Na, hogy én is belerondítsak a Polárka vs Uemef vitába:
Polar-x az jó cuccos ugyebár, mint már mindenki elmondta, igazán újat nemtok róla írni. Haver használja, zúzza, egybe van.
Az UMF-et meg másik haver használja, kevésbé zúzza, de egyre jobban, még bírja. Ami szar benne: qrva rövid. A pedálon lévõ lábam elfordított kormánynál beleér az elsõ kerékbe. Kicsi is. :Állítólag ropi. :-\ Ha megnézitek a hátsó papucsot. Háát... Minek kell azt úgy kikönyíteni, meg agyon tervezni?! Alulemezt neki azt szeva.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2004. május 18. - 22:26
Írta 2004. május 18. - 22:24
háááát, a 2.5-ös reszelgeti a px-et. De a gumiméret mit számít? Eggyik váz sem 3-as gumiméretre lett kitalálva. Nem arra lett kitalálva eggyik sem, h 3-as gumival zúzzál vele.
Ja, és a duplaváll, és a ~150mm, sem.
Ja, és a duplaváll, és a ~150mm, sem.
vendég__*
Írta 2004. május 18. - 22:15
PolarX vs UMF (nekem is polarxem van egyébként):
UMF: merida, ezért nekem élbõl nem jön be, aztán kicsi fejcsõ+integrált kormánycsapágy: rohadt gyenge, kiszakíthatja mindenféle teló, hiába a merevítés, ha meg nem, akkor is kitágul az integrált cumó miatt
Gumiméret: 2.35-ös szépen darálja
Festés: szerintem jobb mint a polarx, nekem legalábbis jobban bejön
Ja, és egy 80millis telónál már egyenesen áll a láncvilla. Nekem egy mozo x5.5-öm van a px-be, és attól áll egyenesen a láncvilla
Súly: könyebb, mint a px.
Polarx:
Évek óta bevállt modell
Kicsit nagyobb külsõ fér bele (2.5)
Festés: nekem nem bírta, hamar lekopogatott
Fejcsõszög: tisztességes, nem kitörõs. Mondjuk merevvillával ne használd, mert úgy nagyon gáz, még 80mm-s telóval is szerintem
ja, és még egy kérdés: 40 körül használtba miféle telós fr vázat lehet beszerezni (költenék rá többet is ha úgy lenne dellám). A lényeg, h. több helyen állítható legyen a r.tag, és normálisan álljon a fejcsõ (úgy értem, hogyha nagyobb telót rakok bele)
UMF: merida, ezért nekem élbõl nem jön be, aztán kicsi fejcsõ+integrált kormánycsapágy: rohadt gyenge, kiszakíthatja mindenféle teló, hiába a merevítés, ha meg nem, akkor is kitágul az integrált cumó miatt
Gumiméret: 2.35-ös szépen darálja
Festés: szerintem jobb mint a polarx, nekem legalábbis jobban bejön
Ja, és egy 80millis telónál már egyenesen áll a láncvilla. Nekem egy mozo x5.5-öm van a px-be, és attól áll egyenesen a láncvilla
Súly: könyebb, mint a px.
Polarx:
Évek óta bevállt modell
Kicsit nagyobb külsõ fér bele (2.5)
Festés: nekem nem bírta, hamar lekopogatott
Fejcsõszög: tisztességes, nem kitörõs. Mondjuk merevvillával ne használd, mert úgy nagyon gáz, még 80mm-s telóval is szerintem
ja, és még egy kérdés: 40 körül használtba miféle telós fr vázat lehet beszerezni (költenék rá többet is ha úgy lenne dellám). A lényeg, h. több helyen állítható legyen a r.tag, és normálisan álljon a fejcsõ (úgy értem, hogyha nagyobb telót rakok bele)
Írta 2004. május 18. - 13:45
nefty: megerõsítem a polarix vs. merida témába az elõttem szólókat. a px-bõl van 14"-os és 16"-os is, ha a merida (ami 13" ha jól emléxem, de 14"-nél semmiképpen nem nagyobb) kicsi, akkor csak a 16" px marad. ennek ráadásul 120-as rendes fejcsöve van, a meridának meg 90-es vagy 100-as, és ráadásul integrált. magyarul a px fejcsövében a villanyak kb 130 mm-eren fekszik fel, mig a meridában 100-on. szerinted melyik terheli jobban a vázat?
bitang jó váz a px, én is megnézném azt a töröttet!
dh diablo: most akkor dirt teló kell (80-100 mm és szimplaváll) vagy dh villa kell (150-220 mm és duplaváll)? döntsük már el elõször.
de sajnos ki kell ábrándítsalak, 55 ezerig a fentebb felsoroltak (marzo, rs, manitou) nem gyártanak komoly villát ilyen felhasználásra.
bitang jó váz a px, én is megnézném azt a töröttet!
dh diablo: most akkor dirt teló kell (80-100 mm és szimplaváll) vagy dh villa kell (150-220 mm és duplaváll)? döntsük már el elõször.
de sajnos ki kell ábrándítsalak, 55 ezerig a fentebb felsoroltak (marzo, rs, manitou) nem gyártanak komoly villát ilyen felhasználásra.
Írta 2004. május 18. - 04:39
Ezt soha nem fogom megertnei,hogy valaki dirtre is meg DH ra is egy telot hasznaljon... szerintem itt fogalomzavarban szenved nagyon sok ember!!
A psylo tenyleg jo DH-ra, Koczka Zsofi is azt hasznalt,tullioval, igaz o nincs 50kilo...
A psylo tenyleg jo DH-ra, Koczka Zsofi is azt hasznalt,tullioval, igaz o nincs 50kilo...
Írta 2004. május 17. - 21:52
használt psylo.Csá!!
55e szánnék telóra;szerintetek milyet vegyek??
Marzocchi;Manitou;vagyRock Shox
ami jó is.Dirt Dh telót kéne
itt láttam párat: http://bikebolt.uw.hu
Írta 2004. május 17. - 20:07
szerintem felintegralt.
de persze polar x.
amig nincs penzed ne akarj olyat, hgy jo legyen meg ne is jojjon szembe az utcan!
az, hoyg 40-bol 47 polar x az egyertelmuen magyarazza, hoyg jo a cumo.
majd amikor lesz penzed akkor kereshetsz olyat ami jo meg keves is van belole.
de nem lesz olcso.
de persze polar x.
amig nincs penzed ne akarj olyat, hgy jo legyen meg ne is jojjon szembe az utcan!
az, hoyg 40-bol 47 polar x az egyertelmuen magyarazza, hoyg jo a cumo.
majd amikor lesz penzed akkor kereshetsz olyat ami jo meg keves is van belole.
de nem lesz olcso.
Írta 2004. május 17. - 20:02
A PolarX sokkal erõsebb mint az UMF (ami még itt-ott ki is van könnyítve!), ráadásul az utóbbinak a fejcsapágya sem a hagyományos mosópor hanem integrált v. félintegrált már nem emlékszem.
Írta 2004. május 17. - 19:58
Csá!!
Írta 2004. május 17. - 19:54
ha saját véleményt akarsz hallani (polarx-em van)
akkor az umf:
pici
csunya (szvsz)
feleslegesen agyonerösített(látszatra!)
meg amugyis merida.
ja, és egy 10essel drágább, de mire fel?! mert nem jobb.
ez az én véleményem, és ezért van polarx-em.
akkor az umf:
pici
csunya (szvsz)
feleslegesen agyonerösített(látszatra!)
meg amugyis merida.
ja, és egy 10essel drágább, de mire fel?! mert nem jobb.
ez az én véleményem, és ezért van polarx-em.
Írta 2004. május 17. - 19:15
Nem akarok venni csak nem értettem, hogy miért van az hogy elmegyek a jancsira s a fogason 40 brbingából 30 polar-x, s umf-et még nem láttam...
Írta 2004. május 17. - 18:54
jó váz, csak kicsi. nagyon kicsi, szal télleg dirt-re kéne alkalmazni szintén kicsi villával. pl egy DO-t belerakva meglehetõsenb idióta, és hosszu gépet varázsolhatunk belöle, majd a tengerparton egy zümmögömotort rárakva csoppernak álcázhatjuk....
ez sem, az sem szokott törni.
próbáld ki mind2-t, amelyiknek jobban bejön a geo-ja, azt válaszd.
ez sem, az sem szokott törni.
próbáld ki mind2-t, amelyiknek jobban bejön a geo-ja, azt válaszd.
Írta 2004. május 17. - 18:47
Az "umf dirt fun"ról mi a véleményetek?
Jobb mint a polar-x?
árban ugyanannyi...
Jobb mint a polar-x?
árban ugyanannyi...
Írta 2004. május 17. - 16:06
Írta 2004. május 16. - 22:29
ha emlékeztek valaki 2 hete is benyögte, hogy eltört egy polarx-et. kép, további info azota se jött. pedig az is érdekelne, valoszinüleg ez a hozzászólás is ennyiben marad.
Írta 2004. május 16. - 13:29
Hi!
Mi az a G-box?
A-gang pm-et érdemes venni vagy Kona Scrap-ot
(Csak vázat ha jóltom a-gang 45 scrap 50???)?
Írta 2004. május 16. - 11:47
nekem is az van...
én is kiváncsi lennék rá hogy hol és hogyan.
mit tett vele a srác???
én is kiváncsi lennék rá hogy hol és hogyan.
mit tett vele a srác???