Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Az lenne a nagy király,h lemegyek kerékpárral a Pelso-ra(kb. 100km) igaz, ehhez 4:30kor el kellene indulni. Aztán végignyomatni a Pelso-t és valahogy haza. Elvileg beleférne a napba(alkonyattól pirkadatig) ~405km...de ki bírja azt erõvel....én most biztos,h nem. 4óra alatt leérni Siófokra(az kényelmes 25ös átlag) végigmenni a balaton-kört(205km) mondjuk 6.5óra(tegyük fel,h nem bírok az élbollyal elmenni) alatt(31.5átlag) csoportosan ez kivitelezhetõ.
Ekkor 15:30érek vissza Siófokra. 1óra pihenés után 16:30kor indulok haza, 100km. elvileg egy 23as átlaggal 20:45re érnék haza...elvileg. Talán ha augusztusban lenne, és jó formában lennék, bevállalnám(persze otthon várna egy aztó, ami ha kell, elindul értem). nem lenne egy rossz kör.
Olyat már csináltam,h felültem 5kor a biciklire, 7re elmentem esztergomba(55km), lenyomtam az esztergom-Gyõr-Esztergom TT-t(185km), majd hazindultam Tatabányára(55km). 295km...az óra szerint is 287km lett a vége... Azért hazafelé a Bajnai meg a Héregi dombokat már nagyon megszenvedtem...már csak némát, a semmibe meredve, fapofával kulloktam 15km/h val egy 5%-os emelkedõn.
Aznap este jól aludtam:-)
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Azért, hogy segítsünk a "felzárkózáshoz" gyertek el e Tour de Pelso-ra május 28-án! :bananadan Ott tekerhetsz 200 km-t!!

Prohi

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
nem tudom hogy van ez,de valahogy igen így van!Õk 3 hétig tekernek 200km-eket mi meg hétvégenkén 70km-eket (ezek sacc/kb átlagok!!!)

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Ezt hogy érted?

Erõs túlzással én némi humorral akartam írni, hogy 3 hét alatt tekernek annyit, mint ti 8-9 hónap alatt...:icon_redf

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás

És a távra is ez jellemzõ :)

Ezt hogy érted?

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Nem csak ajánlott felszedni egy kis "üzemanyagot" amivel a szezont végignyomod!A Tuor-osok is felszednek jópár kilót,de a verseny végére õk is lefogynak!Csak õk 3 hét alatt,mi meg dúrván 8-9 hónap alatt szedjük le.

És a távra is ez jellemzõ :)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
minden versenyszeru sportnal szamit.
persze nem sakkra gondolok.

nekem nem szamit, en eleve ugy nezek ki, mint a masnapos azott bab :)

mellesleg az iment megoldottam tengely vs. papucs problemamat. teljes sulyommal ratamaszkodtam a vazra es helyere ugrott nagy nehezen. kiszedni nem tudom, hogyan fogom.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Nem csak ajánlott felszedni egy kis "üzemanyagot" amivel a szezont végignyomod!A Tuor-osok is felszednek jópár kilót,de a verseny végére õk is lefogynak!Csak õk 3 hét alatt,mi meg dúrván 8-9 hónap alatt szedjük le.

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Oútinál ennyire számít a súly(fölösleg)?:scared:

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Hát igen...!Én pl zabáltam agyba-fõbe télen, hogy valamit felszedjek,de eredménytelenül!
Egyszerûen nem tudtam felszedni egy kilót se!

Spityu

Spityu

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Ha már elõkerült a téma: íme két link ilyen jellegû problémák elkerülésére/megértésére :) :

http://powerhiker.fw.hu/edzes.htm
http://vitalitas.hu/.../2/0102/732.htm

Szárazak ugyan, de jók ;)

Amugy én is szénhidrátdús reggelire meg útközben valami cukordús italra vagy valami szeletre szavazok. Nálam bejön...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ezt a zsemlés csomagot a profik is szokták vinni, pedig õk aztán megengedhetik maguknak a drága energia szeleteket. (pl TdF-en mutatta a kamera ahogy vki egy ilyet jóizûen eszeget). Meg hosszú edzésre, verszenyre érdemes izotóniás piát vinni, mert kiürülhez a szervezet - a víz nem pótolja az elveszett ásványi anyagokat pl.
Tpresident: sejtettem hogy vmi ilyesmi lehet az oka, de hál' a jó égnek nekem eddig nem volt rá szükségem - max 2-3 kilót szedek fel télen és attól is könnyedén megvállok. Ez alkati kérdés.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

Ezt így nem mondanám, de elég gyakran vagyok úgy, hogy le kell erõszakolni a torkomon a kortyokat, és egyáltalán nem esik jól, pedig úgy érzem megveszek a szárazságtól. Ilyenkor inkább csak öblögetek aztán kiköpöm.
Fura.

igen, valami ilyesmire gondoltam. nem oklendezem tole kifejezetten, de nagyon nem esik jol. bar igazabol en inkabb foci kozben esem ilyen allapotba, tekeres kozben ritkan. probalok ra odafigyelni, hogy ne erezzek soha szomjusagot es elore iszom. de ezekszerint van, hogy tul sokat. vagy nem is tudom...
mostly harmless

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchello: Zsírvesztés a cél ilyenkor...télen akármit csinálok, 4-5kg mindig feljön rám(idén nem finomkodtam a kajával a szezon végén, újévkor 8kg-al voltam több, mint elõtte 3 hónappal!!!). De 1000km alapozás után már visszaáll az "ideális" súly.
Ez az egész úgy jött, h amikor elkezdtem biciklizni, mindig kevés kaját vittem magammal, és mindig eléheztem(elsõ 1-2évben)...na jó, mindig nem, de elég gyakran. Aztán már a köv. években jött magától,h úgy "gazdálkodtam ma kajával" hogy egy kicsit zsírból is biciklizzek. Ez nem káros(szakedzõkkel is beszéltem errõl) a lényeg,h ha eléhezel, nagyon óvatosan kell továbbmenni, nem szabad megszakítani a szervezetet(ezért van nálam a szigorúan 140es max. pulzus, ha eléhezek egy edzésen). Mindig van nálam egy pár száz forint(500as, 1000es), minden faluban van kisbolt, de kocsma biztosan, ott meg valami pogácsa, háztartási keksz, vagy legalább csoki, 1-200ft ból meg lehet úszni, aztán szépen finoman hazatekerni. De ha 20-25km-nél közelebb vagyok, inkább végigmegyek szépen-finoman.
Koffeint nem viszek be a szervezetbe egyáltalán(se kávé, se energy drink...stb). ellenben, mikor versenyne, vagy hosszabb vezetés alkalmával használom, nagyon jó hatása van(nincs hozzászokva a szervezet, és "hirtelen nagyot üt"). Aki kávézik, tudja,h 5-10 év után már 3-4kávé kell reggel, késõbb meg még több....fateromon látom, meg utánnaolvastam.
Hosszú tekerésekre való kajálásra tök egyszerû a receptem: Zsemle kettévágva, bele jó kis házi sárgabaracklekvár(kb. a harmada-fele cukor). Mire elfogyasztásra kerül, egész jól "átázik" de inkább megpuhul a zsemle a lekvártól. Legjobb. Sok-sok könnyû szénhidrát, kb. 20-30ft az egész. ebbõl 3-4db elég is 150-180km-re. :-)))
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

nem szokott hanyingeretek lenni a viztol?

Ezt így nem mondanám, de elég gyakran vagyok úgy, hogy le kell erõszakolni a torkomon a kortyokat, és egyáltalán nem esik jól, pedig úgy érzem megveszek a szárazságtól. Ilyenkor inkább csak öblögetek aztán kiköpöm.
Fura.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
http://www.oliworld....5&page=sporttudOlvassátok el, érdemes!

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

komolyan kerdezem.

nem jellemzõ

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
semmi bajom nem szokott lenni,sem a buborékkal sem a kajálással!!!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás

komolyan kerdezem.
mostly harmless

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
nekem nincs gond a bububububorékokkal!!!!