Jelentkezz be Regisztrálj
Bakony-Balaton riders
Írta 2011. július 18. - 20:20
Én inkább elvergõdnék az északi parton Zánkáig, ha kell, kerékpárúton, (egyébként nem is olyan vergõdés az, mert lehet haladni), onnan pedig a Káli-medencén át Tapolcáig, majd onnan észak felé Zalahalápra. A folytatás már ugyanaz.
www.gazlo.hu
"Ésszel bele, ész nélkül kifele..."
Írta 2011. július 15. - 09:46
Kb. 1-2 óra. Indulás kb. 10:00.
Írta 2011. július 14. - 13:51
Írta 2011. július 12. - 15:57
ja nem az, de azt is néztem
ez meg ez e :
fmh.hu - Címlapon - Hegyi Imre emlékét õrzi az erdei tisztás - Magánkezdeményezésnek köszönhetõ a park
indulás mindegy, inkább csak az a szempont hogy egyben és ott maradjon az autó ahol hagytam.
dombos persze lehet (az a 10%-os tábla ott tetszett is ) olyan 1400-1500 szint ami jól esik igy 70-80 kilcsin
aszfalt most inkább, azért azt nehezebb eltéveszteni, mint a "3ik balos dózerútra kanyarodni" és egyéb
köszi
Próbáltam rajzolgatni, de egyik oldal sem ismeri az erdõgazdálkodási utakat. Ez az egy, amit le tudtam rajzolni, de ebben van egy kis sík is az elején. kelet-bakony - A bike ride in Várpalota, Veszprém 8100, HU
Igazából ezen a környéken bármerre el lehet bringázni. Amilyen utakat nem ismernek ezek a térképek, pl Várpalotáról át lehet menni döngölt földúton Bakonykútiba vagy Csórra és onnan elmenni a fehérvárcsurgói víztározó felé, aztán Bodajk, Balinka, Bakonycsernye; vagy Bakonycsernyérõl fel lehet menni szinte végig aszfalton Kisgyónon keresztül Királyszállásra, onnan meg a fennsíkra (egyik kedvenc környékem); vagy ha Zirc felé mész akkor onnan Pénzesgyõr, Bakonybél, fel a Kõrisre, aztán Porvára vagy Borzavárra le (max 1km könnyû földút van benne) és vissza Zircre.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 12. - 13:40
Csak sejtem, hogy melyik emlékhelyrõl beszélsz (bár lehet, hogy nem az amire gondolsz). Bakonycsernye felõl nézve Csõszpuszta után van már a lejtõn Várpalotához elég közel. Arrafelé vannak ilyen táblák, ott van a lõtér. Szoktam arra bringázni. Ha lõnek akkor úgyis kint vannak a katonák, mondjuk nem biztos, hogy megállítanak, mert elõfordul, hogy alszanak a fûben . De ha ott vannak akkor nem érdemes bemenni. A hegy másik oldalán, ahol Bakonycsernye is van, és a hegytetõn arra bringázol amerre akarsz vagy tudsz.
Egy helyet még tudok ahová nem szabad a tábla szerint bemenni (igazából szabad), de oda nem akarok bemenni, mert ott még gyalog is rossz az út.
Honnan akarsz indulni és érkezni, végig aszfalt legyen, és mennyire lehet dombos ?
ja nem az, de azt is néztem
ez meg ez e :
fmh.hu - Címlapon - Hegyi Imre emlékét õrzi az erdei tisztás - Magánkezdeményezésnek köszönhetõ a park
indulás mindegy, inkább csak az a szempont hogy egyben és ott maradjon az autó ahol hagytam.
dombos persze lehet (az a 10%-os tábla ott tetszett is ) olyan 1400-1500 szint ami jól esik igy 70-80 kilcsin
aszfalt most inkább, azért azt nehezebb eltéveszteni, mint a "3ik balos dózerútra kanyarodni" és egyéb
köszi
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. július 12. - 12:36
Csak sejtem, hogy melyik emlékhelyrõl beszélsz (bár lehet, hogy nem az amire gondolsz). Bakonycsernye felõl nézve Csõszpuszta után van már a lejtõn Várpalotához elég közel. Arrafelé vannak ilyen táblák, ott van a lõtér. Szoktam arra bringázni. Ha lõnek akkor úgyis kint vannak a katonák, mondjuk nem biztos, hogy megállítanak, mert elõfordul, hogy alszanak a fûben . De ha ott vannak akkor nem érdemes bemenni. A hegy másik oldalán, ahol Bakonycsernye is van, és a hegytetõn arra bringázol amerre akarsz vagy tudsz.más : (Jani Te biztos ismered )
bakonycsernye-csõszpuszta-várpalota etapon (asszem még cspuszta elõtt van) egy kis emlékhely (Hegyi Imre emklékére) , szemben viszont az erdei úton tábal -az erdõbe lépni tilos és életveszélyes- felirattal kb. azt mennyire kell komolyan venni ?
és arra valami hasonló aszfaltos kör ami 80-90 km, de lehetõleg a 8-as utat inkább kerülném. köszi
Egy helyet még tudok ahová nem szabad a tábla szerint bemenni (igazából szabad), de oda nem akarok bemenni, mert ott még gyalog is rossz az út.
Honnan akarsz indulni és érkezni, végig aszfalt legyen, és mennyire lehet dombos ?
Írta 2011. július 12. - 12:09
más : (Jani Te biztos ismered )
bakonycsernye-csõszpuszta-várpalota etapon (asszem még cspuszta elõtt van) egy kis emlékhely (Hegyi Imre emklékére) , szemben viszont az erdei úton tábal -az erdõbe lépni tilos és életveszélyes- felirattal kb. azt mennyire kell komolyan venni ?
és arra valami hasonló aszfaltos kör ami 80-90 km, de lehetõleg a 8-as utat inkább kerülném. köszi
Írta 2011. július 12. - 11:50
Egy gond lehet. Éjszaka jár komp?Persze
Hosszabb (~200 km) túra része, fõleg éjszaka tekernék, elsõdleges szempont, hogy ne legyen a pulzusom az egekben az autók miatt. (mint egyszer éjszaka, amikor benéztem, és Sümegtõl a 84-esen indultam délnek...)
Írta 2011. július 12. - 11:43
Hosszabb (~200 km) túra része, fõleg éjszaka tekernék, elsõdleges szempont, hogy ne legyen a pulzusom az egekben az autók miatt. (mint egyszer éjszaka, amikor benéztem, és Sümegtõl a 84-esen indultam délnek...)
Írta 2011. július 12. - 11:41
Ezért kérdeztem.déli parton az m7-est azért kerülném bringával
Írta 2011. július 12. - 11:40
Sziasztok, szerintetek ez egy használható útvonal Balatonvilágostól Sümegig?
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
a füred sümeg etap-ot ismerem az kiváló
déli parton az m7-est azért kerülném bringával
Írta 2011. július 12. - 11:33
Sziasztok, szerintetek ez egy használható útvonal Balatonvilágostól Sümegig?
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Bringával?
Írta 2011. július 12. - 11:13
Írta 2011. július 12. - 11:13
Erre:
Bakonybél hegyikerékpáros teljesítménytúra 115/65/30 (MTB) - ELMARAD! | TTT
Vettem a fáradtságot, elõkapartam a linkjét, és tényleg, ezt tegnapi frissítéssel lefújták.
Írta 2011. július 11. - 18:16
Írta 2011. július 11. - 17:17
Hopp, ez biztos? Készültem (készültünk) oda erõsen.
Úgy érti, hogy a két túra között egy hét van. A gázló nincs elcsúsztatva.
Írta 2011. július 11. - 16:55
Sajna ez idén elmarad, így Gázló egy héttel késõbb.
Hopp, ez biztos? Készültem (készültünk) oda erõsen.
Írta 2011. július 11. - 16:46
Sziasztok,
Bakonybél hegyikerékpáros teljesítménytúra 115/65/30 (MTB)-rõl van valakinek tapasztalata, infója?
Nem nagyon jártam még sajnos a bakonyban, de erre elmennék, csak kicsit kevés az infó.
Kösz,
Tibi
u.i.: balaton 50 jó volt, csak kicsit sokat kellett cipelni a bringát:)
Sajna ez idén elmarad, így Gázló egy héttel késõbb.