Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Én személy szerint egy BBB heavy duty nevezetût használok, nagyon elégedetten. Legalább 5-10 fokot "ér". Amúgy téli cipõ csak akkor térül meg, ha mindennap nyomod, és akkor is megtörténhet, hogy kamáslit is veszel. Én telente -5 fokig járok ki, hetente 3-4 alkalommal, és még nem éreztem égetõ hiányát téli cipõnek.

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Punnyadás helyett:
Így õsszel, télen ki milyen kamáslit használ láblefagyás ellen (gumi, nylon, neoprén stb.)? Esetleg téli cipõ?

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Mi ez a punnyadás emberek?
Még tart az országúti szezon nem kell elvonulni téli álmot aludni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Fékbetétek: nem minden fékbetét jó minden fékbe, a Campa egyébként is igyekszik, hogy ne legyen kompatibilis a Shimivel. A Ritchey-fékgumi tudtommal a Shimanoval kompatibilis (nekem most spec. így áll össze). Nehezen megy bele, de szerintem direkt, hogy ne tudjon kiesni. A gyártási hiba persze más kérdés... Talán jobb ha a boltban frissiben próbáljátok bele, v. teszi bele a szerelõ.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hát, akkor nagyot csalódtam az öreg Richárdban... De sztem ez a széles vályatú valami másik cuccba való. Apropó, kell vkinek 1 napos piros Ritchey betét 1 ezresért?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
De van! Én is szoptam a Ritchey pofákkal. Jó fél órámba telt mire belereszeltem a saját (!) tartójába. Viszont utána fogott mint az álom!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Tudja vki, hogy a Campa és a Símanó fékbetétek között mi a különbség? Két helyen vettem a Zoggie-ba Ritchey betétet. Az egyik csak némi reszelés és közelharc árán ment bele (doboz eldobva már), a másik meg kicsit lötyög benne (ez bizti Símanó). Lehet, hogy a régebbi Campa, és csak annyi a különbség, hogy a Campákban szûkebb vájat van? Ekkora gyártási tûrés a világon nics...

demko

demko

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Görgõt szeretnék venni, már szét is néztem a kínálatban és nem tudom mi a különbség az olajjal ill. mágneses elven mûködõk között. Melyiket érdemes venni és miért? Miért drágább az olajos?
köszi

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

Úgy értettem: lefele kell (~lehet) bírni az 53/12-t (számomra). Azért szerintem õk sem ilyet forgattak, hanem 53/15 v. 14-et. Elmondása szerint Bodrogi tud 12-t igazán megforgatni, de õ is töksíkon és fénykorában.
A Pap-réti emelkedõn éppen fel lehet kapcsolni nagytányérra a középsõ sík részen, de nem nagyon érdemes, mert alig megy az ember gyorsabban, mint 39/17-tel. Persze az erõsek ..., meg a versenyen... :-)

Én lefelé 52/11 et használok, és a Pilisbe (ahol a legtöbbet megyek) szerintem ezt ki is lehet pörgetni, bár néhat 52-12,13-at használom. Nem mentem még 53-as áttétellel, de kiváncsi vagyok rá.. Tavaszra tervezek bringavásárlást, azon tuti az lesz, nekem a 39-es kistányér kicsinek tûnik, most 42-19 a legkissebb áttételem igaz néha szenvedek is vele, jobb lenne hátra egy 21, esetleg egy 23.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Na mind1 köszönöm!
Remélem fizet a biztosító és akkor úgyis csere lesz.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Nehogy már ne legyen kompatibilis a Shimano önmagával, még a 9 és 10-es rendszerek is elmennek egymással ha nem is tökéletesen, sõt a Shimano és Sram is kompatibilis 90%-ban (a fennmaradó 10% azt jelenti egy picit hangosabb mint önmagával). De mentem már 8-as váltó - 9-es fogassal, ez már nem az igazi de rendesen vált és megy. Igazán rossz a kettõvel eltérõk között van: 10-8, 9-7, 8-6, etc. Volt egy magyar profi prológ, ott valaki 6-os régi racsnis telekerékkel akart 9-es váltót használni, no az már valami :-), össze is akadt.
A Dura tömegben és váltási finomságokban jobb, mint az Ultegra v. 105-ös, de ezek alig érzékelhetõek. Talán ha az egész szett Dura és nagyon sok az emelkedõ, sok váltással (kiállás közben is) versenyhelyzetben...
Hogy a betonosok milyen áttételben mentek én sem tudtam megfigyelni (ezt egyébként is illik meghagyni Sipinek, õ messzirõl vágja), csak tippeltem a szokások, a sebesség és lábfordulatszám alapján, ezért gondoltam, hogy a vezetõ max. 53/14-ben, a többiek 15ben haladtak.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
voti:Nekem elvileg ultegra váltófékkar-ultegra váltó-dura sor dolgozik együtt, jól.

mindenki:Ezek szerint csak elvileg, és a sor csavarján hiába van dura felirat a sor maga nem az, vagy?

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
90 fölött nekem pörgetés, - a hozzáértõk most biztos hümmögnek- 53/12 100-nál kb 50km/h. Ez ilyen hosszan nekem pörgetés, hogy õk mit tekernek azt nem tudom (LA ideális fordulata a könyvébõl 105, JU-85), nem igen volt érkezésem figyelni az áttételeket, nem is ezért mentem. Nem is így készültem a Nimródra - ezt te tudod a legjobban-

Voti: a velotrade oldalán keresztül el lehet jutni vmi Shimano oldalra ahol vannak ilyen kompa táblázatok

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Sajnos azt kell hogy mondjam hogy a durát védi a shimano. A régi nyolcas biztos hogy nem kompatibilis a többi nyolcassal és ha jól emlékszem a kilences is hasonlóan járt. A tizes pedig tuti nem kompatibilis a többi 10essel, a racsni lépcsõs kialakításából adódóan. Illetve a más méretû távtartók miatt.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Tudomásom szerint a Shimano 9-es országúti rendszerei oda vissza kompatibilisek egymással

Akkor valami gáz van, mert a váltó nagyobbat vált egy picivel mint amekkora két fogaskerék közti távolság. Emiatt ha mondjuk hatot váltok, akkor már hetet ugrik.

vandorkecske

vandorkecske

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Hát a menetidõt azt nem tudom, mert az órát nem jól tettem fel a gépre, aztán az elsõ nagyobb kormány elfordulásnál elszakadt a derót, a karórán meg nem jó gombot nyomtam meg, így csak fenn indítottam és a bevárási idõt mértem. Bénáztam na. Mivel elõször mentem fel oútival, meg spd-vel, ezért a pontos áttételezésre nem emlékszem, nem tudtam figyelni az biztos, hogy az elején legnagyobb kerékkel kezdtem hátul, aztán nõtt az önbizalmam :), a táv közepén felváltottam egy idõre nagytányérra, aztán vissza 43-ra(?) Ezidáig nem sok tudományt vittem a bringázásba, szóval nem ismerem szám szerint a lánckerekeket, de ami késik nem múlik!
Annyi jár még hozzá, hogy a másik bringa amit pár éve nyüstölök, az egy acél magellán crater, szerintem 14kg biztos van, de le fogom mérni. Különben egy hónapja mentem vele 11:14-et Fenyõgyöngye-HHH útvonalon, azóta még futással fogytam 2 kilót. Szerintem magamhoz képest formában vagyok.
Szívesen veszem a társaságot. Most egy olyan utat csináltunk, hogy Bp-Sztendre-Paprét-Visegrád-Esztergom-Salka-Letkés-Nagybörzsöny-Letkés-Szob.
Börzsönyt akartuk északról kerülni, de késõn indultunk, ránksötétedett. Meg a szomszédban elsöröztük, amit megspóróltunk a visegrádi kompon. :)
Na ezt a kört szeretném most hétvégén befejezni. Meg megjegyezni az áttételt. :)
Ha tudom, hogy melyik nap tudok menni, akkor ide szokás beírni, vagy van valami last minit túrafelhívásoknak valami használtabb módja?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Úgy értettem: lefele kell (~lehet) bírni az 53/12-t (számomra). Azért szerintem õk sem ilyet forgattak, hanem 53/15 v. 14-et. Elmondása szerint Bodrogi tud 12-t igazán megforgatni, de õ is töksíkon és fénykorában.
A Pap-réti emelkedõn éppen fel lehet kapcsolni nagytányérra a középsõ sík részen, de nem nagyon érdemes, mert alig megy az ember gyorsabban, mint 39/17-tel. Persze az erõsek ..., meg a versenyen... :-)

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Vandorkecske! 4 percet vertél rá!?
Ha elõtte 2 percetkaptál tõle, akkor ez azt jelenti, h 6 percel voltál jobb!!!
Én is sokat megyek paprétre (Szentendrén lakom, így kézenfekvõ) kiváncsi lennék én is a sorompóidõdre és az áttételre, amivel takartél. Én felfelé kb 3 áttétel között váltok...az elején az emelkedõn, aztán középen a lankás részen és végén az emelkedõsön...Ha emléxel írd már be...
Ja ha van kedved mehetünk együtt is néha...

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
"Másik kérdés: A 9-es Dura h. váltó kompatíbilis-e a szintén 9-es Ultegra fékváltó karral és fogaskerék sorral?"

Tudomásom szerint a Shimano 9-es országúti rendszerei oda vissza kompatibilisek egymással, és ez a tizesre is igaz. A Shimano szerintem egyébként õsidõk óta ugyanolyan hátsóváltó geometriával dolgozik. Tehát elvileg a nyolcas váltókat is össze lehet kutyulni kilences fékváltókarokkal. A Campánál ez már kevésbé áll, a korai kilences Record meg a késõbbi kilencesek köszönõviszonyban sincsenek egymással, megbabrálták a hátsóváltó áttételezését (is).
nervex

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Felfele, a betonosok mögött. (persze csak az elsõ 5km-en)