Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Jankó helyében (sem) nem vennék R7-et.
Szívem szerint Fox, Reba vagy új SID...

az szerintem Bora.

Akkor miért lesz mégis R7-ed?
Lehet hogy Bora volt.Szerencsére lassan mentem,mert épp ablakokat szállítottam.

R7-en én is gondolkodom, pedig én jóval nehezebb vagyok a Jankónál és 180-as tárcsával szerelném, de megbízok a Manitou-ban ... most egy 2003-as Black Elite-em van, ami igazából most is tökéletes a célra ... egyetlen bajom vele, hogy ez még zsíros kenésû ami ugye sokkal "gagyibb" mit egy olajos teló ...

Nagyobb testsúlyhoz és 180-as tárcsához...hát,lehet hogy nem R7-est venék.A Black egy nagyon jó teló volt. Érdemes kitisztítani belül,mert a régi beszáradt zsír nagyon lassítja a mozgást.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Jankó,fogadjunk hogy egy R7-esen töröd a fejed:D

Tüzér utcában egy fehér Passatból,a BMX pályánál mérnek!

Jankó helyében (sem) nem vennék R7-et.
Szívem szerint Fox, Reba vagy új SID...

az szerintem Bora. már ha a szedánra gondolsz. ott ücsörgött benn a srác a hátsó ülésen. múltkor a Jutasin jöttem befelé és a teniszpálya és a spar közé voltak beállva. visszamentem megkérdezni, hogy belefutottam-e... - bár ezt mintha írtam volna múltkor

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
R7-en én is gondolkodom, pedig én jóval nehezebb vagyok a Jankónál és 180-as tárcsával szerelném, de megbízok a Manitou-ban ... most egy 2003-as Black Elite-em van, ami igazából most is tökéletes a célra ... egyetlen bajom vele, hogy ez még zsíros kenésû ami ugye sokkal "gagyibb" mit egy olajos teló ...

igazából nem is nagyon akarom lecserélni, de elöbb utóbb sajnos kénytelen leszek ...
Mert tekerni jó!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Az R7 nekem is nagyon tetszene...:D
Két Manitoum volt eddig, mindegyikkel maximálisan meg voltam elégedve.
R hetet a Reconnal párhuzamba állítva vajon mit mutatna a kép? (Már attól eltekintve, hogy a Reconon a gyárilag ferde tárcsafékszem nem nagyon teszi lehetõvé a normális fékbeállítást...)

Nekem az R7 Super elõtt Skareb Superem volt,ami ugyan az mint az R7,csak vastagabb becsúszókkal.Az a teló is jó volt,amig össze nem tört benne mindkét rugó,meg a csillapítószár állítója be nem halt.Az a ciki,hogy a nagyobb rugó simán cserélhetõ,a kicsi,valószínûleg negativ rugó viszont bele van integrálva a becsúszó-váll-nyak egységbe,ezért azt külön cserélni nem lehet.Két éve lett volna az a csere 25 ezer ft,ezért inkább vettem egy R7-est,a Skarebet meg negatív rugó nélkül eladtam,persze megmondtam a srácnak hogy mi a helyzet a telóval.Én nem vetem észre semmi mûködésbeli különbséget a rugó nélkül.Késõbb neki meg a lock out állt be,aztán õ is gyorsan eladta.:)És vett egy SID-et.
Ahogy nézem,a Recon egy nehezebb,erõsebb villa,1828-2018 grammig,típustól függõen.Tesbikén azt írják,nehezen nyílik-zár a lock,ha rajta nehézkedik valaki.Jankó,fogadjunk hogy egy R7-esen töröd a fejed:D

Tüzér utcában egy fehér Passatból,a BMX pályánál mérnek!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Az R7 nekem is nagyon tetszene...:D
Két Manitoum volt eddig, mindegyikkel maximálisan meg voltam elégedve.
R hetet a Reconnal párhuzamba állítva vajon mit mutatna a kép? (Már attól eltekintve, hogy a Reconon a gyárilag ferde tárcsafékszem nem nagyon teszi lehetõvé a normális fékbeállítást...)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
két ismerõs versenyzõnek van ilyen, majd rákérdezek, hogy milyennek érzik.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sid általában sokkal drágább,meg nagyon nem szereti a t.féket.Jobban kell tudni hozzá bicajozni,mert csavarodik állítólag.Az tényleg szigorúan cc villa.Fullyba nem való.Súlyra kicsit könnyebb,mint az R 7.Az uj SID-ek már 32-es becsúszókkal készülnek,azok biztos valamivel merevebbek.

és ezért állítólag már a normál méretû tárcsa sem hatja meg...
amúgy arra vagyok kíváncsi hogy tulajdonságokban(megindulás, mozgás, csilli stb.) van-e különbség

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

SID-el összehasonlítva milyen?

Sid általában sokkal drágább,meg nagyon nem szereti a t.féket.Jobban kell tudni hozzá bicajozni,mert csavarodik állítólag.Az tényleg szigorúan cc villa.Fullyba nem való.Súlyra kicsit könnyebb,mint az R 7.Az uj SID-ek már 32-es becsúszókkal készülnek,azok biztos valamivel merevebbek.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
SID-el összehasonlítva milyen?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
csapatban már használták tavaly, nagyon dícsérték. kíváncsi leszek rá...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

köszi
enyém kormányról lokkolható lesz. majd meglátjuk mennyire lesz szimpatikus a fox után...

Kezdetben sok gond volt a kormánylock-al.De talán mostanra már kinõtték ezt a gyermekbetegséget.A FOX után szerintem kissé csalódás lesz...Fõleg merevség,és az ebbõl adódó fékteljesítmény miatt.Na ezért nem szabad FOX-ot venni,mert utána egy máik márkában csalóni Fox.:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szerintem nagyon jó villa az r7.Nagyobb súlyú embereknek nem ajánlott,mert hát ez egy CC villa.Mivel az elsõ pár centit egy rugó mozogja ki,ezért a megindulása olyan mint egy rugós telóé.De épp ezért nagyon bólogat,tehát lock nélkülit ne vegyél.

köszi
enyém kormányról lokkolható lesz. majd meglátjuk mennyire lesz szimpatikus a fox után...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

a telóban levõ fémek kopásából is adódhat az olaj feketesége. gondolj csak az autó motorolajára, oda sem jut kosz, a súrlódás (no meg a hõ miatti elhasználódás) miatt kopnak a fémek és színezik az olajat...

amúgy milyen az az R7 villa?
merevség, mozgás?
lehet nekem is olyanom lesz, azért kérdem... (r7 super)

Igen,abból is adódhat.A lényeg hogy cserélni érdemes az olajat idõben.Most lesz 2 éves a villa,és nem akartam eddíg hozzányúlni,mert elvileg 2 év gari van az olajszivárgásra.
Szerintem nagyon jó villa az r7.Nagyobb súlyú embereknek nem ajánlott,mert hát ez egy CC villa.Mivel az elsõ pár centit egy rugó mozogja ki,ezért a megindulása olyan mint egy rugós telóé.De épp ezért nagyon bólogat,tehát lock nélkülit ne vegyél.Merevsége szerintem 70 kilóig jó.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Többek között az is.Csinálni kéne egy albumot a munkákból,de lusta vagyok rá:)
Kész lett a Specaj.Bezsíroztam,olajoztam mindent,amit csak lehetett.Jól el lehet szöszmötölni az idõt,míg a pedálzsírzástól a teló olajcseréig kész lett minden.Az R7-bõl levett olaj elsõre tisztának tûnt,de miután leüllepedett,így nézett ki:

a telóban levõ fémek kopásából is adódhat az olaj feketesége. gondolj csak az autó motorolajára, oda sem jut kosz, a súrlódás (no meg a hõ miatti elhasználódás) miatt kopnak a fémek és színezik az olajat...

amúgy milyen az az R7 villa?
merevség, mozgás?
lehet nekem is olyanom lesz, azért kérdem... (r7 super)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Kösz! Ha meg kellene valami webes dolog, vagy csak prezentáció
vagy akármi! Szólj és "összedobok" valamit!:) Csak szedd össze a
képeket, meg szöveget amit fel akarsz használni!
Nem bartelozni akarok, hanem gyakorolni! A mostani meló nem a
kreatív dolgokról híres!:(

Na ez az!Össze kéne szedni,és szana szét vannak a képek,ez az,amire lusta vagyok.:)De majd ha erõt vettem magamon,szólok:)És kösz szépen!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Vállalok én kicsit is,meg nagyot is.Ezt nyáron
csináltam,kerítésnek is jól nézne ki.http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Szívesen állok rendelkezésre munka ügyben,de ha csak tanács kell abban is.

Kösz! Ha meg kellene valami webes dolog, vagy csak prezentáció
vagy akármi! Szólj és "összedobok" valamit!:) Csak szedd össze a
képeket, meg szöveget amit fel akarsz használni!
Nem bartelozni akarok, hanem gyakorolni! A mostani meló nem a
kreatív dolgokról híres!:(

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

dózer te asztalos(bútor) vagy???

Többek között az is.Csinálni kéne egy albumot a munkákból,de lusta vagyok rá:)
Kész lett a Specaj.Bezsíroztam,olajoztam mindent,amit csak lehetett.Jól el lehet szöszmötölni az idõt,míg a pedálzsírzástól a teló olajcseréig kész lett minden.Az R7-bõl levett olaj elsõre tisztának tûnt,de miután leüllepedett,így nézett ki:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A pohár alján az a sötét csík,az a zacc.Elég durva:scared:.Pedig nem nagyon mentem vele sárban.Talán az a januári disznólkodás volt a egyetlen durvulás ezzel a telóval.Eddíg azt hittem csak reklámsüveg,hogy olajat kell idõben cserélni.De most már látom,nem mindegy miben surlódik a becsúszó szár.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Vállalok én kicsit is,meg nagyot is.Ezt nyáron csináltam,kerítésnek is jól nézne ki.http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

dózer te asztalos(bútor) vagy???

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Kösz!!

Nem tudom, hogy ilyen "kisebb" melókat bevállalsz e Dózer?
De lehet, hogy kellene alkotni valamit nekem korlát ügyben!:)
De ezt még majd itthon kitaláljuk! Elõbb a tanács elé kell
terjesztenem az ügyet! Aztán ha döntöttek beszélünk!
Azért olyan egyszerû megoldást nem akarok, hogy pár
deszkát kiszögelek aztán rendben!

Vállalok én kicsit is,meg nagyot is.Ezt nyáron csináltam,kerítésnek is jól nézne ki.http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ha összejövünk 4-en, meg otthon is rábólintanak az autóra, akkor mehetünk :)
az otthoni része kérdésesebb a dolognak...