Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

és még inkább ide:
http://www.bikemag.h...=2293;start=705 :)

lor ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
inkabb ide!
http://www.bikemag.h...=2293;start=705
ezt meg mehet a p-be

Mike Teranna

Mike Teranna

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Üdv!

Kezdõ országutis vagyok, és van egy közepesen használt Trek 1000esem, sokan bíztatnak rá hogy vegyek/építsek új kerekeket hozzá, mert a mostani felni nehéz ( Alex AT 450 700*25c, amugy ez az ideális méret aszfaltra?). Most lenne is a biciklire gy 60-70 ezrem, de szerintetek megéri kereket csinálni belõle, ha nem azt akkor mit?,

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
állítólag külföldön a boltokban vannak nyergek, amiket el lehet vinni tesztelni

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Ez jó ötlet. azonban amíg méret kiválasztásra sem mindenhol engednek ráülni, addig csodákat ne várjunk.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Szerintem jó reklám lenne az igazán komoly kerékpárgyártóknak, ha ki lehetne próbálni termékeiket, esetleg valamilyen ellentételezés vagy más formában. Mindenki jól járna, mert hogy milyen vázat veszel meghatározza legalább 5 évre az egész kerékpározásodat, vagy a nyergek: mindenki tudja ránézésre, tapogásra sem lehet a megfelelõt kiválasztani.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Hogy egy cég mennyire ki tudja használni a múltját, jó példa a Harkey Davidson. Technikai színvonalat tekintve a japánok már a 60-a években különb gépeket gyártottak. Csak a marketing, meg a sablonszöveg.

De elõször mindegyik gyártó ismeretlenként kezdte. Csak az ember hajlamos azt elhinni, hogy ha egy cég x éve gyárt vázat, kereket, kulacstartót, akármit, akkor tutira jó lesz, és semmi baj nincs vele. Pont az ilyen látszólag költségcsökkentõ dolgok miatt lesznek a nagy veszteségek, mert a vásárló többet nem megy vissza.

Megbízható információ mindig saját magunk vagyunk. Mivel nem sokan vagyunk milliárdosok, nem tudunk mindent megvenni, és alaposan letesztelni. Különben sem lenne rá idõ.

A drága autókban is vannak gagyi megoldások.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Lehet abban valami, amit lcs írt! Van egy kicserélõdõ mozgás, tehát a régi nagy cégek (Bianchi, Colnago stb.) amortizációja mellett vannak olyan újabb cégek, amik talán a valós minõségre apellálva karnak betörni, csak ennek vásárlói felismerése a nehéz. Melyik az a néhány igazi, amit érdemes megvenni. Ma már nincs megbízható információ, teszt csak reklám.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi
Turbo_G.Pityu, ezek a bevált, megbízható, kipróbált márkák, de azért mégiscsak konzumcikkek. Viszont a barátom súlyos pénzbe került audiofil Micromega CD-játszója a napokban alulmaradt egy harmadannyiba kerülõ "mezei" Panasonic DVD-játszóval szemben, ez már valóban furcsaság, nem?
Mindeesetre nem veszek peugeot cuccot ;D
Másrészrõl azt látom, hogy a legtöbb gyártó a névben levõ , régbbi idõkben megszerzett nimbuszát adja el a mai tömegcucc-temékeiben... éppencsak emiatt lassacskán leamortizálódik soksok régi patinás név is.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Én egy év alatt 2 peug alu vázat használtam el persze mindkettõt kicserélték de azért a peu váz is made in taiwan csak a festes meg a matrica mas mint a többi...

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
;D ;D érdekes márkák...

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
A Peugeot vázam elrepedt (már kicserélték) a SONY tv-m beszart alig hogy lejárt a gari, a Siemens porszívómat havonta kell buherálni, az FSA monoblokkom feladta (remélem kicserélik) a Panasonic videómnak elszállt a tunerja. Hát ennyit az un.márkás holmikról. Sajnos sok esetben már a név sem jelent semmit !

Üdv:G.Pityu

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Azért vannak cégek akik nem ... de érdekes kérdés, hogy mi lesz velük 10-15 év múlva... :(

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi

Aligha érdemes bosszankodni a távol-keleti eredeten. gyakorlatilag minden iparágban ez van. Ha veszel egy márkás edzõcipõt: Made in China, a Canon fényképezõgépem dettó, a márkás számítógépek is mind délkelet-ázsiaiak, de tényleg végiglehet sorolni mindent. Erre megy a világ, sorry

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Közben megnéztem a Biker honlapját, és elgondolkoztam. Már nem vagyok biztos benne, hogy Zoggie volt ráírva, csak egy rakáson volt a többi aggyal, meg ott kódszámmal azonosítanak mindent. No, mindenesetre attól hogy más van ráírva, még ugyanaz a minõség, és árban is jó, mindenesetre ocsóbb mint az amclassic honlapon írt ár. Megismerni könnyû, egyedi a formája, a tömege pláne.
Különbözõ márkájú vázaknál is az egyedi jegyek alapján meg lehet mondani, melyik kettõ ugyanolyan más matricával. Jókat lehet nevetni rajtuk, amikor bemutatják mint saját fejlesztést. Minõségbiztosítást el lehet felejteni, meg az örök élet garanciát is. Az a a garancia annyit jelent, hogy megjavítják. Ha nincs forgalmazó, akkor azt se, repülhetsz a cuccal a gyárba, de az kinek éri meg?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát ez így van, de a név mellett a minõségbiztonságot is megfizeted (ld. a Trek élethossziglani jótállása), míg amikor más a matrica stb. honnan tudod, hogy az tényleg más mint ami: tehát a Zoogie valójában Amclassic ???

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Persze, de ez inkább a montis cuccok gyártóinál fordul elõ. A Dura-Ace-t vagy a Record-ot ellenõrzötten gyártják, a vázak is hamisítatlanok. Engem csak az zavar, amikor az ilyen meg olyan (fõleg amerikai) alkatrészek árának kb. a fele a név, a többi a tényleges költség, ráadásul ugyanazt megkapod feléért más néven. Visszatérve az amclassicra, az is kapható odakinn 100 és 200 euróért is, csak más matricával, festéssel.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ez addig nem különösebb probléma amíg jó minõségû megbízható az alkatrész, de ha nem... Viszont az ún. kézzel készítettnél már ilyet nem tehetnek/-nének meg.

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Úgy van!
Szerintem páran igencsak meglepõdnének, hogy a nagyra becsült alkatrészeiket ki gyártja és hol. Szerintem pl. szegény németeknek fogalmuk sincs róla, hogy a German:A nem náluk készül.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Hali!
Nem arról van szó, hogy a cég engedélyezi a ráirást, hanem , hogy van egy gyár aki bárkinek legyárt x cuccot a megrendelõ logójával és ez a megrendelõ a cuccot ugy adja el mint saját termékét... Ferdeszemûek...