Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

Dawar

Dawar

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello!

Look pedálomhoz (A3.1) szeretnék cipõt vásárolni.
VAlami jó de "olcsó" pedálra lenne szükségem. :D

Eddig néztem a Diadora Trivex-et és most a biondo bike oldalán egy másik márkát amirõl nem hallottam:
VITTORIA
Airplus
Ára:11.500,-

VITTORIA
WAY
Ára:13.500,-

DIADORA
Trivex
13.900,-

Melyiket vegyem?
Biondonál mennyire bízhatok abban, hogy van raktáron 41-42-es cipõ? Vagy egyszerûbb elõre jelezni a szándékomat?

üdv.: Dawar

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
ja, a Bombastic-ban meg van RSX 8)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
lor!

Az a baj, h a váz kurrrrrrva régi (min 20 év) és a papucstávolság az kb olyan 120 mm (ha jól mértem) és szét lehet ugyan ennyire feszíteni, de lehet h csak egyszer...
Úgyhogy inkább befûztem egy, a vázzal egykorú agyat hátra, oszt ha majd lesz jó bringám, lesz jobb agyam is...

na bye
Prefi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
most mar az orszagutiknal is 135mm a papucstavolsag!
en legalabbis igy tudom.
regen 130mm vot valamiko!
sze! ;-)

edit: ja, hogy te prefi miskoc kornyeki vagy.
ha tudom, hogy agyat keresel akko elkuldelek a marikooba. ottan van meg ha jol emlekszem exage agy.
na az volt egy jo szeria (92~93). kecses, olcso, kiuthetetlen.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
nyah.
be vannak fûzve a kerekeim (már csak ki kell õket centírozni).
elsõ: Mach1 210 B.O.S. felni + RSX agy + DT 2.0-s küllõzet
hátsó: csak az agy más (egyelõre): shim. menetes
hát ez van.

Ja, és szép sárga-fekete 23-622-es conti gumikat akarok majd feltenni.

Hát most ennyire tellett. És hogy miért menetes az agy? mert van o.uti menetes 5-ös racsnim, de egy o.uti agy+mondjuk egy 8-as fogaskeréksor egy 10-essel lazán megdobja a költségvetést. Majd szépen lassan...

És én becsszóra Campa rencit akartam, de csak sim.-ban találtam pozícionálós alsócsõ-váltókart

na bye
Prefi

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás

na most akkor 20 vagy 23? :D
és akkor egy Mach1 felnivel a 2 kereszt is elég szerintetek?

köszi
Prefi

Ha egy jó edzõ kereket szeretnél akkor inkább 3 és 23-as gumi.

Nekem elõl sugarasra van fûzve a kerekem hátul pedig az egyik oldal sugaras a másik meg 2 kereszt, mondjuk fel is van durrant va a gumi 12bar-ra (21 gumival)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Prefi: nem bántólag, de a nem pozicionális váltót felejtsd el! Azért léteznek elérhetõ árú pozicionális váltók is már majdnem 15 éve. A krekesek örültek akkor hogy megszabadultak ettõl, pont akkor nem találtál bele, amikor gyorsan kellett volna.
Azt mondják a Campa agyak a legjobbak: erõsek és jól futnak, de azért a Shimano 105-tõl felfele sem rosszak. De a régi RSX-kel lehet hogy más a helyzet, de csak azért, mert sokáig állhattak raktáron és esetleg a zsír bennük bekeményedethetett.
A külsõnél a 6e km nem sok, én a leglightosabbal is megyek 10e körül, ami meg mintás, többet is lehet. Persze fajtától függõ a dolog, volt olyan Hutchinsonom, hogy 4e után ki kellett volna cserélni, de olyan tapadása volt, hogy nem létezett olyan körülmény, amikor egy kicsit is megcsúszott!! A Michelineket lehet a legtartósabbnak mondani, de nem a versenyváltozatból persze. Tourról hír: 940 akárhány külsõ fogy el 3 hét alatt!!
A 20-as csak jó utakra való, tehát csak a legelszántabbak tegyék fel kis honunkban! A 23-as a legáltalánosabb, de a 25-ös sem túlzás. Olyan variáció is elképzelhetõ, hogy elõre 20-as v. 23-as hátra 23 v. 25-ös, de lehetõleg ugyanabbõl a fajtából.
Áttételezésrõl: max "szélsõségek": 53,52/19 (8,7-as fogaskoszorúknál esetleg néha 52/21) ; 39,42/17

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Szia Prefi!

Köszönöm válaszod. Nem is igy szeretném használni, de nagyon zavar a tudat, hogy beakadhatok a saját tárcsámban.

Üdv

Rezsö

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
SOHA ne használd úgy a bringádat h elöl is meg hátul is a legkisebben vagy elöl is meg hátul is a legnagyobbon van!!! Se montit, se outit, se semmit!
Árt a bicó egészségének!!

csak ennyit akartam
bye
Prefi

ui.:nem tudja vki véletlenül h a hátsó papucsok (v. saru v hogy hívják azt a részt ahova a hátsó kerék megybe) mennyi a távolság a mai vázakban?

nagyon kösz

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Sziasztok!

1 észrevételem van okulásul olyan kezdõknek mint én: a nyergek alá felszerelhetõ táskákat nagyon nézzétek meg. Sajnos a szerviz által ajánlott, icipicit kilóg oldalra (lsd zipzár+fogója) ezért a nadrágot kikezdi.
2 kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz:
-   véditek-e vmivel a vázat a felcsapodó kövektõl (pl fólia?)
-   ha az elsõ váltónál a legkisebb fogaskeréken van, és hátul a legkisebbet szeretném használni akkor a lánc zörög(akad) a nagy fogaskeréken. Kb 1mm-el kellene elmozdítani az egészet. Van rá megoldás? Vagy a Tiagra szet sajátja?

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Mach1 :) Rulez egy felni! Semmi aero, csak erõs!

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
na most akkor 20 vagy 23? :D
és akkor egy Mach1 felnivel a 2 kereszt is elég szerintetek?

köszi
Prefi

almos

almos

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
szia Prefi

en most szereztem egy uj elso kereket, es 32db 2mm kullovel radialisan lett fuzve, es eleg merev, persze a felni se kutya, jo nehez es eros, vuelta kronos race
tulajdonkeppen nem bantam meg
nemreg mentem egy kicsit ket masik kerekparral, amiken 20-as gumik voltak, hat, ereztem a 23 -as hoz a kulonbseget.. es ha jol tudom az egyik szingo volt, lehet, hogy egyszer meg en is megprobalkozom egy ilyennel

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
ja, és milyen gumit érdemes föltenni? 20-622? 23-622? másegyéb?

kösz

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Helló!
O.úti kereket hány kereszttel érdemes fûzni? 2? 3? A tiétek hogy van? (jó, tudom, itt mindenkinek 100 000/pár árú, 3 küllõs kereke van, de akkoris :D :D)

köszike
Prefi

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Szia almos!

M903 extremen xenith van 9-re fújva (maxra), Szerintem nem ráz jobban, mint a trekkingem(Na jó 1 picit és az is a maxra fújtam, lévé 85 kg-t nyomok;)). Igaz 1 hete használom, Monoron és környéken, nem vmi fényes utakon, igaz kerülöm a rondább gödröket. 1 gondom van az egész outi géppel: roppant kényelmetlen a trekking után.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Schwinn aluvázak!
A csak csöves 16k a komolyabb 30k
A komolyabbat jövõre CRmo villával és korm.csapival együtt fogják 30k ért adni! Ha jól tudom idén még vállalnak egyéni festést(persze komoly határidõvel :) )
A MALI is 25 körül van(alu) Habár én a nagy Schwinnt választanám...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
árlistában merida cro-mo váz 20-25 körül van ha jól tom
hajrá
Pref

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Szevasztok!
Még új vagyok itt, de van egy elég nehéz kérdésem: országúti vázat olcsón.. vagy ez nem megoldható? Igazából a használt is megfelel, és a csupasz csõ is utsó megoldásként, maximum 25-30-ért.
Neten néztem boltokat, de eléggé lehangoló a kép: kevés, de nem olcsó.
Várok mindenféle segítséget, tanácsot, köszi elõre is!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
A Mirage agyam (akciósan 2500HUF :) ) 200km óta szépen fut. Remélem a 20.000km-t is ilyen szépen fogja leguritani!...

-Hiú ábránd-