Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

gazloman

gazloman

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
  • LocationVeszprém
Biciklivel az M7-en? Persze miért ne? Hiszen a Tótvázsony - Hegyesd szakasz sem sokkal biztonságosabb. Meg aztán nagy kib@szás az autósokkal, ha valaki ott biciklizik, és percekig nem lehet elõzni a szembejövõk miatt. Mert biz' az elég forgalmas út.

Én inkább elvergõdnék az északi parton Zánkáig, ha kell, kerékpárúton, (egyébként nem is olyan vergõdés az, mert lehet haladni), onnan pedig a Káli-medencén át Tapolcáig, majd onnan észak felé Zalahalápra. A folytatás már ugyanaz.
gazloman
www.gazlo.hu
"Ésszel bele, ész nélkül kifele..."

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Holnap veszprémi indulással megyek egy rövidet terepen, ha valakit érdekelne.
Kb. 1-2 óra. Indulás kb. 10:00.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Egy gond lehet. Éjszaka jár komp?

Majdnem éjfélig.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ja nem az, de azt is néztem :)

ez meg ez e :
fmh.hu - Címlapon - Hegyi Imre emlékét õrzi az erdei tisztás - Magánkezdeményezésnek köszönhetõ a park

indulás mindegy, inkább csak az a szempont hogy egyben és ott maradjon az autó ahol hagytam. :)

dombos persze lehet (az a 10%-os tábla ott tetszett is :)) olyan 1400-1500 szint ami jól esik igy 70-80 kilcsin
aszfalt most inkább, azért azt nehezebb eltéveszteni, mint a "3ik balos dózerútra kanyarodni" és egyéb :)

köszi

Próbáltam rajzolgatni, de egyik oldal sem ismeri az erdõgazdálkodási utakat. Ez az egy, amit le tudtam rajzolni, de ebben van egy kis sík is az elején. kelet-bakony - A bike ride in Várpalota, Veszprém 8100, HU
Igazából ezen a környéken bármerre el lehet bringázni. Amilyen utakat nem ismernek ezek a térképek, pl Várpalotáról át lehet menni döngölt földúton Bakonykútiba vagy Csórra és onnan elmenni a fehérvárcsurgói víztározó felé, aztán Bodajk, Balinka, Bakonycsernye; vagy Bakonycsernyérõl fel lehet menni szinte végig aszfalton Kisgyónon keresztül Királyszállásra, onnan meg a fennsíkra (egyik kedvenc környékem); vagy ha Zirc felé mész akkor onnan Pénzesgyõr, Bakonybél, fel a Kõrisre, aztán Porvára vagy Borzavárra le (max 1km könnyû földút van benne) és vissza Zircre.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Csak sejtem, hogy melyik emlékhelyrõl beszélsz (bár lehet, hogy nem az amire gondolsz). Bakonycsernye felõl nézve Csõszpuszta után van már a lejtõn Várpalotához elég közel. Arrafelé vannak ilyen táblák, ott van a lõtér. Szoktam arra bringázni. Ha lõnek akkor úgyis kint vannak a katonák, mondjuk nem biztos, hogy megállítanak, mert elõfordul, hogy alszanak a fûben :) . De ha ott vannak akkor nem érdemes bemenni. A hegy másik oldalán, ahol Bakonycsernye is van, és a hegytetõn arra bringázol amerre akarsz vagy tudsz.
Egy helyet még tudok ahová nem szabad a tábla szerint bemenni (igazából szabad), de oda nem akarok bemenni, mert ott még gyalog is rossz az út.
Honnan akarsz indulni és érkezni, végig aszfalt legyen, és mennyire lehet dombos :) ?

ja nem az, de azt is néztem :)

ez meg ez e :
fmh.hu - Címlapon - Hegyi Imre emlékét õrzi az erdei tisztás - Magánkezdeményezésnek köszönhetõ a park

indulás mindegy, inkább csak az a szempont hogy egyben és ott maradjon az autó ahol hagytam. :)

dombos persze lehet (az a 10%-os tábla ott tetszett is :)) olyan 1400-1500 szint ami jól esik igy 70-80 kilcsin
aszfalt most inkább, azért azt nehezebb eltéveszteni, mint a "3ik balos dózerútra kanyarodni" és egyéb :)

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

más : (Jani Te biztos ismered :) )

bakonycsernye-csõszpuszta-várpalota etapon (asszem még cspuszta elõtt van) egy kis emlékhely (Hegyi Imre emklékére) , szemben viszont az erdei úton tábal -az erdõbe lépni tilos és életveszélyes- felirattal kb. azt mennyire kell komolyan venni ?
és arra valami hasonló aszfaltos kör ami 80-90 km, de lehetõleg a 8-as utat inkább kerülném. köszi

Csak sejtem, hogy melyik emlékhelyrõl beszélsz (bár lehet, hogy nem az amire gondolsz). Bakonycsernye felõl nézve Csõszpuszta után van már a lejtõn Várpalotához elég közel. Arrafelé vannak ilyen táblák, ott van a lõtér. Szoktam arra bringázni. Ha lõnek akkor úgyis kint vannak a katonák, mondjuk nem biztos, hogy megállítanak, mert elõfordul, hogy alszanak a fûben :) . De ha ott vannak akkor nem érdemes bemenni. A hegy másik oldalán, ahol Bakonycsernye is van, és a hegytetõn arra bringázol amerre akarsz vagy tudsz.
Egy helyet még tudok ahová nem szabad a tábla szerint bemenni (igazából szabad), de oda nem akarok bemenni, mert ott még gyalog is rossz az út.
Honnan akarsz indulni és érkezni, végig aszfalt legyen, és mennyire lehet dombos :) ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mongy spec csak betolakodó gyüttment vagyok a topikban, :) de mostanság 7-ente járok arra kb. meg lehet jó idõpontban mászkálok azokon az utakon de sztem elég cskély forgalmúak. igaz én minden gond nélkül bevállanám a 84-est is.

más : (Jani Te biztos ismered :) )

bakonycsernye-csõszpuszta-várpalota etapon (asszem még cspuszta elõtt van) egy kis emlékhely (Hegyi Imre emklékére) , szemben viszont az erdei úton tábal -az erdõbe lépni tilos és életveszélyes- felirattal kb. azt mennyire kell komolyan venni ?
és arra valami hasonló aszfaltos kör ami 80-90 km, de lehetõleg a 8-as utat inkább kerülném. köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Persze :D
Hosszabb (~200 km) túra része, fõleg éjszaka tekernék, elsõdleges szempont, hogy ne legyen a pulzusom az egekben az autók miatt. (mint egyszer éjszaka, amikor benéztem, és Sümegtõl a 84-esen indultam délnek...)

Egy gond lehet. Éjszaka jár komp?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Persze :D
Hosszabb (~200 km) túra része, fõleg éjszaka tekernék, elsõdleges szempont, hogy ne legyen a pulzusom az egekben az autók miatt. (mint egyszer éjszaka, amikor benéztem, és Sümegtõl a 84-esen indultam délnek...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

déli parton az m7-est azért kerülném bringával :)

Ezért kérdeztem. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok, szerintetek ez egy használható útvonal Balatonvilágostól Sümegig?
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

a füred sümeg etap-ot ismerem az kiváló
déli parton az m7-est azért kerülném bringával :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Bringával?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Feltöltött kép

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Köszönöm, de nem a Gázló miatt ijedeztem, hanem az egy héttel korábbi, bakonybéli központtal hirdetett rendezvényre.
Erre:
Bakonybél hegyikerékpáros teljesítménytúra 115/65/30 (MTB) - ELMARAD! | TTT

Vettem a fáradtságot, elõkapartam a linkjét, és tényleg, ezt tegnapi frissítéssel lefújták.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Igen, igen GÁZLÓ 23.-ÁN meghirdetett idõpontban. Én voltan pongyola, bocsánat 4 Köszi Jani, ezt is!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hopp, ez biztos? Készültem (készültünk) oda erõsen.

Úgy érti, hogy a két túra között egy hét van. A gázló nincs elcsúsztatva.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Sajna ez idén elmarad, így Gázló egy héttel késõbb.

Hopp, ez biztos? Készültem (készültünk) oda erõsen.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Sziasztok,

Bakonybél hegyikerékpáros teljesítménytúra 115/65/30 (MTB)-rõl van valakinek tapasztalata, infója?
Nem nagyon jártam még sajnos a bakonyban, de erre elmennék, csak kicsit kevés az infó.

Kösz,
Tibi

u.i.: balaton 50 jó volt, csak kicsit sokat kellett cipelni a bringát:)

Sajna ez idén elmarad, így Gázló egy héttel késõbb.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Tudja valaki, hogy a Decában elfogadnak üdülési csekket? Elhagytam a szemüvegem s kellene valami helyette.-

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Vasárnap nem biztos hogy jó, még nem tudom. Ma délután viszont jó lenne valami kisebb menet.