Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Hali!
Gyönyörû a bringa, nekem nagyon tetszik! Aszt hiszem ha becsukom a szemem és valami szépre akarok gondolni -aminek nem 2essel kezdõdik a személyi száma- ilyen bringa jelenik meg elõttem :)

Apropo, mik a kritérium verseny alapszabályai? Azt tudom, hogy ha leköröznek, kiestél, de szabad pl. bolyozni? Ketten egymást segiteni?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Jó, jó nem szóltam semmit. A kimarást láthattam kopásnak. Ezt a küllõ csinálta, vagy direkt ki van marva?

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
ja szerintem sincs baja azért állnak olyan furcsán mert minden másodiknak küllõnek vékonyabb perem jut /ahol ki van marva/. szal jó ahogy van. de a szingót szerintem felejtsd el.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
tyito.

ha én is beleszólhatok akkor az agynak semmi baya mert ha megnézed minden második küllõ ugyanabban aszögben áll ki(mármint a küllõfey).
a közteseknek meg van egy váyat, s abban vannnak.

legalábbis én igy látom.
A gumit meg viszek a fékedre ayándék+ szingot is.
meg még viszek egy 6ost meg 4 db 0-t. ;D
persze még mindig a yövõ zenéye... :(

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
pcycle: dobtam fel pár képet az agyról, lécccives nézzz rá, hogy mi lehet a gonddd?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mintha láttam volna néhol az agyperemen lyukaknál kopást... A fékkart elírtam: magára a fék fajtájára (mûködési elvére) gondoltam, de az igaz, hogy ilyen régi Dura-ace fékkart sem láttam még. Vigyázz a nagyon feszes építésû kerekekkel, nem annál jobb minél feszesebb! (könnyen törhet a küllõ és a felninek, agynak sem használ) De ez már valszeg össze van érve, biztos nem lesz baj vele egy darabig.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

Milyen típusú fékkar van rajta?, ilyet még nem láttam.

Ha minden igaz Dura Ace, már csak azért is, mert a hajtómû másik oldalán és több helyen is ez az embléma és elõtte a Shimano600 látható. Állítólag cca.1980 elejébõl való.

Viszont az agyperem már meg van kopva, és a küllök is elég csálén állnak benne, nem tudom mennyi centrirt bír még ki...

MegkopvaAaAa ???

Igen! A küllõk viszont téllleg érdekesen állnak, viszont olyan feszesek mint állat és sem tojás sem pedig 8as nincs benne.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Biztos rá lehet applikálni valami fékkarborítást. EGyébként igazi retro géped van, nyugaton már komoly értéket képvisel. Milyen típusú fékkar van rajta?, ilyet még nem láttam. Viszont az agyperem már meg van kopva, és a küllök is elég csálén állnak benne, nem tudom mennyi centrirt bír még ki... Szerintem ne menj sokat vele, inkább tedd el, régi Dura-ace dolgok sokat fognak érni.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Kösssz a tippeket!
Azért gondoltam a szingo használatára, mert nem szivesen cserélném le a Mavic kerámiabevonatos, egyébként a fékezõfelületen még szinte meg sem kopott, minimum 15éves felniket... :-\

Yobi: ha kíváncsi vagy a gépre: http://www.bikemag.h...umName=album331

Még egy kérdés.
A fékkaron szét volt málva a mûanyag borítás. Szerintetek lehet olyan valamit kapni rá ???

Jaaa! Úgy vettem meg, hogy volt rajta egy Cateye CC-MT100as óra ami nem mûködött. Nem is tudom miért nem, mivel még gyári elem van benne... ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 hozzászólás
hali tyito!

és miyen brinyot sikerült végülis szerezned?
amugy én se használnék szingot...
pedig van csomo használtam...de a szingos kerekeim most pihennek.
yavitani a régieket meg a varrás mentén felbontással-aztán ragasztás-aztán visszavarrásal lehetett.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi
Én még a múlt rendszerben közlekedtem szingós kerekekkel, amikor még 200 Ft körül lehetett (ha lehetett) kapni (Cseh)Szlovákiában. Ma már nem mernék nekiindulni, mert az utak ugyanannyira pocsékak, üvegszilánkok, fémszilánkok hazavágnak. Ugyan cserélni tényleg egy mozdulat, de ez többezer HUF kiadást jelent. Szingót foltozni pedig egy rémálom, és nem is igazán lesz jó. Sõt, gondolom, a Tufo esetleg nem is bontható.
Úgyhogy csak pályára, vagy esetleg versenyre.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Azért máshol is van, meg lehet kérdezni a Nellában vagy a Vadász úti (V.) Corratecban is. Egyébként nem biztos, hogy jó döntés szingóssal járni Magyarországon...

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szerintem a legnagyobb eséllyel a Biondoban esetleg a Probike-ban találsz Tufo szingós gumit.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Kérdésem lenne!
Mint nagy o.utis, megkérdezném, hogy a frissen vásárolt bicómra hol kaphatnék SZINGOs, vagy mi a szösz, ragaszthatós gumit ???

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Valamelyik nagy újságboltban biztos lehet kapni, de nem éri meg veszegetni, mert min. 1500 Ft körül van. Német oúti lapok pl. vannak, ezek is ilyen árkategória. Egyszer jó megvenni, megnézed mekkora kerékpárosélet van máshol, aztán keserû szájízzel gyorsan elfelejted az itthoni állapotokra gondolva... A Velonews elfizetés olcsóbbnak tûnik, de: lehet hogy vámot tesznek ra (május után is) és az hogy meg is kapod a számokat -a magyar postát ismerve- egyáltalán nem biztos!!

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
sziasztok,

hogy újra pörögjön a topik: ismeri valaki a velonews c. magazint. lehet ezt itthon kapni? megnéztem a weblapjukat, sajnos elég drága az elõfizetés, 100 usd/év bár ez 20 kiadás, szóval nagyjából 2heti.

írtam nekik hogy küldjenek pár free példányt, hátha csinálnak ilyesmit :-)) a bikemagban alig van outi téma...

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Igen nekem ilyen van a nyarimot ( a telin meg egy 302-es). Én utoljára a Németh kerékpárban láttam http:/www.nemethok.hu a vitrinben. A honlapukon tuti nincs rajta de múltkor még volt nekik szóval hívd fel õket és érdeklõdj. :)

Egyébként én nagyon szeretem ezt a pedált, nem olyan drága mint a Look, ugyanaz a rendszer + nem engedi, hogy mozogjon a lábad... állítható a rugó erõ van kis olajozó a tetején meg miegymas szóval profi és szép és könnyû és...

persze ez csak az én véleményem... de azért megéri megnézni. ;)

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Kösz, Coyote, a pedál szimpi, megtaláltam a cég honlapját. Itthon ki forgalmazza? A Miche szóra rákeresve agyakat találtam leginkább, pedált nem.
Mintha Neked is ilyen lenne, jól tévedek?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
miche 502 könnyû olcsó, jó és hasonló elven mûködik mint a look csak jobb :) esetleg ha többet szánsz rá akkor 702.

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hi

Figurák, mondjatok már néhány reasonable price országúti pedált. Most vettem egy Shimano R-125 cipõt, ez elvileg mindennel kompatibilis. Eddig SPD-t hajtottam, de ezt inkább tényleg csak amiatt tartottam, hogy egy cipõvel montizhattam és tekerhettem országúton. MOst már szeretnék egy tényleg országútra optimalizált pedált. Legyen jó, könnyû, és ne legyen drága.Kösz