Gyün valaki ???
Körpályás gyerek, amatõr és profi versenyek - 2009. július 18., Balatonfüred
Idõpont: 15:00 - 18:00 óra
- Utánpótlás és amatõr futamok: 15:00-tól
- Profi futam: 17:00-tól (1 óra + 1 lör)
-------------------------------------------------------------------------------------
Helyszín:
Balatonfüred, Zákony Ferenc utca
Verseny jellege:
Országúti kritérium verseny (háztömbkörüli verseny)
-------------------------------------------------------------------------------------
Útvonal (1 kör = 900 m):
- Zákony Ferenc utca
- Jókai Mór utca
- Honvéd utca
- Széchenyi út
Idõrend:
10:00-tól regisztráció, rajtszám átvétel (a futamok rajtja elõtt 1 órával zárul)
15:00 - Utánpótlás futam:
(5 kör, véghajrás verseny)
Külön értékeljük a:
- 15-18 éves (1991-1994 között született) fiúkat és lányokat
- 15 év alatti (1995-ben vagy késõbb született) fiúkat és lányokat
15:15 - MTB futam:
Táv: 5 kör, véghajrás verseny
Résztvevõk: mountain bike kerékpárral (3,5 cm-nél vastagabb gumi) indulók
(Pályanyitás az autós forgalom részére: 15:30-15:40)
15:45 - Nõi futam
Táv: 8 kör, 4 részhajrá (2 körönként)
Résztvevõk: Felnõtt nõk
16:00 - Amatõr futam
Táv: 20 perc + 1 kör (részhajrá 3 körönként)
Résztvevõk: Felnõtt, amatõr férfiak
(Pályanyitás az autós forgalom részére: 16:30-16:40)
16:45 - VIP futam
Táv: 2 kör
Résztvevõk: Meghívott vendégek
17:00 - Elit kategória:
Táv: 60 perc + 1 kör (részhajrá 4 körönként)
Résztvevõk: felnõtt, hazai és külföldi csapatok versenyzõi (amatõr csapatok is)
18:30 - Díjátadó - minden kategóriában
Díjazás:
- Minden kategória gyõztese serleget, elsõ három helyezettje érmet kap.
- A kategóriák helyezettjei értékes tárgyjutalmat kapnak, összesen többszázezer Ft értékben.
- A díjazás összértéke meghaladja az egymillió Ft-ot!
Az elit futam díjai:
- 1. hely: 300.000 Ft értékû 2 személyes, Földközi-tengeri utazás
- 2. hely: 100.000 Ft értékû 2 személyes balatoni hétvége
- 3. hely: 100.000 Ft értékû 2 személyes balatoni hétvége
- 4. hely: 100.000 Ft értékû 2 személyes balatoni hétvége
- 5. hely: 100.000 Ft értékû 2 személyes balatoni hétvége
- 6. hely: 100.000 Ft értékû 2 személyes balatoni hétvége
Nevezés:
A nevezés minden kategóriában ingyenes.
Nevezni a heszínen, elõzetesen regisztrálni (javasoljuk!) a Nevezés menüpontban lehet.
Futamonként a létszám limit: 50 fõ
PARKOLÁS
Felhívjuk minden kedves vendégünk figyelmét, hogy nyári idõszakra tekintettel, a Zákony Ferenc utcai parkolóban nem, vagy csak nagyon nehezen lehet szabad helyet találni. Javasoljuk, hogy vegyék igénybe a 71-es úton, a Honvéd utcával szemben levõ parkolót, vagy a Hurai utcai parkolót (amelyek 2-300 méterre vannak a versenyközponttól, és a parkolás ott ingyenes). Térkép a parolókról lejjebb.
Speciális szabályok - a helyezések eldöntése:
1. A verseny gyõztese az a versenyzõ, aki a legtöbb pontot gyûjti.
2. A versenykiírásban elõre meghatározott körönként, a részhajrákon, a célvonalon áthaladó elsõ négy sportoló pontokat kap (5-3-2-1 pontot).
3. A részhajrák közötti körökben a célvonalon áthaladó elsõ versenyzõ 1 pontot kap.
4. Az utolsó körben (utolsó részhajrá) dupla pontokat lehet szerezni (10-6-4-2 pont).
5. A körelõny minden pontozást felülmúl. Körelõnynek számít az, mikor egy vagy több versenyzõ a fõmezõnyt éri utol.
6. Az Elit futamban az elsõ 20 percben elszenvedett körhátrány esetén a zsûri kiállítja versenyzõt. 20 perc után a körhátrányt kapott versenyzõket nem állítja ki a zsûri, õk - a verseny zavarása nélkül - visszaállhatnak a mezõnybe.
7. Azonos pontszámok esetén a több jobb helyezés (pl. több hajrágyõzelem) dönt. Ha ez is azonos, akkor a késõbb szerzett jobb helyezés dönt.
8. Bukás vagy géphiba (defekt, kerékpáralkatrész törése) estén, a zsûri engedélyével, a kijelölt depó területen a versenyzõ két körön belül visszaállhat az eredeti pozíciójába. A visszaállást követõen a versenyzõ nem vehet részt a következõ részhajrában.
Egyéb szabályok
1. A versenyen az MKSz / UCI általános szabályai érvényesek.
2. A versenyen fejvédõ használta minden kategóriában kötelezõ.
3. A szervezõk a nem megfelelõ felszereléssel indulókat nem engedik rajthoz állni.
4. Az eseményen minden résztvevõ saját felelõsségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggõ bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a rendezõ felelõséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhetõ. A verseny zárt pályán zajlik, de bemelegítés során és minden más esetben a közlekedési szabályok betartása mindenki számára kötelezõ.
5. Minden résztvevõ a rajtszám átvételével hozzájárul, hogy az eseményen készült film-, és képanyagokban valamint azok reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.
6. A rajtszám átvételével minden résztvevõ elismeri, hogy a versenykiírást ismeri, és a szabályokat betartja.