeség meg az,hogy fával fûtik az erõmûveket.Pl a Borsodi erõmû udvarán,eszméletlen mennyiségû farönköt láttam,amikor arra jártam.Errõl persze nem az erdészek és favágók tehetnek,ez magasabb szintû hülyeség.Az indok,a fa megújuló energiaforrás.Igen,de mennyi idõ alatt újul meg?Szél erõmûveket meg érdekes módon nem nagyon telepítenek,pedig a szél sehonnan nem fog hiányozni,ha befogják.

jaj, Dózer
reggel találkoztam feleségeddel. nem mondta, hogy volt egy félénk fiú, aki halkan odabökött egy "szia"-t?! :D mire megismertem már nem volt idõm mérlegelni, hogy letegezzem-e vagy se... így maradt a bamba nézés és egy halk szia :D

igen, a veszprémi úton a laposabb részek voltak sarasak valamint hárskút után felfelé a dombon volt foltokban saras. a bringamosás szerintem nem igazán elkerülhetõ :(

De igen mondta,hogy valószínûleg a "mézes" Andrást látta,de õ is elég késõn ismert meg.Szerintem nyugodtan tegezd,sokkal fiatalabb mint én.:)
Bringát nem kellett mosni,a laposabb részek is szárazak voltak,egyedül a Papod utolsó nagy emelkedõje elõtti lapos részen volt két pocsolya,de az kerülhetõ volt.Szóval Matti,jöhettél volna.:)

Laciklon,grat a géphez!

Hétvégére,ha nem lesz rossz idõ,(sajnos rosszat ígérnek),menni kéne egy Bakonybél környéke,70 km körüli túrát.

Empty,nem voltál gyík,Déenes van túl jó formában.Szerintem még mindig nem elég nehéz a biciklije.:)Hogy lefelé ott hagyott bennünket,az rendben van.De a Papod legmeredekebb részén felfelé is elhúzott.Amúgy nagyon jó a Pitch,eszméletlen finom a mozgása.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

azal alapvetõen semmi gond nem lenne

szükség is van rájuk, olyan formában is.

Nem tudom, nem értek az erdõgazdálkodási dolgokhoz. De tavalyelõtt mondott valami olyasmit Paul, hogy ki kell vágni Nagykovácsiban is rengeteg fát, mert elöregedett az erdõ.
Meg ok nélkül biztos nem vágnák ki a környék egyik leglátogatottabb völgyében a fákat. Mondjuk jobban belegondolva, lehet mégis képesek lennének rá.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szomorú hír. Mondjuk lehet igazuk van, mert volt ott bõven öreg fa, amit ha nem vágnak ki akkor kidõl magától.

.

azal alapvetõen semmi gond nem lenne

szükség is van rájuk, olyan formában is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Legutóbb még télen voltam arra. A völgy bal oldalát le kerítették és szinte teljesen kiirtották. Nagyon lehangoló látvány volt.
Helyre állításra hivatkoznak. Kíváncsi vagyok mi lesz belõle.....

Szomorú hír. Mondjuk lehet igazuk van, mert volt ott bõven öreg fa, amit ha nem vágnak ki akkor kidõl magától.
Elnézek majd arrafelé, de elég sáros lehet így hogy megfelezték a növényzetet.

Viszont a tavalyi maraton tervezett hosszú útvonalával kezdek barátkozni egyenlõre csak plátóian.:)
Készülni kell a Duna marci középtávjára...

Helyes. :) De a lejtõket is gyakorold.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
laciklon képet tegyél fel a géprõl!!
Empty szedd össze magad, tavaly te húztál felfelé a Kõris hegyre, de idén ha így haladsz lehet, hogy én foglak.:)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
rendben! cukor+tej?:)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Holnap pont járok arra. Majd hívlak, kb 11-12 körül...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Na ezt megköszönném!
Nem panaszkodok, csak egy idõ után unalmas!
Edzeni tudok a környéken! Csak nem valami változatos a terep!
Pláne sokadszorra!

bakker..oda legalább nõtt valami!:D
én meg csak nézegetem itt az ágyvégében a Slayert, még munkába is a Moser-ral járok..
úgyhogy aki Balaton partján, Bakony tövibe' él az találja föl szépen magát:)

Laciklon! ha holnap esetleg erre járnál, ugorj be egy kávéra, betekerek a naggyal, meg beviszem a könyvedet is!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Gratulálok. :)

Jártál mostanában a Vár-völgy felé? Milyen állapotban van?

Legutóbb még télen voltam arra. A völgy bal oldalát le kerítették és szinte teljesen kiirtották. Nagyon lehangoló látvány volt.
Helyre állításra hivatkoznak. Kíváncsi vagyok mi lesz belõle.....
Viszont a tavalyi maraton tervezett hosszú útvonalával kezdek barátkozni egyenlõre csak plátóian.:)
Készülni kell a Duna marci középtávjára...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Cserehegyen szoktunk régebben 2 edzõkört is nyomni, még a seggemen is szívtam utána mindig a levegõt...
:) Úgyhogy ne panaszkodj. Megnézem a gpslog-ok között, hogy mi is volt a pontos útvonal. Egy biztos, baromi sok szint volt benne.

Na ezt megköszönném!
Nem panaszkodok, csak egy idõ után unalmas!
Edzeni tudok a környéken! Csak nem valami változatos a terep!
Pláne sokadszorra!

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

3x-4x feltekerni a Csere hegyre meg nincs kedvem!
Mindegy majd kitalálok valamit!

Cserehegyen szoktunk régebben 2 edzõkört is nyomni, még a seggemen is szívtam utána mindig a levegõt... :) Úgyhogy ne panaszkodj. Megnézem a gpslog-ok között, hogy mi is volt a pontos útvonal. Egy biztos, baromi sok szint volt benne.
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Edzéssel van a gond! A környéken kevés van a 600-as csúcsokból! :(
3x-4x feltekerni a Csere hegyre meg nincs kedvem!
Mindegy majd kitalálok valamit!

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

a veszprémi úton a laposabb részek voltak sarasak valamint hárskút után felfelé a dombon volt foltokban saras

Ott mindig az!
A Papodon szinte semmi sár nem volt.
Medvehagyma és száguldás lefelé annál inkább :)

A bakonyi speckósok tábora bõvült. Fiam megvette magának a kinézett bringát. Specialized FSR XC. Belõttem a méretére és már fel is avatta! Hát volt örömködés rendesen.

Gratulálok, jó választás :)

Hétvégén érdekelne egy olyan tekerés, ha jó lesz az idõ,
ahol lenne hegyre mászás, de nem gond ha esetleg tolom egy kicsit!

Nem gond, ha gyorsan tolod :D
Nem volt ám azért annyira gáz, csak edzeni kell egy kicsit...
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Jelentem gyík vagyok! :(
A mai túra rávillantott, hogy nagyon hiányoznak a hegyek!
Pontosabban hiányoznak a francnak! De többet kellene tekernem felfelé!:(

Hétvégén érdekelne egy olyan tekerés, ha jó lesz az idõ,
ahol lenne hegyre mászás, de nem gond ha esetleg tolom egy kicsit! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A bakonyi speckósok tábora bõvült. Fiam megvette magának a kinézett bringát. Specialized FSR XC. Belõttem a méretére és már fel is avatta!
Hát volt örömködés rendesen..:)

Gratulálok. :)

Jártál mostanában a Vár-völgy felé? Milyen állapotban van?

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
A bakonyi speckósok tábora bõvült. Fiam megvette magának a kinézett bringát. Specialized FSR XC. Belõttem a méretére és már fel is avatta!
Hát volt örömködés rendesen..:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
jaj, Dózer
reggel találkoztam feleségeddel. nem mondta, hogy volt egy félénk fiú, aki halkan odabökött egy "szia"-t?! :D mire megismertem már nem volt idõm mérlegelni, hogy letegezzem-e vagy se... így maradt a bamba nézés és egy halk szia :D

igen, a veszprémi úton a laposabb részek voltak sarasak valamint hárskút után felfelé a dombon volt foltokban saras. a bringamosás szerintem nem igazán elkerülhetõ :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu