Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Amesz,

1.
Így láttatlanban:
Hátsóváltó,
hátsóagy,
sor,
fékkarcsere,
ha egyforgópontos féktestjeid vannak, akkor az is csere.
Szóval nem óccsó dolog.

2.
A hátrafelé ejtett felsõcsõ elõnye talán az, hogy azonos geometria esetében a vízszintes felsõcsövesekhez képest merevebb, némiképp könnyebb, és kisebb az átlépési magassága. Hátránya, hogy hülyén néz ki (szerintem), és már közepes vázméreteknél is elõfordulhat, hogy ha a hátsófék bowdenház ütközõszemét túl közel rögzítik az ülõcsõhöz, akkor idétlen, megerõszakolt ívekkel lehet lehet csak vezetni a bowdenházat. (ez az esztétikumon esett csorba mellett fékerõcsökkenést is okozhat ugyebár a surlódás növekedésével.) Ezt kis vázméreteknél mindig elcseszik, még a precíz gyártók is. (Például Yasec mester) MTB-nél a V-fékek Bowdencsatlakozásának relatíve flexibilítása miatt ez a probléma nem jön elõ.

yvorlpu,

én a Kazinczy utcai szimplába szoktam benézni, de szerintem a héten már sajna nem. Jó lenne összefutni valamikor, és ezt mindenki vegye magára, aki itt nyüzsög.

Más. Errõl a bowdenvezetõsdirõl jutott eszembe a talán sokak által a Bikkmakkból (is) ismert NOKON alumínium bowdenház, ami olyan, mint egy nyaklánc. Kurva jó ötletnek tartottam egészen addig, amíg nem láttam egy országúti gépen élõben. Nos ez a dolog a valóságban képtelen íveket felvenni, idétlen, többszörösen tört vonalban tekereg a rögzítõszemek között. Alakra Kb. úgy fest, mint amikor leejt az ember egy nyakláncot.

amesz

amesz

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Az alábbi dologban szeretnék segítséget kérni:
1. Le akarom cserélni hagyományos váltómat fékváltókaros rendszerre. Milyen alkatrészek cseréje szükséges feltétlenül ehhez? Campagnolo Mirage szettben, esetleg Shimano Tiagrában gondolkodom.
Biciklim fõbb paraméterei:
Váltókar: Shimano RX 100
Elsõ váltó: 300 EX
Hátsó váltó: Suntour Radius
Hajtókar: Suntour Radius
7- es fogaskoszorú.
2. Van-e, és ha igen milyen elõnye/hátránya az ejtett felsõváznak a hagyományos vízszinteshez képest?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
yvorlpu,
epp egyik nap talalkoztam otthon a kupisszekrenyemben egy par bilincses karral, anno suntourhoz hasznaltam oket. ha erdekelnek, a Tied, nekem nem lesz mar rajuk szuksegem. tan meg a valto is megvan hozza, de abban nem vagyok biztos.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
nervex

áh sorom nekem is van campa(bár csak hetes) amugy nem tudom a Sachsra nem volt ráirva hogy hányas ..de mintha lett volna egy "T7" yelzés a kanál alyán...nem tom mit yelent.
ya hát...ha nem használom pozicionáltként a suntourt akkor szerintem tök felesleges kiadnom érte annyit(az uy árat)....pedig csodaszép a superbe

Szimpla?? hm..ritkán...
amugy yelenleg nem tekerhetek , orvos megtiltotta (agyrázkódás/vérrög a feyben.. ::)) de már csak 2 hét van hátra a tiltásból..elég sok(k)..

...de ugyismegakartam szegni. (persze csak ovatosan)
csütörtök este ( v. péntek) lehet oyan 21-22 ora felé lenézek oda.
összefuthatunk és dumálhatunk.

üdv
Yobi

getreg

getreg

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Ez mintha nem jött volna össze :)

getreg

getreg

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Képek a 2005-ös <a href="http://happymtb.org/...34">Ultegra</a> -ról.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
yvorlpu!

A Sachs (nyolcas?) elvileg kompatibilis a nyolcas Campával, ha érdelkel van hozzá 12-21-es zsír új sorom. A Suntour Superbe Pro nyolcast meg frikciósan bármivel lehet használni. Ha pozícionálni akarsz és váltókart keresel, nem lesz könnyû dolgod.

Más. nem szoktál járni a Szimplába a Kazinczy utcába? Szép bringák, jéghideg sör, finom zsíros dezska, egyebek...
Mostanában mindig olyan kocsmázós hangulatban vagyok.

Potty!

Bázeg írtam neked egy hosszút fékpofákról, most látom, hogy nem ment át. Holnap megismétlem.

Shit...

nervex

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
segítség kellene.

most látam egy régi kis bicay boltaban a vitrin alyán Suntour superbe pro (8 seb.) és Sachs (7 seb.??) országuti hátsóváltókat.

sayna nincs hozáyuk kar , és csak állitolag a sayát karyai yok hozzá.
Igy azt mondta faszi elég olcson odaadnaá(nem tom mennyi az annyi..) de akkor kellne kar is..

Szoval akinek van eladó hátsó váltokrya valameyik iyen (vagy párban még yobb lenne).. az iryon.
vagy ha tud oyan boltot ahol van iyen az is yöhet.

köszi!!!!!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás

Hali!

Ti milyen fékbetétet használtok országútihoz? Illetve hol lehet kapni országútihoz fékbetétet? Lehet capni Campát?
by

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Pityu,

Ma totál kiment a dolog a fejembõl, nem hívtam õket de most visszaolvastam, és rájöttem, hogy elírtam a telefonszámban egy számjegyet. Szóval ebbõl a szempontból úgy tûnik, én vagyok a hunyó.
Te jártál már náluk, vagy sikerült beszélned velük?

Azt egyáltalán nem akarom, hogy az én töketlenkedésem miatt a megroggyant felniddel bringázván valami gikszerbe keveredj...

Holnap utoljára megpróbálom hívni õket, ha nincs nekik, vagy nem sikerül elérnem õket, akkor szerintem napoljuk el a cserét.
Küld el esetleg a telefonszámodat privátban, majd ezt én is megteszem.

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hali! Nervex, sikerült felhívnod a Megabike-t? (Lehet hogy ez egy kamu telefonszám?)

Üdv:G.Pityu

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Talán valami ilyesmi (ha tévedek, javítsatok):

"A Shimano-tól még nem hallhattunk hivatalos nyilatkozatot 2005-ös országúti alkatrészcsaládokkal kapcsolatos terveikrõl, ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy az Ultegra Hollowtech II-vel való feljavítása biztosra vehetõ. "A mondat további része egy kicsit ködös, valami olyasmirõl szól, hogy ezzel az akcióval talán kicsit szépíthetnek azon, hogy a Shimano fejlesztõmérnökei az utóbbi idõben nem túl sok figyelmet szenteltek az Ultegrának. (Nem kevesebbet szerintem, mint a 7700-as Durára '97 és 2003 között)

Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy én is hallottam már róla, hogy jõvõre 10-es lesz az Ultegra is, meg megkap minden fejlesztést, ami a 7800-as Durán látható.

Bitecus

Bitecus

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ez érdekesnek tûnik, de nem sokat értek az angolhoz, valaki le tudná fordítani?

"There's no official word as yet on any of Shimano's road plans for 2005, though we still think a ten-speed, Hollowtech II revamp of Ultegra is almost a certainty, given the length of time since Ultegra had any attention paid to it by Shimano's designers."

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hát ez sajnos szóló.

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
ezek a felniárak, amikre itt hivatkoztok párban, vagy szólóban értendõk?

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nem tudom hogy van-e közük a nagy duóhoz , a telszámuk:425-4036. Délután felhívtam a Probikát,momentán nincs az alap OpenPro, csak a drágák. (Persze az árlistájukon ott van 10980-ért)
Ha esetleg le akarod cserélni az ezüst színüt feketére, én szívesen átveszem !
Nálunk sajna oda kell figyelni az árcédulára. Két kölyköm mtb-versenyez,néha én is beugrok egy-egy maratonra, van egy törött felnis országútim, plusz a nõstényem bringája.... szóval van itt 5-6 bringa, amin mindig cserélni kell valamit.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Megabike? Õk meg ugyan kicsodák?
Van közük a Probike-Veloco kettõshöz, vagy teljesen más vég?

Ez lehet, hogy baromi faszul hangzik, de az ár engem kevésbé érdekel, sokkal inkább az, hogyha már kiadok 12 rugót egy felniért, akkor az olyan legyen amit én szeretnék, színben meg lyukszámban egyaránt. Ezek baromi egyszerû dolgoknak tûnnek, de a forgalmazó számára ez eddig nem volt egyértelmû. Év elején megvették az elõzõ évi megmaradt készleteket a gyártótól szarért-hugyért, aztán egész évben azt árulták persze normál áron. Tavaly én 32 likas feketét szerettem volna venni, erre választhattam, hogy vagy jó az ezüst, vagy nem használom egy évig a bringámat.

Még most is dühös vagyok rájuk, baromira kilóg az ezüstszínû felni a bringám esztétikai koncepciójából.

Tényleg, neked simán ment a rendelés, vagy megpróbáltak inkább egy citromsárgára eloxált 28 likasra rábeszélni?

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szia Nervex! A Mavic hazai forgalmazója állítólag a Megabike Kft, de ettõl persze még nem lesz olcsóbb!

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
A lenyalt hegesztés az jól néz ki, nekem a Magellan országúti vázaiban egyedül a váltókarkonzol hiánya nem tetszik.
Jobbulást...

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Tavaly 36 ezer körül hozták, idén is.
Már megrendeltem, állítólag ugyanaz csak
a festés változott és rövidebb a felsõcsõ.
(Aminek nem nagyon örülök).
Van Gemini néven is 25 ért, annak nem húzottak a csövei, kicsit nehezebb és nincsenek elköszörülve a hegesztései. De ebbõl nincsen elég nagy méret.