Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Írta 2006. január 02. - 19:59
en se szimatizaltam veluk eddig, de miota probaltam agy parat, meg lattam mennyibe kerulnek, azota egyre szimpibbek. Jo, ez kb ugy muxik, mint Para esete a Konaval felig a marketing beszel belolem
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. január 02. - 19:57
Írta 2006. január 02. - 19:51
most én is nagyon vakarom a fejem, hogy milyen biciklit szeretnék, mert adva van a pyxis, ami jó, mert jól mászik, de pl rázós úton, ahol sok apró egyenetlenség van, irtó kényelmetlen. no most ha xc-s fullym lenne, akkor az sem lenne egy leányálom, mert az sem nagyon szeret rugózni, kemények. ha vmi nagyobb bringa lenne, akkor pedig mászni nem tudnék vele, ami nem jó.
tudtok tanácsot adni, hogy mi lenne az én barátom? esetleg a fully xc-ket lehet olyan lágyra állítani, hogy az nekem jó legyen, de mégse vesszen el teljesen a hatékonyság?
Giantbol hirtelen ott van a Trance 4", az Anthem 3.5", meg meg az NRS is. ebbol leginkabb az sztem is az NRS lesz a nyero, mert konnyu, a harombol ez a leolcsobb, es a legjobban ez van kihegyezve a tekereshatekonysagra. Es megis jol mozog nekem nagyon bejott. A Trancet is probaltam, az is nagyon finoman mozog, de az mar nem annyira CC-s vaz, kicsit turazosabb, lazulosabb geometriaja van. Az anthemet meg nem lattam, de az nagyon uj, biztos draga is lesz. CC versenygep, es sztem nagyon szexi
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. január 02. - 19:50
Írta 2006. január 02. - 19:44
nekem meg a pearl 3,3...még nincs a polcomon, de meg van rendelve.....De ameddig él a lockout, merevvázad van. Ez a jó pl az NRS-ben, nem csak akkor mászik jól, ha kimerevíted. Lockout helyett az egy mozdulattal kikapcsolható platform híve vagyok, pl RP3, vagy RS MC3.3. Az MC elõnye, hogy nem csak hogy három állása van - nyílt, platform, lockout - de a platform mértéke is állítható. Na jó majd akkor fényezem, ha már gyakorlati tapasztalat is van vele, még csak a polcon pihen.
ps..átnéztem Zed, a tévedéssel együtt 13,1 kg-nak látszik most.......1edül az agyakra nem találtam, semmilyen mért adatot...azt el kell higgyem....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. január 02. - 19:33
a másik legjobb megoldás szerintem is még mindig egy jól mozgó érzékeny váz egy kormányról lock-olható rugóstaggal
De ameddig él a lockout, merevvázad van. Ez a jó pl az NRS-ben, nem csak akkor mászik jól, ha kimerevíted. Lockout helyett az egy mozdulattal kikapcsolható platform híve vagyok, pl RP3, vagy RS MC3.3. Az MC elõnye, hogy nem csak hogy három állása van - nyílt, platform, lockout - de a platform mértéke is állítható. Na jó majd akkor fényezem, ha már gyakorlati tapasztalat is van vele, még csak a polcon pihen.
Írta 2006. január 02. - 17:41
nekem is ilyen volt szedtem is szét párszor, tény, hogy nem egy DHX, érzékenységben.
Írta 2006. január 02. - 17:36
Írta 2006. január 02. - 17:21
szerintem is az NRS az egyik legjobb megoldás burce problémájára.
nekem nagyon tetszett az AVA-val, soha nem pogózik, lefelé viszont fasza. állítható a kamraméret, így a karakterisztika is.
a másik legjobb megoldás szerintem is még mindig egy jól mozgó érzékeny váz egy kormányról lock-olható rugóstaggal
Írta 2006. január 02. - 16:36
kikapu pl nem volt kemény, mozog szépen.....ha meg nagyon mászni akarsz akkor lokos tag és az nem pogozik mászásnál.....vagy majd ha már használom, megmondom hogy a rs pearl tudja e amit szeretnék tõle, hogy ugyanugy mint a floodgates villáknál, nem full kõkemény a lok hanem kicsit mocorog.....+ assem valamelyik indiános is tud ilyet...most én is nagyon vakarom a fejem, hogy milyen biciklit szeretnék, mert adva van a pyxis, ami jó, mert jól mászik, de pl rázós úton, ahol sok apró egyenetlenség van, irtó kényelmetlen. no most ha xc-s fullym lenne, akkor az sem lenne egy leányálom, mert az sem nagyon szeret rugózni, kemények. ha vmi nagyobb bringa lenne, akkor pedig mászni nem tudnék vele, ami nem jó.
tudtok tanácsot adni, hogy mi lenne az én barátom? esetleg a fully xc-ket lehet olyan lágyra állítani, hogy az nekem jó legyen, de mégse vesszen el teljesen a hatékonyság?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. január 02. - 15:48
Írta 2006. január 02. - 15:47
Írta 2006. január 02. - 15:43
a kerékpár összsúlya miatt ennyirõl szivesen lemondok.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 02. - 15:42
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. január 02. - 15:40
Írta 2006. január 02. - 15:39
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 02. - 15:39
pláne igazán yól megtervezett daraboknál,lásd NRS.
és ezek a kényelmen is javítanak hatalmas mértékben..
attól,h puhára állítod,amúgy nem lesz yobb,csak leül és koppan mindig a gép:)
Írta 2006. január 02. - 15:37
Írta 2006. január 02. - 15:34
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. január 02. - 15:28
a véleményem az, hogy nem a taggal kell megoldani, hogy ne pogózzon a váz, mert akkor a tag felépítésébõl adódóan elveszted a kisebb egyenetlenségekre való érzékenységet, hanme olyan vázmegoldásokat kell találni, amik hagyományos rugózással is majdnem tökéletesek, lásd fusion float link.rob:
15 centis állásban vanilla rc pp-vel egyáltalán nem pogózott a gemini.
és az egy elég régi technológia.
nem fogom megérteni azt a sok marketingdumát,amit a forgáspontok körül csinálnak. ha már annyira intelligensek a tagok,akkor minek az a sok forgáspont?