Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
A május 8-ra kiírt Tour de Gella oguti verseny az út minõsége miatt elmarad!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
állitolag ha a kiyukadt szingoba öntöd azt a löttyöt Slime vagy mi ami ugye eltömiti a yukat akkor ugyanug ylehet vele menni.
bár aszthiszem még defekt elött kell "feltölteni" a szelepen keresztül a gumit....
bár én még sosem használtam iyen lötyöt. szoval lehet etettek...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Szevasz Rmx!
Szingónak híjják. És tök ugyan olyan könnyen lyukad ki, mint a peremes guma, csak ezt kukázhatod, ha kilyukad. :-)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Olyan gumi van benne ami egyben van a belsõvel.. az milyen könnyen Jukad ki?

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
gratula rmx :)

tpresident,
es azt tudod, ok hogy szedik szet a specko cuccal? itt van a kezemben egy AC Ultralight elso agy, es otletem sincs. nem mintha szet akarnam szedni, csak erdekel :)
amugy Marcello panaszkodott egyszer, ugy fel eve talan, hogy egy ideje, miota tobbet edz, azota visszaesett a teljesitmenye, pedig okesnak erez mindent. hatha tud segiteni...
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
1órája fejezõdött be a kirakodó vásár, és az eladók ott hagyták a már szügségtelen cuccaikat. magyarul miután elmentek szabad prédák voltak a cuccok. a házunktól 5 méterre hagytak ott egy kb. 10 éves Railght országúti bringát. !! nem rossz állapotban !! persze még helyre kell pofozni.. tök ingyen.!! :P:clap:

irontrak

irontrak

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello!

Lenne egy carver ou alu vázam egy tenyérnyi horpadással az alsócsõn kö-
zéptájban. Ha valakinek van valmilyen ötlete mit is lehetne kezdeni ilyen problémával, szivesen venném.

irontrak

irontrak

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello!

Lenne egy carver ou alu vázam egy tenyérnyi horpadással az alsócsõn kö-
zéptájban. Ha valakinek van valmilyen ötlete mit is lehetne kezdeni ilyen problémával, szivesen venném.

irontrak

irontrak

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
hello Sniper!
bocs, hogy csak így leszólítalak. Olvastam a cikkeidet és érdekelne mi a vélemé-
nyed egy carver márkájú ou alu vázhoz melynek az alsócsõjén egy durván tenyérnyi
horpadás van középtájban.
Szerinted lehet e kezdeni vele valamit mennyire javítható?!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Én nem szedem szét, speckó szerszám kell hozzá.
De szerencsére itt Tatabányán vagy jól felszerelt bolt(simano Service Center, Lánc-hálózat tag, meg minden).
Ott ért hozzá ember, és van hozzá szerszám.

Pétfürdõ?

Kinek hogy tetszett???
Sajnos én csalódott vagyok.
Minden rendben volt. Idõjárás, technika, alvás, evés-ivás...stb.
Ennek ellenére 33:12-es idõvel(38.07-esátl) valahol a 20on valahányadik helyen végeztem. Pedig jól ment végig. Úgyé reztem mindent kihoztam magamból.
Talán késõbb majd jobban megy?!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
jol sikerult a pesti is, legalabbis abbol a szempontbol, hogy sokan voltunk.
a rendorseg tizezerre becsulte a letszamot :)
ugyanakkor ennek koszonhetoen sokszor bedugultunk a szukebb utcakon, ez kevesbe volt jo.

tpresident,
hogy szeded szet azt az agyat?
mostly harmless

htody

htody

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hú gyerekek,voltatok a critical masson?
mi,itt debrecenben,Kósa fellegvárában, engedélykérés nélkül (úgyse kaptunk volna,tavaly se adtak) szerveztük meg a 2. nagyobbacska felvonulásunkat. Jelzem, tavaly 73an voltunk, idénre pedig a becslések szerint mintegy 300an!!!
Miután Debrecen egyik legforgalmasabb keresztezõdésében leszállva a kerékpárról azt fejünk fölé emeltük, máár a rendõrség is megérkezett.
Ahhoz képest, hogy nem jelentettük be, egész korrrektek voltak.
Azt mondták, szeptemberben azért jelentsük be...
És még a Nap is sütött.
Remélem a pesti is legalább ilyen jól sikerült!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
American classic, de nekem is a montis version jutott, ami ugye 135mm széles.
De nem okoz gondot.
Viszont arra adhatna nekem valaki választ, ha tud,h milyen csapágyak kellenek az american classic hátsó agyba, illetve hol lehet beszerezni.
Megkönnyítené a dolgomat, mert létezik 1 járható út: szétszedem, elviszem az SKF-hez(csapágybót') megnézik, rendelnek, 48 órán belül megérkezik, belerakom, és kész.
De ha ismerem az paramétereket elõre, akkor csak rendelek, megvártom, gyors csere és kész.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
tpresident,
megmertem volna mar reg, de nincs tolomerom. nem egy befektetes ugyan venni egyet, csakhat... lusta vagyok elmenni erte :]
probaltam erovel hatni ra, de nem mozdult beljebb, ugyhogy hagytam inkabb.
pcycle,
az a szituja, hogy ez egy tok uj vaz es sosem jart meg kerek benne. kiveve a parom meridajabol valot, mert az zokszo nelkul belemegy.

tenyleg tpresident, es milyen mtb aggyal mesz?
mintha AC-t emlegettel volna nemreg, gondolom akkor az ultralightra gondoltal...
mostly harmless

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ha ennyire nem megy bele, akkor nem kell erõltetni, valami tényleg lehet az agy tengelyével v. a papuccsal, bár az érdekes, hogy eddig belement... Tiszta a tengely? LEhet az is hogy a papucs anyaga változik (tágul?) v. pl. kicsit elhajlott. A mechanikában is vannak érthetetlen dolgok...?
A hátsóvilla-feszítésrõl: minden váz "hajlik", a folytonos 5mm-es feszültség persze nem sok, de mindig hozzáadódik az elõzõ dologhoz, ami leginkább csak akkor van ha kiállsz a nyeregbõl v. ülve de keményen gyorsítol. PErsze lehet hogy az egész elhanyagolható, csak jó kizárni minden vázélettartam csökkentõ eshetõséget, fõleg ha a váz nem alapáras. Meg egyébként is van oúti agy, minek mtb-t belerakni a vázba?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
kicsit több erõre van szükség...szerintem. Mérj rá egy tolómérõvel a két(merida kerék, saját kerék) csõtengely azon részére, aminek a papucsban kellene figyelnie.
Aztán mérd meg a két bringa paucsainak belsõ méretét.
Ha stimmelnek az adatok, nézz körül jobban, lehet,h valami útban van, vagy nagyobb erõt alkalmazz, vagy mitutdomén....valami biztos,h van.
A tólómérõ sokat segít!!!!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
most mar vegkepp nem ertem az egeszet, miert nem megy bele az en b+ agyam a papucsba.

- tegnap kiprobaltam baratnom meridajanak a kereket, siman belemegy a neuzer vazamba. nem tudom az milyen agy, semmi felirat rajta, gyari 901-eshez fuzott kerek.
- ezutan beleprobaltam az en b+ agyas kerekemet a meridajaba, azt varva, hogy na akkor majd nem megy bele. de igen, belemegy.

ezek utan hogy lehet, hogy neuzer vazamba megsem megy bele az a rohadt b+ agy? :o
mondjuk gondot nem okoz igy mar, kicserelem asszonyka kereket az enyemre es kesz. de nem ertem mitol van ez a gond :)
mostly harmless

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Az én vázam ement azzal a hatalmas feszültséggel eddig 20.000km-t, és nincs gondja. Szerintem semmi gondja nem lesz tõle.
Van 1 érdekes dolog, amit mindenki kipróbálhat otthon:

1. állj oldalról a bringád mellé.
2. Fogd meg a kormányt és a nyerget.
3. lépj rá egyik lábaddal a pedálra(legalsó állásban).
4. próbáld meg oldalirányba eltolni(elnyomni lábbal) a bringát, és nézzd meg,h mennyit "hajlik" a váz. Még az én extra-beton merev Colombus airplane csöves vázamon is 1.5-2cm figyelhetõ meg a középcsapágyháznál. A 15éves Puch acélvázamon meg vagy 2-3szor ennyi....sõt.

És minden egyes alkalommal, mikor hegynek felfelé hajtasz, hasonlóképpen hajlik a váz...ezek után oldalanként 2.5mm a 420-440mm hosszú láncvillának annyira árt????

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
szinuhe: nagyon ritka, de éppenséggel elõfordulhat hibás váz, pl. a papucsnál is, 1 mm eltérés is elég. De anyaghibás is. A legnagyobb gyártók felsõkategóriás vázainál mondjuk ez kevéssé áll.
Más: ha valaki tud jó cro-mo, estleg acél edzõvázat (oúti, 57 körüli méret), írjon! Tegnap lett gyanús a bicaj, elkezdett mászkálni, mintha lassú defektje lenne, nagy valószínûséggel el van repedve...

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
jol van :)

paraltam, hogy valaki ezt fogja valaszolni: ooo, hat igen! ez azert van, mert hebe-hoba talalni rendhagyo meretezesu papuccsal biro vazakat es az altrix peldaul ilyen es akkor most csinalj, amit akarsz!

... de nem :)
koszonom :]

eroszak.
mostly harmless