Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Épp ezért írtam, hogy Fr, és nem azt, hogy DH versenyzés. Ha csak szoftosan, a magad örömére tekersz, és nem számítanak a kilók, meg a másodpercek, akkor sztem fölösleges dolog a rugóút csökkentés.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
mondjuk ha a villádat is tudod állitani, vagy tekerni mész vele, akkor nem kell beledögleni 10 km után abba a 25 cm-be, föleg felfele. mert ha kisebb utra teszed, akkor ugyebár keményebb is lesz a rugo.
meg mondjuk egy tatabányi pályára elég 10 cm rugout,mert tekerös pálya, de viszont mondjuk egy keményebb pályán lezsibbadsz. és szerintem nem árt,ha ezt tudod állitani.

amugy nem rossz a váz, csak kérdés,hogy mit tud..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

miért mennyi ez a váz ? és mennyit mocorog??
amugy szerintem nem nagy szám, azonkivül, hogy Eastonos.
nem lehet állitani a rugoutat.. meg semmi..

azon kívül, hogy Easton? ehh... Sz*r ez az Aston Martin. Semmi extra nincs benne, csak annyi, hogy kézzel szerelik össze Angliában... :-X A rugóút-állítás meg egy olyan dolog, hogy ha megvan a villád, akkor veszel egy vázat, ami +/- 1-2 centit mozog, és jó lesz Fr-ra. Akkor minek állítani?

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ja! de hülye vagyok! van egy amcsi ujságom és abban van egy csávesz aki ilyennel nyomja (Chris Matthew) és Psyloval nyomja, szoval a váz max 15-t mozoghat.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
van meg egy furat rajta

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
miért mennyi ez a váz ? és mennyit mocorog??
amugy szerintem nem nagy szám, azonkivül, hogy Eastonos.
nem lehet állitani a rugoutat.. meg semmi..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nem lenézem Tajvant. Amit lenézek, az a kínai cucc. Tisztában vagyok vele, hogy Tajvanon már normális cuccok készülnek. (Giant, Merida, etc.) Csak úgy megjegyeztem.

Ha megkérdezed, azt köszi. Olyan apróságok érdekelnek, mint geometria adatok és súly.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
jahh nem rossz annyiert ..mindenkepp szem elott kell tartani mint lehetseges opciot .. bullit fele forma fele penzert ..

hogy merre keszitik passz , valszeg usan kivul mert olcso,de az is lehet hogy orszagon belul ,es SG ninimalis hazonnal arulja..es ha tajvan..? komoly iparral rendelkeznek , mig sokan lenezik,ha belegondolunk mennyi mindent gyartanak ellenben kis hazankal ..szal nem kell tajvant leirni ..

leirtal minden fontos dolgot , egy forgopontos.. zart csapagyazas ..R.A.D. ,kulon vaz hozzaferhetoseg, jo garancia hatter ../SG az egyik legerosebb web ordering hely ../

egyik sracnak van majd rakerdezek hogysmint..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
BombrideR

mivel Te vagy egyetlenként aktív USA-ba szakadt hazánkfia, azért Tõled kérdem, mi is az a Weyless? Mit tudunk róla? Ki gyártja, és hol? (valsz'eg tajvani cucc) A Supergo egy márkája, mint a Csekének a Magellan?
Róla beszélünk pontosan. Mert annyiért, amennyiért árulják, már majdnem ingyen van. Easton RAD csövek, Rock Shox Pro Deluxe, abból is a DH változat....

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ilyen nincs ,hogy a cro-mo jobb, mint az alu, meg a titán jobb...
attol függ mire!
CC-váznak Titán ok! DH-nak nem ok, mert szilánkosan törik.
Dh-ra inkább Cromo,Alu,
mondjuk felninek inkább alu ;D mint cromo
alunak is több fajtája van, de azok között sincs jobb. itt is mint az elözönél az egyik jobb vmire,a másikra meg a másik jobb
az egyik rugalmasabb, a másik nem rugalmas, de borzaszto merev.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Szlovák?! Hát nemtom, én rokonlátogatások során nemigazán láttam még bicikliboltot szlovákban, de szerintem a nagyobb városokban biztos van! Hogy mekkora a bolt az már ugye más kérdés, ja és hogy tudsz-e szlovákul... ;D De elég sok helyen nyomják a magyart. Lehet hogy a határ menti városkákban is vannak boltok, például ami legközelebb van az Révkomárom. Az egy elég nagy város, biztos van valami.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
ericcartmen:
láttál már acél XTR nyeregcsövet?
acél osz mégis nyom néhány jófajta alu nyeregcsövet súlyban... meg kényelemben is természetesen...

szóval ne becsüljük le a CroMoban rejlõ lehetõségeket...

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Nem tudja valaki, hogy BENEST vázat hol lehet kapni? Tudomásom szerint Magyarországon nincs forgalmazója. Valami közeli szlovák bolt kéne.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Visszatérve az acélvázra ;D: nekem egy jó kis áruházi cangám van mint elõzõ bringa (épül az új), ahogy megemelem... hááát sztem egy bõ 15kg legalább... ;D súlyos eset...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
nem is láttam még élöben UNIVEGÁT ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kialts SALA-ert! o hasznal ilyet.
meg vki arul egyet!

Bodri

Bodri

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Aki tud vmi használhatót mondani az UNIVEGA freeride vázak tartósságáról, az pls feltétlenül irjon ide vmit...
kösz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mert a cr-mo-nak fííílingje van. ;D Jól mondom? Egyébként meg kénylemesebbek, és tartósabbak az acél vázak. És az is megdõlni látszik, miszerint acélból csak nehéz vázat lehet csinálni, a Jamis Dragon Reynolds 853 csövekbõl 1310 gramm. Egy aluváznak is becsületére válna az ilyen súly... 8) Old skul Cromo rules! :D

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ahha... akkor abbol jo kis bico lesz.
amugy miért nem alu vázat veszel?