Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mario:
ha jol van megtervezve keszitve a carbon vaz akkor jo dh vaznak is.

csapagyakra mindenhol oda kell figyelni nem csak a sc-nel
es minden eltorhte nem csak a mongoose sajatossaga

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Remélem a Santa Cruz egy kicsit jobb minõségû vázat gyárt, mint a Mongoose, és esetleg nem törik el bõ egy év után. Szóval akkor ha ezt választom, akkor a csapágyakra kell jobban figyelni.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hi használtatok már karbon vázat?
mennyire éri meg ilyet venni?
menniyre sérülés álló?
Várható élettartama kevesebb vagy több mint egy aluváznak?
összetelós vázról lenne szó.

Bocshogy ilyen tömör,de ez a lényeg?

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Igazad van!
Lötyögött mint Rozi néni melle futás közben... :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Egyforgáspontosoknál ott éri a legnagyobb terhelés. Mondjuk, ha szétmegy a csapágy akkor már nem csavarodik a hátulja, hanem lötyög mint ... a gatyában.

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Bullit 3.8 kg körül van taggal együtt, szerintem nagyon könnyû. 8)
A csavarodásról:
Mivel én használtan vettema Bullit vázamat, észrevettem, hogy a valóban csavarodik valamennyit a hátulja, sõt az enyém annyira csavarodott, hogy ha kézzel mozgattad, akár szemmel is látható, érezhetõ volt a nyeregcsõhöz képest. Gondoltam is, hogy ez nem frankó így. Szétszedtem és mit látok ? A két csapágy ami a forgáspontnál van, totál halott. Úgy el volt lazulva, hogy az márt fájt.....így vettem két "zsír" R8 csapágyat és kicseréltem. Most tökéletes merev mint az állat.. Az SC is ajánlja, hogy kb. évi 1szer forgáspontoknál cserélni kell a csapágyakat, tengelyt, csavarokat, stb... Remélem segítettem.
Üdv.
mastiff

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
HA már itt tartunk....
Hágy kiló egy bullit (taggal)?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Szép lenne ha olyan anyagvastagság/minõség és olyan csapágyazás mellett annyit mozdulna oldalra. Akkor egy erõsebb kanyarban csóválná a farkát ? :) Viszont most már tudom mi lesz a következõ fejlesztés: passzív hátsó kerék kormányzás.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nm ;)

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Köszi Vole, így már világos a dolog. Sajna még csak képen volt szerencsém a vázhoz, bár rájöhettem volna magamtól is hogy mûxik.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Bullit tipusu vazaknal ott rontjak el az emberek a gondolkodast, hogy megnezik mekkora tavolsag van a nyeregvazcso es a tamvillak kozott. Es nehany ezsetben bizony eleg kicsi a tavolsag. Viszont mikor tudna ez a ket pont osszeerni? Hat akkor, ha erohatas eri a vazat kicsit oldal iranybol. Ez viszont csak akkor kovetkezhet be ha a bringas a bringan van, ilyenkor viszont beul a vaz, ezaltal a tamvilla is elmozdul, es mivel a kerek fele haladva egyre nagyobb a hely a ket tamvilla kozott, ezert par centit bemozdulva mar lesz akkora hely a tamvillak es a nyeregvazcso kozott, hogy nem tud osszerni a ketto.

Remelem ertheto.
;)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
A Bullit nem Mátriksz!!

A HT meg van annyira merev, hogy nem ér bele a nyeregvázcsõbe (ninc sis olyan közel a támvilla a vázhoz).

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Azt én sem értem, hogy miért kell hajlítgatni a nyeregvázcsövet, ha meg lehet csinálni egyenesen is, és gondolom kicsit egyszerûbb is a dolog. Még egy kérdés: fõleg Bullit tulajdonosoknak. A hátsó háromszög gondolom valamennyire mindenképpen csavarodik fõleg a forgáspont környékén. Kérdésem az lenne, hogy az nem ér-e hozzá a nyeregvázcsõhöz? Mert engem speciel zavarna, ha az ott surlódna. Hasonló a helyzet mondjuk a HT-nél, meg a Nicolai egyes vázainál is. Szóval szerintem a képek alapján ott csavarodik annyit a váz, hogy összeérnek a csövek.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
sztem az idei polaris csak a színében különbözik másban nem naon..
a fejcsõ télleg 12centis.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszönöm szépen. :-*Egyébként visszaírt a Cseke, de 120-125mm a fejcsõ, ami nekem sok(k), mert teló is kellene. Voltam olyan hülye, hogy 110-es fejcsõhöz 1 db 5mm-es alátéttel vágattam méretre... :-X.

Azt tudja valaki, hogy a zidei modellek integrált kormánycsapágyhoz, vagy hagyományoshoz készültek?

X

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tavalyi 18as polaris csöveinek hosszát lemérhetem ha kell
?

ne lemértem:
felsõcsõ: 53cm varattól varratig
alsócsõ: 62cm ----"----
láncvilla 37cm ----"-----
támvilla 39.5cm ---"---
nyeregvázcsõ: 42cm mono tetejétõl a csõ végéig

175centi körül vagyok én. kb 10centis stucnival kicsit elõl ülök a nyergen, de lehet jáccani a nyereggel is stucnival is.. szal ez a vázméret sztem jó ilyen magassághoz xcre.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Restellem, hogy elviszem a topic-ot a CC felé, de sem a Cseke honlapján, sem a katalógusokban nem leltem eddig geometria-adatokat a Magellan cangákról. Senki sem rendelkezik ilyesmivel???

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Valaki árulja már el nekem, hogy miért jó ez a hajlított nyeregcsõ dolog? Érdekes módon többen meg tudják oldani egyenes nyeregcsõvel is és ott oda tolod a nyeregszárat, ahová akarod. Mindenesetre a scottnál alkalmazott teleszkópos nyeregcsõ tényleg egészen jó megoldás.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
jó. nekem mindegy ;D én úgysem tolom le soha tövig....

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jobban le lehet, mint a regebbinel.