Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem cc-zni kell csak ha nem fontos akkor fel kell huzni a nyerget.
es vola. nem fog fajni a terdecske.
tudom meno tokig lenyomott nyereggel bringazni.
csupan az emberi test nem erre valo.
mas gond nincs

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
lehet venni használtan, ha kintrõl rendelsz akkor jobbat is tudsz fogni 100 körül..sem az a-zone sem a north shore nem éri meg az árát szerintem..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
szerintem nem, mert valószínûleg azért fáj a térded, mert nem úgy tekersz, mint egy cc-s(tehát nem nyújtod ki a lábad), így nagyobb a terhelés a térden. A össztelóssal sem hiszem, hogy sokkal változna a helyzet...mondjuk ez attól is függ, hog yhogy szoktál tekerni...tökig lenyomott nyereggel?

szóval szerintem ha tényleg emiatt fáj a térded, akkor kezdj cczni... ;D

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Sziasztok!
szerintetek megoldás lenne a folyton fájó térdeimre egy ösztelós a polarx helyett?
és 100ezer alatt lehetegyáltalán venni valami normális használt vázat?vagy még olcsóbban... ::)
az author a-zone-ról vagy a neuzer north shore-ról van valakinek tapasztalata?
elõre is köszi!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
[me=Dig]zokog[/me]

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
üdv mindenkinek!
érdekelne engem 1 bizonyos BIG BEAR nevezetû bicaj matricázása.
leginkább a big bear FR érdekelne!!!
ha valakinek van big bear-os képe vagy netalántán bicaja akkor kérem küldjön képeket.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

U.I.: Tajvani és tajvani váz közt is van minõségbeli különbség, ahogy az Opel és a BMW közt is, pedig német mindkettõ.

Ja! A bömös sz*r! ;DAstra forevör! 8)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát szerintem érdemesebb venni egy ocsó trekking gépet!
De ha nem akkor alivionál/5.0nál nem kell rá jobb!
lámpák,cstartó meg duci slick gumi aztán rákenroll!!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi az ami meg epp/mukszik rajta?

Mucoregulator

Mucoregulator

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!
Nemrégiben elõkerült a régi Schwinn-Csepel Woodlands C3-as biciklim a pincébõl... Rájöttem, hogy újra szeretnék tekerni. Egy olyan bringát akarok, amivel országúton, városban (fõképp Budapesten és környékén) és terepen is egyaránt tudok mit kezdeni. Nem akarok, se versenyezni, se túlzottan vadulni, de azt sem szeretném, ha egy-két útpadka, vagy sárosabb, meredekebb hegyi út akadályt jelentene... Szóval egy amolyan "mindenes" gép kellene... Szerintetek próbálkozzak a Woodlands C3 köré építeni valamit, vagy inkább nézzek valami más után? Ha pakoljak rá valamit, akkor mit érdemes és mit lehet? Vagy ha újat nézzek, akkor merrefelé keresgéljek? (Persze az anyagiak azért keményen határt szabnak, de nem szeretném egy rosszul összerakott bicikli miatt darabokra törni magam...)
Elõre is kössz a segítséget!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
köszönöm mellon, hogy kifejtetted.
(én is ezt irtam volna ;-) )

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
thx a normális válaszért. :)
és... nalátjátok! mégis jók a magellanosra festett vázak.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Küküllõ, épp az a lényeg, hogy a magellán és a merida nem egy kategória.

Merida gyárt vázakat és márkanév is. A Magellán csak az utóbbi.
És az ilyen márkákhoz vanak tajvaniés egyéb keleti gyártok, akik név nélkül kínálnak termékeket, pontosabban kvázi tetszõleges tetszõleges márkanév alatt lehet forgalomba hozni a terméküket. Tehát itt hiába keresed az X német márkát, de ettõl még megtalálhatod ua. vázat, csak más festéssel.
De ez így elég reménytelen keresés. Gondold el, hogy a németeknél kérdezõsködsz, hogy láttál Mao.n valami Carmen vagy hasonló márkanevû vázat, és tuareg volt a tipusnév. Egyenes csövei volak, 2 háromszög, és rugóstag is volt bene....
Szerinted mekkora esély lenne, hogy választ kapsz?
Prróbáld meg egy német fórumon, hátha ott sikerrel jársz...

Az ok, hogy olcsó vázat akarsz, csak akkor ne ragaszkodj egy idehaza ismeretlen márkához. Nézd meg itthon mi kapható, és melyik hasonlít felépítésében leginkább az általad preferáltra és keress olyat az apróban.

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
akkor micsinájjak?
hirdessem meg apróba', hogy ilyen meg ilyen paraméterekkel köll nekem váz, ha van, akkor add!! ???
engem nem érdekel, hogy occsó, meg tajvani, annyit én is látok, hogy a hegesztések, meg a felfüggesztés
az én tûréshatáraimon belül van minõségileg.
nem az a ropi cucc, az biztos... :)
merida, ht, kona, magellan, kelly's, scott..stb... mind tajvani.
mégis szeretjük õket, mert elfogadható áron(mondjuk a cannondalehez képest) nyújt minõséget.sõt évrõl évre elõrukkolnak a tervezõk(õk persze németek, franciák, osztrákok, amerikaiak...huhh!.. itt nem spórolnak a munkaerõvel. ott is van pénz, csak õk azt a réteget célozzák meg, akik nem fognak csillagászati árakat fizetni a tökéletesen kidolgozott vázért.
persze én is tudok ezekrõl a ''hasonlóságokról''.
-te! ez a bicó nem egy stormbriger, he?
-eriggyié má' csak hasonnlít.
::)
U.I.: Tajvani és tajvani váz közt is van minõségbeli különbség, ahogy az Opel és a BMW közt is, pedig német mindkettõ.
és lor! engem azért érdekel a váz márkája, hogy megértessem egy esetleges tulajjal:
-nekem [glow=red,2,300]ilyen kéne[/glow].

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
taiwani ocsó cucc biztos, ami itt más néven fut.
sõt ha ráírom a brinyómra, hogy "kapd be haver".
akkor az a márkája?
érekes....

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
egyik haverom, aki nem komoly bicajos, hanem bótbajárós gyerek szerzett egy nagyon fasza bicajt! (nekem tetszik) németbõl hozták és könnyen jött-könnyen ment alapon nevetséges áron odaadták
neki.
a váz központi rugóstagos,cr-mo csövekbõl készült, egyenes, ejtett felsõcsövû, matt sárga. nekem naggyon naggyon tetszik! sajna elköltözött, és én meg most gondolkozom a második bicajom építésében, amit költségkímélõ vállalkozásnak szánok.
és az elvárásaim megegyeznek ezzel a vázzal.
a legnagyobb gond az, hogy nem tudom a márkáját, csak azt, hogy *** Easyrider.(meg hogy a levié egy STX-el szerelt gép, de lehet, hogy összerakták...)
Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi a márkája?
Elõre is THX.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Végül is 3 fajta váz van, az NRS3ban lévõ AluxX 6061, az NRS 1, 2 ben lévõ AluxX SL 6013, és az NRS Air ben lévõ kompozit elsõ 3szögû váz.

Idehaza mindegyiket Giant NRS rugóstaggal forgalmazzák, ami nem a legjobb, bár a korábbi SID XC-k sem voltak hosszú életûek az NRSekben.

Külön vázként csak az utóbbi kettõt kapod meg, és ha lenne még, sokkal jobban megéri komplett bicajként megvenni, leginkább a Giant palettájáról. Vagyis [(komplett bicikli ár - váz ár) / alkatrészek ára] az NRS 1, 2 esetén a legjobb.
Nem véletlen, hogy a forgalmazónál már májusban nem volt egy darab bicaj sem...
Árak:
Váz GIANT NSR ALU 222 900 Ft
Váz GIANT NSR COMPOSITE 362 900 Ft
Kerékpár GIANT NRS1 444 900 Ft
Kerékpár GIANT NRS2 293 900 Ft
Kerékpár GIANT NRS3 203 900 Ft
Váz GIANT VT 242 900 Ft
Kerékpár GIANT VT1 814 900 Ft
Kerékpár GIANT VT3 449 900 Ft

Csak, hogy összehasonlításként VT vs. NRS
A VT váz Manitou Swinger Air 3way taggal aligg drágább.
Komplett bicóként, a VT3 felszereltsége kb az NRS2-ével van egy szinten (árban)...

Tehát NRS-t bicikliként, VT-t vázként jobb bolt megvenni.

Amúgy a VT-t ajánlom figyelmedbe (nekem most már ez van), ha komfortra vágysz, mert az NRS a hatékonyságra van kihegyezve, de a rugózás amúgy "csapnivaló" (bocs ::)), ha pl. a VTvel hasonlítjuk össze. Persze azzal is lehet zúzni, mint ahogy a VTvel is mászni, csak picit gyengébb abban.
A VT váz kb. fél kilóval nehezebb... (~2500 és ~3000g)
Az egyetlen probléma a teló lehet, mert a VT azért igényli elõl a 12cm-t (többet nem nagyon).

edit: V-fék szem. Az NRS-eken, ha vázat veszel van Vfék szem. (a komplett bringán nincs, kivéve NRS3) A hirdetés szerint a VTn is van, de ez szerintem csak elírás (vagy mégis ???) A komplett bringán termésteesen itt sincs, és a benne lévõ telo is no boss opcioval jön (=tüske nélkül).

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Rave_Ace:

Köszi, ezt én is tudtam már. Gyakorlati tapasztlatra gondoltam.
Meg olyasmire, hogy vázgeometria, súly, rugóstagok különbségei a kétféle váznál. Mert legjobb tudomásom szerint kétféle csõszettel készül váz.
Melyiken van V-fék konzol?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Szerintem Scott ::)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás