Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11272 hozzászólás a témában

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Eredmeny: egy karc a fekkaron, es a mindossze 4 oraja birtokolt jobb oldali pedalom teljes felulete, termeszetesen az oldalat illetoen, egy hosszu, mely karc aldozata lett. Most, egyik oldalon, a pedalon, egy karc van. csak egy karc. csak egy karc.

huhúúúú! látnád az én pedálomat! :)

a "kedvenc" esésem (még montival) az volt, amikor kicsatoltam a jobb lábamat és eldõltem balra! :D Így utólag már csak nevetek rajta...

szerintem siman lehet a lanc nyulasa az oka

Mondjuk szeritem eléggé laza a lánc. no mindegy. Holnap megvizsgálom, aztán ha danesdzsu tanácsa után sem jobb, jön a csere :(

Köszi a segítséget!!!

Hol érdemes kicseréltetni? Hol csinálják meg a leghamarabb?
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Háát, én nem értek hozzá

én sem. azért kérdeztem :)

Milyen váltókarod van?

semmi extra. Az van ráírva hogy SunTour. :) de mondom, nem egy ultramodern fékváltókar, hanem az alsóvázcsõn vannak a karok. Nekem tökéletesen megfelel.
Tehát a váltókart próbáljam állítgatni?
Köszi a segítséget!!! Majd holnap megnézem, most már sötét van. :lol1:

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

naszóval! Az a problémám, hogy a (o.uti) biciklimen nem tudok váltani normálisan. hátul csak a legkisebbet tudom használni. Ha megpróbálok (feljebb) váltani, akkor egész egyszerüen a kar (az alsóvázcsõn vannak a váltókarok) elindul visszafelé és a lánc is leballag a legkisebb fogaskerékre.
A lánc egy kicsit laza. Lehet hogy ez a gond?

Valaki tudna ebben segíteni?
Naggyon megköszönném!!!!!

Üdv.

Szia,

szerintem siman lehet a lanc nyulasa az oka, az enyem is kicsit meg van mar nyulva, csere elott all, de meg ezt az idenyt letekerem vele, nem veszes mondjuk. Olyankor erzem en, amikor hirtelen kap nagy terhelest es kcisit megugrik. De lehet a bowden is szerintem is, bar en inkabb lancnyulasra es fogskerek kopasra gyanakszom.

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Nah, fel lett avatva a pedal, apuval mentem el, 6-ig kellett ra varnom. Hat, voltak gondjaim az indulassal, megalassal, de azert eltekintve nehany aprosagtol jol ment. Az utolso keresztezodesnel elegedetten konstataltam, h el se estem. Tularado buszkeseg toltott el, 'rutinosan' mar csak egyik labam emeltem ki a pedalbol megallas elott, gondolvan eleg az, aztan ugy lattam nem jon semmi at megyek, meglatom egy auto fenyet, ekkor lassitok, de addigra visszaraktam mar a pedalba a labam. Ebben a pillanatban eldoltem, mint egy zsak. A terdemre estem, eses kozbe probaltam a labam kiszabaditani, mire leertem sikerult. Eredmeny: egy karc a fekkaron, es a mindossze 4 oraja birtokolt jobb oldali pedalom teljes felulete, termeszetesen az oldalat illetoen, egy hosszu, mely karc aldozata lett. Most, egyik oldalon, a pedalon, egy karc van. csak egy karc. csak egy karc. AASREHFUIHGZHgdsaOUGFHGJHAGFJHAGFJHAFGJHFGJHHF.

no nem baj, rajtam is csak par karc lett, de az elmulik a pedalon meg ott marad... :-((( Ekkor eszembe jutott Danesdzsu is, tortenetei arrol o milyeneket esett vele... Ez nemikepp vigasztalt. :-) De most ezt veletek is egosztottam, legyen min rohogni! :-)

Most legalabb olyan a pedal mintha mar jo regi lenne. :-)

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás
Háát, én nem értek hozzá, de húznék még egy-kettõt a váltókart rögzítõ csavaron.
A hátsó váltó a legalsó fogaskeréken van "normál" állapotban, az összes többiben már a bowden tartja meg. Ezexerint a bowdent oly erõsen húzza, hogy a váltókart is visszarántja. Valahol a váltókarnál kereskedj mindenesetre...

(Milyen váltókarod van?)

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
naszóval! Az a problémám, hogy a (o.uti) biciklimen nem tudok váltani normálisan. hátul csak a legkisebbet tudom használni. Ha megpróbálok (feljebb) váltani, akkor egész egyszerüen a kar (az alsóvázcsõn vannak a váltókarok) elindul visszafelé és a lánc is leballag a legkisebb fogaskerékre.
A lánc egy kicsit laza. Lehet hogy ez a gond?

Valaki tudna ebben segíteni?
Naggyon megköszönném!!!!!

Üdv.

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Danesdzsu at is mehetnenk most hajoval, ahogy akartad. :-) De a multkori terv se lenne rossz... Addig hetkozbe tekerek rovideket, h visszanyerjem a formam. :-DD Jah es nem alltam at a sotet oldalra... :-P En olyan bicajos vagyok, aki bicaj es auto manias ez van! :-D De vigyaztam a bringasokra azert! :-) Persze a sarga polos Malisokra mindig radudalok jo erosen! :-)))

En is mindenkinek jobbulast kivanok! :-)

Ááá, emptytrash megátkozott, távolról is átragasztotta rám a kórságát, úgyhogy most itthon fulladozok. Fura, múlt hét végén állítottam össze egy edzésprogramot (hogy a Girora formában legyek), de azóta mindig közbejön valami. A nyavalyás digók félnek tõlem?

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Latom, mar nagyon pihent beszelgetesek folynak itt a forumon! :-) Ma jott meg az uj pedalom, meg cipom, megyek kiserletezni Almadiba sikerul-e fejre allnom! :-)

En penteken, szombaton, vasarnap erek ra, nem minden nap, de barmelyik napot szabadda tudom meg tenni, csak tervezzunk idobe! :-) Penteken szerintem mindenkepp jo lenne egy tekeres, meg vmelyik nap meg hetvegen!

Danesdzsu at is mehetnenk most hajoval, ahogy akartad. :-) De a multkori terv se lenne rossz... Addig hetkozbe tekerek rovideket, h visszanyerjem a formam. :-DD Jah es nem alltam at a sotet oldalra... :-P En olyan bicajos vagyok, aki bicaj es auto manias ez van! :-D De vigyaztam a bringasokra azert! :-) Persze a sarga polos Malisokra mindig radudalok jo erosen! :-)))

En is mindenkinek jobbulast kivanok! :-)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

1. Akkor jó. Már aszittem vadászni
2. Nem tudom, terepen biztos jó idõ. Hányadik helyre volt elég?

18.abszolót, 2. korcsoport

Ennyire felidegesítettek hogy este 11kor elindultál?
Nem féltél az erdõben?

dehogyis, már 18 éves múltam. ekkor már nem szokás félni egyedül az edrdõben :) dwe egyébként néha megpattant kicsit a pulzusom, amikor ismeretlen zajokat hallottam innen-onnan...

Mitõl kellett volna? Legfeljebb ráugrik egy csaj, és leteperi...

csaj? rám? az erdõben? éjfél körül? na, neeeeee viccelj! :)
kicsit hülyének nézhettek keszthelyen a sétálón, éjfélkor, bicajjal, gumicsirkével a fejemen... :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Látom mindenki dögledezik! A héten én már terápiás jeleggel
de megyek tekerni. Persze csak ha az idö engedi. A hétvégéböl
vasárnap szabad, akkor tuti megyek egy hosszabbat szombaton
max. egy rövidet tekerek majd!
Ha valakinek lesz kedve szenvedni az szóljon!

Udv

Ui.: Jobbulást mindenkinek!!!

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

A veszély mindig adott. Csak jófelé kell biciklizni:D

Így van! Jó helyen, jókor, és jó sötétben! :lol1:

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

http://index.hu/poli...bulvar/vad1795/
ezt ma találtam a linkelõ #4-ben.
elég durva...

Hát, lehet, hogy egyszer még megtudjuk, hogyan fest konásandrás feje a vadászlak falán:)

Ha fenn állna az általad említett "veszély", biztos sûrübben bicikliznék esténként...

A veszély mindig adott. Csak jófelé kell biciklizni:D

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Mitõl kellett volna? Legfeljebb ráugrik egy csaj, és leteperi...:)

http://index.hu/poli...bulvar/vad1795/
ezt ma találtam a linkelõ #4-ben.
elég durva...

Ha fenn állna az általad említett "veszély", biztos sûrübben bicikliznék esténként... :)

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Nem féltél az erdõben?:confused:

Mitõl kellett volna? Legfeljebb ráugrik egy csaj, és leteperi...:)

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Nem féltél az erdõben?:confused:

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

1. felidegeltek itthon és le kellett vezetni a feszkót
2. 31km. nem sok, de gyorsan mentem :)

1. Akkor jó. Már aszittem vadászni:)
2. Nem tudom, terepen biztos jó idõ. Hányadik helyre volt elég?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
1. felidegeltek itthon és le kellett vezetni a feszkót
2. 31km. nem sok, de gyorsan mentem :)

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

pénteken este 11kor indultam el. mentem 42-t. erdõben. láttam egy õzikét. ma meg lenyomtam a gyõr maraton rövidtávját 1:22 alatt.

megfelel? :)

1. Mit kerestél éjjel az erdõben?:)
2. Az km-ben mennyi?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Mi ez a csend? Senki nem volt a hétévgén biciklizni? :wtf:
Pedig az idõre nem lehetett panaszkodni...

pénteken este 11kor indultam el. mentem 42-t. erdõben. láttam egy õzikét. ma meg lenyomtam a gyõr maraton rövidtávját 1:22 alatt.

megfelel? :)

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Mi ez a csend? Senki nem volt a hétévgén biciklizni? :wtf:
Pedig az idõre nem lehetett panaszkodni...

Hát, én azért voltam szombaton Almádiban, vasárnap Felsõörsön, de borzalmasan meg vagyok fázva:(