Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
tpresident: köszi a tanácsokat! A fogyást biztosan megfogadom még 10-15 kg-ot szeretnék leadni. Eddig 20 kg ment le, úgyhogy a hátizsák nélkül is tudom mit jelent a súlyfelesleg. Volt hogy nem is látszott, hogy emelkedik az út mégis odafelé kiköptem a tüdõmet visszafelé meg mentem rendesen. Most már azért valamivel jobban bírom. Ilyen vázat nem azért vennék mert jobb idõt szeretnék menni valahol, vagy ilyesmi. Versenyeken sem tervezem hogy indulnék, csak jól érzem magam tekerés közben, szeretek jó tempókat menni, egy-egy teljesítménytúrát megcsinálni, és közben lefogyni mert már nagyon nem jól éreztem magamat a bõrõmben 110kg felett. Nagyon-nagyon tetszenek az idõfutam bicajok, ez a váz is azért tetszett meg mert aero-s. Igazad van, valószinûleg nem fogom megrendelni, bár ha látom akkor sem biztos hogy észreveszem a hibákat ha vannak. Viszont mindenképpen aerosat szeretnék venni.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
A Velencei tókör kb. 90m szinttel rendelkezik. Képem van róla, csak nemtom beileszteni (akinek kell, elküldöm).
Nem hegyimanóknak való terep, az igaz.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
yvorl: Jártam már erdei részen országúti bringával(tolva) országútis cipõben. Az maga volt a horror. Voltam már MTB-val LOOK-pedállal orsázgúti cipõben(Didora Alu) pár napot erdélyben(rövid túrák haverokkal). Amíg nem kellett leszállni jó volt. De köveken csak szétmegy a cipõ, nagyon-nagyon hamar(meg is bántam...szegény cipõ mit kapott, pedig óvatos voltam).
Plusz csúszik össze-vissza mindenen(köves, sziklás, füves...stb.)...versenyen nagy szopás lenne az tuti!

Velencei tó-körhöz: Biztos,h nincs 260m szintemelkedés körönként...az tuti. Most Szfváron tanulok az elmúlt 2 hónapban kb. 10-15kört mentem a Velencei-tó körül. Nem emlékszem, mert nem ezt figyeltem, de pár rövidebb(3-6db 200-800m) enyhe emelkedõ (max. 5-6%) van az északi oldalon. Összeségében nem lehet több 100-150m szintemelkedésnél. Kis 1szusszanásos dombocskák.

Voti: Látatlanban nem vennék meg semmit ,az tuti. Inkább egy kicsivel drágább vagy kicsivel nehezebb váz, de za tuti legyen. Vakszerencse kell hozzá,h ne zsákbamacskát kapj. Lehet,h bejön a dolog, és bankot robbantasz ,de lehet,h beültetnek a körhintába és akkor buktál pár tizest...
Inkább egy Merida váz, ami szép is, technikailag is a topon van, és a 901es alu villával nem több 45-50.000Ft-nál. 5év garancia..biztos háttér(forgalmazó)stb.
Vagy van Altrix is, annak a súlya is baráti. Csalódni nem fgsz benne, maximum nem kuriózum.
Ha hetente 1 órával többet edzel, százszor kompenzálod azt a pár gramm külömbséget, amit egy régebbi lutri vázzal nyernél.
Sokat, nagyon sokat számít a testsúly is!!!
Én most jöttem rá, február ta tudatosabban táplálkozom. Nem eszek meg mindent edzés után, csak úgy módjával, minding csak egy picivel többet(nem amennyit a szemem kíván!) mint amennyi a szükséges...máris 73kg vagyok(tavaly nem mentem 75alá, mert nem foglalkoztam vele), még csak most kezdek el keményen edzeni(sok hegy és intervallum) és már most sokkal jobban megyek hegyre, mint tavaly ilyenkor...és ebbõl is lehet még fogyni, ha nyár végére 70-71kg leszek...kiváncsian várom.
mindenki kipróbálhatja: Menj el edzeni egy megszokott kisebb körre, amiben van emelkedõ(rövidebb, hosszabb) nézzd meg,h hogy esik jól felmenni rajta.
Másnap fogj egy hátizsákot és az apró cuccokat abba pakold(belsõ, pumpa, igazolvány...stb. meg rakj bele még pár apróságot. Esõdzseki, pulcsi, féltégla, minttudomén) a lényeg,h kellemes 2-3-4kg legyen. Menj el ugyanarra a körre...egész más lesz az emelkedõ!!!
Képzeld csak el, ha mindezt magadon tudod megspórolni!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Hali _A!
Ennek örülök, mert épp most voltam havernál aki jött volna, sajna dolgozik, beosztották és nem sikerült cserélnie. Ed gyere te is:)!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
diadora trivex.
az adidas gradint II.-nél biztos könyebb...
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Tud vki abban segíteni hogy mit lehet tenni egy olyan belsõvel aminek kiszakadt a szelepe? Mármint a belsõ önamagában egy jó kis panaracer semmi hiba,csupán egy apró szelep hibádzik...,5let?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sya Voti! felõlem mehetnénk együtt 25-28as átlagot,úgy néz ki hogy ed is jönni fog,õt meg már ismered... A camping milyen állapotú úgy kb? Mármint láttam már olyat hogy még egy szálloda is megirigyelte volna a vizesblokkot és olyat is amit még páncélos hüllõk se merészeltek volna használni... Ez a camping merre van a pályához és képest? Nem tud vki vmilyen árat mondani?
Ed: ugye jössz?;)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
A 260m nekem is gyanúsan soknak tûnt, bár a családdal csak Agárdtól az Ingókövekig mentem fel, és az csak fél kör. Azt hittem a másik fele még dimbes-dombosabb. Pelsohoz hátszelet, vizsgához én is egy nagy kalappal. Sajnálom hogy nem jössz, fõleg most hogy írtad, hogy dumálgatva könnyebb, remélem haver eljön, bár neki még a 25km/h is sok úgyhogy végig mögöttem jönne szélárnyékban. Ha van valaki aki indulna és 25-28-al menne ahhoz szívesen csatlakoznék.
A vázat sajnos csak akkor fogom látni, ha már 30ezerrel lefoglalóztam, mert akkor jön be az országba. Ráadásul le is lesz már festve. De azért rákérdezek milyen csövekbõl van. A másik amit láttam gyönyörû volt és valaki profinak jött idõfutam gépnek, tehát gondolom annyira rossz nem lehet. Árban viszont nem tudom elhelyezni, mert nem nagyon találtam ilyeneket. Remélem én is hogy mások is hozzászólnak, tpresident vásárlási tanácsait elkezdtem egy textfájlba menteni mert amiket ajánl mindig jó az ár/érték aránya és emellett könnyûek is. Majd ha ott tartok az alkatrész vásárlásnál jól fog jönni. Szóval segítsetek, hogy megéri-e ez a váz vagy nem! Köszi.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Hali

Kitaláltam hogy ezentul ha lehet (sár nuku stb..) országutis cipõvel (SPD patentel) indulok MTB versenyeken.
vettem is egy diadorat amire lehet look-ot meg spd-t rakni.
na az a kérdés hogy valameyikõtök használ o.uti cipõt montizni ??

Elõnye? (én a suy miatt gondoltam, plussz az adidas gradientem kicsit nyomya alábam....ráadásul szökõévente tolom a bicayt)

Hátránya? (yoh..ha le kell szálni mert bedugult a singletrack a versenyen akko gz van, de ezen kívül?)

Melyik diadorat? nem feltétlenül kapsz súlymegtakarítást outis cipõvel,mindegyik félébõl van nehéz és könnyû egyaránt.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Potty!:A pelsohoz sok szerencsét! Én meg arra mentem volna inkább...nekem meg akkor van halaszt6atlanom sajna:( a vizsga utálatos,azé nagy kalappal!

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Így van. Bár szerintem nincs 260m a szint körönként. Szoktam arra tekeregni és nem tûnt fel.
Elég nehéz, mert ha 10kört akarsz teljesíteni túratempóban az agyilag készít ki. Egyedül csak erõs idegzetûeknek ajánlom, csapatban el lehet dumálgatni.
Sajna aktualitását vesztette. Nem tudok menni, mert át kellett variálnom a vizsgaidõszakomat és 7-én matek szigorlatom van. Vicces lenne. UUTTTÁÁÁLLOOOMMM a vizsgákat! Mindig a legjobb programokról maradok le! Helyette most szombaton megyek a Pelsora.
A vázon legelõször is azt nézd meg, hogy nincs -e rajta sehol repedés nem nyomták -e meg, nem sérült-e. Aztán nekem számít a csõszett típusa is. Inkább megveszek egy olyat amin ott virít a Colombus matrica, de én kissé sznob vagyok :-). Méret, de azt írtad az stimmel. Meg tetszik -e. Nekem ennyi, aztán majd okosabbak biztos írnak még szépeket!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hali

Kitaláltam hogy ezentul ha lehet (sár nuku stb..) országutis cipõvel (SPD patentel) indulok MTB versenyeken.
vettem is egy diadorat amire lehet look-ot meg spd-t rakni.
na az a kérdés hogy valameyikõtök használ o.uti cipõt montizni ??

Elõnye? (én a suy miatt gondoltam, plussz az adidas gradientem kicsit nyomya alábam....ráadásul szökõévente tolom a bicayt)

Hátránya? (yoh..ha le kell szálni mert bedugult a singletrack a versenyen akko gz van, de ezen kívül?)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Sziasztok!
Ez a velencei kerékpártúra mennyire nehéz? mert ugyan találtam olyat hogy 3700mes szintkülönbség...de vhogy az én fejemben a legnagyobb szintkülömbség is max kékes lenne az alföldrõl ami ha jól tom 1014m... Hogy jön össze a 3kmes szintkülönbség? Hogyan mérik,5let?

Ugye erre a velence versenyhez van közvetlen vonat "járat"? A szállást biztosítanak ott? Ismeri vki a velence 10 hivatalos honlapját?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

Szia!
Azt nem tudom mennyire nehéz mert én is elõször mennék:), a szintemelkedés körönként 260m, ez tízszer az 2600m. Gondolom úgy mérik, hogy az összes emelkedõ magasságát összeadják, de a lejtõket nem vonják ki belõle, hiszen akkor 0 lenne. A honlap: www.ttt.tr.hu

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Sziasztok!
Ez a velencei kerékpártúra mennyire nehéz? mert ugyan találtam olyat hogy 3700mes szintkülönbség...de vhogy az én fejemben a legnagyobb szintkülömbség is max kékes lenne az alföldrõl ami ha jól tom 1014m... Hogy jön össze a 3kmes szintkülönbség? Hogyan mérik,5let?

Ugye erre a velence versenyhez van közvetlen vonat "járat"? A szállást biztosítanak ott? Ismeri vki a velence 10 hivatalos honlapját?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Hétvégén versenyzünk!!!!
Budapest Bajnokság vasárnap!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

van olyan outi kerek meret, hogy 622 ?
felnit 2 darabot, lehetoleg Al-t-
TurBO

Mostanában szinte kizárólag ilyent fogsz találni. Duplafalú, szegecselt van már 3-4 ezerért, ami jó.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Sziasztok!

Nem gyõztem visszaolvasni annyit írtatok azalatt a két hét alatt, mialatt én a kevés és rossz minõségû német kerékpárutakon szenvedtem, rettegve az ottani autósoktól :D.
Potty: ha még aktuális, én is szeretnék elindulni a Velence 10x-en, és kb. 25-28-as tempót tervezek menni. Vagy egyedül mennék, vagy jönne velem egy barátom is. Szeretnék valaki(k)hez csatlakozni, ha még keresel társakat hozzá, akkor mehetnénk együtt.

Más. Segítsetek pls!
Szeretnék összerakni egy bringát magamnak. Nagyon tetszenek az aeros bicajok, lapított csövekkel, magas profilú felnikkel, lapos küllõkkel, stb. Egyenlõre biztos, hogy nem használnám ki az elõnyeit, de nagyon rá vagyok indulva. Nemrégiben egy üzletben láttam egy idõfutam bicajt gyönyörû vázzal. Kiderült hogy van mégegy ilyen váz pont a méretemben. Ez egy használt olasz váz villával, lefestik nekem amilyenre kérem és 60 ropi lenne az ára. Segítsetek, hogy mire kérdezzek rá, és megér-e ennyit! A súlyát kérdeztem kb. 1400g.
Kössz elõre is!

farkasamed

farkasamed

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Igen, van ilyen méret, az biztos jó lesz a bicajodba. Arra csak egy 700-as külsõt kell rádobni és gurul is.

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
:behead: Sorry !

Hi mindenkinek! Nem hulyesegbol kerdezem:

van olyan outi kerek meret, hogy 622 ?
Vennék ilyen méretû akar mar kisse lestrapalt
felnit 2 darabot, lehetoleg Al-t-

Köszi, és sorry a hulye kerdesert...

TurBO

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7,011 posts
A montimon Lookin RLG 2025 G magnézium sínes nyerget használok, korábban a 2002 HGE-t gyepáltam. Nagyon jó mindkettõ, soha nem nyomott egyik sem, még hosszabb tekerésnél sem. Aki sokat teker, annak inkább a 2025-öst ajánlom. Barátaim is meg vannak elégedve vele, bár lehet, hogy ezek országútra kicsit nehezek.

Az országútimon Fizik Pavé-t használok, és néha kényelmetlennek érzem, nyomja a lágyrészeket, bár gyanús kicsit a nadrágom betétje is. Nehéz dió, de kísérletezni kell.

Összefoglalva:
A Lookin-ok nekem szimpatikusak, és nem horror az áruk. A Fiziknél talán körültekintõbben kell kiválasztani a megfelelõt, fõként az ára miatt.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.