Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
minél hosszabb rugóutas a gép,és laposabbak a szögei,annál rosszabbul mászik.Lehet hogy kényelmesebb vele örömködni,de hosszú mászásra fárasztóbbak szerintem.Kiváncsi vagyok,milyen újabb kategóriákkal állnak majd elõ a gyártók.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

vagy csak szimplán kell venni egy speci stumpy fsr-t fox talas telóval :) és a fr dh gépen kivûl mindened megvan....legfeljebb kell egy plusz kerékszett.

A stumpi rendben van, de azért érdekelne az enduro is. Rosszabbul mászna az enduro mint a stumpy? Matti 140-et mozgó gépénél nem éreztem semilyen hátrányt.
www.magicteam.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

van olyan gyártó akinél az egyik bicaj még enduro,a másinkál Am,esetleg máshol meg freeride.:)Amúgy szerintem ki kell(ene) próbálni több bicaj fajtát,és úgy eldönteni melyik a leginkább nekünk való.Ez fõleg akkor igaz,csak egy bringánk van.Mert ha van rá lóvé,akkor kell egy DH,FR,AM,CC,és egy rövid utas fully.:)

vagy csak szimplán kell venni egy speci stumpy fsr-t fox talas telóval :) és a fr dh gépen kivûl mindened megvan....legfeljebb kell egy plusz kerékszett.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Dózer, megjöttek a képek. Köszi!!!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
van olyan gyártó akinél az egyik bicaj még enduro,a másinkál Am,esetleg máshol meg freeride.:)Amúgy szerintem ki kell(ene) próbálni több bicaj fajtát,és úgy eldönteni melyik a leginkább nekünk való.Ez fõleg akkor igaz,csak egy bringánk van.Mert ha van rá lóvé,akkor kell egy DH,FR,AM,CC,és egy rövid utas fully.:)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

annak is csak a neve az...:)

enduro az sx trailnél kezdõdik a specinél

ez így van...... elõl 160-s 36- Fox hátul 150 és kész az enduro....

nekem egy one five 0 kellene :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

140 mm rugóút még csak AM, de a Speci 150 mm-rel már enduro?
A katalógus szerint a spec enduro is az AM-be van sorolva!

annak is csak a neve az...:)

enduro az sx trailnél kezdõdik a specinél
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

nem, az még all mountain (mint a neve is) az enduro 3 centi rugóuttal odébb kezdõdik

140 mm rugóút még csak AM, de a Speci 150 mm-rel már enduro?
A katalógus szerint a spec enduro is az AM-be van sorolva!
www.magicteam.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Matti
- próbáltam Matti-ét és kényelmes volt, szerintem nem okoz gondot vele mászni sem - és ezzel az úttal már elég durvulós lejtõkre is. nem hiába enduro...
...

nem, az még all mountain (mint a neve is) az enduro 3 centi rugóuttal odébb kezdõdik :)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Matti
a héten bekukkantok a boltba. rá tudnánk nézni a recsegõ hajtókaromra?
és, ha viszek sört?
:)

Gyere nyugodtan....:)
www.kannmatti.kepeim.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Matti
a héten bekukkantok a boltba. rá tudnánk nézni a recsegõ hajtókaromra?
és, ha viszek sört?
:)

fully:
elismerem én, hogy jó a fully, és higyjétek el, bárki fél karját oda is adnám egy össztelós vázért/bringáért, de jelenleg nincs rá akkora szükségem, illetve egyéb más fontosabb okok miatt nem cserélem le a merevet.
a 120/150et mozgó bringát azért mondtam, mert abból még ki lehet hozni tekerhetõ geometriát - próbáltam Matti-ét és kényelmes volt, szerintem nem okoz gondot vele mászni sem - és ezzel az úttal már elég durvulós lejtõkre is. nem hiába enduro...
egy dh gép, nevezzük most Demo-nak, kompromisszumokkal teli, lefelé lehet haladni, de síkon és felfelé meg vagyok lõve...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Jéééé tényleg nem is tom miért :)
ez egyéni dolog ki kell prb. több variációt és kész nekem nem volt rá módom , de nem bánom :)
www.kannmatti.kepeim.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

ha kell elküldöm mail cimre

Én kérek!!! jzhungary@gmail.com

thx

Jé, mindenki annyi rugóutat tart ideálisnak, amennyit nagyjából a saját gépe tud...:-) :-)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Ja csinál, csak horribilis az ára :)
szerintem kell a min. 130-s mozgás jóó ja :)
Amúgy én is csináltam képeket, csak a szokásos õszi tájkép mittom én hol címmel..
www.kannmatti.kepeim.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
én csináltam pár képet a telefonnal,ha kell elküldöm mail cimre.De nem nagy szám képek.

Szerintem hazai viszonyok között elég a 10 centi rugóut.Pont ez az a határ,ami még többet ad,mint amit elvesz a súly miatt,akár versenyzésre használva is.Persze hazai xc-re nem érdemes,inkább csak maratonokra,meg hobbizni.De hát ki profi itt?:)
Edzeni miért nem jó a fully?
A Merida is csinált 10 kg alatti fullyt.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

srácok a tegnapi túráról készültek képek?

Én nem fotóztam, mert gép nem volt nálam, telefonnal meg nem szeretek. De ha jól emlékszem, Matti és Dózer kattintgattak a mobillal...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Holnap valaki a Hajagra esetleg? (országútival megyek):)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Veszprémben tud valaki olyan boltot, ahol lehet rövid, 1 tányérhoz való lánckerékcsavart kapni?

A sebesség mindent megold.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
srácok a tegnapi túráról készültek képek?

fullyhoz: Ha 10 cm rugóút kevés, akkor vegyél egy Demo-t, az elmegy mindenhol, bár mászni kicsit nehéz vele.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

jelenleg 3 mtb és egy kis városi cirkáló országúti van itthon.
jövõ héten szaporodunk egy országútival, tavasszal pedig talán még egy mtb-vel...
hova vegyek még egy fully-t is?! :)

Nálam is három menetkész gép áll az istállóban, meg egy darabokban lévõ. De téged legalább nem fenyegetnek válással minden egyes bringavásárláskor!!!:scared:
(Majd megtudod...)

Igaz, a Farády (Fahrrad-i:)) Tomi azt üzente a nejemnek, hogy a válás sokkal drágább ám, mint egy fully...;)

Szal nem csak a bringákhoz, de az élethez is ért valamit!