Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Nos a helyzet az, hogy bármennyire gondolkodom sem lehet kiszámolni, mivel a felsõ résznél nem a csövet mérték, így 1 adattal bajosan számolom ki a többit.
Amúgy a háromszög kiszámolásához minimum 3 adat kell, és ha még a 2 hossz is meglenne, még kéne tudnom 1 szöget, amit nem persze nem tudunk ...

Amúgy az oldalt ismerem én is, de kb semmit sem segített, ezért kértem a segítséget manuális mérés formájában egy Kona tulajdonostól.

Azért köszönöm, és várom még mindig a segítséget.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok

Tudna valaki egy kb M-es kona stuff méreteit mondani (elsõ 3szög érdekelne)
S-es is érdekel, de annál nagyobb nem.

Az lenne a legjobb, ha le tudná mérni valaki a sajátját. (shred, scrap is jó lenne.) Fontos lenne, mivel a MÉRET A LÉNYEG (Nekem) :)

tessék itt egy geometria táblázat,
http://www.konaworld...INAL_p56-57.jpg
eff felsõcsõhosszt tudod, nyeregvázcsövet tudod, ha nagyon érdekel ki tudod számolni az alsócsövet is....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Sziasztok

Tudna valaki egy kb M-es kona stuff méreteit mondani (elsõ 3szög érdekelne)
S-es is érdekel, de annál nagyobb nem.

Az lenne a legjobb, ha le tudná mérni valaki a sajátját. (shred, scrap is jó lenne.) Fontos lenne, mivel a MÉRET A LÉNYEG (Nekem) :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Krokodilus: lehet kapni, Manitou swinger4 taggal és 250e ft körül van. Komplett gép is van gagyibb taggal, de az egész csak 300e pénz. Bõvebb leirást majd találsz az augusztusi Bikemagban.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Ha már cc vázaknál tartunk, van valakinek tapasztalata Mali Magician vázzal kapcsolatban? Pár hete volt alkalmam kezembe tartani egyet. Súlya és ára figyelemre méltó, hátsó része erõsnek tûnik, de integrált kormánycsapágy rendszere és hátsó fékbowden vezetése számomra hagy némi kívánnivalót. Használ valaki ilyet?

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás

Szabad tudni hol vetted? Csak, hogy legyen jo hire a boltnak. 22"-es vaz 185cm-hez? Elmegy a p.csaba a boltos, mar elnezest kerek. En 182cm vagyok, Crux-om van es meg a 20" se volt kenyelmes, ezert vettem 18"-ast.
Altalanossagban azert elmondhato - ha CC vazrol van szo - hogy az ember a laba koze veszi a bicajt es megemelve van 10cm jarasa a vaznak mielott belever a golyokba.
Egyebkent osztom Bikertigger valaszat, ezt a meretet bazi ritkan viszik, nyilvan el akarta mar adni.

Hello al01! A pilisvörösvári Ride Bike-ban vettem a kerót és az eladó csóka lazán ezt javasolta nekem sajna nem vágtam akkor még és hát jól meg is szívtam. Valszeg holnap lemegyek és jól rágörbítem a fejére az egészet de lehet h nem lérek vele sokat:S

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lehet kapni külön Giant AC vázat? Ha igen akkor mennyibe kerül?

szerintem már nem ...de ha lehet is akkor is csak az indiános taggal, és úgy sztem drágább mint ez a "gazdaságos" változat kompletten...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Lehet kapni külön Giant AC vázat? Ha igen akkor mennyibe kerül?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Szabad tudni hol vetted? Csak, hogy legyen jo hire a boltnak. 22"-es vaz 185cm-hez? Elmegy a p.csaba a boltos, mar elnezest kerek. En 182cm vagyok, Crux-om van es meg a 20" se volt kenyelmes, ezert vettem 18"-ast.
Altalanossagban azert elmondhato - ha CC vazrol van szo - hogy az ember a laba koze veszi a bicajt es megemelve van 10cm jarasa a vaznak mielott belever a golyokba.
Egyebkent osztom Bikertigger valaszat, ezt a meretet bazi ritkan viszik, nyilvan el akarta mar adni.

Sziasztok!! Vettem egy Magellan Polarist (2005). Az eladó egy 22"-os méretet ajánlott nekem (185cm vagyok) mag is vettem mert gondoltam õ jobban vágja a témát mint én. Aztán egyik nap haverral elindultunk egy rövidke túrára és nehezen ment a mászás, erre mondom neki h hadd próbáljam meg a tieddel,(neki 20"-os a váza) bizony sokkal könnyebb volt vele a felfelé menet. Azt szeretném csak kérdezni h szerintetek passzol hozzám ez a vázméret vagy nem. Ha nem akkor mennyiért cserélik ki kissebre? A keró 3 hónapos és még szép állapotban van:P

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
"De nem FELTÉTLEN a kisebb a yobb,hiszen le7,h az Lnyújtózós pozíciót yobb' szereted,és csak azért,h átlépkedd,ne vegyél kisebb vázat:-)"

akkor meg ott vannak a hosszabb felsõcsövû tipusok..trek, specko, mag pyxis...pld a 17" speckómnak pont olyan hosszú a felsõcsöve mint a 18" cinder cone-nak, pedig a kona se rövid...de pont azért jó így mert alacsonyabb...(jaj csak hozzam már haza)

Nosferatu

Nosferatu

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Nekem is nagyon teccik, csak az alacsony ára megijesztett:scared:, de hát akkor mongúz lesz. Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.

:scared:MEGVAN AZ ÚJ VÁZAM!!!:scared:
E B Ó D O T T Á!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hardcore Classic x.0 néven futtatja a bikediszkont a "saját" vázait
Geometria,vázméret meg...Hát igen,próbálgatni kell,1-2 év és yópár rossz döntés után ráyössz,h mit szeretsz:)
De nem FELTÉTLEN a kisebb a yobb,hiszen le7,h az Lnyújtózós pozíciót yobb' szereted,és csak azért,h átlépkedd,ne vegyél kisebb vázat:-)

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Vázméret.
Azért ezt ne vegye senki teljesen komolyan. Mint ahogy nincs két egyforma "geometriájú" ember, úgy nincs két egyforma geometriájú váztípus sem. Egyszerûen ki kell próbálni. Persze ezt elég ritkán teheted meg, fõleg a ritkább, drágább, rendelésre hozott cuccoknál...
De ha ven egy bringád, amivel sokat mész, akkor csak tudod, hogy annál hosszabb, rövidebb, magasabb, meredekebb, stb. kellene. Mérd le a jelenlegit, és hasonlítsd össze a megvásárolandóval. És ha nem passzol tökéletesen, akkor még mindig játszhatsz a stucnival, nyereg pozícióval...
Szerintem egy MTB mindig legyen egy kicsit kisebb hozzád, mint nagyobb. Jól jön az, ha át kell lépni rajta...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Konát ne...
Ez a vázacska meg tök jól néz ki. Mostanában tetszenek az ilyen polír cuccok.

Nosferatu

Nosferatu

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Én még ezt találtam MALI oldalán, de nem biztos, h minden esetben érdemes ezt nézni...

embermagasság ..........ideális vázméret
-160cm........................15"-16" ("S")
165cm.........................16"
170cm.........................16"-17"
175cm.........................17"
180cm.........................18"-19" ("M")
185cm.........................19"
190cm........................ 20"-21" ("L")
195cm-........................21"-23"

Sziasztok!! Vettem egy Magellan Polarist (2005). Az eladó egy 22"-os méretet ajánlott nekem (185cm vagyok) mag is vettem mert gondoltam õ jobban vágja a témát mint én. Aztán egyik nap haverral elindultunk egy rövidke túrára és nehezen ment a mászás, erre mondom neki h hadd próbáljam meg a tieddel,(neki 20"-os a váza) bizony sokkal könnyebb volt vele a felfelé menet. Azt szeretném csak kérdezni h szerintetek passzol hozzám ez a vázméret vagy nem. Ha nem akkor mennyiért cserélik ki kissebre? A keró 3 hónapos és még szép állapotban van:P

E B Ó D O T T Á!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
konát ne vegyél ha biciklizni is akarsz nem csak pizzázni
HC Classic fogalmam sincs micsoda

Nosferatu

Nosferatu

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
ok, köszi.

És Kona Shred, -Scrap, -Stuff-ról mit mondasz? Mert én elhiszem, h nagyon jók, de nekem a lánc- és támvillák olyan vékonyaknak tûnnek, dehát biztos elégnek van kiszámolva, nem tom. Esetleg tudsz vmit a Hardcore Classic vázról? Melyiket lenne egérdemesebb megvenni?

2000-2200 gramm lehet saccra az a váz
ha meg hosszú, legalább teknikásodsz mert nehezebb vele dolgozni mint egy röviddel.

E B Ó D O T T Á!

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Krisz!

Én 182cm vagyok, és 18"-os a vázam. Ennél nagyobbat sosem vennék. Kész életveszély lehet lefelé... Hogy a fenébe ugrasz le egy 22"-os vázról ha zûr van? Rögtön oda a bal heréd...
Vidd vissza, és mondd meg a srácnak, hogy nem szép dolog tudatlanokat átb@szni. Emlegess Fogyasztóvédelmet, ukrán haverokat, etc. De nem fogja kicserélni.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
2000-2200 gramm lehet saccra az a váz
ha meg hosszú, legalább teknikásodsz mert nehezebb vele dolgozni mint egy röviddel.

Nosferatu

Nosferatu

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
zolle írta:

mitõl lenne gyenge?
ezeken inkább a geometriát basszák el, nem az erõsséget

Sztem teljesen jó, vastag, meg minden, csak sztem is az, h kicsit hosszú, meg lehet fölöslegesen olyan vastag helyenként és kicsit nehéz is.

E B Ó D O T T Á!