András és én egyszerre értünk,én valami miatt mégis sokkal rosszabb idõt kaptam,na de sebaj.Amúgy a valós idõnk 8,5 óra körül volt.Na ja nem kicsi. dózer és te elõted értem be Andrással együtt, ehhez képest a ti idõtök lett 10 perccel jobb.
Jelentkezz be Regisztrálj
Bakony-Balaton riders
Írta 2009. július 13. - 09:00
Írta 2009. július 13. - 08:53
Ma kb. 10:00-ra megyek be a pipacsba.
Kb mikor végzel ott?
Írta 2009. július 13. - 08:44
Kedd számomra kilõve...
Ma kb. 10:00-ra megyek be a pipacsba.
Akkor lehet, hogy szembe fogok jönni veled!
Figyelj! Max. Szentkirálynál tudjuk egymást
elkerülni! Ott ugyanis szabályosan fogok áthaladni
a lámpáknál!
Írta 2009. július 13. - 08:26
A Hajag azért szokott nekem rosszul esni,mert általában mindig a túra vége felé kell átmenni rajta,amikor már fogytán az energia.
Tehát a képek:
http://picasaweb.goo...GAZLO2009Jul11#
Írta 2009. július 13. - 08:21
Ma fogok tudni menni valamennyit, amolyan izomlazítás-jelleggel. Meg persze ellenõrizni szeretném, hogy a tegnapi mekkmesterkedésem a hajtáslánccal mire vezetett valójában. Kb másfél óra múlva tervezek indulni, és a Pelso felé veszem az irányt.
Csütörtökre tudok még bringázást beiktatni, ha közbe nem jön valami. Addigra talán (ha a Gázlótól elgyötört izomzatom is beleegyezik) gondolkodhatok egy hosszabb és terepesebb megmozdulásban is...
Hétvége a családé.
Írta 2009. július 13. - 03:00
oké, jó lesz nekem a hegy alatt is.Azon a részen nem nagyon lehet a hegynek,erdõnek menni,mivel a vadászok önkényes módon bekerítették szinte az egész,Sédtõl délre esõ erdõterületet.
Bakszki,ilyen nickel....azt hittem elõször hogy csaj vagy Király.
bár imádok bicajozni, és nagyon kevés olyan nap van egy évben, amikor ne tekernék, de nem vagyok egy igazi bringás ember, akinek profi bicaja van és versenyekre jár meg ilyesmi... csak azért mondom, mert errõl a gázlóról is most hallottam elõször, és durva belegondolni is, hogy kõris-hegyre, hajagra fel. reszpekt!
szombaton különben eszembe jutott, hogy biztos van vmi biciklis megmozdulás, mert láttam a 8-ason egymás után több autót is, ami bicajokat szállított, de nem úgy, ahogy a turisták szokták. erre a fehér lkw-ker-es kocsira konkrétan emlékszem.
Írta 2009. július 12. - 23:16
õk lehet hogy késõbb indultak.Na ja nem kicsi. dózer és te elõted értem be Andrással együtt, ehhez képest a ti idõtök lett 10 perccel jobb.
Írta 2009. július 12. - 22:03
Kemény, gonosz hegy és még így, hogy pillanatok alatt átmegyek rajta, sem veszem félvállról, készülök rá. Könnyen meg lehet fõni fölfelé.A Hajaggal kapcsolatban meg ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket! Fogsz te még küzdeni vele, hidd el! Alázatra és tiszteletre tanítja a bringást, és tud olyant mutatni, amit az országút bizony nem. Én személyes ellenségemnek és személyes barátomnak is tekintem. Másztam már párszor, és volt úgy, hogy fel is kellett adnom. De a Hajag akkor is egy tanítómester.
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. július 12. - 20:54
http://picasaweb.goo...erifotok/Gazlo#
Írta 2009. július 12. - 19:54
....:
1.Hogy a francba sikerült a táv másfélszeresét megtenned? 2. Miért nem mentél a haverokkal, ha nem ismerted a terepet? 3.Téged ismerve utol kellett hogy érd õket!
1. Bringával mentem Veszprémbõl Herendre =oda-vissza ez kb: 38 km.
2. Találkoztam a VKSE Nórbival =Vinyéig vele tekertem,aztán 2 nõvel Bakonybélig (õk sem ismerték az útat) :D:D = szerencsére nem tévedtünk el. Aztán elég kevés idõ maradt a Herendre tekerésre (1:15)= ezért nem esett jól feltekerni a Hajag kacskaringós +meredek emelkedõin.
3. A DNS,Dózer, stb... grupetto elöttem kb 20 percel indult és a Kõrisen száguldottak le az aszfalton amikor én mentem fel a hegyre. + Vinyén is elkerûltük egymást mert mi a Pokól csárdába mentünk .
Teljesítményedhez pedig gratulálok! De komolyan. Isten hozott a Gázlósok klubjában!
Köszi !!! Én is gratulákok neked +a többieknek !!!
Írta 2009. július 12. - 19:28
Nem akarlak elkeseríteni! De sokkal sz@arabb lesz!
Amúgy a Gázlón elért eredményemet jól elírták!
Volt egy kis kavarodás a célban!
Na ja nem kicsi. dózer és te elõted értem be Andrással együtt, ehhez képest a ti idõtök lett 10 perccel jobb.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy jó volt a túra. Odafele erõsen gondolkodtam, hogy kihagyom a kõrist, de a hegy után túl voltam már a holtponton, és a Hajagot jobban bírtam, mint amire számítottam. (igaz idén nem volt hõség, sõt fennt a 17 fokban és a szélben még fáztam is kicsit.) Amúgy nekem Herndtõl az új útvonal tetszett, fõleg hogy kimaradt a patakátkelés:D
Dózer !
Képek, videó mikor lesz fennt?
Írta 2009. július 12. - 19:15
ha más nem veszel 9 es outi láncot. gondolom az elég kell legyen...:rofl:...Tudtam, hogy neked tetszeni fog... :rofl:
Hogy a francba sikerült a táv másfélszeresét megtenned? Miért nem mentél a haverokkal, ha nem ismerted a terepet? Téged ismerve utol kellett hogy érd õket!
A Hajaggal kapcsolatban meg ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket! Fogsz te még küzdeni vele, hidd el! Alázatra és tiszteletre tanítja a bringást, és tud olyant mutatni, amit az országút bizony nem. Én személyes ellenségemnek és személyes barátomnak is tekintem. Másztam már párszor, és volt úgy, hogy fel is kellett adnom. De a Hajag akkor is egy tanítómester.
Teljesítményedhez pedig gratulálok! De komolyan. Isten hozott a Gázlósok klubjában!
Ano, Tigga': Köszi a tippeket. Visszaraktam a hosszabbik láncot, és ezzel valóban mûködni látszik a rendszer. Azt ugyan nem értem, hogy a HG73 hogy a fenébe ilyen rövid. Nem bringával kaptam, hanem külön vettem meg kb. 2 hónapja. Dobozból vettük ki, és nem emlékszem, hogy meg lett volna kurtítva, mielõtt feltettük. Vagy igen, Matti? És újabb dilemma, hogy a SRAM a 114-el elég lesz-e majd, ha ezt a mostani 116-ost egyszer cserélni kell. Egyáltalán hogyan lehet megállapítani, hogy milyen hosszú lánc kell egy adott setup-hoz? (Azt már tudom, hogy mit csinál, ha rövid...) Honnan tudható, hogy még lehet kivenni belõle?
Empty: A kedden erõsen gondolkozom...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. július 12. - 19:13
Gondolkodj!
Holnap délelõtt még beviszem a boltba felülvizsgálatra!
Ma csekély 45 percet szarakodtam az elsõ fékkel,
mire sikerült valamennyire beállítanom és "kicentíroznom" a tárcsát!
Kedden délelõtt 7:00-9:00-ig vezetés, de utána ráérek.
De mivel így ebéd elõtt kevés lenne már az idõ, inkább
kora délutáni indulásra szavazok. Akarom mondani
kora délután indulok!
Írta 2009. július 12. - 18:54
Azon a részen nem nagyon lehet a hegynek,erdõnek menni,mivel a vadászok önkényes módon bekerítették szinte az egész,Sédtõl délre esõ erdõterületet.köszi, dózer! az erdõ felé is szoktál menni, hegynek?
.
Bakszki,ilyen nickel....azt hittem elõször hogy csaj vagy Király.
Írta 2009. július 12. - 18:29
Ano, Tigga': Köszi a tippeket. Visszaraktam a hosszabbik láncot, és ezzel valóban mûködni látszik a rendszer. Azt ugyan nem értem, hogy a HG73 hogy a fenébe ilyen rövid. Nem bringával kaptam, hanem külön vettem meg kb. 2 hónapja. Dobozból vettük ki, és nem emlékszem, hogy meg lett volna kurtítva, mielõtt feltettük. Vagy igen, Matti? És újabb dilemma, hogy a SRAM a 114-el elég lesz-e majd, ha ezt a mostani 116-ost egyszer cserélni kell. Egyáltalán hogyan lehet megállapítani, hogy milyen hosszú lánc kell egy adott setup-hoz? (Azt már tudom, hogy mit csinál, ha rövid...) Honnan tudható, hogy még lehet kivenni belõle?
erre van egy tök 1szerû képletem ... feltekered a soron is és a hajtókaron is a legnagyobb tányérra (olyan mintha frankón keresztbe váltottál volna) a láncot úgy, hogy teljesen körbeérjen ... ma és ahhoz képest 2-4 láncszemmel többet hagysz rajta!
én legalábbis így szoktam ...
Ui.:én ezt olvasgattam régebben lánckérdéssel kapcsolatban ...
Írta 2009. július 12. - 17:50
Érdekes vót a Gázló !!! (csak a Hódos-ért +Vinyét ismertem) 153 km-es táv ,max seb...64 km/ó.
09:19 -kor indultam Herendrõl (08:40-re akartam odaérni = csak 39 percet késtem :D:D ,és 18:59-re estem be a célba hatalmas vágtával .
Kõris-hegy kilátó+a Cuha-völgy gázlók frankó vót , a Hajagra SOHA TÖBBET NEM MEGYEK !!!. :D:D
:rofl:...Tudtam, hogy neked tetszeni fog... :rofl:
Hogy a francba sikerült a táv másfélszeresét megtenned? Miért nem mentél a haverokkal, ha nem ismerted a terepet? Téged ismerve utol kellett hogy érd õket!
A Hajaggal kapcsolatban meg ne tegyél elhamarkodott kijelentéseket! Fogsz te még küzdeni vele, hidd el! Alázatra és tiszteletre tanítja a bringást, és tud olyant mutatni, amit az országút bizony nem. Én személyes ellenségemnek és személyes barátomnak is tekintem. Másztam már párszor, és volt úgy, hogy fel is kellett adnom. De a Hajag akkor is egy tanítómester.
Írta 2009. július 12. - 17:10
09:19 -kor indultam Herendrõl (08:40-re akartam odaérni = csak 39 percet késtem :D:D ,és 18:59-re estem be a célba hatalmas vágtával .
Kõris-hegy kilátó+a Cuha-völgy gázlók frankó vót , a Hajagra SOHA TÖBBET NEM MEGYEK !!!. :D:D
Írta 2009. július 12. - 17:07
hehe ... felfelé kissé nehézkes, de félek, hogy lefelé sokkal sz@rabb lesz
viszont a célnak tökéletesen megfelelt a gumi!
Nem akarlak elkeseríteni! De sokkal sz@arabb lesz!
Amúgy a Gázlón elért eredményemet jól elírták!
Volt egy kis kavarodás a célban!
Írta 2009. július 12. - 16:21
köszi, dózer! az erdõ felé is szoktál menni, hegynek?http://maps.google.c...7be586e2dec0cc6
Vp-ben a Csatár hegyi elégazól indulva,a Séd patak mindkét partján lehet általában biciklizni.Innen Márkói malomnál a Séd északi partján kell tovább menni ,majd Bánd elõtt átmész egy kis gázlón a patak déli oldalára,itt lesz a Tiszafás keritése.Az erdõ és a mezõ alatt haladva eléred Szentgált.A térképért bocs,de most rajzoltam életemben elõször ilyet,ezért is írtam hozzá segédszöveget.
jankó problémájáról jut eszembe: én egy hete tettem fel a fél éves 28/38/48-as tányérom és a szintén fél éves (a tányérral kezdetektõl együtt használt) pc-830-as láncom alá egy viszonylag újnak tûnõ, de korábban nem általam használt hg 13/30-as fogaskeréksort. rosszabbra számítottam, csak egy picit darál a cucc. a darálás oka inkább az, hogy másképpen vannak kopva a cuccok, vagy az, hogy a 28/38/48-hoz nem passzol a 13/30? a váltót elég jól sikerült beállítani, kivéve, hogy a legalsó lánckerékre nem igazán akar leváltani, pedig a határolót is teljesen kiengedtem, a bovden is tök laza abban a fokozatban...asszem a váltó rugója gyenge már.
Írta 2009. július 12. - 15:08
Ano!
Milyen volt szerelni a gumit?
hehe ... felfelé kissé nehézkes, de félek, hogy lefelé sokkal sz@rabb lesz
viszont a célnak tökéletesen megfelelt a gumi!