Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
:-)

A SRAM lánc tényleg jó.
én is ilyennel megyek, csak dícsérni tudom.És az ára is barátságos!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Rohloff
No slogens just facts ;)

lcs

lcs

vendég

• fórumtag
  • 160 posts
Sztem nagyon is :-)
Én CSAK SRAM láncokat használok, de volt szerencsém Shimanohoz és Connexhez is. Verik mindet. Most legutóbb beneveztem régi dédelgetett álmomra egy lyukas PC89H-ra, nagyon szuper :-). De bevált a PC69 is nagyon.
Úgyhogy vegyed nyugodtan, PC69-tõl felfelé mind naggggyyyon jó.
Az éltes mester

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Sziasztok!

Mennyire jó ötlet a tiagrás láncot lecserélni SRAM-ra. (sajna itt az ideje a cserének)

Elõre is kösz

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
a miche agyak jók.
Az öcsémnek ilyen van az o.útijában, elment vele már 8-9e km-t(1.5 év alatt), télen-nyáron...stb. 16éves, tehát itt-ott még meg-megüti a kereket, de nincs baja az agynak.
A fog.koszorúról nem tudok nyilatkozni, ha jó ár/érték arányban gondolkodsz, SRAm R8, R9 nagyon-nagyon jó!
az R9esbõl kettõt is használok(edzõ+versenykerék) az edzõvel elmentem már közel 12000km-t és most kezd látszani rajta,h melyik a kedvenc áttétel. De a váltás még mindig precíz és tökéletes. Ára: 11000Ft...tehát a tigra és a 105 között van. minõségben veri az ultegrát, súlya: 210-220g(áttétel-tartománytól függõen).
Az R8-as értelemszerûen 8sebességes, erõl nem tudok mit mondani, valahol 5-7e ft körül mozog, technikailag ugyanaz, mint az R9, tehát jónak tûnik!
info: www.biker.hu
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Nekem egy sigma 1600as van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár a hideget õ se szereti, de én se úgyhogy ezt rövid úton megoldottam :-). Elég okos jószág, de azért nem egy "nagy POLAR" viszont az ára is igen szimpatikus volt.
Más. Használ valaki Miche cuccokat? Mondjuk fogaskoszorút? Mennyire tartósak? Mert olcsónak jóval olcsóbbak mint a Shimano.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
jaja
"Valverde a hó fogságában"
Másnap sem ment ki, mert hideg volt... hozzá vannak szokva a min 10-15 fokhoz még télen is, a jóléti mindenit :-)
De azért dúrva hogy Mallorca-n is havazik...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Néztem tagnap a hírekben, h Mallorcán is esett vagy 15cm hó...szopás van ott is...bár nekik annyi,h átrepülõznek mondjuk a Kanári szigetekre v. É.-Afrikába, ahol min. 12cel. fok van.
Szar lehet:-)))

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hát azért szerencsére ritkán sérül az óra, szóval ez egy olyan egyszer kéne beruházni de akkor nagyon típusú dolog. Nagyon jók ezek az órák, iszonyatos mennyiségû tudással.

Én általában futni szoktam hóban, de most valahogy rámjött a dolog. Így ebben a -6c ban is kimentem egy 50est, csak ez a szél ne lenne ilyen durva...

Ullrich-nak is itt kellene edzenie, és akkor nem okozna neki gondot a versenyeken a hideg ;)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Polar drága nagyon.
Karácsony elõtt én is nézegettem, amelyik kerékpáros-óra és lábfordulat mérõt is tartalmaz már drága...amivel a sz.gépre tölthetem az ezést(és így naplót vezethetek) az meg már majdnem egy Sora-s o.úti ára...nagypn húzós.
És 1szer felbukok, v elüt valaki, és oda a csoda-óra(is).

Én már évek óta biiklizek hóban is(persze csak buliból a városban).
A városi bringámon hátul valami olcsó Rubena külsõ van, tele szénnel, így aztán esõben is a végtelenségig lehet csúszni vele...hóban meg pláne...és 3éve nem kopik el...pedig mindig faralgatok a kormánya támaszkodva esõben-hóban.
Az autósok meg néznek, mikor 30-50m csúszok keresztben, így érkezve a piros lámpához.
Nagyon jó buli!!!!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Szerencsére a bringás ritkán teker víz alatt :) hát jó tüdeje lehet aki 50 méterre lemegy ;), mert én 5m -nél már nem éreztem jól magam a nyomás miatt.
a Polar-ral meg csak az a gond, hogy pöttyet nem occsó :(

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Én tegnap hoztam el a Fix meghajtású bringámat és tekertem is 10 kilit a hóban :)))
Baromi jó volt, de 10 centi feletti hóban bizony már nagyon irányíthatatlanná vállik a szlikk gumi... mindenesetre élveztem, az autósok meg csak bámulták hogy vki bringázik a hóviharban, országútival :P
Azért persze nem ajánlom senkinek, mert könnyen leérhet az ember válla a kanyarban.

Nekem PC14es órám van, de már egy jó ideje nincs meg a szíja mert eltûnt. Tegnap terheléses szobabringán is edzettem és megnéztem milyen a pulzusom egy kölcsön Polarral és meglelõ módon fullon nyomtam 167 lett a max... érdekes.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Amelyikre rá van írva, az tényleg vízálló, de csak 50 méterig, így a nagytüdejû kerékpárosok könnyen tönkretehetik egy-egy tengermelléki edzõtáborban kiegészítõ sportolás (palack nélküli merülés) közben. És csak az elsõ elemcseréig vízálló igazából, utána inkább cseppállónak lehet mondani (pl. zuhanyzást kibír).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Én sem vagyok túl tájékozott...én pl egy Sigma PC3-ast használok. méri a pulzusomat és kész. Szerintem kell egy bizonyos szintû elméleti tudás, meg 2-3hónap tapasztalat után a pillanatnyi pulzusból, és érzésbõl, amit akkor abban a pillanatban közvetít a test, hatékonyabban lehet edéseket végezni.

Bár szeintem nagyon sokan a pulzusmérõ bûvöletében élnek.

Pedig sokat változnak a pulzus-zónák 1 év alatt(télen-nyáron).
Mikor elkezdem az alapozást pikk-pakk felmegy 180-190re, míg nyáron, mikor már edzettebb vagyok, 1-1 hegyi edzés során 182-185 az anaerob küszöböm.
Sõt...ha télen megyünk többen biciklizni, mindig van 1 kis hülyéskedés(tel.tábla-sprint)...ilyenkor 190 feletti(197, 202, 203!) érték is megjelenik.
Nyáron meg akárhogy vicsoroghatok egy busz mögött, nem megy 195fölé.

Itt a hó!
Bicikli háttérben marad most 1 ideig.
Viszont lehet menni futni!!!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Az én Sigma órám tudtommal nem.
Egyébként most beszéltem valakivel aki mondta hogy a Polar ami neki van használható úszáshoz is, mert teljes mértékben vízálló. Csak nem gondoltam volna hogy ezeket is tudják, dehát le vagyok maradva....

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
A Sigma órák vizállók, nem???

Mindenesetre az usziba nálunk van egy nagy kivetítõ(fényreklám, meg hírek, információk olvashatók) aminek a sarkában vagy a folyamatosan látható óra(mp mérõs). 1-1 hossz végén szoktam megmérni kézzel a pulzusomat.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Van vízálló pulzusmérõ is? Bocs ha tudatlan lennék de kiváncsi vagyok melyik óra tud vízben is mérni vagy ha csak ráérzésre az más.
Egyébként jó az úszás a légzéstechnikára, futás a keringésre de legjobb ha ki tudsz menni tekerni.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
az SLX csõszett a legjobb a Colombus-tól, akirõl tudjuk,h a legjobb...
Tehát annak idején, mikor az SLX csövek a legjobbak voltak, kiváló volt, és még szerintem ma is az.

Az a váz amivel én mentem 2002-2003ban egy Basso váz volt, és 2szer nyertek vele Magyar amatõr Bajnokságot a 90es évek közepén(a Nagy Laciról van szó, öreg "motorosoknak" sokat mond a neve.). Namármost' a Laci egy közel 190cm-es ember, mikor 1 gramm elesleg nem volt rajta, akkor is 75-77kg körül mozogott...télen meg 80kg felett.

Biztos,h ki fogja bírni a haverodat...talán az lehet az egyetlen gond,h a váz ,amit vesztek nem biztos,h leinformálható...tehet lehet,h az elsõ 3évében valaki ment vele 50-80.000km-t.
És ez sajnos nem látszik rajta.

Ettõl függetlenül szép és jó váz, merev...nagyon merev acélváz, de ez nem megy a mégelfogadható kényelem rovására. Én bármilyen úton elmentem vele akárhány km-t...és nem vagyok mazoista.

A futás nagyon jó kiegészítõ, 0.5-1 óra laza kocogós-beszélgetõs futás akármikor jó.
Ha nem bírjátok a hideget, keressetek valahol 1 futófolyosót(pesten van sok)...bár oda egyedül nem jó menni, mert szemét unalmas, de ha 2-3an beszélgetek köben hamar eltelik az idõ.

Én úszni is szoktam, de ott nem megy nagyon fel a pulzus(90-130) a leggyakoribb nekem 95-110 között...ezek inkább laza napokon jó.
Lehet háton, csak lábbal úszni...stb.

Ma elkerekeztem 90km-t...egész szép idõ volt...ebben a +2 fokban nem is fáztam át...folyamatosan menni kell...akkor nem fogsz fázni(pulzus ne menjem 110alá, és nincs gond).

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
...
más:
Colombus slx csõszettrõl mit tudunk?
tpresident, Neked ilyened volt, ugye? Mik a tapasztalatok? "Elbírhatja" ez egy 90 kilós haveromat?
...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A futás és úszás a leghatékonyabb sportok közé tartozik, 1/2, 3/4 óra alatt igen nagy terhelés vihetõ be, mint 2-3 óra kerékpáron. A legjobb kiegészítõ sportja a kerékpárnak, ha nem éppen fordított a helyzet. Mégis van egy érdekes dolog: a futás nagyon hasonló terhelésû és lábizom-specifikus sport, mégis más izomcsoportot (is) dolgoztat meg, tehát nem helyettesíti teljesen a kerékpárt. Van aki tudja ezt pontosabban, hogy is van, miért?