Szume: Én Author-ral megyek(6602) ez már 100%ig alu váz(nincs karbon tám- láncvilla). Colombus Airplane csõszettbõl készült, betonmerev váz. Az 55ös széria Zonal csövekbõl van, az is elég merev. a TREK talán a legjobb, sokan használják, fradisok is ilyennel mentek tavaly, szerintem az arany középút. A többirõl nem igazán tudok sok újat mondani. Jó mindegyik, ilyen áron már bármit veszel, nem fogsz csalódni benne. ami nagyon könnyû az lehet,h nem a legmerevebb, ezzel érdemes számolni.
somosgabor: 182-185közötti pulzussal szoktam hegyre menni. Kora tavasszal, ha még nem vagyok formában, kicsit magasabb ez az érték(~184-188), ha nem vagyok kipihent(fizikai fáradtság vagy kialvatlanság) akkor alacsonyabb(~172-180) pulzus mellett is elsavasodik a lábam. Ilyenkor nem szoktam erõltetni a dolgot, bár az figyeltem meg,hogy ha kialvatlan vagyok, 35-40km után megy minden rendben, de addig, mintha nem akarna menni alattam a bicikli. Egyébként az edzések során olyan 25km-nél szokott lenni egy pont, ami után sokkal jobban megy, sok barátom is mesélt errõl, de van akinek csak 10-12km, van akinek 35-40km kell a "bemelegedéshez" . Ha megfigyeltétek tegnap a Tour-on mutatták többször Armstrong csapatát a rajtjuk elõtt, ahogy melegítenek. Kb. 1 órával a rajt elõtt még csak Armstrong és Savoldelli ült az egymás mellé állított bicikliket, aztán 40-45perccel a rajtjuk elõtt már 5en melegítettek, kb. 30perccel a rajt elõtt már mindenki melegített. Egyéntõl függõen 30-90perc melegítenek, és ez mindenkivel így van.
kb. ennyi.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Started by
isukim
, 2002. September 05. 11:55
Posted 2005. July 06. - 12:07

"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. July 06. - 11:58

Az Author szerintem még yo választás lehet.
karbon villával meg fõleg bár aszem 20ezerért van már külön karbon villa
pl. az Orbea + carbon villa = ~90ezer...
zoval akkor Author inkább....
más nemisnagyon van ithon mind amit felsoroltál:
Talán a Biondoban Fondriest meg ilyenek de az drága hely..
karbon villával meg fõleg bár aszem 20ezerért van már külön karbon villa
pl. az Orbea + carbon villa = ~90ezer...
zoval akkor Author inkább....
más nemisnagyon van ithon mind amit felsoroltál:
Talán a Biondoban Fondriest meg ilyenek de az drága hely..
Posted 2005. July 05. - 19:02

Voltam ma boltokban vazakat nezegetni. Neztem a Bikeart-ban az Orbea vazakat. Ott a belinkelt vaz(Orbea Mitis) eleg jo. 73ezerert. Van egy olyan valtozata, amelyik karbon tam- es lancvillas. Az mar 115ezer. Aztan neztem a Var-kerekparban Cinelli vazakat. Az egyik 115ezert volt, a masik(XPERIENCE) villaval, kormanycsapaggyal es nyeregcsovel 150ezer. Volt meg ott Peugeot vaz 50-ert. Az eleg nehez vaz. Voltam az uj kerekvarban is. Ott Merida vazakat neztem. A 906-os 70ezer villaval. Aztan voltam a Corratec-nel. Ott hasznalt vazakat neztem. Van egy Carrera markaju karbontamvillas vaz 90-ert, ami baromi konnyu es van hozza egy full karbon villa is. 1400g alatt van a vaz(megmertuk). Annyi gondja van, hogy a kormany befordult es a nagyon vekony alut behorpasztotta. Eltorve nincs. Aztan voltam a Nellaban is. Ott egy Trek 1500-as vazat neztem, amit karbonvillaval, kormanycsapaggyal es stucnival adjak 98ezerert. Ezen kivul olvastam most a friss bikkmakkot, amiben irnak a Magellan Capella vazrol. Sajnos ar nincs, a Magellan.hu-n pedig sehol nem talalom. Ket eve volt mar Capellam. Akkor az eleg jo volt, de nem volt azert 1,4 kilos. Ezen kivul meg akartam meg nezni a Cube vazakat, de nem tudom, hogy hol lehet kapni oket pesten. A Fondriest eleg draga, Author-bol a 5505-ost neztem neten, 81ezer karbon villaval. A Fort-okrol nem tudok semmit. Mit erdemes meg megnezni?
Bocs, hogy ilyen hosszu voltam
Bocs, hogy ilyen hosszu voltam
Posted 2005. July 05. - 13:19

tpres!
Írtad a dobogókõi idõdet a másik topicba. Nem emlékszel milyen pulzussal mentél fel? Amúgy hegyre általában milyen pulzussal szoktál menni, ha nem csak egy emelkedõt nyomsz meg, hanem pl. 2-3 órás edzés része?
Írtad a dobogókõi idõdet a másik topicba. Nem emlékszel milyen pulzussal mentél fel? Amúgy hegyre általában milyen pulzussal szoktál menni, ha nem csak egy emelkedõt nyomsz meg, hanem pl. 2-3 órás edzés része?
Posted 2005. July 04. - 21:42

Posted 2005. July 04. - 21:35

Ez attól függ.
1-2 év tényleg nem sok, de én kb. 1,5 év alatt több, mint 4000 km-t mentem vele, és meg kell valljam, a monti mellett háttérbe szorult. Aztán egy használtra a tulaj azt mond, amit akar, ilyen szempontból nekem inkább megéri az új.
Szume megveszi a bicajt, aztán szenvedjen még a váz cseréjével...
1-2 év tényleg nem sok, de én kb. 1,5 év alatt több, mint 4000 km-t mentem vele, és meg kell valljam, a monti mellett háttérbe szorult. Aztán egy használtra a tulaj azt mond, amit akar, ilyen szempontból nekem inkább megéri az új.
Szume megveszi a bicajt, aztán szenvedjen még a váz cseréjével...
Posted 2005. July 04. - 21:23

Hengerén hiszek neked. nem vagyok 185 
de akkor az alkatrészekéárt megéri a vázat meg vagy elcserélni vagy eladni.
Yo mondyuk én nagy használt cucc tulbecslõ vagyok.
én még tudom értékelni a használt dolgokat. meg 1-2 év az egy hobby használatu. o.utinál semmi.. vagy nem?

de akkor az alkatrészekéárt megéri a vázat meg vagy elcserélni vagy eladni.
Yo mondyuk én nagy használt cucc tulbecslõ vagyok.
én még tudom értékelni a használt dolgokat. meg 1-2 év az egy hobby használatu. o.utinál semmi.. vagy nem?
Posted 2005. July 04. - 21:10

56-os a váz.
az nem kicsi 185-nek.hidd el.probáld ki
Pedig szerintem kicsi. 183 cm vagyok, és az 56-os vázat kicsinek éreztem. A Cygnusnak 60-as a felsõcsöve, az hosszú- 58 nekem az ideális. Mindkettõ 120-as kormányszárral.
Szume, a helyedben inkább várnék egy jobb ajánlatra. Ne siesd el!
Posted 2005. July 04. - 20:55

potty
yo hogy yöttél! már épp nem tudtam több yo tanácsal szolgálni. ráadásul kontárkodom itt amikor csak acél o.utim vannak..
nade amit sokheyrõl hallottam nekem tényként ez yött le.
Shimano nagy elõnye a haytómû rendszer.
A campa négyszög már tényleg nem veszi fel vele a versenyt.
Sprintereknél elõny a shimano.
bár láttam már nem egy Campás sprinter gyõzelmet.
valamint a fékváltokar alapbol máshogy áll kézre ráadásul a régebbi ergopower campa állitolag szarabbul müködött mint a shimano.
ez lehet ma már nem igy van (állitolag a shimano pénzért áttervezte a campa f.valtokart...)
yo hogy yöttél! már épp nem tudtam több yo tanácsal szolgálni. ráadásul kontárkodom itt amikor csak acél o.utim vannak..

nade amit sokheyrõl hallottam nekem tényként ez yött le.
Shimano nagy elõnye a haytómû rendszer.
A campa négyszög már tényleg nem veszi fel vele a versenyt.
Sprintereknél elõny a shimano.
bár láttam már nem egy Campás sprinter gyõzelmet.
valamint a fékváltokar alapbol máshogy áll kézre ráadásul a régebbi ergopower campa állitolag szarabbul müködött mint a shimano.
ez lehet ma már nem igy van (állitolag a shimano pénzért áttervezte a campa f.valtokart...)
Posted 2005. July 04. - 20:35

A merida nem rossz, piszok kényelmes, csak hosszú távon ne tervezz vele. Egy szezonos darab, max. kettõ. Ha jól emlékszem Marcello használt ilyet. A magnéziummal mint alapanyaggal még mindig a belsõ felületkezelés a gáz, valahogy azt nehéz jól megoldani.
Campa: Én eddig csak Sh-t használtam, de hallani jót is rosszat is. Szerintem nem kell ennyire élesen nézni. Azért ha megnézel egy Tourt kb. fele fele az Sh. Campa arány, szóval nem a szetten múlik ki nyer. Vagy úgy is írhatnám, hogy nem a Dura miatt fog idén is Amstrong nyerni!:chin:
Campa: Én eddig csak Sh-t használtam, de hallani jót is rosszat is. Szerintem nem kell ennyire élesen nézni. Azért ha megnézel egy Tourt kb. fele fele az Sh. Campa arány, szóval nem a szetten múlik ki nyer. Vagy úgy is írhatnám, hogy nem a Dura miatt fog idén is Amstrong nyerni!:chin:
Posted 2005. July 04. - 20:23

Meg egy kerdes.
A Merida 909-es magnezium vaz milyen hosszu tavon? Mik a hatranyai a magnezium vazaknak?
A Merida 909-es magnezium vaz milyen hosszu tavon? Mik a hatranyai a magnezium vazaknak?
Posted 2005. July 04. - 20:23

56-os a váz.
az nem kicsi 185-nek.hidd el.probáld ki (most ugy néz ki hog yreklámot csinálok a srácnak
..pedig csak én is megvenném...ha lenne pénzem:( )
talán 20éve...
iagz én 174cm-el 55öst használok és pont yo..de pl a Giant o.uti stb...nem épp magas váz..persze annak más a kialakitása.
az nem kicsi 185-nek.hidd el.probáld ki (most ugy néz ki hog yreklámot csinálok a srácnak

talán 20éve...
iagz én 174cm-el 55öst használok és pont yo..de pl a Giant o.uti stb...nem épp magas váz..persze annak más a kialakitása.
Posted 2005. July 04. - 19:46

Hasznal itt valaki Campa cuccokat? Mi a velemeny? Nem akarok vitat. Ha van masik topic ilyenrol, akkor mondjatok.
Posted 2005. July 04. - 17:23

Posted 2005. July 04. - 14:46

szerintem ez yo is lessz amatõr versenyre yobban megéri mint 100ezret adni 1 db vázért
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=35883
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=35883
Posted 2005. July 04. - 13:59

henger
yah csak poénbol:)
mert piros-fekete....
csak a hirdetés nem emliti hogy miyen márka.... ráadásul 2005ös...
nayo gyenge volt.
yah csak poénbol:)
mert piros-fekete....

csak a hirdetés nem emliti hogy miyen márka.... ráadásul 2005ös...
nayo gyenge volt.

Posted 2005. July 04. - 13:51

Robi, azt a Kinesist te hol veszed meg? Mert az egy dolog, hogy a neten látod...
Az én karbon montivázam kb. 10 éves, és semmi baja nem volt. Már lecseréltem.
Igaz, hogy márkás, jó minõségû.
Az én karbon montivázam kb. 10 éves, és semmi baja nem volt. Már lecseréltem.
Igaz, hogy márkás, jó minõségû.
Posted 2005. July 04. - 13:14

Posted 2005. July 04. - 12:35

Posted 2005. July 04. - 12:33

hát nem tom. a régi carbon vázaknál aszem a közéháznál szokott alapbol gáz lenni. az alu mag amibe belemeg ya monoblokk elmozdul benne.
egy 6 éves carbon..hát nem tom..
bár nekem sosem volt. szoval biztos yö valaki aki ismer valakit aki használt évekig iyet:)
bár szerintem aki M.o-on 5-6 éve carbon vázzal megy ...oyan ember nem sok lehet.
hát eg yprobát gondolom megér.
kéry képet, nézd nmeg...
meghát azért érdekes hogy "no name" carbon váz...csak van valami neve....
egy 6 éves carbon..hát nem tom..
bár nekem sosem volt. szoval biztos yö valaki aki ismer valakit aki használt évekig iyet:)
bár szerintem aki M.o-on 5-6 éve carbon vázzal megy ...oyan ember nem sok lehet.
hát eg yprobát gondolom megér.
kéry képet, nézd nmeg...
meghát azért érdekes hogy "no name" carbon váz...csak van valami neve....