Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
me te is az olasz autogyartas eme remekevel jarsz?
vagy csak koltoi kerdes volt?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Kötözködni akarsz lor, he he ? ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
sracok a stylo egy full cc kar.
masra garit sem kapsz.
direkt ki van emelve.

egyebkent meg egy rakas sz@r, mint auto.
csak dani meg ne tudja

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
hja ez szép esés. amugy én is ma nekimentem egy fának, de stucnival (!) kaptam el... mákom volt ;)
nekem is kéne mán egy fullfész... "rendeltem" egyet de nem ért ide ~4 hónapja már...
csak hogy ON is legyek
sztem polar x be endurora a legjobb választás egy deore kar. erõs, aká az ugrálást is birja, merev, és hosonló árban van a firexel, picit drágább. ellenben nem olyan batár, mint egy hussefelt. én õt választanám...
jah lehet, hogy a fékekekt is érdemes elõbb utóbb cserélni.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Bocs hogy off DE Hordjatok bukót:MINDENKI.Ma olyat estem hogy csak gépelni tudok.Majdnem eltört a medencém videó is van róla.Belezúgtam egy bicajtárolóba fejjel.Haverom Full Face bukója VÉLETLENÜL nálam maradt és két oylan ütés lett az oldalán hogy sztem ottmaradtam volna.És ez ALFÖLDÖN VOLT.Nem hegyen.Csak felépülök vhogy de a BUKÓ MENTETTE MEG AZ ÉLETEM.CSAK a Full Face bukóban bízom és mihamarabb veszek én is egyet és visszaveszek alaposan.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
xian: ahogy már irták is: másohy nem is szabad megközelíteni a váztémát, mint szubjektiven, elvégre magadnak csinálod a biciklit, nem másoknak. ;)
régebbi konák voltak/vannak leárazva. nme mintha az nem lenne jó, csak mondom, hogy ne csalódj, hogy nem az ideiek.

whitefulu: van értelme a px-et enduro-vá alakítani. (hogy a te elnevezésedet használjam) hiszen szerintem az egyik legsokoldalúbb váz a magyar piacon. olcsó, könnyû és erõs. nagyon ritka az ilyen.
a blöki pont passzol az orrába (ha 100/120-as, amugy kicsi lesz) és hosszú stucnival meg egy hátrahajló fejû nyeregcsõvel sok mindent lehet orvosolni.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Thx, rákérdezek...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
whitefülü:

polar-x-be a firex hajtómû nagyon ropi, valami erõsebb után nézz!
nekem is firex van a cc gépemen, de középen eszméletlenül vékony a kar, nemhinném, hogy viselné a durva bánásmódot!

xian:

x-faktor-nál akció van már jó ideje, nemtom van e még belõle, de az összes cc váz, ami a kula alatt van árban 25E Ft-os egységes áron van, aztán lehet, hogy már nincs, de volt

-NoVa-

-NoVa-

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Rob, most nagyon szubjektív leszek, de:

Pyxis: tetszik, de drága
Serpens: nehéz (2000+g)
Merida '04: randa, de legalább nem olcsó
Kona: szép, de k*rva drága...

Akkor senki sem tud valami tuti akcióról? Hm? :'(

Ha nem asszem marad a Revenge. 31k, 1670g DB alu.

Lehet máshogy közelíteni a bringához, mint szubjektíven? Én is mostanában néztem CC-Maraton vázakat, pótolni kell már a tavasszal eltört KTM-em, és úgy voltam vele, hogy: Pyxis... a régebbi (2002-es) team sokkal jobb, mint a mostani pyxis, de 65000, és annyira nem jó, mint amennyiért árulják.
Aztán pár különbözõ bringát kipróbáltam, a giant idei vázai tetszettek, igazán az iguana 55k-ért egyértelmûen jó vétel lenne, még megfizethetõ, tetszik is. Aztán megláttam, ráültem, beleszerettem az idei XTC vázba. Sajnos amellett, hogy pont ideális a geometriája nekem (egy komplett összerakott géppel tekerésztem kicsit), eszméletlen könnyû, és emellett elég erõs a váz, még elviselhetetlenül szép is :). És itt minden objektivitásnak vége, már megjött a megrendelt saját példányom, fizetésig még kiállítási tárgyként lóg a boltban, aztán már "csak" a megfelelõ alkatrészeket kell összevadászni. Igaz, én is úgy álltam hozzá, hogy 60 alatt szeretném megúszni. De ha tetszik a kelly's, ne hagyd ki, hasonló áron igazán jobbat nem kapsz.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jó, régi szép idõk ::)
valahogy akkörül, de eleht egyszer 4 és egy 4.5 kg. csak kerekítettem ::)
dh-s belsõ, +2 db dh-s külsõ kerekenként. (persze peremestül.) totál defektmentesség. a százasszöget is kimozogta ;)
na mind1, lényeg h így egy töksokmindenre használható gépet lehet kapni, elsõváltóval szerelve egy ilyen vázat.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
2*5kg??? :o Mi a..... :-X

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
tehát ha jó értem, valami ilyesmi akarsz csinálni a polarx-böl.
a végeredmény egy egész használható gép lett nekemis, bár a kerekek súlya miatt(2*5kg) elég sok izom kellett hozzá ;D
persze ez neked nem lesz probléma, hisz egy cc gépet épitessz át rá, ha jól értettem.
csak támogatni tudom az ötleted
ez a villa amúgy egy 13 centit mozgó darab(már le van ültetve 9 centire), a váz meg egy 16.5 colos px.
kép1
kép2

whitefulu

whitefulu

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Úgy tünik Jorus nagyon nyaral, ezért ide is beteszem a dilemmám:
rendelkezem egy 2001-es Caprine Boomer bicóval (full Deore),
benne figyel egy Judy TT villa. A gép elég lassan fordul, és mivel elõzõ bringám is ilyen lassú volt (régi emelt láncvillás piros Mali Mamba, lásd MBAH 1993 júniusi szám ;)), arra gondoltam stílust váltok. Naná hogy a Magellán Polar-X bringát szemeltem ki.
Használati kört mondjuk nevezzük agresszív XC-nek (enduro?) és túrának, szóval szeretek árkon bokron nyomulni (hard tail enduro bringa, van ilyen? :)) Azt hiszem kemény dirt-re nem használnám, abból a korból már kinõttem. :)
182 cm vagyok, szerintetek jó lenne-e nekem egy 16,5-es PX? (persze kapna egy Manitou Black Comp-ot, elsõvátót, Truvativ FireX hajtómûvet) A kihúzott nyeregcsõ persze játszik de nem lenne-e túl rövid a felsõcsõ? (a barátnõm 16,5-es Polaris-e jó, azt próbáltam)
Milyen irányíthatóságra és komfortra számíthatok? Érdemes cserélnem vagy jobban járok, ha nyugton maradok? :-\ Mondjuk villát mindenképp cserélni fogok, de a Black-kel még lustább lenne a gépem.

Köszi mindenkinek: Whitefulu

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Rob, most nagyon szubjektív leszek, de:

Pyxis: tetszik, de drága
Serpens: nehéz (2000+g)
Merida '04: randa, de legalább nem olcsó
Kona: szép, de k*rva drága...

Akkor senki sem tud valami tuti akcióról? Hm? :'(

Ha nem asszem marad a Revenge. 31k, 1670g DB alu.

edit/bõvebben:

Elnézést kérek a meridásoktól, de a zidei design nem jön be, viszont a korábbi vázak nagyon tetszenek. Itt a fejcsõ-mérettel van egy kis gond: nem lenne bele jó a telóm. A Sabotage 40-ért nagyon bejönne, de itt is ugyanaz a probléma. Szóval 100-110-114mm fejcsõ-mérettel kellene egy új váz, és szeretném megúszni a dolgot 30 körül. Szal ha nincs jobb, marad a Revenge.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem baj elsin, majd kinövöd.....
ezzel fejezzük is be a témát, okés?
ha nincs pénzed, dolgozzál vagy gyûjtsél, nem kell hülyeségeket kitalálni!

xian: semmi magellan nincsen? vagy merida? tudom, hogy mindenkinek az van, de lehet, hogy azért mert jó és olcsó, nem?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ne akard megtudni rave
ilyen nyegzetgyok 1 korul lesz
2250.5

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Elsin: A KOROD légyszi ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ez a téma folyton visszatér ::) :-X
egyesületekben, csókosként könnyû.
de sztem ezen túl kéne lépni.... bár tényleg nehéz lenyelni, de akkoris, normál halandó, még ha vállalkozó is, csak boltból tud venni.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
Szólj az Elsin srácnak, õ majd hoz egyet nagyker áron ;D

Persze pont én pofázok. Életemben nem vettem még bicajra semmit bolti áron.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Üdv,

nekem iziben kellene egy CC/maraton váz 176-os magassághoz, természetesen minél jobb áron. Tudtok valahol váz-akcióról? Eddig ilyesmiket leltem: Kelly's Sabotage/40k, Caprine Revenge/31k.

edit:

A Kelly's-hez teló is kellene, 125-ös a fejcsöve. :'( Pedig már majdnem megrendeltem... :-\