Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat az nagy kar :)

en se szimatizaltam veluk eddig, de miota probaltam agy parat, meg lattam mennyibe kerulnek, azota egyre szimpibbek. Jo, ez kb ugy muxik, mint Para esete a Konaval ;) felig a marketing beszel belolem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mint az korábban már kiderült, Bruce nem szimpatizál a Giant-el.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

most én is nagyon vakarom a fejem, hogy milyen biciklit szeretnék, mert adva van a pyxis, ami jó, mert jól mászik, de pl rázós úton, ahol sok apró egyenetlenség van, irtó kényelmetlen. no most ha xc-s fullym lenne, akkor az sem lenne egy leányálom, mert az sem nagyon szeret rugózni, kemények. ha vmi nagyobb bringa lenne, akkor pedig mászni nem tudnék vele, ami nem jó.

tudtok tanácsot adni, hogy mi lenne az én barátom? esetleg a fully xc-ket lehet olyan lágyra állítani, hogy az nekem jó legyen, de mégse vesszen el teljesen a hatékonyság?

Giantbol hirtelen ott van a Trance 4", az Anthem 3.5", meg meg az NRS is. ebbol leginkabb az sztem is az NRS lesz a nyero, mert konnyu, a harombol ez a leolcsobb, es a legjobban ez van kihegyezve a tekereshatekonysagra. Es megis jol mozog :) nekem nagyon bejott. A Trancet is probaltam, az is nagyon finoman mozog, de az mar nem annyira CC-s vaz, kicsit turazosabb, lazulosabb geometriaja van. Az anthemet meg nem lattam, de az nagyon uj, biztos draga is lesz. CC versenygep, es sztem nagyon szexi :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem az összes eddigi ringlé agyam egy két gramm eltéréssel a gyári adat szerinti súlyban volt.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

De ameddig él a lockout, merevvázad van. Ez a jó pl az NRS-ben, nem csak akkor mászik jól, ha kimerevíted. Lockout helyett az egy mozdulattal kikapcsolható platform híve vagyok, pl RP3, vagy RS MC3.3. Az MC elõnye, hogy nem csak hogy három állása van - nyílt, platform, lockout - de a platform mértéke is állítható. Na jó majd akkor fényezem, ha már gyakorlati tapasztalat is van vele, még csak a polcon pihen.

nekem meg a pearl 3,3...még nincs a polcomon, de meg van rendelve.....

ps..átnéztem Zed, a tévedéssel együtt 13,1 kg-nak látszik most.......1edül az agyakra nem találtam, semmilyen mért adatot...azt el kell higgyem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

a másik legjobb megoldás szerintem is még mindig egy jól mozgó érzékeny váz egy kormányról lock-olható rugóstaggal

De ameddig él a lockout, merevvázad van. Ez a jó pl az NRS-ben, nem csak akkor mászik jól, ha kimerevíted. Lockout helyett az egy mozdulattal kikapcsolható platform híve vagyok, pl RP3, vagy RS MC3.3. Az MC elõnye, hogy nem csak hogy három állása van - nyílt, platform, lockout - de a platform mértéke is állítható. Na jó majd akkor fényezem, ha már gyakorlati tapasztalat is van vele, még csak a polcon pihen.
Ausztria, Kenguruk földje!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hát, ha a kompresszió állítási lehetõséget trükkösen platform-nak nevezzük, akkor van benne :)
nekem is ilyen volt szedtem is szét párszor, tény, hogy nem egy DHX, érzékenységben.

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
a Metel RP-ben van platform, de nem vmi érzékeny tõle a tag! Bár lehet állítani a platformot, mondjuk sok különbség nem lesz.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
metelben nincs semmi platform cucc

szerintem is az NRS az egyik legjobb megoldás burce problémájára.
nekem nagyon tetszett az AVA-val, soha nem pogózik, lefelé viszont fasza. állítható a kamraméret, így a karakterisztika is.

a másik legjobb megoldás szerintem is még mindig egy jól mozgó érzékeny váz egy kormányról lock-olható rugóstaggal

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

most én is nagyon vakarom a fejem, hogy milyen biciklit szeretnék, mert adva van a pyxis, ami jó, mert jól mászik, de pl rázós úton, ahol sok apró egyenetlenség van, irtó kényelmetlen. no most ha xc-s fullym lenne, akkor az sem lenne egy leányálom, mert az sem nagyon szeret rugózni, kemények. ha vmi nagyobb bringa lenne, akkor pedig mászni nem tudnék vele, ami nem jó.

tudtok tanácsot adni, hogy mi lenne az én barátom? esetleg a fully xc-ket lehet olyan lágyra állítani, hogy az nekem jó legyen, de mégse vesszen el teljesen a hatékonyság?

kikapu pl nem volt kemény, mozog szépen.....ha meg nagyon mászni akarsz akkor lokos tag és az nem pogozik mászásnál.....vagy majd ha már használom, megmondom hogy a rs pearl tudja e amit szeretnék tõle, hogy ugyanugy mint a floodgates villáknál, nem full kõkemény a lok hanem kicsit mocorog.....+ assem valamelyik indiános is tud ilyet...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ja,az enyém az volt.nem szerettem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rc már pp-s nem? enyim még szerencsére nem az, de az újabbak már igen.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ekkora áttételek mellett már elenyészõ a levegõs tag és az acélrugós tag közti érzékenység különbség szerintem, és a súlyomnál fogva alig kell bele nyomni levegõt.
a kerékpár összsúlya miatt ennyirõl szivesen lemondok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Metel, Vanilla RC, DHX -ben pedig kikapcsolhato nem?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
az meg ugye levegõs?:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy jólfejlett fox rp3-ban kikapcsolható a platform ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
@Bruce; azért 1 PP-s The Kingnél nincs akkora teljesítménycsökkenés,h ez téged zavarjon:D
pláne igazán yól megtervezett daraboknál,lásd NRS.
és ezek a kényelmen is javítanak hatalmas mértékben..
attól,h puhára állítod,amúgy nem lesz yobb,csak leül és koppan mindig a gép:)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ez tényleg igaz,hogy nem olyan érzékenyek. de van még olyan rugóstag,ami nem platformos? asszem nincs. tehát a forgáspontokkal megoldott nopogo vázakba is 5th-et,foxot,manitout raknak.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob:
15 centis állásban vanilla rc pp-vel egyáltalán nem pogózott a gemini.
és az egy elég régi technológia.
nem fogom megérteni azt a sok marketingdumát,amit a forgáspontok körül csinálnak. ha már annyira intelligensek a tagok,akkor minek az a sok forgáspont?

a véleményem az, hogy nem a taggal kell megoldani, hogy ne pogózzon a váz, mert akkor a tag felépítésébõl adódóan elveszted a kisebb egyenetlenségekre való érzékenységet, hanme olyan vázmegoldásokat kell találni, amik hagyományos rugózással is majdnem tökéletesek, lásd fusion float link.