Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

De azért már az a kb. 2 centi is
érzödött?!

Egyértelmûen. Bár a vázgeók eltérése tényleg minimális volt, a viselkedésbeli különbség nagyon is észrevehetõ. A Kula valahogy idegesebbnek tûnt elsõre. Mindenre gyorsabban és határozottabban reagált. A lefeléken ezért óvatos voltam vele egy darabig. Mászni jobb vele, ez szinte azonnal feltûnt. Mindkét váz nagyon kényelmes, az Imagine talán egy hajszálnyival kevésbé. Összességében azt mondanám, hogy a Kula inkább versenyzõsebb, sportosabb, az Imagine pedig nyugodtabb, hétvégi harcos jellegû gép. Megjegyzem, semmi gondom nem volt azzal sem. Csupán a Kona-mániám következménye a csere.

És ha már a 2 centinél tartunk, megosztom veletek a Nagyfõnököm tegnap esti poénját: Névnapi bulit tartott, folyt az ivászat. Egyszer csak körbenézett és megkérdezte a vendégeit: "Valami rövidet fiúk? Mondjuk a farkamat?"

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

No meg a szép matt feketére eloxált darabok :)

Meg a Matti-tott XT hajtókar-felületek... (Hú, de genya vagyok...)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

ez a része rám is igaz

Rám is rámkacsintott egy matt fekete spd szandál a Bikelandból!

Holnap elérhetõ vagy?
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Igaz, igaz!!
A matt se kutya!:)

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Két keréken szép a világ...

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Jelentem én csak szórom a pénzt!
Nem tehetek róla! Tetszenek a szép új, csillogó,
fémes felületek! :D

ez a része rám is igaz:)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Hali!

Skacok sok a gondotok a bringákkal, innét úgy tûnik, hogy karbantartási okokra
vezethetõk vissza:)

Jelentem én csak szórom a pénzt!
Nem tehetek róla! Tetszenek a szép új, csillogó,
fémes felületek! :D

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Hali!

10-én egy laza tekerés? Sajna a hétvége nem jó nyaraltatunk :(

Skacok sok a gondotok a bringákkal, innét úgy tûnik, hogy karbantartási okokra vezethetõk vissza:)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

empty: Nem emlékszem pontosan, minimális az eltérés. Talán 2 centivel rövidebb a Kula, vagy annyival se. De a Kona váz 18-as, az Imagine meg 19,5-ös volt. Ha a homlokcsövet kérdezted volna, azt tudnám:) . Az másfél centivel rövidebb.

Vazz! Azt hittem, nagyobbat vettél!
Na mindegy. De azért már az a kb. 2 centi is
érzödött?!

Hétvégén jó lenne tekerni, de szerintem megint
szervizelni fogok! :(

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
empty: Nem emlékszem pontosan, minimális az eltérés. Talán 2 centivel rövidebb a Kula, vagy annyival se. De a Kona váz 18-as, az Imagine meg 19,5-ös volt. Ha a homlokcsövet kérdezted volna, azt tudnám:) . Az másfél centivel rövidebb.

Ano: A régi csészét a belegyógyult csapággyal együtt hazahoztam, majd azon gyakorolom a javítást, az általad leírt módon. Jó lesz otthonra egy tartalék!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Jankó

Az új Kona vázad felsö csöve mennyivel
lett hosszabb a Kellys-hez képest?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Ano, te egyébként szoktad nagynyomásúval mosni a gépet?

természetesen ... szinte csak nyagnyomásúban mosom :)

persze nagyon óvatosan a csapágyaknál!
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

szóval szerintem ha még nem rendelted meg a csapágyakat akkor ne is tedd ... sokkal olcsóbban is megúszhatod ... ha kell segítek is benne :)

Hálás köszönet az ajánlatért, de amennyire tudom, a Zoli már megrendelte a cuccot. Attól tartok, lesz még alkalom rá, hogy igénybe vegyem a segítségedet ebben a témában... Megjegyzem, ha Shimanoék a "Ne szerelje szét!" felirat helyett esetleg azt jelezték volna azon a rohadt csapágycsészén, hogy merre nyílik, talán nagyobb bátorsággal álltam volna neki a mutatványnak házilag. Vagy ne írtak volna rá semmit. De úgy látszik, itt is az lesz, mint a kocsiknál. Az csak a kisebbik része a biznisznek, hogy megveszed a terméküket. Az igazi buli az, ha a szervízhez tudnak láncolni, és tartósság meg könnyû és olcsó szerelhetõség helyett újabb és újabb alkatrészek vásárlására ösztönözni.

Hogy ez a Seiko miket nem gyárt! Az órák mellett övék az Epson márka is. Az elõbbieket szeretem, utóbbiban csalódnom kellett. De hogy csapágyat is! Legközelebb talán egy joghurton látom viszont a nevüket.

Ano, te egyébként szoktad nagynyomásúval mosni a gépet?

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Mi lehet megint megyünk egy bakony túrát a hétvégén a haverokkal. Még nem tudom hogy szombat vagy vasárnap lesz e, de ha pontos dátum és útvonal lesz szólni fogok!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

n

Ja és a csapágy típusa:
Márka: Koyo (gondolom ez annyira nem fontos :) ... egyébként a seiko gyártmánya )
Japán szabványszám: 68052RS
Magyar szabványszám: 61805

lehet hogy az nem is szabványszám hanem katalógusszám ... vagy az egy és ugyanaz :)

Ezt megjegyzem!:D

Ano!
Tudod arra a bizonyos dologra már megint
emlékeztettek! ;)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
nekem is pont ugyanez volt a probléma ... elsõnek cseréltem csak csapágyat (szószerint) ... bementem 1 csapágyboltba és azhiszem 3500ért van eredeti japán (simán megvehetõ ... megvan a tipusszám és az alapján) a kínai verzió meg 2000-rel olcsóbb volt, szóval megvettem a japánt, hamár XT ...

igaz hogy utána kellett kicsit lakatosmunkázni rajta mert régi csapágyat ki kellett operálni az alu házból (nem nagy ördöngõsség így utólag) ...

második alkalommal 1szerûen leszedtem a porvédõt a csapágyról és kitartó 1 óra brigéciolozással majd újrazsírzással sikerült szinte ingyen megoldani a problémát :)

szóval szerintem ha még nem rendelted meg a csapágyakat akkor ne is tedd ... sokkal olcsóbban is megúszhatod ... ha kell segítek is benne :)

Ja és a csapágy típusa:
Márka: Koyo (gondolom ez annyira nem fontos :) ... egyébként a seiko gyártmánya )
Japán szabványszám: 68052RS
Magyar szabványszám: 61805

lehet hogy az nem is szabványszám hanem katalógusszám ... vagy az egy és ugyanaz :)

Meglett... A Zoli ma kezembe nyomta a csapágyat. Beszáradt barna trutyis rozsdacement lepett mindent. Zsírnak vagy fényes golyófelületnek nyoma sem volt. Gyakorlatilag teljesen beállt. Az viszont megdöbbentõ, hogy a szorulás ennek ellenére minimális mértékû volt, amit gyakorlatilag lábbal nem is lehetett érezni. Úgy látszik, a Shimano szimering jól csúszik a fémen. (Inkább tömítene, b.ssza meg!) A csapágyat megrendelték, csak párban kapható és kb 11 ezerbe fáj majd a mutatvány. Szerintem több száz százalékos haszonnal adja a Sh, gondolván, hogy emiatt úgysem dobja majd ki senki az XT vagy LX hajtómûvét. Én most eldöntöttem, hogy bármilyen alkatrész fárad majd le a jövõben, Deore csoportnál magasabbra nem vagyok hajlandó költeni! Azok a technikai újítások szerintem, amik ebbe a Deore kategóriába lejutnak, már kiforrottak és évek óta piacon vannak. Kísérletezzenek most már másokon... Alivio és hasonló szintû cuccok hosszú évek óta jól bírják, erre a nagyrészt LX-el szerelt gépre meg már nagyon sokat költöttem el, pedig az alkatrészek csak másfél évesek és még nem futottak 5e kilométert sem. Még egy dolog: ez a harmadik olyan csapágyazott alkatrész volt, amit a régebben rendszeresen használt nagynyomású mosó miatt kellett cserélnem. (Állítja a Zoli, és neki elhiszem.)

Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Jelezd, ha meglett a hiba valós oka.
üdv.

Meglett... A Zoli ma kezembe nyomta a csapágyat. Beszáradt barna trutyis rozsdacement lepett mindent. Zsírnak vagy fényes golyófelületnek nyoma sem volt. Gyakorlatilag teljesen beállt. Az viszont megdöbbentõ, hogy a szorulás ennek ellenére minimális mértékû volt, amit gyakorlatilag lábbal nem is lehetett érezni. Úgy látszik, a Shimano szimering jól csúszik a fémen. (Inkább tömítene, b.ssza meg!) A csapágyat megrendelték, csak párban kapható és kb 11 ezerbe fáj majd a mutatvány. Szerintem több száz százalékos haszonnal adja a Sh, gondolván, hogy emiatt úgysem dobja majd ki senki az XT vagy LX hajtómûvét. Én most eldöntöttem, hogy bármilyen alkatrész fárad majd le a jövõben, Deore csoportnál magasabbra nem vagyok hajlandó költeni! Azok a technikai újítások szerintem, amik ebbe a Deore kategóriába lejutnak, már kiforrottak és évek óta piacon vannak. Kísérletezzenek most már másokon... Alivio és hasonló szintû cuccok hosszú évek óta jól bírják, erre a nagyrészt LX-el szerelt gépre meg már nagyon sokat költöttem el, pedig az alkatrészek csak másfél évesek és még nem futottak 5e kilométert sem. Még egy dolog: ez a harmadik olyan csapágyazott alkatrész volt, amit a régebben rendszeresen használt nagynyomású mosó miatt kellett cserélnem. (Állítja a Zoli, és neki elhiszem.)

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Üdv Urak!
Vasárnapra tervez valaki túrát? Eddig úgy néz ki, hogy ráérnék, s szívesen mennék egy jó kört kellemes társasággal. Gázlót leszámítva elég régen tekertünk már 3 fõnél nagyobb társaságban, úgyhogy összehozhatnánk valami kellemes túrát minél többen! Persze ha megint csak néhányan leszünk, az sem gond, csak tekerjünk! Ötletem még semmi, így teljesen alkalmaszkodóképes vagyok :) Viszont ha kell, akkor ki is találhatok valamit. Na?
Két keréken szép a világ...

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Szeretnék venni XT hajtást a brinyómra, de a sok típusszám, és variálások között nem igazán igazodom ki. Tudnátok segíteni???

Én erre gondoltam:

fogaskoszorú XT CS-M760
Elsõ váltó XT FD-M761-6 vagy XT FD-M750
Hátsó váltó XT RD-M760 SGS vagy M766
fékváltókar XT ST-M760 Dual Control

Fõleg a "vagy"-oknál nem tudom mi kellhet nekem.

Köszi.

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

A Cuha-völgyet nem szabad kihagyni.
De bringával Csesznek, Bakonybél sem távolság.

Hétvégén voltam a barátaimmal egy szombati egész napos tekerésen a környéken.

Veszprémbõl Vinyére MÁV, majd a piros - túraútvonalon fel a Kõrishegyi Kilátóhoz. Onnan a betonos szerpentínen Porva, majd Porvacsesznek után a Cuha völgyben fel Vinyére a vasútállomásra.

Pont egy kellemes napos túra volt, habár a piros túravonal elég kemény kerékpárral (fõleg a vége), de megérte felmenni! A 10.55-ös vonattal mentünk Vinyére, és a 18:38-as vonattal indultunk vissza.
Az idõben benne volt 2szer fél óra gumiragasztás, és egy jókora pihenõ a kilátónál és a porvacseszneki vasútállomáson (jó hideg sör :-) )

A haveroknak annyira bejött hogy megyünk máskor is... talán már a hétvégén!